DIENOS RECEPTAS
Kalakutiena su šokolado padažu
6 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 40 min.
Produktai
1 kg virtos arba keptos kalakutienos; 200 ml tirpaus sultinio; 1 ankštis aitriosios paprikos; 2 pomidorai; 1 valg. š. sviesto; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 2 valg. š. migdolų drožlių; 1 valg. š. razinų; 1 valg. š. sezamo sėklų; 1 arbat. š. meduolių prieskonių mišinio; 4 valg. š. aliejaus; 70 g juodojo šokolado.
Kaip gaminti
1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai kapotą svogūną, kubeliais pjaustytus pomidorus, suberkite razinas, sezamų sėklas ir elektriniu maišikliu sutrinkite iki vienalytės masės.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite trintą košę ir maišydami pakaitinkite 5 min. Tada dėkite šokoladą. Kai jis ištirps, sudėkite mėsą, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min. Troškinį kelis kartus pamaišykite, kad mėsa vienodai prisigertų padažo.
4. Patiekite su biriai virtais ryžiais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU "Tagliatelle" makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
|
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
JEI LAUKIATE SVEČIŲ |
||
Taip pat skaitykite: