Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Romantiška penktadienio vakarienė

Lietinių kąsneliai su lašišomis
Fotolia nuotr. / Lietinių kąsneliai su lašišomis
Šaltinis: 15min
0
A A

Pamirškite kalbas apie pasaulio pabaigą ir verčiau pasimėgaukite gardžiu maistu. O kai pilvas pilnas – ir pasaulio pabaiga neatrodo tokia baisi :)

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

DIENOS RECEPTAS

Lietinių kąsneliai su lašišomis

5 asmenims. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)

 

Produktai

Lietinių tešlai 

1 stiklinė miltų; 125 ml pieno; 1 kiaušinis; 1 valg. š. aliejaus; 125 ml vandens; pagal skonį druskos ir baltųjų pipirų.

Įdarui

250 g rūkytų lašišų filė; 250 g riebaus varškės sūrio; 1 valg. š. citrinos sulčių; 1 valg. š. kapotų laiškinių česnakų; 100 ml plakamosios grietinėlės; pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Autorės nuotr./Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais
Autorės nuotr./Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

SOTU

Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

 
Autorės nuotr./Viatiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio rieautais
Autorės nuotr./Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

PIKANTIŠKA

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

 
Fotolia nuotr./Burokėliai su feta ir mėtomis
Fotolia nuotr./Burokėliai su feta ir mėtomis

MAŽIAU KALORIJŲ

Burokėliai su feta ir mėtomis

 
Fotolia nuotr./Baklažanų apkepas
Fotolia nuotr./Baklažanų apkepas

VEGETARIŠKA

Baklažanų apkepas

 
Shutterstock nuotr./Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
Shutterstock nuotr./Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu

JEI LAUKIATE SVEČIŲ

Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu

 

Taip pat skaitykite:

Vakarienei – skanaukime salotų

Gardžios vakarienės idėjos

Meksika dvelkianti vakarienė

Penktadienio vakarienė. Ką skanaus ruošime?

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Receptai Vakarienė
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką