Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rudens skanėstas – kepti obuoliai: įdarų įvairovė ir 10 receptų

Vienas iš būdų vienu ypu suvartoti daugiau obuolių – iškepti juos. Galima tik pabarsčius prieskoniais, galima ir įmantriau įdarius.
Kepti įdaryti obuoliai
Kepti įdaryti obuoliai / Vida Press nuotr.
Įdaryti obuoliai
Receptas: Įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 127
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Šokoladinio kekso trupiniai: 3.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja
Moliūgai: 1.00 vnt. (gabalėlio)
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Brendis: 50.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų.
  2. Tada jų vidų išskobkite.  Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.
  3. Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais.
  4. Apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir kepkite svieste, kol suminkštės. Iki vientisumo sutrinkite šakute. Moliūgų tyrę sumaišykite su nuvarvintomis razinomis, kekso trupiniais ir skrudintais graikiniais riešutais.
  5. Mase įdarykite obuolius. Juos išdėliokite į karščiui atsparią kepimo skardą ir apie 5 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite, kol žievelė dailiai susiraukšlės.
Suskleisti
Kepti įdaryti obuoliai
Receptas: Kepti įdaryti obuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 133
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Apelsinų džemas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Brendis 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.

2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus, tada berkite kmynų, pagal skonį druskos ir pipirų, labai gerai nuvarvintų slyvų, sukrėskite apelsinų džemą, supilkite citrinų sultis ir viską kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 4 min.

4. Paruoštą įdarą krėskite į obuolius, ant viršaus dėkite po vieną džiovintą slyvą.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki obuolių odelė sutrūkinės.

Tinka prie mėsos patiekalų.

Suskleisti
Įdaryti obuoliai
Receptas: Įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Petražolės: 10.00 g (lapelių papuošimui)
Silkė: 150.00 g (filė įdarui)
Pupelės: 100.00 g (pusė skardinės konservuotų arba pusė stiklinės virtų įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kietai virtas įdarui)
Svogūnai: 50.00 g (įdarui)
Agurkai: 100.00 g (raugintų įdarui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus padažui)
Garstyčios: 8.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Nupjaukite obuolių viršūnėles ir išskobkite vidų. Paruoštus obuolius iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Silkių filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pupeles nusunkite. Svogūną smulkiai sukapokite. Agurką, kiaušinį ir išskobtą obuolių minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Viską sumaišykite su padažu (jam skirtus produktus išplakite) ir sudėkite į paruoštus obuolius. Puoškite petražolių lapeliais.

Suskleisti
Obuoliai su spanguolėmis
Receptas: Obuoliai su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Spanguolės: 40.00 g (džiovintų spanguolių arba vyšnių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 100.00 g (miltelinio)
Vaniliniai ledai 200.00 g
Migdolai: 30.00 g (migdolų drožlių)
Medus: 1.00 valg. š.
Vanilė: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio kremo miltelių)
Vanduo: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo.

2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti.

3. Graikinius riešutus sukapokite, sumaišykite su javainiais, nuplautomis spanguolėmis ir medumi.

4. Mase įdarykite obuolius ir sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą.

5. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, atvėsinkite ir išplakite iki standžių putų, tada po truputį suberkite miltelinį cukrų ir plakite, kol baltymų masė pasidarys standi ir blizgi.

6. Konditeriniu švirkštu ant obuolių išspauskite kūgio formos morengus, berkite migdolų drožlių.

7. Obuolius kepkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su vaniliniais ledais ir kremu.

Suskleisti
Įdaryti obuoliai
Receptas: Įdaryti obuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 40
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Razinos: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Sviestas: 5.00 g
Medus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Džemas: 2.00 arbat. š. (bruknių ar kitoks mėgstamas)
Kaip gaminti

1. Iš pieno, avižinių dribsnių ir saujelės razinų išvirkite košę (jei bus per tiršta įpilkite dar šlakelį pieno, jei per skysta – truputį dribsnių).

2. Pagardinkite košę šaukšteliu sviesto ir medaus.

3. Obuolius išskobkite bulvių skustuku, pabarstykite cinamonu, į vidų sukrėskite avižinius dribsnius, ant viršaus krėskite po šaukštelį bruknių džemo.

4. Obuolius dėkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Suskleisti
Kepti obuoliai su vaniliniu padažu
Receptas: Kepti obuoliai su vaniliniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Razinos: 70.00 g (besėklių)
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (meduolių)
Pienas: 350.00 ml (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai - kremui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite.
  2. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite.
  3. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną su išskobta vanilės ankštimi, kaitinkite ant mažos kaitros apie 10 min. paskui perkoškite.
  4. Trynius išsukite su cukrumi iki purumo, pamažu pilkite verdantį pieną ir maišykite.
  5. Nuolat maišydama kaitinkite ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.
  6. Obuolius patiekite su vaniliniu padažu.
Suskleisti
Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
Receptas: Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 136
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 110.00 g (liesos)
Medus: 2.00 valg. š. (1 arbat. š. - obuoliams ir 1 valg. š. - apliejimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - nutarkuotos žievelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
  3. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
  4. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie  20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
  5. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.

 

Suskleisti
Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais
Receptas: Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 31
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - migdolų)
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (¼)
Migdolai: 3.00 valg. š. (skaldyti)
Juodasis šokoladas: 3.00 valg. š. (pabarstukai)
Klevų sirupas: 4.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus.
  3. Gauta mase įdarykite obuolius ir kepkite 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje pridengę folija. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
Receptas: Kepti obuoliai su vištiena ir kariu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (malta (smulkinta),kepta, virta)
Razinos: 4.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 4.00 arbat. š.
Karis: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (salotiniai)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
  2. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu
Receptas: Faršu įdaryti obuoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (didesni)
Faršas: 300.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 3.00 valg. š. (virtų)
Razinos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Sūris: 30.00 g (tarkuoto fermentinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 30.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite.

2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite 170°C karštumo orkaitėje apie 20 min.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius