Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restorano „Toli Toli“ receptas: humusas su džiovintais pomidorais

Humusas, užkandis iš avinžirnių ir sezamų pastos, pastaraisiais metais užkariavo daugybės gero maisto gerbėjų visame pasaulyje simpatijas. Nieko keista – jis maistingas, nesunkai paruošiamas, o galimybių, kuo jį skaninti ir su kuo valgyti – daugybė. Džiovintais pomidorais gardinto humuso receptu dalijasi ką tik antrąjį gimtadienį atšventęs Druskininkuose įsikūręs restoranas „Toli Toli“.
Restorano „Toli Toli“ gimtadienio šventė
Humusas / Alinos Leminskaitės nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 džiovintų avinžirnių;
  • 75 g alyvuogių aliejaus;
  • 150 g sezamų pastos tahini;
  • 1 citrina;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis rūkytos paprikos miltelių;
  • 150 g saulėje džiovintų pomidorų.

Gaminimas:

1. Avinžirnius gausiai užpilkite vandeniu ir palaikykite 4–7 valandas. Vandenį nupilkite, avinžirnius perskalaukite ir užpilkite šviežiu. Virkite 2 valandas.

2. Į išvirtus ir atvėsusius avinžirnius supilkite alyvuogių aliejų, sezamų pastą tahini, česnaką, prieskonius, įspauskite citrinos sultis, sudėkite džiovintus pomidorus. Viską labai gerai sutrinkite elektriniu trintuvu.

3. Patiekite su duonele ar daržovių lazdelėmis.

Alinos Leminskaitės nuotr./Restorano „Toli Toli“ gimtadienio šventė
Alinos Leminskaitės nuotr./Restorano „Toli Toli“ gimtadienio šventė

Druskininkuose veikiantis restoranas „Toli Toli“ jau porą metų svečius pratina prie iš Vidurio Rytų šalių atkeliavusių skonių ir aromatų. „Praėjus dvejiems metams po atidarymo jaučiamės gerokai paaugę – „Toli Toli“ turi savo ryškų charakterį, nuotaiką, kryptį. Mūsų Vidurio Rytų patiekalų pagrindus sudėliojo šefas iš Palestinos. Gražus sutapimas, kad falafelių, humuso, šakšukos banga nuvilnijo ir per kitus miestus, tad šviesti, pasakoti apie receptų ištakas ne visada ir bereikia. Per dvejus metus susiformavo gausus mus mylinčių svečių ratas. Nuolat girdime pasiteiravimus ar neatsidarysime kituose miestuose, svečiai vis pastebi, kad mūsų falafeliai skaniausi Lietuvoje. Mišrios kompanijos džiūgauja, mat pas mus randa ką valgyti tiek visavalgiai, tiek veganai, vegetarai, glitimo netoleruojantys ar kitų išskirtinių poreikių turintys žmonės“, – pasakoja „Toli Toli“ steigėja ir savininkė Indrė Armalytė.

Alinos Leminskaitės nuotr./Indrė Armalytė (kairėje)
Alinos Leminskaitės nuotr./Indrė Armalytė (kairėje)

Vėlyvo rudens „Toli Toli“ naujienos – meniu atsiradęs klasikinių kokteilių pasirinkimas, pagal ypatingą receptą ruošiamas punšas bei prie gėrimų derantys užkandžiai.

Tiesa, I.Armalytė net neabejoja, jog svečiai liks ištikimi ir jau pamėgtiems užkandžiams – įvairiai pagardintiems humusams, baba ganuš (dūmų kvapo baklažanų ir sezamo pastos užtepėlė) ar išorėje traškiems, o viduje minkštiems avinžirnių gruzdukams falafeliams.

Alinos Leminskaitės nuotr./Restorano „Toli Toli“ gimtadienio šventė
Alinos Leminskaitės nuotr./Restorano „Toli Toli“ gimtadienio šventė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius