Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 08 10, 19:30

Rytietiška klasika kiek kitaip: orkaitėje ruošta saldžiarūgštė kiauliena. Patarimai ir receptas

Saldžiarūgščius kiniškus patiekalus mėgsta daugelis. Jiems sunku atsispirti ir dėl skonio, ir dėl traškios plutelės, apgaubusios mėsą, ir dėl malonaus padažo lipnumo. Tik, jei geriau pagalvojame, ne visada aišku, kaip jie paruošti restorane, kiek juose „dalyvauja“ skonio stipriklių. Visada yra išeitis – restorano patiekalą atkartoti namie.
Saldžiarūgštė kiauliena Tik prenumeratoriams
Saldžiarūgštė kiauliena / Vida Press nuotr.

Šįsyk dalijamės saldžiarūgštės kiniškos kiaulienos receptu. Įprastai šios mėsos kubeliai čirškinami keptuvėje, tačiau ne ką prastesnis būdas – naudoti orkaitę. Virtuvėje – mažiau įkyrių kvapų, o skrandžiui – sveikesnis patiekalas.

Prieš pradedant – keli naudingi patarimai:

  • Nepjaustykite kiaulienos itin smulkiai. Optimalu – maždaug 3,5–4 cm kraštinės ilgio kubeliais.
  • Būtinai apvoliokite mėsos kubelius kukurūzų krakmole, jis padės išgauti traškumą. Patogiausia – berti krakmolą į sandariai užspaudžiamą maišelį, tuomet dėti mėsos kubelius, maišelį užsandarinti ir viską gerai supurtyti.
  • Nebijokite orkaitės įkaitinti išties stipriai – to reikia, kad mėsa gerai skrustų, o ne lėtai keptų.
  • Du svarbiausi padažo ingredientai – sojos padažas ir ryžių actas, abiejų nesunkiai įsigysite pasidairę po egzotiškų ingredientų lentynas. Jei tik įmanoma, rinkitės šviesų kinišką sojos padažą, o ryžių actą iš bėdos galite keisti baltojo vyno actu (tik padažo skonis kiek skirsis nuo autentiško).
Fotolia nuotr./Sojų padažas
Fotolia nuotr./Sojų padažas
  • Nemažai žmonių gamindami įvairius patiekalus vengia kečupo ir mieliau jį keičia pomidorų pastą ar tyre. Tik ne šiuo atveju! Kečupas yra tai, ko reikia.
  • Šalia mėsos ruoškite ir daržoves, dažniausiai tai bus svogūnai ir saldžiosios paprikos, tačiau galite repertuarą ir praturtinti, tarkime, itin tiks šviežias gerai sunokęs ananasas, tvirta, bet jauna cukinija.
  • Klasika prie kiniškų patiekalų – virti ryžiai. Labiausiai tiks lipnūs apvalūs rytietiški, galima juos paskaninti kepintomis sezamų sėklomis ir / ar smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką