Dabar populiaru
Publikuota: 2014 sausio 2d. 13:00

Ruošiame iš raugintų kopūstų. 7 receptai

Raugintų kopūstų troškinys
Shutterstock nuotr. / Raugintų kopūstų troškinys

Po gausių švenčių, kalnų saldumynų ir kitokių šventinių patiekalų jau norisi kažko paprasto. Rauginti kopūstai – kaip tik tai, ko reikia, kad organizmas atsigautų ir vėl pamažu grįžtu į senas vėžes...

KUO ORGANIZMUI NAUDINGI RAUGINTI KOPŪSTAI, SKAITYKITE STRAIPSNYJE „RAUGINTI KOPŪSTAI – IR SVEIKATAI, IR GROŽIUI“.

Na, o dabar siūlome išsirinkti ir ką nors skanaus pasigaminti!

Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 15
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.

3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (rauginti)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Morkos: 300.00 g
Porai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 7.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 200.00 g (dubenėlis baltos duonos skrebučių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena raugintų kopūstų patale
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų.

2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val.

Kopūstai išeina labai skanūs, viskas išsitroškina savose sultyse.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kumpelių)
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 13
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių 175 °C temperatūros orkaitėje.

4. Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti. Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė). Slyvas geriau naudoti saldesnes.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Rauginti kopūstai su morkomis 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt. (8-10 vnt. be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su raugintais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 41
Kaip gaminti

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Raugintus kopūstus taip pat susmulkinkite ir berkite į keptuvę. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maždaug dešimt minučių troškinkite ant lėtos ugnies.

3. Atvėsusią tešlą imkite po gniužulėlį ir padėjusi ant miltais pabarstyto stalo ar lentos, iškočiokite apvalius blynelius (kaip virtiniams, tik didesnius). Į blynelį dėkite troškintų kopūstų įdaro, per vidurį gerai užspauskite ir susukite pynute (taip pat kaip virtiniams). Jei norite, kad pyragėlių viršus gražiai blizgėtų, galite patepti kiaušinio baltymais.

4. Sudėkite pyragėlius ant skardos ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Tiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: improvizuoti kibinai

Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (kupinos stiklinės)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (rauginti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 28
Kaip gaminti

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai paskirstykite likusias daržoves, o ant viršaus užberkite svogūnų laiškų bei žirnelių ir viską pagardinkite aliejumi.

Ingredientai
Rauginti kopūstai 150.00 g
Rauginti agurkai 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Kaip gaminti
  1. Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
  2. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
  3. Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
  4. Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Sultinys: 600.00 ml
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Grietinė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalakutiena: 500.00 g (filė 500-600 g)
Paprikos: 2.00 vnt. (žalia ir raudona)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 89
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Kai kurių žaidėjų pasigedęs Šaras kelia „Žalgiriui“ esminį klausimą

Aktualu

Teisingumo ministras: peilis prieš Alytaus pataisos namų prižiūrėtoją nebuvo panaudotas

24sek

Prakeiksmas namuose tęsiasi: „Žalgiris“ po pratęsimo krito prieš „Barcelona“

Deuce

Novakas Džokovičius Londone nenugalėtas – palaužė ir Mariną Čiličių

Aktualu

Vykstant kovai dėl „Brexit“ sutarties įtakingi ministrai išreiškė paramą Th.May

24sek

Karjeros vakaras, kuris „Žalgirio“ šokliui visai nerūpi: „Keista ir liūdna“

Mokslas.IT

Stiklo sudėties pagrindas – sprogusių žvaigždžių liekanos, nustatė astrofizikai

Sportas

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Gazas

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Aktualu

Nemunas Lietuvos gyvenime: upei iš biudžeto buvo skiriama įspūdinga suma

24sek

Eurolygoje – tuščias Lukas Lekavičius ir „Panathinaikos“ nesėkmė

24sek

Prienų „Skycop“ atleido dar vieną legionierių

Verslas

Nauji autobusai ir troleibusai į Vilnių vėluoja – gamintojams gresia baudos

Gazas

Reidas Panevėžyje: iš 154 patikrintų eismo dalyvių protokolą gavo tik dviratininkas

Aktualu

Greitkelyje Vilnius–Kaunas susidūrė 5 automobiliai, sužeisti 2 žmonės, susidarė spūstis

Aktualu

Kitais metais į Estiją atvyks belgų šarvuočių dalinys

Pasaulis kišenėje

Aplankykite Vilkyškius: vofeliai, kafija ir kitos Mažosios Lietuvos įdomybės

Aktualu

Čekijos premjeras kaltinamas Kryme pagrobęs liudyti dėl korupcijos turėjusį sūnų

Verslas

2019-ųjų kainoraštis: gyventojams elektra brangs 15 proc., dujos – 20 procentų

Gyvenimas

S.Straukaitė – pirmoji dizainerė iš Lietuvos Lenkijos mados savaitėje: „Tai buvo bomba“

Naujienos

24sek

Kai kurių žaidėjų pasigedęs Šaras kelia „Žalgiriui“ esminį klausimą

Aktualu

Teisingumo ministras: peilis prieš Alytaus pataisos namų prižiūrėtoją nebuvo panaudotas

24sek

Prakeiksmas namuose tęsiasi: „Žalgiris“ po pratęsimo krito prieš „Barcelona“

Deuce

Novakas Džokovičius Londone nenugalėtas – palaužė ir Mariną Čiličių

Aktualu

Vykstant kovai dėl „Brexit“ sutarties įtakingi ministrai išreiškė paramą Th.May

24sek

Karjeros vakaras, kuris „Žalgirio“ šokliui visai nerūpi: „Keista ir liūdna“

Mokslas.IT

Stiklo sudėties pagrindas – sprogusių žvaigždžių liekanos, nustatė astrofizikai

Sportas

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Gazas

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Aktualu

Nemunas Lietuvos gyvenime: upei iš biudžeto buvo skiriama įspūdinga suma

24sek

Eurolygoje – tuščias Lukas Lekavičius ir „Panathinaikos“ nesėkmė

24sek

Prienų „Skycop“ atleido dar vieną legionierių

Verslas

Nauji autobusai ir troleibusai į Vilnių vėluoja – gamintojams gresia baudos

Gazas

Reidas Panevėžyje: iš 154 patikrintų eismo dalyvių protokolą gavo tik dviratininkas

Aktualu

Greitkelyje Vilnius–Kaunas susidūrė 5 automobiliai, sužeisti 2 žmonės, susidarė spūstis

Aktualu

Kitais metais į Estiją atvyks belgų šarvuočių dalinys

Pasaulis kišenėje

Aplankykite Vilkyškius: vofeliai, kafija ir kitos Mažosios Lietuvos įdomybės

Aktualu

Čekijos premjeras kaltinamas Kryme pagrobęs liudyti dėl korupcijos turėjusį sūnų

Verslas

2019-ųjų kainoraštis: gyventojams elektra brangs 15 proc., dujos – 20 procentų

Gyvenimas

S.Straukaitė – pirmoji dizainerė iš Lietuvos Lenkijos mados savaitėje: „Tai buvo bomba“

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką