Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiame atsargas šaltajam sezonui: skanėstai su slyvomis

Šiuo metu galima nusipirkti nuostabiai prinokusių, įvairiausių rūšių slyvų – raudonų ir mėlynų, saldžių ir rūgštesnių... Gaila, kad jų sezonas gana trumpas, tačiau jį galime pratęsti uždarę slyvas į stiklainius! Džemai, čatniai, padažai – iš slyvų galima priruošti nepakartojamų skanėstų, tad pirmyn!
Slyvų džemas su šokoladu
Slyvų džemas su šokoladu / Astos Černės nuotr.
Slyvų džemas su šokoladu
Receptas: Slyvų džemas su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 47
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukrus: 800.00 g
Medus: 80.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Kaip gaminti
  1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min., kol gausite vientisą masę. Retkarčiais pamaišykite ją ir stebėkite, kad nepridegtų.
  2. Sudėkite medų ir supilkite citrinų sultis. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol masė taps tiršta, džemo konsistencijos.
  3. Nuimkite prikaistuvį su džemu nuo ugnies. Suberkite vanilinį cukrų ir mažais gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą. Maišykite, kol šis ištirps.
  4. Supilstykite paruoštą džemą į stiklainėlius. Atvėsinkite ir uždenkite dangteliais. Laikykite džemą šaldytuve.

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“

Suskleisti
Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas
Receptas: Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 kg
Kaukazinės slyvaitės: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų.

2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite.

3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sudėkite slyvaites ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Išgriebkite.

4. Į sirupą sudėkite obuolių skilteles ir kaitinkite neužverdant 5–7 minutes. Suberkite slyvaites ir išmaišykite.

5. Kompotą skieskite vandeniu pagal skonį.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Slyvų uogienė su cukinijomis
Receptas: Slyvų uogienė su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 95
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukinijos: 500.00 g
Uogienių cukrus 1.00 kg
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis tarkuotos šaknies)
Kaip gaminti

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min.

3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys
Receptas: Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Sultys: 3.00 l (naminės obuolių (1 l), moliūgų (1 l) ir slyvų (1 l))
Kaip gaminti

1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį.

2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius.

Šios sultys labai malonaus saldžiarūgščio skonio, aromatingos. Tinka ir baltos slyvos ir raudonos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Slyvų džemas be cukraus
Receptas: Slyvų džemas be cukraus
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 41
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 3.00 kg (labai prinokusių vengrinių)
Kaip gaminti

1. Iš slyvų išimti kauliukus, minkštimą su visomis odelėmis sutrinti elektriniu maišikliu.

2. Košę kaitinti ant mažos ugnies, kol patamsės. Išjungti ugnį, uždengti puodą ir palikti 24 val.

3. Po paros masę dar pusvalandį pavirinti, uždengti ir palikti dar 2–4 paroms. Paskui dar kartą užvirinti, supilstyti į stiklainius, juos sustatyti į didelį puodą su vandeniu ir 80°C temperatūroje pasterizuoti 15 min.  

Suskleisti
Slyvų padažas
Receptas: Slyvų padažas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 400.00 g (mėlynųjų)
Vanduo: 100.00 ml
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Anyžiai 1.00 vnt.
Pipirai: 3.00 vnt. (kvapiųjų ir 5 vnt. juodųjų)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 4.00 g
Baltojo vyno actas 3.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską.

2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną. Slyvas su prieskoniais virkite apie 40 minučių. Verdamai masei sumažėjus perpus, nuo viryklės nukelkite puodą. Padažo nereikia per daug suvirti, antraip jis bus labai tirštas. Padažui atvėsus, ištraukite kietuosius prieskonius: cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, pipirus. Likusią masę sutrinkite maišytuvu.

3. Gautą padažą supilkite atgal į puodą, sudėkite smulkintą česnaką ir imbierą, supilkite baltojo vyno actą. Viską permaišykite ir dar kartą užvirinkite. Paruoštas padažas idealiai dera prie mėsos patiekalų.

Suskleisti
Pikantiškas slyvų padažas
Receptas: Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 2500.00 g
Morkos: 500.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite.
  2. Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus.
  3. Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar druskos arba cukraus ir pavirkite apie 20 minučių.
  4. Slyvų tyrę atšaldykite ir dar kartą užvirkite. Kai tik užvirs, išjunkite, karštą padažą sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
Receptas: Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 42
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 450.00 g (mėlynųjų)
Obuoliai: 200.00 g (saldžiarūgščių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Actas: 250.00 ml (raudonojo vyno)
Rudasis cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (0,5 - kiniškų penkių prieskonių mišinio)
Kaip gaminti
  1. Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  3. Susmulkinkite česnakus.
  4. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Čatnis
Receptas: Slyvų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 22
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (arba trešnių)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 2 cm ilgio gabaliuko)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Čili pipiras: 0.50 vnt. (šviežio, supjaustyto)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių)
Kaip gaminti

Iš uogų išimkite kauliukus. Sudėkite visus ingredientus į puodą. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 45 minutes. Po to viralą sutrinkite trintuvėje.

Vartokite atvėsintą. Sandariame inde galima laikyti šaldytuve.

Suskleisti
Slyvų čatnis
Receptas: Slyvų čatnis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 400.00 g
Svogūnai: 200.00 g (saldaus)
Razinos: 50.00 g
Cukrus: 100.00 g („muscovado“)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š. (geltonųjų)
Actas: 150.00 ml (obuolių)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, perpjaukite į keturias dalis. Kubeliais supjaustykite svogūną.

2. Sudėkite visus ingredientus į puodą, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite apie valandą laiko, nepamiršdami vis pamaišyti.

3. Dar karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius