Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 8d. 10:00

Rudens pradžios duetas: cukinijų laiveliai su tunu ir panakota su egzotiškais akcentais

Laidos vedėjai ir jų pagaminti patiekalai
TV3 nuotr. / Laidos vedėjai ir jų pagaminti patiekalai

Rugsėjo pradžioje virtuvėje dar balansuojame tarp vasaros ir rudens, o pagrindinį toną užduoda sezoninės gėrybės. Šią tendenciją nesunku įžvelgti ir į ekranus grįžtančioje TV laidoje „Gardu Gardu“ su šefais Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevu priešakyje. Kiekvienas jų laidoje gamins po vieną patiekalą, o su jumis dalinamės detaliais receptais.

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Ingredientai:

  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 6 valg. šaukšt. konservuoto tuno;
  • 3 valg. šaukšt. kedro riešutų;
  • 3 valg. šaukšt. džiuvėsėlių;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 5-6 gabaliukai ančiuvių filė;
  • 1 svogūnas;
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • šlakelis juodojo balzaminio acto;
  • žiupsnelis persilado prieskonių.

Gaminimas:

1. Cukinijas dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2 minutes. Ištraukite iš puodo ir panardinkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausiai, su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos. Palikite, kad atvėstų.

2. Į kitą dubenį sudėkite konservuotą tuną, kaparėlius, džiūvėsėlius, kedro riešutus, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.

3. Svogūną susmulkinkite kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberkite juos į tuno masę, sudėkite didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišykite.

4. Atvėsusias cukinijas perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklų masę. Užpildykite puseles tuno įdaru ir padarykite „kalnelius“.

5. Įdarytas cukinijas suguldykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykiyte likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.

6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

7. Iškepusias pabarstykite persilado prieskoniais ir pašlakstykite juoduoju balzaminiu actu.

TV3 nuotr./Konservuotu tunu įdarytos cukinijos
TV3 nuotr./Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Egzotiška panakota

Ingredientai:

panakotai:

  • 300 g grietinėlės;
  • 100 g pieno;
  • 3 želatinos lakštai;
  • 2 valg. šaukšt. medaus.

užpilamam egzotinių vaisių kremui:

  • 150 g pasiflorų tyrės;
  • 200 g mangų tyrės;
  • 7 kiaušinių tryniai;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g kubeliais pjaustyto sviesto;
  • 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės;

Gaminimas:

1. Dubenelyje su šaltu vandeniu užmerkite želatinos lakštus ir palikite, kad išbrinktų.

2. Į prikaistuvį supilkite greitinėlę, pieną ir įdėkite medų. Reguliariai pamaišydami užvirkite. Nukelkite nuo kaitros ir įdėkite iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, permaišykite ir supilstykite į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikite valandai šaldytuve.

3. Trynius gerai išplakite kartu su cukrumi iki purios masės.

4. Supilkite tyres į prikaistuvį ir pakaitinkite, kol pradės garuoti. Tada sudėkite trynių masę ir, nuolat maišant šluotele, kaitinkite, kol pradės putoti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį sudėkite sviesto kubelius bei maišykite, kol sviestas visiškai ištirps. Tada kremą atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusios panakotos.

TV3 nuotr./Egzotiška panakota
TV3 nuotr./Egzotiška panakota

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Pajūrį niokoja audra, lūžta šakos, uoste ribojama laivyba

Verslas

Vyriausybė tvirtina apynasrį prekybai: kišis į sutartis, lentynas, darbo laiką, viešins kainas

Aktualu

Gedimino kalne rudens lietus atvers daugiau žaizdų?

Verslas

Aiškėja LEU rūmų likimas: kelsis trys Vilniaus kolegijos fakultetai

Aktualu

Dainius Kreivys: Vilniui reikia tramvajaus, tik tai išgelbės nuo spūsčių

Aktualu

Šiaulių policija ieško tuberkulioze sergančio Stepono: jis turi būti izoliuotas

Aktualu

Etikos sargai nesiims tirti S.Jakeliūno kaltinimų dėl M.Majausko elgesio

Verslas

Rokiškio rajono meras: Indijos bendrovių 200 mln. eurų investicijos išjudins miestą

Vardai

Nauja Remigijaus Žiogo tatuiruotė ant krūtinės – laisvę simbolizuojantys sparnai

Kultūra

Artūras Tereškinas: Pirmyn į chronišką ateitį

Pasaulis kišenėje

Ohajo miesteliai ir nacionalinis lietuviškas patiekalas – vėžlių sriuba

Vardai

J.Bitinaitė apie dukros tėvą: „Sužinojusi apie nėštumą, jaučiausi nesaugiai, nieko iš jo nesitikėjau“

Verslas

„Norfos“ savininkas D.Dundulis: vienintelis dalykas, ko reikia verslui – netrukdyti

Gyvenimas

Su kurčiaisiais kolekciją sukūrusi D.Pavalkytė: rokerių rodomi ragai kurtiesiems reiškia visai ką kita

Vardai

Donatas Motiejūnas pirmąkart prakalbo apie sūnų: „Adomas – mano didžiausias gyvenimo pasiekimas“

Verslas

M.Starkevičiūtė kaltina D.Grybauskaitę ir I.Šimonytę – prašo ištirti, ar nepasipelnė iš krizės

Gazas

Lietuvos automobilių ralio čempionato finalui besiruošiantis Vaidotas Žala: paskutiniame etape – didžiulė intriga

Aktualu

ŠMM neigia A.Navicko žodžius: mokytojai masiškai iš darbo neišeina

Kultūra

Jotvingių ir Jaunojo jotvingio premijų laureatės – D.Čepauskaitė ir G.Ambrazaitė

Kiekviename žingsnyje lydintys Šiaurės Korėjos diktatorių dinastijos atvaizdai

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Primiršta atostogų žemė: kodėl Kroatija nepastebimai dingo iš keliaujančiųjų lūpų?

Interviu Sportas

Edgaras Jankauskas teisėjo balse išgirdo abejonę dėl 11 metrų baudinio

Verslas

Už 2 mln. svarų parduodamas bokštas, kurio istorija siutina britų visuomenę

Gazas

Lietuvoje bus įrengiami 30 naujų greičio matuoklių

Aktualu

Pasvalio picerijoje įsisiautėjęs 18-metis įsiveržė net į virtuvę ir išvartė produktus

Aktualu

Rusų operatorius „sveikina“ klientus Lietuvoje: ar žinojote, kad šalies plotas sumažėjo 15 kartų?

Sportas

Serbų treneris buvo suglumęs Vilniuje: „Tai mums pamoka“

Aktualu

Pilietiškas praeivis Vilniaus centre sulaikė „CityBee“ vairuotoją, įpūtusį 3 promiles

Kultūra

Kaune – S ženklu pažymėtas festivalis

Aktualu

Vytautas Landsbergis: Jonas Paulius II labai gerai suprato Lietuvą

Aktualu

Politikų klaidos juokina rinkėjus

Pasaulis kišenėje

Blankenfeldė – kur varpų aidas atbaido vaiduoklius, augina šeivamedžius ir rožes

Verslas

„Microsoft“ ir „Google“ grandams virtuvės įrangą gaminantys kauniečiai sieks užkariauti JAV

Vardai

Kviestiniai svečiai Vilniuje pirmieji išvydo italų architekto įrengtą prabangų klubą

Sportas

Azartišką Lietuvos rinktinės startą Tautų lygoje sugriovė 11 metrų baudinys

24sek

Krepšinio žvaigždės – futbolo rungtynėse

Gazas

„Rally Elektrėnai 2018“ po pirmosios dienos pirmauja lenkai

Aktualu

Donaldas Trumpas: Woodwardso knyga yra „apgavystė“

Aktualu

A.Kubilius: R.Karbauskio siūlymas vėl tirti „Snoro“ ir Ūkio bankus naudingas jų buvusiems savininkams

Kultūra

Režisierius Nicolas Gerifaud: „Šis filmas man tapo galimybe atskleisti savo seksualinę tapatybę“

Vardai

Daugiau vandens

Ginekologė pataria

Video

32:43
00:08
05:21

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką