Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugpjūčio 17d. 10:00

Ryškios ir skanios: šiltos bei šaltos pomidorų sriubos

Pomidorų sriuba
Vida Press nuotr. / Pomidorų sriuba

Kas gali būti geriau už sriubą iš sodraus skonio, sultingų naminių pomidorų... Karštą dieną – šaltą, vėsesnę – šiltą. O jei dar prie jos paruošite česnaku įtrintų baltos duonos skrebučių, geriausias savaitės patiekalas garantuotas, išbandykite!

Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 38
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 34
Kaip gaminti
  1. Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių.
  2. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą.
  3. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais kubeliais.
  4. Obuolius supjaustykite kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie „ištirptų“.
  5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, nulupkite odeles.
  6. Alyvuogių aliejuje apkepkite pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kubelius, kelis šviežios aitriosios paprikos griežinėlius.
  7. Sudėkite pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę ir dar porą minučių apkepkite, supilkite „stiprų“ vištienos sultinį.
  8. Sudėkite nuimtą nuo kauliukų mėsą.
  9. Užvirkite, nugraibykite atsiradusias putas. Įberkite žiupsnelį ciberžolės,  tada sriuba įgaus gražią spalvą.
  10. Paskaninkite druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 30-40 minučių.
  11. Prieš patiekdami leiskiite sriubai 15-20 minučių „pailsėti“.
  12. Smulkiai supjaustykite šviežio baziliko lapelius, sumaišykite su tarkuotu „Parmezano“ sūriu.
  13. Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu.
  14. Skanaukite su šilta, balta duona, tokia kaip „Ciabatta“.
  15. Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriuboje „ištirpti“. Neužmirškite lašinukų odelės, ji suteiks gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (naminių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Salierai: 5.00 vnt. (stiebai)
Vištienos sultinys: 2.00 l (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 -2)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (2 - 3)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Parmezano sūris: 1.00 arbat. š. (tarkuotas - 1 porcijai)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas, šviežia aitrioji paprika, ciberžolė, rūkytų lašinių odelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.

2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.

3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 300.00 g (menkių, jūrų lydekų, starkių - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kukuliams)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (citrininiai - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir sriubai)
Pomidorai: 400.00 g (400 - 500 konservuotų arba šviežių - sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Pomidorų pasta: (sriubai) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - sriubai)
Salierai: 2.00 vnt. (du lapkočiai - sriubai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - sriubai)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sriubai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 61
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.

2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautienos sultinys: 750.00 ml (neriebaus)
Sultys: 200.00 ml (pomidorų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (trečdalis puodelio smulkiai sukapotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalių saldžiųjų, trečdalis puodelio mažais gabalėliais pjaustytų)
Agurkai: 2.00 vnt. (pusė puodelio kubeliais arba griežinėliais pjaustytų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštraus)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 27
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 57
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
  3. Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Ingredientai
Pomidorai: 10.00 vnt. (arba konservuoti savo sultyse)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Vanduo: 1500.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 36
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite trintą česnaką, smulkintus svogūnus ir salierus. Patroškinkite kelias minutes.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę.
  3. Į puodą supilkite daržovių sultinį, pomidorų tyrę, sudėkite pjaustytus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite 15-20 minučių.
  4. Kai sriuba išvirs, patiekite ją su šviežiais kapotais čiobreliais.  
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė: 3.00 puodelis
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

03:39
01:19
00:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką