Dabar populiaru
Publikuota: 2018 kovo 22d. 09:00

Ruošiamės Velykoms – renkamės kepsnį: 15 receptų – nuo lengvų iki įmantresnių

Kepsnys su bulvėmis
Vida Press nuotr. / Kepsnys su bulvėmis

Įprasta, jog ant šventinio stalo puikuojasi koks nors pagrindinis rimtasis patiekalas. Jei valgote mėsą, greičiausiai tai bus kepsnys: veršienos, kiaulienos, ėrienos, na, gal dar kepta višta. Jei šventiniai maisto planai suka būtent šia linkme, metas pasidairyti po receptų rinkinį, gal bus lengviau apsispręsti?

Receptai
Receptas: Šventinis paukštienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 45
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus.

2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų.

3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais.

4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, išspauskite česnakus, sukrėskite išbrinkusius džiūvėsėlius, įtrupinkite sūrį, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, maltą paukštieną ir apkeptus svogūnus.Pagardinusi pipirais, išmaišykite.

5. Paruoštą mėsą sukrėskite į gilią stačiakampę skardą ir pašaukite į 190–200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

6. Kai kepsnys iškeps, uždenkite ir palikite 10 min. pastovėti. Apverskite ant lentelės, supjaustykite vienodo storio griežinėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (arba kalakutiena)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Džiūvėsiai: 5.00 valg. š. (pusė stiklinės maltų)
Pomidorai: 6.00 vnt. (6-8 džiovinti saulėje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 100.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 52
Kaip gaminti
  1. Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų.
  2. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.
  3. Viską sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1.30 val.
  4. Salotų užpilui sumaišykite cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.

Receptą atsiuntė Laima K.

 

Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Majonezas: 6.00 valg. š.
Garstyčios: 4.00 valg. š.
Persiladas: 2.00 arbat. š.
Bulvės: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (keptoms bulvėms)
Salotos: 100.00 g (įvairių)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kepinti kedrų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vynuogių kauliukų aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos kepsnys su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 12
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
  2. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių.
  4. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve.
  5. Susmulkinkite morkas, salierą ir svogūną. Suberkite į orkaitėms tinkamą keptuvą, dėkite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, iki daržovės išskirs sultis.
  6. Sudėkite sviestą ir dar maišydama kepinkite apie 5 minutes.
  7. Suberkite smulkintus rozmarinus, išmaišykite.
  8. Ant viršaus padėkite mėsą ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 2,5–3 valandas. Jei reikės, prieš tiekdama pagardinkite druska ir pipirais.
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Jautiena: 1500.00 g (1,5–1,8 kg jautienos sprandinės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Morkos: 2.00 vnt. (didelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą.
  2. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus.
  3. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite.
  4. Gerai permaišykite, uždenkite ir palikite pusę paros marinuotis.
  5. Išsimarinavusią mėsą nuvalykite nuo prieskonių, apkepkite įkaitintoje keptuvėje, svieste, pasūdykite.
  6. Apkepę pašaukite į orkaitę į 120 laipsnių karštį, maždaug 15-30 minučių.
  7. Svarbu neperkepti, kad mėsa būtų sultinga, gražios rausvos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstykite sviestu.
  8. Bulvių košė. Į karštą, skanią bulvių košę įberkite tarkuoto „Parmezano“ sūrio, įdėkite „Pesto“ padažo ir gerai išmaišykite iki purumo.
  9. Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdėkite krienų.
  10. Maždaug 5 minutes dar pakaitinkite. Įpilkite balto romo, dar minutę pakaitinkite, nuimkite nuo ugnies ir gerai pertrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietą.
  11. Prieš serviruodami užvirkite ir dar kartą gerai išplakite, kad padažas būtų purus.
  12. Žirneliai. Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudėkite žaliuosius žirnelius.
  13. Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildykite, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdykite, pabarstykite traiškytais baltaisiais pipirais.
  14. Kepkite maždaug 3-5 minutes.
  15. Traški kiauliena ir baziliko traškučiai. Šalto rūkymo šoninę supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje, kol kiauliena taps traški.
  16. Iškepusią kiaulieną labai smulkiai supjaustykite, sutraiškykite.
  17. Išdžiovinkite violetinio baziliko lapelius taip, kad jie išlaikytų savo formą.
  18. Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkykite alyvuogių aliejuje.
  19. Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai sudėkite žalią bulvių koše.
  20. Su dujine lempa ją apdeginkite iš visų pusių – taip bus gražiau, geresnis skonis.
  21. Per viduriuką sudėkite saldžius žaliuosius žirnelius, o ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą bei užpilkite kreminiu krienų padažu.
  22. Pabarstykite traiškyta kiauliena ir papuoškite džiovintais baziliko lapeliais.
  23. Rekomendacijos. Orkaitėje kepdami mėsą rinkitės neaukštą temperatūrą.
  24. Žirnelius rinkitės geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius.
  25. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Ingredientai
Kiauliena: 150.00 g (išpjova - kiaulienos kepsniams)
Sviestas: 45.00 g (30g kepimui - kiaulienos kepsniams ir 15g - žirneliams)
Šoninė: 15.00 g (šalto rūkymo - kiaulienos kepsniams)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (violetiniai lapeliai - kiaulienos kepsniams)
Bulvės: 4.00 g (bulvių košei)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (bulvių košei)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (Bulvių košei)
Prieskoniai: 1.00 sauja (Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis - kepsnių marinavimui)
Balto vyno padažas:(4- 5 - padažui) 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (padažui)
Romas: 1.00 valg. š. (baltas - padažui)
Žirniai: 4.00 valg. š. (4 - 5 - saldūs žalieji)
Svogūnai: 15.00 g (žirneliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta jautienos išpjova
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 11
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos.
  2. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Ingredientai
Jautiena: 1500.00 g (išpjova)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Džiovintomis slyvomis įdarytas veršienos kepsnys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 13
Kaip gaminti

1. Veršieną nuplaukite, nusausinkite, giliai įpjaukite ir išskleiskite. Iš visų pusių įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

2. Pusę džiovintų slyvų smulkiai supjaustykite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su pjaustytomis džiovintomis slyvomis ir šia mase prikimškite veršienos įpjovą. Mėsos įpjovą tankiai sukabinkite arba apvyniokite storu medvilniniu ar lininiu siūlu.

3. Kepimo inde įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame mėsą iš visų pusių.

4. Svogūnus nulupkite, stambiai supjaustykite, suberkite į indą su mėsa ir lengvai paskrudinkite. Suberkite likusias džiovintas slyvas, supilkite obuolių sultis ir daržovių sultinį. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite veršieną 40 minučių, vis palaistydami susidariusiomis sultimis.

6. Troškinimo metu susidariusį skystį su slyvomis naudokite kaip padažą.

7. Labai skanu su bulvių koše ir trumpai virtais žiediniai kopūstais, paskanintais muskato riešutu.

Ingredientai
Veršiena: 800.00 g (vientisas gabalas kokybiškos mėsos gabalas)
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, pusės nykščio dydžio gabalėlis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Obuolių sultys: 125.00 ml
Daržovių sultinys: 150.00 ml (tinka ir gamintas iš ekologiško sultinio kubelio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karamelizuotas keptas kumpis
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Kiaulienos kumpį ištrinkite druska, maltais pipirais, susmulkinto česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį suriškite, kad jis išeitų apvalus ir gerai susispaustų. Dėkite jį į kepimo plėvelę ir virkite pasūdytame vandenyje apie valandą.

2. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjaukite ir prismaigstykite gvazdikėlių.

3. Paruoškite karamelinį glaistą. Į puodą sudėkite abrikosų džemą ir supilkite skystį iš konservuotų persikų skardinės. Susmulkintus persikus sudėkite į garstyčias kartu su imbieru ir cukrumi bei išspauskite citrinos sultis. Viską sumaišykite su puode esančiu abrikosų džemų ir persikų sulčių mišiniu. Gautą masę palengva maišydami virkite apie 20 minučių, kol glaistas sutirštės.

3. Paruoštu karameliniu glaistu aptekite kumpį, tačiau naudokite tik pusę viso paruošto kiekio. Tuomet kumpį dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.

4. Paruoštą kumpį aptepkite likusia glazūra ir tuomet kepkite dar apie valandą.

5. Prie paruošto kiaulienos kumpio tinka apkepti saldūs vaisiai – figos, kriaušės, mangai.

Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg (vientiso gabalo kumpio)
Džemas: 300.00 ml (abrikosų)
Persikai: 300.00 g (konservuotų)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkinto)
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (džiovinto)
Citrinos: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti.
  2. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
  3. Kol vištiena keps, paruoškite spanguolių padažą. Trintuvu sutrinkite spanguoles, įdėkite smulkiai kapotą ar sutrintą česnaką, sukrėskite medų, krienus ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Beje, tokį spanguolių mišinį vartojo jau mūsų senoliai kaip priemonę imunitetui stiprinti ir saugotis nuo peršalimo ligų. Liaudies medicinoje patariama kasdien suvartoti po 2–3 šaukštus šio mišinio. 

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikos miltelių (gali būti ir kitokios aitrios paprikos))
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 200.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Krienai: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trigubas mėsos kepsnys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 12
Kaip gaminti
  1. Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti).
  2. Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais.
  3. Jautienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, pasūdykite. Taip pat pasūdykite ir kiaulienos filė.
  4. Į keptuvę dėkite 50 g sviesto, 2 šaukštus aliejaus ir dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.
  5. Pakepinkite, kol suminkštėja. Palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Tada dėkite susmulkintas petražoles, džiūvėsėlius, smulkintus riešutus, įmuškite kiaušinį ir viską sutrinkite trintuvu.
  7. Vištieną ištieskite oda į apačią, ant jos dėkite nuplautus špinatų lapus, ant jų dėkite juostelėmis pjaustytą jautienos filė, tada tepkite trintuvu sutrintą masę (svogūnų, džiūvėsių, riešutų), tada ties viduriu dėkite virto jautienos kumpio griežinėlius ir galiausiai kiaulienos filė.
  8. Viską gražiai susukite, vištienos odos kraštus susiūkite siūlu, tada  dar apriškite šį vyniotinį siūlu.
  9. Vyniotinį aptepkite išplaktu kiaušinius ir truputį apšlakstykite alyvuogių aliejumis.
  10. Tada dėkite į kepimo rankovę, o po to į skardą, kurią iki pusės pripilkite vandens.
  11. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie vieną valandą.
  12. Iškeptą kepsnį išimkite į lėkštę ir paliekite kelioms minutėms atvėsti.
  13. Tada išimkite siūlus ir atsargiai pjaustykite.

Skanaus!  

Receptą arsiuntė Gintarė Kamandulytė

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (višta)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Kiauliena: 300.00 g (mažos filė)
Kumpis: 150.00 g (virto jautienos labai plonai pjaustyto)
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 70.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 1.00 st. (0,5 - tarkuoto fermentinio)
Žemės riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų)
Špinatai: 50.00 g (lapų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos nugarinės kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 27
Kaip gaminti

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.

2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite.

3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir tuoj pat apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su obuolių skiltelėmis pakepinkite su likusiais taukais.

4. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jos dėkite mėsą, patepkite kiaušinio baltymu, sudėkite obuolių ir pievagrybių mišinį. Tešlos kraštais uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų patepkite kiaušinio tryniu.

5. Kepkite kepsnį  200`C karštumo orkaitėje apie 50 min. Beje, kepsnys skanus ir karštas, ir šaltas. Prie jo labai tinka krienų padažas.

 

Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinė)
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 450.00 g (pakelis)
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sultinys: 1.00 st. (tirpaus)
Taukai: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.1 / 7
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite.

2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę šaukštelio rozmarinų ir čiobrelių, suberkite cukrų, uždenkite ir troškinkite 5 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite džiūvėsius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Nugarinėje padarykite maždaug 5 cm gylio įpjovą, visą mėsos gabalą įtrinkite likusiomis žolelėmis ir įdėkite į skardą.

4. Paruoštą įdarą sudėkite į įpjovą. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45 min., paskui dar 15 min. palikite išjungtoje.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiauliena: 450.00 g (nugarinės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (trečdalis puodelio susmulkintų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Slyvos: 100.00 g (1/4 puodelio perpus perpjautų)
Vynas: 1.00 st. (1/4 balto sauso arba apelsinų sulčių)
Duona: 1.00 riekės (1/4 puodelio rūpios džiūvėsių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu ir per naktį marinuokite.

2. Paruoškite morkų garnyrą: nuskustas daržoves supjaustykite vidutinio storio pailgais griežiniais ir tolygiai paskleiskite kepimo skardoje. Pagal skonį pabarstykite maltais pipirais, čiobreliais, ruduoju cukrumi, apšlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol daržoves suminkštės. Padėkite šiltai.

3. Mėsos gabalėlius ištraukite iš marinato ir peilio nugarėle nubraukite prieskonius, pagal skonį juos pabarstykite druska.

4. Dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotus imbierus ir gvazdikėlius. Įberkite 3–4 šaukštus rudojo cukraus, porą šaukštų „Provanso“ žolių mišinio, gerai sumaišykite. Gautoje masėje pavoliokite marinuotus mėsos gabalėlius ir apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Išgriebusi iš keptuvės, išdėliokite skardoje, apšlakstykite sausu raudonuoju vynu, pridenkite folija ir šaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol mėsa suminkštės. Tiekite su karštomis mokomis.

Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (2 maždaug 25 cm ilgio išpjovos gabalai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (šaknis)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (po 2 marinatui ir mėsai)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 2.00 valg. š.
Vynas: 2.00 valg. š. (raudonasis sausas – marinatui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Medus: 1.00 valg. š. (skystas – marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Morkos: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena su vynuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės.

2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens, įmaišykite grietinėlę.

3. Po 5 minučių į keptuvę su padažu sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite.

4. Masę sukrėskite į kepimo indą, sudėkite mėsos gabalėlius, apibarstykite mairūnais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite vynuoges. Išėmus iš orkaitės apšlakstykite rislingu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (2 gabalėliai po 350 g , išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 50.00 g
Rauginti kopūstai: 400.00 g
Vynuogės: 200.00 g (mėlynosios)
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Grietinėlė: 150.00 ml
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š.
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (5 šakelės)
Sausas rislingas: (putojantis) 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena, įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir pelėsiniu sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu saulėje džiovintų pomidorų.

3. Kepsnius perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (sprandinės)
Džiovinti pomidorai: 80.00 g (aliejuje)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kumpio vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.7 / 20
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: į vyną supilkite aliejų, suberkite prieskonius (česnakus susmulkinti) ir užvirinkite. Dar šiltu marinatu užpilkite nuplautą mėsą ir palikite 2 val. (po valandos apverskite).

2. Paruoškite įdarą: džiūvėsėlius sumaišykite su tryniais, sudėkite susmulkintus česnakus, petražolių lapelius, įberkite muskatų, pipirų, pasūdykite. Po truputį sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

3. Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir atsargiai įpjaudama bei mušdama kūjeliu suformuokite stačiakampį lakštą. Aptepkite jį įdaru, suvyniokite ir suriškite virvele. Vyniotinio galus geriausia užsiūti.

4. Į puodą suberkite kubeliais supjaustytus lašinukus, įdėkite paruoštą vyniotinį, užpilkite marinatu ir ant mažos ugnies virkite 1,5–2 val.

 

Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg (šviežio kumpio)
Druska: 1.00 arbat. š. (kumpiui ir įdarui pagal skonį)
Mėsos sultinys: 1.00 st.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Vynas: 250.00 ml (Marinatui; sauso raudonojo)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui ir 2 skiltelės įdarui)
Petražolės: 1.00 valg. š. (marinatui ir 2 valg. š. įdarui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Džiūvėsiai: 125.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui)
Lašiniai 100.00 g
Laurų lapai: 3.00 vnt. (Marinatui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Apie krizę nutylėjęs Rimantas Šadžius: mano atsistatydinimas nieko nebūtų pakeitęs

24sek

Į Europos taurės metraščius įsirašęs „Ryto“ 18-metis: „To net nesapnuodavau“

Gazas

Dar viena Kelių eismo taisyklių naujovė: keičiasi svarbi sąvoka

Sportas

N.Kesmino kirtis apie LFF permainas: „Lavonas pradėjo dvokti“

Verslas

Lietuvos nacionalinis muziejus ketina rekonstruoti restauratorių „namus“

Aktualu

Birutė Davidonytė: Premjeras už jus nusprendė, ką galite žinoti, o ko ne

Aktualu

Plungėje sprogus dujų balionui nukentėjo keturi žmonės

Aktualu

Kalėjimų departamentas pareikalavo Rasos Kazėnienės paaiškinti žurnalistams pasakytas frazes

Pasaulis kišenėje

Užgniauš kvapą: paskelbtos geriausios Jungtinės Karalystės peizažų nuotraukos

Vardai

Monika Šedžiuvienė apie naują meilę: „Po skyrybų mano siela dar drebanti, bet esu labai laiminga“

Aktualu

Eksministrai neigia Sauliaus Skvernelio versiją: įrašai tikrai buvo saugomi

Ruduo Vilniuje fotografo Alfredo Pliadžio akimis

15min iš Stambulo 24sek

V.Micičius nuplėšė Šaro stebuklų skraistę: apie trenerio genialumą ir mįslingą išvykimą

Aktualu

15min studijoje – Seimo tyrimo dėl LRT veiklos išvadų aptarimas

Aktualu

Orai.lt: šilti orai traukiasi, juos keis lietus ir šalnos

Gyvenimas

5 būdai išsaugoti smegenų jaunystę ir sveikatą

Vardai

Marius Jovaiša iškilmingai pristatė antrą „Neregėtą Lietuvą“: fotografą sveikino garbūs svečiai

Maistas

Šiltos lęšių salotos

Aktualu

Kanada įteisino kanapių rekreacinį vartojimą

Aktualu

15min paaiškina: kaip Lietuvoje vyks prekyba vaistais su kanapėmis?

Naujienos

Verslas

Apie krizę nutylėjęs Rimantas Šadžius: mano atsistatydinimas nieko nebūtų pakeitęs

24sek

Į Europos taurės metraščius įsirašęs „Ryto“ 18-metis: „To net nesapnuodavau“

Gazas

Dar viena Kelių eismo taisyklių naujovė: keičiasi svarbi sąvoka

Sportas

N.Kesmino kirtis apie LFF permainas: „Lavonas pradėjo dvokti“

Verslas

Lietuvos nacionalinis muziejus ketina rekonstruoti restauratorių „namus“

Aktualu

Birutė Davidonytė: Premjeras už jus nusprendė, ką galite žinoti, o ko ne

Aktualu

Plungėje sprogus dujų balionui nukentėjo keturi žmonės

Aktualu

Kalėjimų departamentas pareikalavo Rasos Kazėnienės paaiškinti žurnalistams pasakytas frazes

Pasaulis kišenėje

Užgniauš kvapą: paskelbtos geriausios Jungtinės Karalystės peizažų nuotraukos

Vardai

Monika Šedžiuvienė apie naują meilę: „Po skyrybų mano siela dar drebanti, bet esu labai laiminga“

Aktualu

Eksministrai neigia Sauliaus Skvernelio versiją: įrašai tikrai buvo saugomi

Ruduo Vilniuje fotografo Alfredo Pliadžio akimis

15min iš Stambulo 24sek

V.Micičius nuplėšė Šaro stebuklų skraistę: apie trenerio genialumą ir mįslingą išvykimą

Aktualu

15min studijoje – Seimo tyrimo dėl LRT veiklos išvadų aptarimas

Aktualu

Orai.lt: šilti orai traukiasi, juos keis lietus ir šalnos

Gyvenimas

5 būdai išsaugoti smegenų jaunystę ir sveikatą

Vardai

Marius Jovaiša iškilmingai pristatė antrą „Neregėtą Lietuvą“: fotografą sveikino garbūs svečiai

Maistas

Šiltos lęšių salotos

Aktualu

Kanada įteisino kanapių rekreacinį vartojimą

Aktualu

15min paaiškina: kaip Lietuvoje vyks prekyba vaistais su kanapėmis?

Gera keliauti kartu

Video

02:30
32:10
01:02

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką