Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 25d. 10:00

Saldus iššūkis – sūrio pyragas: receptai, pagal kuriuos visada pavyks

Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Miskozverys.lt nuotr. / Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis

Nuostabus desertas, sūrio pyragas, Lietuvos kavinėse įsitvirtino prieš keletą metų. Atrodo, jo populiarumas vis dar neišblėso. Žinoma, vienur šis skanėstas labiau vykęs, kitur mažiau, o patį pasiruošite namie – iš kokybiškiausių ingredientų, niekur neskubėdami. Dar puiku, kad paprastai sūrio pyrago užtenka beveik miniai, tad galite kviesti svečius!

Receptai
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 41
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 20
Kaip gaminti
  1. Citrinas nuplaukite trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.
  2. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite.
  3. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė.
  4. Nuolat maišydami po truputį supilkite išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį.
  5. Įmaišykite citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  6. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  7. Glajui skirtą miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis ir aptepkite dar šiltą pyragą.
  8. Patiekite su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 trynys)
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Citrinos: 3.00 vnt. (iš 0,5 išspaustų sulčių)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š.
Rikotos sūris: 100.00 g
Aguonos: 1.00 st. (1/2)
Mandarinai: 3.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 15
Kaip gaminti
  1. Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
  2. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
  3. Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
  4. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
  5. Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
  7. Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
  8. Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
  9. Želatiną ištirpinkite  (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
  10. Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
  11. Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (recepto autorė naudojo „Gaidelis su aguonomis“)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kambario temperatūros)
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldinto)
Želatina: 10.00 g (miltelių)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Brendis: 20.00 ml (keli šlakeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas su sausainiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 26
Kaip gaminti
  1. Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę.
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu.
  3. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  4. Želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje ir ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Atidėkite, kad skystis atvėstų.
  5. Grietinėlę išplakite iki putų, sudėkite sūrį, vanilę ir cukrų bei plakite toliau, kol gausite tirštą vientisą masę.
  6. Plakant dideliu greičiu, supilkite ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
  7. Sausainiukus pasmulkinkite ir be atlikusių trupinių, įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą.
  8. Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo.
  9. Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
  10. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės bei šaukšteliu aliejaus.
  11. Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas ir apšlakstykite pyrago paviršių.
  12. Pastatykite į šaldytuvą ir palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 375.00 g (su šokolado gabaliukais - 250 - pagrindui ir 125 - sūrio masei)
Philadelphia sūris:(60 - pagrindui ir 300 - sūrio masei) 360.00 g
Grietinėlė: 370.00 g (370 riebios - sūrio masei ir šlakelio - glaistui)
Vanduo: 100.00 ml (sūrio masei)
Želatina: 30.00 g (arba 6 lapeliai - sūrio masei)
Cukrus: 70.00 g (sūrio masei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio masei)
Šokoladas: 100.00 g (pieniško su riešutais - glaistui)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (glaistui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Raffaello“ sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.7 / 31
Kaip gaminti
  1. Naudosime 24 cm skersmens tortinę.  
  2. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  3. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų.
  4. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių ir rankomis prislėkite juos prie dugno.
  5. Dideliame dubenyje, iki vientisos masės suplakite sūrius, kiaušinius, kokosų pieną ir cukrų.
  6. Supilkite ant sausainių pagrindo. Į vidų, pagal skonį, pridėkite „Raffaello“ saldainių.
  7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, maždaug 90 minučių.
  8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 230.00 g (paprastų traškių - pagrindui)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio masei)
Rikotos sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kokosų pienas: 300.00 ml (sūrio masei)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (didelių - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (1/2 - sūrio masei)
Raffaello saldainiukų:(pakuotė - sūrio masei) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 16
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Karamelinis sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.2 / 35
Kaip gaminti
  1. PAGRINDAS. 24 cm skersmens tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sausainius sumalkite iki smulkių trupinukų, gerai išmaišykite su ištirpintu sviestu, suberkite į paruoštą tortinę, pirštais suslėkite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  4. Maskarponę išplakite su „Rududu“.
  5. Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standumo, sumaišykite su maskarponės kremu.
  6. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, neleiskite užvirti.
  7. Šiek tiek pravėsinkite ir greitai įplakite į pyrago kremą.
  8. Gautą masę supilkite ant sausaininių pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą.
  9. Po kelių valandų papuoškite riešutais ir karameliniu padažu. Galite skanauti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 450.00 g (šokoladinių (recepto autorė naudojo „karvutė“) - pagrindui)
Sviestas: 200.00 g (ištirpinto - pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio masei)
„RUDUDU“ karamelė: (indelio - sūrio masei) 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g (riebios plakimui - sūrio masei)
Želatina: 20.00 g (sūrio masei)
Žemės riešutai: 1.00 sauja (meduje - papuošimui)
Karamelinis padažas: (papuošimui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 22
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginis sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 34
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite moliūgo gabalą žieve į apačią, įpilkite truputį vandens ir kepkite 30–40 min., kol minkštimas bus iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti, o tada išskobkite jį šaukštu ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.

2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius, o tada sumaišykite šiuos trupinius su tirpintu sviestu. Gauta mase kruopščiai išklokite sūrio pyragui skirtos formos (20–22 cm skersmens, nuimamais kraštais) dugną, kad neliktų jokių plyšelių.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinius, pilkite pasukas, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, gerai išmaišykite.

4. Gautą masę sudėkite ant trupintų sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.

5. Dėkite kepimo formą su pyragu į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol viršus bus sutvirtėjęs ir švelniai rusvas.

6. Leiskite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite moliūgų sėklomis.

Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (be sėklų, tačiau su žieve)
Sausainiai: 200.00 g (trapių sviestinių, labai tinka imbieriniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio sluoksniui)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (sūrio sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Pasukos: 150.00 g (sūrio sluoksniui)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š. (pakepintų; sūrio sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.4 / 11
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 20 cm atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius sumalkite iki trupinių, suberkite druską.

3. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite – masė turi priminti šlapią smėlį.

4. Trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paspauskite ir kepkite 10–15 minučių. Pagrindas turi vos parusti. Atvėsinkite ant grotelių.

Įdaras:

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

2. Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis ir prieskonius, kol išsiskirs sultys, o obuoliai suminkštės (man tai truko apie 10–15 minučių).

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus ir vandenį. Įmaišykite šį mišinį į obuolius ir pakaitinkite dar 5–10 minučių, kol sultys sutirštės.

 

4. Leiskite įdarui visiškai atvėsti.

Kremas:

1. Želatiną sumaišykite su 60 ml grietinėlės ir leiskite išbrinkti.

2. Kitame dubenyje plakite likusią grietinėlę iki minkštų putų (kiek tvirtesnių nei gaminant musus).

3. Kitame dubenyje išplakite sūdytą karamelę, grietinėlės sūrį, maskarponę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.

4. Atsargiai įmaišykite grietinėlę

5. Želatiną ištirpinkite. Į ją įdėkite keletą šaukštų grietinėlės masės, kad suvienodintumėte temperatūrą. Įmaišykite į likusį kremą.

Surinkimas:

1. Ant atvėsusio pagrindo supilkite kiek daugiau nei pusę kremo.

2. Kreme padarykite įdubimą, sudėkite obuolių įdarą ir išlyginkite.

3. Supilkite likusį kremą. Išlyginkite. Dekoruokite sūdyta karamele ir trupintais sausainiais.

4. Tortą palikite šaldytuve bent keletui valandų arba pernakt.

Pastaba: Sūdytą karamelę gaminu pagal šį receptą, tik vaisių tyres keičiu riebia grietinėle ir kaitinu iki 104°C. Taip pat galite naudoti pašildytą ir kiek pienu praskiestą karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną.

Ingredientai
Sausainiai: 190.00 g (160 g pagrindui ir 30 g papuošimui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (įdarui)
Rudasis cukrus: 0.25 st. (įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (įdarui)
Imbieras: 0.25 arbat. š. (malto; įdarui)
Gvazdikėliai: 0.25 arbat. š. (maltų; įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto; įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (įdarui)
Karamelė: 200.00 ml (sūdytos; 150 g kremui ir dar keli šaukštai papuošimui)
Želatina: 6.00 g (kremui)
Grietinėlė: 360.00 ml (plakamosios; kremui)
Grietinėlės sūris: 250.00 g (kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas maskarponės sūrio tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 10
Kaip gaminti

1. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės.

2. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

3. Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Naudodami konditerinį maišelį dekoruokite sustingusio torto paviršių.

6. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 350.00 g
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamosios; dekoravimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 150.00 g (ir dar pora šaukštų dekoravimui)
Maskarponės sūris: 350.00 g
Juodasis šokoladas: 300.00 g (ir dar šiek tiek drožlių dekoravimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Avietės: 2.00 sauja (dekoravimui; galite naudoti ir kitas uogas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.8 / 5
Kaip gaminti

Paruoškite pagrindą:

1. Virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į pyrago formą sudėkite šį mišinį ir gerai suspauskite.

Pagaminkite kremą:

1. Šluotele išplakite kreminį sūrį. Tada sudėkite cukrų ir palaipsniui pilkite grietinėlę su kiaušiniais. Maišykite iki vienalytės konsistencijos.

2. Pabaigoje supilkite vandenį, sumaišytą su kukurūzų krakmolu.

Iškepkite pyragą:

1. Ant sausainių pagrindo pilkite kreminio sūrio masę ir konditeriniu maišeliu išspauskite mėlynių uogienę.

2. Kepkite iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val ir 30–40 min.

3. Iškepęs pyragas viduryje dar atrodys skystas, tačiau jokiu būdu jo nekepkite ilgiau! Vėsdamas jis sustings ir taps idealios tekstūros.

 

Ingredientai
Sausainiai: 155.00 g (begliutenių; pagrindui)
Sviestas: 35.00 g (tirpinto; pagrindui)
Kreminis sūris: 430.00 g (pavyzdžiui, rikotos, maskarponės ar pan.; sūrio kremui)
Cukrus: 115.00 g (sūrio kremui)
Grietinėlė: 80.00 g (35 proc. riebumo; sūrio kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (110 g; sūrio kremui)
Kukurūzų krakmolas: 25.00 g (sūrio kremui)
Vanduo: 25.00 g (sūrio kremui)
Uogienė: 45.00 g (mėlynių; sūrio kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Ingredientai
Migdolai: 70.00 g (pyrago pagrindui)
Sausainiai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pyrago pagrindui)
Baltasis šokoladas: 600.00 g (kokybiško; pyrago įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (pyrago įdarui)
Kreminis sūris: 500.00 g (pyrago įdarui)
Grietinė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė – pyrago įdarui, sultys – aviečių užpilui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (pyrago įdarui)
Avietės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Spanguolės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Cukrus: 100.00 g (aviečių užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Apvalią 22–24 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais labai kruopščiai ištepkite sviestu, o tuomet išklokite kepimo popieriumi – jis turi dengti ir dugną ir kraštus.

2. Pirmiausia gaminame pagrindą. Tam elektriniu smulkintuvu sumalame sausainius iki rupių trupinių. Perpilkite sausainių trupinius į dubenį, suberkite smulkintus riešutus, lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite, galite tą daryti ir rankomis. Gautą masę dėkite į kepimo formą ir gerai paspausdami išklokite ja visą dugną – turite gauti nestorą, tačiau tolygų ir tvirtą pagrindą. Kepimo formą 20 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Į nedidelį puodą dėkite figas, gvazdikėlius, cinamono lazdelę, supilkite apelsinų sultis, užvirkite, sumažinkite karštį ir pavirkite apie 15–20 min. – turite gauti drėgną klampią masę, kurioje jau nebėra skysčio, tačiau ji pernelyg neišsausėjusi. Leiskite atvėsti, išimkite cinamono lazdelę ir paskirstykite šią masę ant sausainių pagrindo kepimo formoje. Vėl dėkite į šaldytuvą, kol paruošite sūrio sluoksnį.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 160C temperatūros (režimas su vėjeliu).

5. Į nemažą dubenį sudėkite kreminį sūrį ir išsukite, kad masė būtų glotni, be jokių gumuliukų. Tuomet sudėkite cukrų, maskarponės sūrį, apelsino žievelę, supilkite kiaušinių trynius, vanilės ekstraktą, išmaišykite, kad masė taptų vientisa, glotni.

 

6. Į kitą sausą ir švarų indą supilkite kiaušinio baltymus ir plakite tol, kol masė pasidarys standi.

7. Baltymų plakinį per 3 kartus sudėkite į sūrio-trynių masę, kiekvienąkart atsargiai, tačiau gerai įmaišydami.

8. Gautą purią masę suverskite ant šaldytuve pabuvusio sausainių-figų pagrindo, palyginkite viršų ir dėkite kepti.

9. Kepkite 75–80 min., kol viršus bus rudas (jei ima skrusti netikėtai greitai, išjunkite kaitinimą iš viršaus). Kai pyragas bus iškepęs, neišimkite jo iš orkaitės, tačiau palikite viduje išjungę karštį, o tarp durelių įkiškite kokį įrankį, kad susidarytų tarpas. Po tokios valandos išjungotoje orkaitėje pyragui leiskite galutinai atvėsti kambario temperatūroje. Galiausiai suvyniokite jį su visa kepimo forma į foliją ir dėkite mažiausiai 4 val. į šaldytuvą.

10. Prieš patiekiant nuvyniokite foliją, atsargiai nuimkite formos kraštus, pjaustykite pyragą gabaliukais ir mėgaukitės. Jis skaniausias šaltas, tad tai, kas liko, laikykite šaldytuve.

Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g (puikiai tinka „Selga“ be jokių priedų; pagrindui)
Graikiniai riešutai: 80.00 g (sukapotų labai smulkiai, beveik iki rupių miltų; pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Džiovintos figos: 250.00 g (juostelėmis susmulkintų minkštų, nupjaustytais kotelių galiukais; figų sluoksniui)
Apelsinų sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų; figų sluoksniui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (figų sluoksniui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų; figų sluoksniui)
Kreminis sūris: 400.00 g („Philadephia“ ar panašaus; sūrio sluoksniui)
Maskarponės sūris: 450.00 g (sūrio sluoksniui)
Cukrus: 200.00 g (sūrio sluoksniui)
Apelsino žievelė: 1.00 arbat. š. (nutarkuotos; sūrio sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai kruopščiai atskirti; sūrio sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas-kamuoliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.3 / 11
Kaip gaminti

1. „Philadelphia“ sūrį palikite ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų.

2. Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, suberkite džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikite šaldytuve porai valandų.

3. Išimkite atšalusią masę iš šaldytuvo, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos trupiniuose bei karamelėje.

Ingredientai
Gorgonzolos sūris: 70.00 g
Sviestas: 50.00 g (minkšto)
Medus: 1.00 valg. š. (nubrauktas)
Serbentai: 1.00 valg. š. (džiovintų juodųjų)
Juoda duona: 50.00 g (trupinių apvoliojimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką