-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rudeniškas lauknešėlis į darbą: grikiai su grybais

Atšalus orams salotos pietums nėra pati geriausia idėja - norisi karšto ir sotaus maisto. Kadangi ruduo mums dovanoja ir daugybę gėrybių, siūlome grybais pagardinti mūsų mėgstamus grikius.
Grikių rizoto
Grikiai su grybais / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1/3 st. grikių kruopų,
  • ½ nedidelio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 2 st. daržovių arba vištienos sultinio,
  • 1/3 st. džiovintų baravykų,
  • 4 pievagrybių,
  • žiupsnelio šviežių čiobrelių,
  • žiupsnelio mairūno,
  • saujos susmulkintų petražolių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1/3 st. takuoto kietojo sūrio,
  • 1 didelio š. minkšto ožkos sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • kelių lašelių triufelių aliejaus.

Gaminimas:

Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.

Alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai apkeps, suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir išbrinkusius džiovintus grybus. Kepinkite pamaišydami 5 minutes.

Suberkite grikius ir maišydami pakepinkite dar 2-3 minutes. Supilkite sultinį, keptuvę uždenkite ir leiskite grikiams troškintis maždaug 15 minučių.

Grikiams suminkštėjus, suberkite prieskonines žoleles, pagardinkite druska bei pipirais ir patroškinkite dar 5 minutes.

Patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu, trupintu ožkos sūriu bei apšlakstę triufelių aliejumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius