Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ruslano Bolgovo receptai: savaitgalio pusryčiai

Varškėčiai
Recepto autoriaus nuotr. / Varškėčiai
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija, kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors patiekalo, kuris primintų viešnagę pas mamą? Bet paskui pagaunate save: juk ir pati esu mama! Tęskite kvapnią šeimos tradiciją – savaitgalio rytus su miltiniais patiekalais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas šypsodamasi sako, kad savaitgalis pats tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones. „Juk savaitgaliais laiko turime daugiau ir, kurdami mažus kulinarinius stebuklus, galime niekur neskubėti, tiesiog improvizuoti.

Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau – kvietiniai miltai su sėlenėlėmis. Šį produktą atradau visai neseniai ir panaudojęs jį supratau, kad jis idealiai tinka savaitgalio pusryčiams, nes suteikia kepiniams ypatingą skonį, iš tokių miltų lengva gaminti.

Be to, sėlenos yra labai naudingos žmogaus organizmui, nes jose apstu skaidulinių medžiagų, tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, – sakė virtuvės profesionalas. Jis pateikia 2 receptus iš miltų su sėlenėlėmis: lietinius su varške ir orkaitėje keptus varškėtukus.

Receptas: Lietiniai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (praturtinti sėlenėlėmis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1300.00 ml
Druska: 5.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Aliejus: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 400.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
  2. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
  3. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
  6. Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
  7. Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Receptas: Varškėčiai
15 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 41
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š. (praturtinti sėlenėlėmis - apvoliojimui)
Varškė: 1.00 kg
Cukrus: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 20.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 100.00 g
Uogienė: (juodųjų serbentų arba bet kuri kita mėgiama) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
  2. Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
  3. Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Kepkite 5 min.
  6. Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

O jei labiau mėgstate įprastus lietinius ir varškėčius, štai receptai iš Ji24.lt skrynelės:

Receptas: Kepti varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 65
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 360.00 g (riebios)
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 vnt. (vanilės ankštis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (jei norite)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.  Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Receptas: Varškėčiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 300.00 g
Rikotos sūris: 300.00 g
Miltai: 1.00 st. (1-1,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotų žievelių)
Kepimo milteliai: 7.00 g (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su rikotos sūriu, cukrumi, citrinos žievelėmis ir vaniliniu cukrumi. 

2. Kiaušinius išplakite iki vientisumo ir įmaišykite į varškės masę.

3. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Suberkite į varškę ir užmaišykite tešlą. Ji turi būti tokio tirštumo, kad neliptų prie rankų. Jei tešla išėjo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius apvalius varškėčius.

4. Juos dėkite į  kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą kepimo skardą, kad nesiliestų, nes kepami varškėčiai išsipučia. Kiekvieną apšlakstykite lydytu sviestu.

5. Varškėčius kepkite karštoje orkaitėje arba krosnyje apie 20 min. Tiekite su grietine ir trintomis uogomis.

Receptas: Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aguonos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.  
Receptas: Lietiniai su braškių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto)
Uogienė: (braškių) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, pieną, druską ir miltus gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Atsargiai įmaišykite lydytą sviestą ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Jeigu ji per tiršta, atskieskite pienu.

2. Įkaitintą keptuvę ištepkite aliejumi ir iškepkite lietinius.

3. Patiekti su braškių uogiene.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Lietiniai su maskarpone ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 1 - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios - įdarui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 g (padažui)
Migdolai: 50.00 g (skrudintų plokštelių - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.

2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.

3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Ypatingieji lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai ir 3 tryniai įdarui)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto tešlai ir 150 gr. įdarui)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų, įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų, įdarui)
Sūris: 200.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto, įdarui)
Baltieji pipirai (įdarui) 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių įdarui)
Petražolės: 1.00 vnt. (stiebelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.

3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.

4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką