Užkandžių iešmeliai
Ant iešmelių suvėrus užkandžius, bus patogiau juos valgyti. Verkite alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, mocarelos sūrį ir mažus marinuotus agurkėlius.
Ant iešmelių puikiai įsikomponuos plonai suraikytas kumpis ar dešra, plonytės agurko ar cukinijos riekelės. Sulankstykite riekeles armonikėlėmis ir verkite paeiliui su sūrio gabaliukais, alyvuogėmis ir vyšniniais pomidoriukais.
Ant iešmelių grilyje galima kepti ir daržoves. Išsirinkite mėgstamas, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, įtrinkite druska, pipirais bei smulkintu česnaku ir suvėrę kepkite, kol suminkštės.
Vaikai visada mėgsta dešreles, ypač jei jos patiektos įdomiau. Užverkite jas po vieną ant iešmelių ir įpjaukite įstrižai – pamatysite, su kokiu apetitu jos dings nuo stalo.
Turite tik dešros? Ne bėda. Supjaustykite riekelėmis ir verkite ant iešmų. Karšta ir įgavusi dūmo privers visus čepsėti iš gardumo.
Vištienos iešmeliai
Reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės file be odos,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- ½ arb. š. maltos kalendros,
- ½ arb. š. džiovinto raudonėlio,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 30 vyšninių pomidoriukų,
- 2 skiltelių česnako,
- 3 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- ½ galvutės romaninės salotos,
- 4 svogūnėlių su laiškais,
- didelės saujos šviežių krapų,
- 4 gabaliukų pitos duonelės,
- 8 medinių iešmelių.
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į didelį dubenį ir įtinkite 1 šaukštu aliejaus, kalendra, raudonėliu, susmulkintu česnaku ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Palikite pasimarinuoti valandai.
Vištieną verkite ant pamirkytų medinių iešmelių ir kepkite pavartydami maždaug 8-10 minučių. Baigiant kepti, apšlakstykite mėsą vienu šaukštu citrinos sulčių.
Kai iškeps vištiena, ant folijos sudėkite pomidoriukus, apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais. Ant griliaus dėkite groteles, tada foliją su pomidoriukais ir kepkite, kol suminkštės.
Kol kepa pomidorai, pasiruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite suplėšytas romanines salotas, susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Apšlakstykite 2 šaukštais citrinos sulčių ir šaukštu alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais.
Grilyje trumpai paskrudinkite pitos duonelę ir patiekite su vištienos iešmeliais bei salotomis.
Metas desertui!
Daug įspūdingiau nei dubenėliuose vaisiai ir uogos atrodo suverti ant iešmelių. Malonumas ne tik akiai, bet ir skrandžiui! Be to, tiesiai nuo iešmelio valgyti daug patogiau!
Nors vaikų dažniausiai nereikia ilgai prašinėti, kad valgytų vaisius, taip patiekti jie trauks kaip medus!
Didžiausiems smaližiams vaisius galima pagardinti šokoladu. Sutikite, taip ir norisi čiupti tokį iešmelį! Bananus supjaustykite griežinėliais, pamirkykite tirpintame šokolade ir apibarstykite smulkintais riešutais.
Kuris vaikas nesvajoja pats grilyje išsikepti zefyrų? Taip, tai nėra pats sveikiausas desertas, bet kartais galima jiems tai leisti, tiesa?