Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 26d. 10:00

Saldieji kepiniai su moliūgais: nuo keksiukų iki įdomaus varškės apkepo

Moliūginis varškės pyragas
Recepto autorės nuotr. / Moliūginis varškės pyragas

Kokį patiekalą skubate gaminti, vos tik perpjaunate oranžinį moliūgą? Gal trintą sriubą? O gal troškinį su į Maroką nukeliančiais prieskoniais? Tikrai atsiras ir tokių, kurie pirmiausia įjungia orkaitę ir imasi maišyti pyrago ar keksiukų su šia daržove tešlą. Ir nei vieni, nei kiti, nei treti neklysta, moliūgas dera daug kur, tačiau šio savaitgalio tema – desertai su moliūgais.

Receptai
Receptas: Moliūgų pyragas su varškės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 13
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.

2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.

3. Sviesto ir kiaušinių masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite stambiai tarkuotą moliūgą.

4. Tešlą sudėkite į 30 cm x 20 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

5. Varškę, kambario temperatūros sviestą, miltelinį cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, sultis gerai išsukite ir atšaldykite. Kremu aptepkite iškepusį ir ataušusį pyragą, papuoškite apelsino žievelėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (tešlai)
Kepinių prieskoniai: (tešlai) 3.00 arbat. š.
Razinos: 175.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 285.00 g (200 - tešlai ir 85 - kremui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (1 nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių - tešlai ir pusės apelsino sulčių, 1 nutarkuotų žievelių - kremui)
Moliūgai: 500.00 g (nulupto - tešlai)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragaičiai su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 17
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite.
  2. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite, kol apskrus.
  4. Keptus atvėsintus porus sukrėskite į moliūgų masę, įpilkite pusę stiklinės aliejaus, po vieną įmuškite kiaušinius ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Į skystą masę įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, parmezaną, skrudintas moliūgų sėklas (dalį palikite užberti ant viršaus).
  6. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais.
  7. Sukrėskite į keksiukų formeles, užberkite likusių moliūgų sėklų.
  8. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyragaičiai dailiai paruduos.
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Miltai: 3.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 1.00 st. (saujelė)
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Porai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginis sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite moliūgo gabalą žieve į apačią, įpilkite truputį vandens ir kepkite 30–40 min., kol minkštimas bus iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti, o tada išskobkite jį šaukštu ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.

2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius, o tada sumaišykite šiuos trupinius su tirpintu sviestu. Gauta mase kruopščiai išklokite sūrio pyragui skirtos formos (20–22 cm skersmens, nuimamais kraštais) dugną, kad neliktų jokių plyšelių.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinius, pilkite pasukas, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, gerai išmaišykite.

4. Gautą masę sudėkite ant trupintų sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.

5. Dėkite kepimo formą su pyragu į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol viršus bus sutvirtėjęs ir švelniai rusvas.

6. Leiskite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite moliūgų sėklomis.

Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (be sėklų, tačiau su žieve)
Sausainiai: 200.00 g (trapių sviestinių, labai tinka imbieriniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio sluoksniui)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (sūrio sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Pasukos: 150.00 g (sūrio sluoksniui)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š. (pakepintų; sūrio sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti

Mieliniai kepiniai nemėgsta skubėjimo virtuvėje. Tešla privalo ramiai pakilti, tik tuomet bandelės bus minkštos ir skanios. Tačiau jei bandelių norite ryte, užminkę tešlą, palikite ją susukę į maistinę plėvelę pernakt šaldytuve.

Rytojaus rytą pakaks ištraukti tešlą iš šaldytuvo, palaukti, kol ji taps kambario temperatūros, ir, suformavus bandeles, pašauti jas į orkaitę.

1. Užminkykite bandelių tešlą: sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, cukrų ir sausas mieles), o kitame dubenyje – plaktą kiaušinį, šiltą pieną, trintą moliūgą. Tada abu šiuos mišinius sumaišykite, o pabaigoje supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą minkykite ilgai (aš naudoju elektrinį maišytuvą), ji turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė bus tešla, tuo minkštesnės bus bandelės. Suformuokite iš tešlos rutulį ir padėkite šiltai mažiausiai valandai, kad jos tūris padvigubėtų.

2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos ploną kvadratą (apie 30×40 cm), patepkite visą paviršių tirpintu sviestu ir pabarstykite puse kiekio cukraus, sumaišyto su cinamonu.

3. Tampriai suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite gabalėliais (aš pjausčiau vieną juostą įstrižą, kitą – tiesią, kad gautųsi tokios trikampės bandelės). Sudėkite visas bandeles į skardą, palikdami tarpus, kad kepdamos ir augdamos nesusiklijuotų. Tą patį padarykite su kita dalimi tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės
Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės

4. Abi kepimo skardas su bandelėmis padėkite šiltai, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20–40 min., kad tešla „paaugtų“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pašaukite bandeles į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 11–13 min., kol gražiai pagels. Skaniausios – dar šiltos.

Ingredientai
Miltai: 3.50 st. (galima naudoti speltos; tešlai)
Mielės: 12.00 g (sausų; tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; tešlai)
Cukrus: 80.00 g (tešlai)
Pienas: 0.75 st. (šilto; tešlai)
Moliūgai: 0.75 st. (kepto ir sutrinto į košę; tešlai)
Sviestas: 100.00 g (po 50 g tešlai ir įdarui; ištirpinto ir atvėsinto)
Rudasis cukrus: 0.50 st. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (sumaišytas su 1 šaukštu vandens; patepimui prieš kepant)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 42
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
  3. Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę. 
  4. Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Grietinėlė: 150.00 ml (36 proc. riebumo)
Varškė: 500.00 g (pertrintos)
Krakmolas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgai: 500.00 g (smulkiai tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 15
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.    
  2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis.
  3. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su kelis kartus per sietelį pertrinta varške, kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, brendyje mirkytomis razinomis ir iki vientisumo išsukite.
  5. Šaukštu labai palengva, kad masė taptų puri, įmaišykite su krakmolu išplaktus kiaušinių baltymus.   
  6. Varškės masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite moliūgų gabalėlius.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Ingredientai
Varškė: 600.00 g (riebios)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (1 indelis su cukrumi)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. - sulčių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Krakmolas: 40.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 sauja (saujelė)
Moliūgai: 600.00 g (moliūgų sluoksniui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (moliūgų sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (moliūgų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių - moliūgų sluoksniui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (moliūgų sluoksniui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų - moliūgų sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės apkepas su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 24
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  4. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  5. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  6. Tiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!  
Ingredientai
Manai: 100.00 g
Pienas: 190.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Moliūgai: 400.00 g (tyrė)
Varškė: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginiai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 6
Kaip gaminti

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles.

2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase.

3. Smulkiai sutarkuotą moliūgą pavirkite maišant apie 10 min.

4. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su likusia mase. Suverskite ant sausainių masės.

5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Skanaukite gerai atšaldytus. Galite papuošti avietėmis ar kitomis uogomis.

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g (avižiniai)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 80.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g
Moliūgai: 500.00 g (tarkuotas)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Avietės: 50.00 g (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginis pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 24
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus.

2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos masės.

3. Moliūgą apkepkite orkaitėje, kol pasidarys minkštas ir sutrinkite iki tyrės. Į moliūgo masę įmaišykite ciberžolę, sukrėskite į varškės masę, dėkite krakmolą ir viską išsukite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite ant sausainių.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus!

Autorės nuotr./Moliūginis pyragas
Autorės nuotr./Moliūginis pyragas

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Judita Leonavičienė

 

 

 

Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 50.00 g
Varškė: 400.00 g
Auksaspalvis sirupas 2.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g
Moliūgai: 500.00 g
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai vanilės esencijos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 25
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
  2. Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį milteliniu cukrumi.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles ir moliūgų tyrę. Suberkite į plakinį miltus ir lengvai sumaišykite. Jei naudojate smulkintus riešutus, suberkite juos ir išmaišykite dar kartą.
  4. Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą iš karto išimkite ant milteliniu cukrumi apibarstyto rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito apačios. Suvyniokite, pradėdami nuo siaurosios kraštinės, biskvitą su rankšluostėliu (kad nesukibtų) į ritinį. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE KREMĄ. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų (1 ½ puodelio), minkštą sviestą ir vanilę iki lygios, vientisos masės.
  6. SUVYNIOKITE VYNIOTINĮ. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite. Tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Vėl suvyniokite. Susukite paruoštą vyniotinį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
  7. Prieš patiekdamos, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Druska: 5.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 vidutiniai)
Cukrus: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir visos citrinos tarkuota žievelė)
Moliūgai: 300.00 g (tyrė)
Graikiniai riešutai: 150.00 g (nebūtinai)
Sūris: 350.00 g (kreminis)
Miltelinis cukrus: 300.00 g
Sviestas: 135.00 g (minkštas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgo ir sūrio keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 19
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite. 
  3. Skystą masę sukrėskite į sausus produktus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite sūrį.
  4. Tešlą supilkite į formeles, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
  5. Viršų apibarstykite druska arba sūriu.
  6. Kepkite 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltus.
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g (200 ml keptų moliūgų tyrės)
Kefyras: 50.00 ml
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūstų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginis pyragas su „Panna cotta“
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1.  Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą.
  2. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe.
  3. Moliūgų masę sumaišykite su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, milteliniu cukrumi (4 šaukštai), keliais šaukštais citrinų sulčių.
  4. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su grietine, krakmolu ir supilkite į moliūginę masę ir gerai permaišykite.
  5. Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėkite skardą su atšaldyta išklota tešla.
  6. Ištraukite pyrago pagrindą, greitai išdėliokite slyvas ir supilkite moliūginį kremą. Kepkite dar apie 40 min. – turi visas pyragas iškilti.
  7. Ištrauktą iš orkaitės pyragą atvėsinkite. Jis sukrinta, ir tai normalu.
  8. Ant dar kiek šilto pyrago supilkite panna cottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus. Atšaldykite.
  9. Autorė pyrago kraštus dar aptepė glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų miltelinio cukraus ir citrinų sulčių. Galima papuošti vaisiais. 

cleardot.gifReceptą atsiuntė Regina R.

Ingredientai
Miltai: 320.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 200.00 g
Sirupas: 5.00 valg. š. (svarainių ir 80 g - slyvų mirkymui)
Moliūgai: 1.00 l (kepti ir sutrinti į tyrę)
Grietinė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Želė cukrus „Multi“: 40.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (1,5)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g (kokybiškos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Vardai

Eimunto Nekrošiaus netektis: „Mirė visa lietuviška teatro epocha. Kurti toliau bus labai sunku“

Gyvenimas

15min studijoje – pokalbis su neurologe apie migrenos simptomus ir pasekmes

Verslas

Seimas pritarė naujovėms: individualiai veiklai – mažesni mokesčiai, o „Sodrai“ – įrankis prieš sukčius

Sportas

Kilnus lietuvaitės poelgis kainavo medalį: „Paprašė ir sutikau“

Kultūra

Mirė režisierius Eimuntas Nekrošius: artimųjų pageidavimu laidotuvės bus privačios

Vardai

Antradienį 15min studijoje – iš ekstremalios kelionės grįžę L.Pobedonoscevas ir A.Bružas

Vardai

R.Mačiulytės skriaudėjo nepasigailėjo ir apeliacinis teismas: nelaisvės terminas prailgintas

Aktualu

50 metų vienoje įmonėje išdirbęs ir net paminklą jai pastatęs kaunietis: „Niekad neėmiau biuletenio“

Mokslas.IT

Kai kur sutriko „Facebook“ veikla

Gazas

Dakaras – lenktynės, kurias pasmerkė net Vatikanas

Aktualu

R.Valatka apie Mažeikių savivaldybės elgesį su žurnaliste: tai Konstitucijos pažeidimas juodžiausiu būdu

Sportas

Buvę rinktinės treneriai E.Jankauskui turi patarimą, ką daryti po paskutinio mačo

Aktualu

Ministras rėžė: gal kas valandą ugniagesiams reikia kitos uniformos?

Verslas

15min savininkė skelbs naujo vadovo atranką – S.Nuutmannas kyla karjeros laiptais

Vardai

A.Mamontovas – apie E.Nekrošiaus „Hamletą“: „Supratau, kad tai dovana, kurios negaliu nepriimti“

Aktualu

Pirmas žingsnis žengtas: Seimo narių skaičiaus mažinimui pritarta po pateikimo

24sek

Po įspūdingo pasirodymo – liaupsės D.Saboniui: „Jo krepšinio IQ labai aukštas“

Gazas

Iš užsienio atvežti automobiliai kelia pavojų eismui: į kelius sugrįžta „atliekos“

Verslas

Seimas pradeda svarstymus dėl PVM lengvatos maistui

24sek

Dainius Adomaitis emocijas klube stumia į šalį: „Stengiuosi žiūrėti į savo daržą“

Naujienos

Aktualu

Popiežius Pranciškus Airijoje susitiko su lytinio išnaudojimo aukomis

Kultūra

M.Kneale'as apie „Anglus keleivius“: „Aprašiau pasibaisėtiną Viktorijos laikų britų elgesį svetur“

Gyvenimas

Didžiausios komposto ruošimo klaidos: kaip jų išvengti?

Aktualu

Dėl avarijos prieš Žiežmarius greitkelyje sutriko eismas

Aktualu

Ne tik kokainas: kontrabanda kaip diplomatinė siunta į Rusiją keliavo ir iš Berlyno

Aktualu

V.Adamkus: J.McCainas buvo stabilus politikas, priešingybė D.Trumpui

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio Evangelija. Kieti žodžiai

Gyvenimas

8 metus su persodintu inkstu gyvenanti Jurgita: „Priimti tokią dovaną – tikrai nelengva“

Aktualu

Radviliškyje į parduotuvę įsibrovė nepilnamečiai – norėjo apvogti

Vardai

Į labdaros renginį su V.Siegel atvykęs D.Bunkus jau dabar sūnų moko, kaip svarbu padėti kitiems

Gyvenimas

5 auksinės taisyklės tėvams, norintiems, kad jų vaikų psichika būtų tvirta

Aktualu

Prekyba vaikais: apelsinų skynimas Latvijoje, plėšimai Vokietijoje ir Airijoje pasibaigusi kelionė į Kauną

Aktualu

Vakarų Irane per smarkų žemės drebėjimą žuvo du žmonės, daugiau kaip 200 buvo sužeisti

Aktualu

Orai.lt: neišvengsime gausaus lietaus

Gazas

Lenktynininkas Julius Skirmantas: „Nuėjau į miškelį, atsiguliau ant šlapių spyglių ir paverkiau“

Aktualu

Potvynių Indijos pietuose aukų padaugėjo iki 445

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 19 – 25 d.)

Aktualu

Panevėžio centre „Nissan“ visureigis nušlavė gatvės atitvarus

Mokslas.IT

Kodėl konteinerinių laivų kapitono tiltelis yra gale, o kruizinių – priekyje?

Aktualu

​​​​​​​Z.Vaigauskas: „Su tiesioginiu rinkėjo papirkimu viskas aišku, tačiau serialas – kitoks atvejis“

Vardai

Ypatingos

07:48
07:40

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką