Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2021 08 10, 16:12

Ryškiaspalvės ir gardžios šiltos bei šaltos pomidorų sriubos: net 17 receptų

Rugpjūtis apdovanoja pomidorų gausa. Daugelis mielai juos valgome ir be jokių priedų, itin dažnai – įvairiose salotose, o šį kartą raginame nepamiršti pomidorinių sriubų – karštą dieną idealios šaltosios, o vėsesnę (ar vėsesnį vakarą) – šiltos. Jūsų valia, kokią rinktis – sočią, gal net su mėsa, o galbūt visai priešingą – lengvutę vegetarišką. Receptų rinkinys – visiems skoniams!
Šalta pomidorų sriuba
Šalta pomidorų sriuba / Valerijos Sto nuotr.
Receptas: Trinta itališka pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 43
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sultinys: 300.00 ml (daržovių ar vištienos)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (skardinės - konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto baziliko ar raudonėlio)
Kaip gaminti
  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  2. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą.
  3. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes.
  4. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite sultinį ir berkite apie 1 šaukštą cukraus.
  5. Uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min.
  6. Į išvirusią sriubą berkite prieskonines žoleles ir sutrinkite trintuvu.
  7. Paruoštą sriubą patiekite su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS

Suskleisti
Receptas: Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 130
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas gabalėliais)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Cukinijos: 500.00 g (supjaustytų gabalėliais)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos arba sutrintos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Vištienos sultinys: 600.00 ml (arba daržovių)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.

2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.

3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).

4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu

Suskleisti
Receptas: Greita pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 63
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežio; ar kitų prieskoninių žolelių)
Kaip gaminti

1. Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepinkite svogūnus – kol taps minkšti ir permatomi.

2. Virtuviniu trintuvu sutrinkite bulves, pomidorus, česnakus ir pakepintus svogūnus.

3. Užvirinkite daržovių sultinį ir į jį supilkite sutrintą masę. Viską užvirinkite ir vėliau supilstykite į lėkštes.

4. Užtarkuokite sūrį ir pabarstykite baziliku ar kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Suskleisti
Receptas: Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 42
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (naminių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Salierai: 5.00 vnt. (stiebai)
Vištienos sultinys: 2.00 l (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 -2)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (2 - 3)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Parmezano sūris: 1.00 arbat. š. (tarkuotas - 1 porcijai)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas, šviežia aitrioji paprika, ciberžolė, rūkytų lašinių odelė)
Kaip gaminti
  1. Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių.
  2. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą.
  3. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais kubeliais.
  4. Obuolius supjaustykite kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie „ištirptų“.
  5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, nulupkite odeles.
  6. Alyvuogių aliejuje apkepkite pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kubelius, kelis šviežios aitriosios paprikos griežinėlius.
  7. Sudėkite pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę ir dar porą minučių apkepkite, supilkite „stiprų“ vištienos sultinį.
  8. Sudėkite nuimtą nuo kauliukų mėsą.
  9. Užvirkite, nugraibykite atsiradusias putas. Įberkite žiupsnelį ciberžolės,  tada sriuba įgaus gražią spalvą.
  10. Paskaninkite druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 30-40 minučių.
  11. Prieš patiekdami leiskiite sriubai 15-20 minučių „pailsėti“.
  12. Smulkiai supjaustykite šviežio baziliko lapelius, sumaišykite su tarkuotu „Parmezano“ sūriu.
  13. Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu.
  14. Skanaukite su šilta, balta duona, tokia kaip „Ciabatta“.
  15. Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriuboje „ištirpti“. Neužmirškite lašinukų odelės, ji suteiks gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Suskleisti
Receptas: Ugninga kreminė pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Mėsos sultinys: 400.00 ml (geriausia natūralaus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis aitriųjų paprikų ankšties (pagal norimą aštrumą))
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Morką, bulves, svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir suberkite į puodą su verdančiu mėsos sultiniu.
  2. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberkite gabalėliais supjaustytą papriką, aitriosios paprikos ankštį, pagardinkite bazilikais ir raudonėliais.
  3. Kai sriuba bus beveik išvirusi, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų. Dar kiek pavirkite ir nukaiskite. Pagal skonį pasūdykite.
  4. Jei sriuba rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus. Jei norite aštresnio skonio, įberkite pagal skonį Kajeno ar aitriųjų paprikų miltelių.
  5. Išvirusią sriubą supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
  6. Ši sriuba skani, patiekta su orkaitėje keptomis, tarkuotu sūriu bei džiovintų žolelių prieskoniais apibarstytomis tortilijomis. Jei norite, galite sriubą dar pagardinti grietinėle, tarkuotu parmezano sūriu, smulkintais žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų) lapeliais. Vietoje keptų tortilijų puikiai tiks česnakiniai duonos skrebučiai. Improvizuokite laisvai!

 

Suskleisti
Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Suskleisti
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 39
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 26
Receptas
Ingredientai
Žuvies sultinys: 1.00 l (paruošto iš 2 kubelių)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 4)
Bulvės: 4.00 vnt. (4 - 5)
Morkos: 2.00 vnt.
Bazilikai: 2.00 arbat. š.
Pievagrybiai: 500.00 g
Lašiša: 400.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti

1. Į užvirusį sultinį puode įmaišykite konservuotus pomidorus, smulkintą svogūną, grūstas česnako skilteles, gabalėliais supjaustytas bulves. Kai daržovės suminkštės, nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite. 2. Tyrę statykite ant ugnies, sudėkite šiaudeliais supjaustytus nuvalytus grybus, žuvies gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir virkite15 minučių. Patiekite įmaišius grietinės, galima – su šviežiomis aitriosiomis paprikomis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Receptas: Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 33
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (raudonas)
Pomidorai: 200.00 g (konservuoti)
Sultys: 800.00 ml (pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltos uoginės paprikos (Kajeno pipirai),)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (švieži lapeliai)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 200.00 g
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite.

2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10 minučių.

3.Suberkite raudonėlius, sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite. Tiekite su grietine ir bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Receptas: Indiška pomidorų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (smulkiai sutarkuotas, 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkiai sukapota, maža paprika, išvalytomis sėklytėmis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti kmyniniai)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų indiškų, o jei neturite, naudokite europines ir šluotelė šviežių, nuplautų ir smulkiai sukapotų kalendrų)
Sviestas: 4.00 valg. š. (švalytas lydytas sviestas „ghee“)
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5-2)
Kaip gaminti

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų. Obuolį rinkitės taip pat minkštą, sultingą, pavyzdžiui, alyvinį. Jei sriuba Jums pasirodytų per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, o vietoje pieno galite naudoti grietinėlę, tik tuomet įpilkite dar daugiau vandens. Galite parinkti ir kitokį prieskonių derinį, svarbiausia išlaikyti sriubos esmę – pertrinti pomidorai, tirštinti miltų padažu.

1. Pomidorus nuplaukite, išimkite kotelio vietą ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite lauro lapus, asafetidą, aitriąją papriką, imbierą, cinamono lazdelę, maltą kmyninį kuminą ir maltą kalendrą.

3. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite supjaustytus pomidorus bei obuolį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę 20-25 min., kol pomidorai suminkštės ir sukris.

4. Tuo metu kitoje mažoje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite likusį išvalytą lydytą sviestą. Kai šis įkais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami arba plakdami rankiniu plaktuvu. Kai padažas užvirs, taps vienalytis ir sutirštės, nukaiskite.

5. Pomidorų masę pertrinkite per sietelį į puodą, pertrintą tyrę užkaiskite. Likusias pomidorų odeles ir sėklas išmeskite. Kai tyrė pradės kunkuliuoti, įmaišykite miltų-pieno padažą ir sudėkite kapotus kalendros žalumynus. Tuoj pat nukaiskite. Patiekite dar karštą su plokščiąja indiška duona, pūstiniais arba „samosais“. Pagardinkite šlakeliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Receptas: Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1300.00 g (apie 10 vidutinio dydžio gerai prinokusių pomidorų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Kokosų aliejus 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (nedidelės skiltelės)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).

3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono. Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.

4. Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.

5. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 53
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Receptas: Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 84
Receptas
Ingredientai
Jautienos sultinys: 750.00 ml (neriebaus)
Sultys: 200.00 ml (pomidorų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (trečdalis puodelio smulkiai sukapotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalių saldžiųjų, trečdalis puodelio mažais gabalėliais pjaustytų)
Agurkai: 2.00 vnt. (pusė puodelio kubeliais arba griežinėliais pjaustytų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštraus)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.

2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Suskleisti
Receptas: Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (gerai sunokusių geltonųjų)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė geltonoji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Actas: 1.00 valg. š. (raudinojo vyno; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

2. Sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite kol jos virs vienalyte tiršta tyre. Įberkite druskos ir pipirų, ir įpilkite apie 1 šaukštelį raudonojo vyno acto. Plakite dar keletą sekundžių, ir paragaukite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, įpilkite dar šiek tiek acto.

3. Supilkite sriubą į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve, kad gerai atšaltų.

4. Patiekdami išpilstykite į dubenėlius ar stiklines taures, pabarstykite fetos sūriu, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite čili pipirų griežinėliais ir kalendrų lapais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką