Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 17d. 09:00

Saldūs kepiniai su spanguolėmis: 15 sausainių, pyragų, keksiukų receptų

Spanguolių pyragas
Shutterstock nuotr. / Spanguolių pyragas

Be spanguolių kisieliaus sunkiai įsivaizduojamas kūčių stalas, spanguolių ir apelsinų padažas puikiai dera su paukštiena, tačiau nepamirškite ir saldžių kepinių su šiomis uogomis. Pikantiškas spanguolių aitrumas puikiai atsveria tešlos saldumą ir sukuria nuostabią harmoniją burnoje. Metas rinktis receptą!

Receptai
Receptas: Apelsinų ir spanguolių sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų.

2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų).

3. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.

4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, tarkuotas apelsino žieveles ir smulkintas spanguoles. Išmaišykite.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą imkite šaukštu ir dėkite tarsi blynelius, tarp jų palikite maždaug 5 cm tarpus. Viršų pabarstykite apelsininiu cukrumi, paspauskite šaukštu.

6. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10–12 min.  

Ingredientai
Cukrus: 140.00 g (stiklinė - tešlai, 2 valg. š. - apelsininiam cukrui)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 7.00 g (1,5 arbat. š. - tešlai)
Spanguolės: 40.00 g (pusė stiklinės - tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuotų žievelių - tešlai, 1 arbat. š. - apelsininiam cukrui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 32
Kaip gaminti
  1. Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi.
  2. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  4. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite.
  5. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius.
  8. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė

Ingredientai
Migdolai: 1.00 st. (1/4)
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintų)
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt. (2 - 3 - cedra)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsininiai biskočiai su migdolais ir spanguolėmis
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.7 / 7
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir spanguolėmis.
  2. Kiaušinius plakite porą minučių, kol išeis šviesi, gelsva masė, įberkite tarkuotą apelsino žievelę.
  3. Po truputį, nuolat maišydami, suberkite miltų mišinį.
  4. Tešlą išverskite ant gerai miltuoto paviršiaus ir minkykite vis įberiant miltų, kol nebelips prie rankų.
  5. Padalinkite į dvi lygias dalis.
  6. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite ritinėlį ir kepkite 160 laipsnių orkaiteje ~25–30 min, kol tešla bus iškepus, bet paspaudus: švelni ir minkšta.
  7. Iškepusią tešlą išimkite ir 10 min. palikite atvėsti.
  8. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.
  9. Tada supjaustykite ~1,5 cm gabalėliais, juos išdėliokite skardoje ir dėkite kepti ~10 min. Po to visus sausainius apverskite ir kepkite dar ~10 min. (kraštuose jau ims kietėti kaip džiūvėsiai, bet viduriukai dar bus minkšti, tačiau atvėsę jie taip pat taps kietesni ir traškūs.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis (1¾)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (¾)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 žievelės)
Migdolai: 50.00 g
Spanguolės: 100.00 g (džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile.

2. Kitame inde sumaišykite miltus ir druską.

3. Miltų mišinį berkite į sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

4. Suberkite pasmulkintas spanguoles, kapotą šokoladą ir riešutus. Viską gerai suminkykite.

5. Tešlą padalykite per pusę, uždėkite ant skirtingų maistinės plėvelės gabaliukų ir, suformavę ritinius, suvyniokite. Dėkite valandai į šaldytuvą.

6. Pašaldytus tešlos ritinėlius supjaustykite piršto storumo gabaliukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

7. Kiškite į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 10–15 min., kol krašteliai ims ruduoti.

Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 80.00 g
Miltai: 220.00 g
Pistacijos: 70.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ar šlakelis vanilės ekstrakto)
Baltasis šokoladas: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Kaip gaminti
  1. Margariną ir šokoladą išlydykite ant silpnos ugnies.
  2. Supilkite cukrų ir, plakdami maišytuvu, įmuškite kiaušinius.
  3. Plakite, kol neliks cukraus granulių. 
  4. Suberkite miltus su kepimo milteliais.
  5. Išmaišykite ir suberkite nuplautas nusausintas spanguoles, įlašinkite citrinos aromato.
  6. Vėl viską išmaišykite ir gardžią tešlą pilkite į paruoštus kepimo indelius.
  7. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 minučių.

Receptą atsiuntė Jolita G.,Tauragė

Ingredientai
Margarinas: 110.00 g (kepimui)
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 110.00 g
Šokoladas: 100.00 g
Spanguolės: 4.00 valg. š. (džiovintų pagal skonį)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinų aromatas:(keli lašai) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 10
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė.

2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite romu ir apie pusvalandį brinkinkite. Tada spanguoles gerai nusausinkite.

3. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius ir trynį, supilkite apelsinų sultis ir žieveles. Viską vėl išplakite.

4.Galiausiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje paskrudintas migdolų drožles. Gautą masę lengvai išplakite ir šaukštu įmaišykite mirkytas spanguoles.

5.Į silikonines kepimo formeles dėkite dekoratyvius popierinius krepšelius, į juos išpilstykite tešlą. Keksiukus kepkite apie 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.  

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 trynys)
Sultys: 70.00 ml (apelsinų šviežiai spaustų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintos)
Romas: 60.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 20.00 g (saujelė drožlių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 49
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spanguolių ir sausainių pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 10
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis.

2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (kvadratinių)
Sviestas: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 200.00 g (saldaus)
Spanguolių uogienė 300.00 ml
Spanguolės: 100.00 g (džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Spanguolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 22
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.

3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.

4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.

5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.

Ingredientai
Spanguolės: 2.00 st. (šviežios arba šaldytos)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 130.00 g (po pusę stiklinės baltojo ir rudojo)
Grietinė: 60.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.7 / 13
Kaip gaminti

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite.

2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius sumalkite kavamale.

3. Į plakimo indą sudėkite virtus avinžirnius, skystą medų, smulkintus nuluptus bananus, suberkite maltus riešutus, įmuškite kiaušinius, supilkite apelsinų sultis ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Įmaišykite kepimo miltelius, penkių grūdų dribsnius, rome mirkytas spanguoles.

5. Gautą masę sukrėskite į stačiakampę riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje 60–80 minučių.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Dribsniai: 80.00 g (penkių grūdų)
Avinžirniai: 1.00 st. (virti)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (sauja)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Spanguolės: 20.00 g (sauja džiovintų)
Romas: 2.00 valg. š. (juodasis)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Sultys: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. apelsinų)
Bananai: 3.00 vnt. (3-4)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksas su džiovintomis spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Kaip gaminti
  1. Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.
  2. Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.
  3. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.
  4. Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.

Receptą rasite čia.

Ingredientai
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Spanguolės: 150.00 g ((džiovintos))
Limonadas: 250.00 ml ((citrinų skonio))
Margarinas: 250.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 370.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Likeris: 3.00 valg. š. ((saldaus))
Cukraus pudra: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. ((spanguolių))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosų duona su džiovintomis spanguolėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite pieną, muškite kiaušinius, pilkite vanilės ekstraktą. Šluotele švelniai paplakite, kad viskas susimaišytų.

2. Į kitą dubenį persijokite miltus, berkite kepimo miltelius, druską, cinamoną ir išmaišykite. Suberkite ir cukrų, kokosų drožles bei spanguoles ir darsyk viską permaišyite.

3. Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir pilkite į ją kiaušinių-pieno mišinį. Maišykite sausas ir skystas sudėtines dalis šaukštu atsargiai versdami sausuosius ingredientus link centro, supilkite ir ištirpintą sviestą. Labai svarbu šios tešlos nepermaišyti – ji turi būti vientisa, sausų dalelių neturi likti, tačiau ir sukti šaukštu labai intensyviai negalima, nes iškepusi duona bus kieta.

4. Patepkite pailgą keksų kepimo formą trupučiu sviesto ar aliejaus ir supilkite gautą masę, palyginkite viršų. Dėkite formą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 60–80 min. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, ar viršus nepradeda degti. Duona iškepusi, kai įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

5. Iškepusią kokosų duoną palaikykite formoje kelias minutes, o tada atsargiai išimkite ir leiskite galutinai atvėsti. Valgykite vieną ar su sviestu, džemu, medumi. Skanaus!

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 300.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (galima keisti vaniliniu cukrumi)
Miltai: 320.00 g
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 180.00 g
Kokosų drožlės: 150.00 g (nesaldintų)
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Spanguolės: 100.00 g (džiovintų)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apverstas spanguolių pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

Pora pastabų prieš pradedant:

  • šiam pyragui puikiai tinka ir šaldytos spanguolės, o jų net nereikia iš anksto atšildyti;
  • apverstą pyragą geriausia kepti ketaus keptuvėje nuimama rankena, nes pirmiausia ant viryklės ruošite uogų apačią, o tada pilsite tešlą ir pyragą šausite į orkaitę. Tačiau jei tokios keptuvės neturite, nenuleiskite rankų – karamelės-uogų pagrindą galite paruošti keptuvėje, tada perpilti jį į apvalią ar kvadratinę skardą, o tada jau pilti tešlą ir šauti į orkaitę.

1. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite uogų sluoksniui skirtą sviestą bei cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps. Kai masė ims burbuliuoti, nuimkite keptuvę nuo ugnies.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC laipsnių.

3. Nedideliame dubenyje sumaišykite sausuosius tešlai skirtus produktus – miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską.

4. Kitame dubenyje iki purumo išsukite tešlai skirtą sviestą, cukrų ir citrinos žievelę. Po vieną įmuškite ir gerai įmaišykite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą.

5. Atsargiai supilkite pusę sausųjų ingredientų mišinio, tada pieną, atsargiai išmaišykite, kol masė bus vientisa, galiausiai supilkite antrąją sausų ingredientų dalį. Nepermaišykite!

6. Ant sviesto-cukraus masės supilkite spanguoles ir paskirstykite vienodu sluoksniu (jei kepsite pyragą ne toje pačioje keptuvėje, bet kepimo formoje, pirmiausia į ją perpilkite cukraus-sviesto masę). Sukrėskite ant uogų tešlą ir tolygiai ją paskirstykite, palyginkite viršų.

7. Kepkite pyragą, kol viršus bus rusvas, o į jį įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas – tai užtruks apie 40–50 min.

8. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir leiskite 10 min. ramiai pastovėti, o tada peiliu atskirkite jį nuo kraštų, uždėkite ant keptuvės ar skardos viršaus didelę plokščią lėkštę ir staigiai apversdami indą, kuriame kepėte, išverskite skanėstą (nepamirškite mūvėti virtuvinių pirštinių, kad nenusidegintumėte).

Ingredientai
Sviestas: 165.00 g (55 g pjaustyto kubeliais uogų sluoksniui ir 110 g kambario temperatūros tešlai)
Cukrus: 280.00 g (130 g uogų sluoksniui ir 150 g pyragui)
Spanguolės: 270.00 g (šviežių ar šaldytų; uogų sluoksniui)
Miltai: 175.00 g (tešlai)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š. (tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota geltonoji žievelės dalis; tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kambario temperatūros; tešlai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 125.00 ml (kambario temperatūros; tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsinų pyragas su spanguolėmis
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Nuplaukite apelsinus, užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 70 minučių ant mažos ugnies (du kartus, vis užvirus vandeniui, jį pakeiskite ir virkite iš naujo). Apvirtus apelsinus supjaustykite gabalais ir sutrinkite smulkintuvu, atvėsinkite.

2. Kiaušinių baltymus su 50 g cukraus išplakite iki standžių putų. Likusį cukrų suberkite į indelį su kiaušinių tryniais ir išsukite, kol cukrus ištirps, o masė taps puri. Į gautą masę sudėkite paruoštą apelsinų masę, suberkite kepimo miltelius, migdolų miltus ir džiovintas spanguoles.

3. Tada atsargiai šluotele įmaišykite (jokiu būdu neplakite!) kiaušinių baltymus, į bendrą masę dėdami jų po nedaug.

4. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite maltais linų sėmenimis. Į formą sukrėskite pyrago masę ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-70 min., atsižvelgdami į kepimo formos dydį ir gylį. Iškepę pyragą, leiskite jam atvėsti neišėmę iš formos.

5. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą ir užpilkite plonu sluoksniu ant pyrago. Papuoškite spanguolėmis.

Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolų miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Džiovintos spanguolės: 100.00 g
Baltasis šokoladas: 100.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų)
Spanguolės: 50.00 g (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Meduolinis tortas su spanguolėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, prieskonius, viską persijokite.

3. Ištirpinkite sviestą, supilkite į puodą pieną ir grietinėlę.

4. Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Supilkite sirupą ir gerai išmaišykite. Dalimis pakaitomis įmaišykite miltų ir sviesto mišinius. Nepermaišykite.

5. Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens) ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 25–30 minučių. Jei turite tris vienodas kepimo formas, galite visus tris meduolinio biskvito sluoksnius kepti vienu metu. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepė. Išverskite meduolinius biskvitus ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

6. Iki standumo išplakite grietinėlę. Bebaigdami plakti suberkite cukraus pudrą. Sudėkite maskarponę ir išplakite iki purios vientisos masės.

7. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant tortinės, užtepkite trečdalį kremo. Užbarstykite pusę smulkintų cukatų. Uždėkite antrąjį meduolio sluoksnį, užtepkite trečdaliu kremo ir užbarstykite likusias cukatas. Uždėkite viršutinį sluoksnį, užtepkite likusį kremą, gražiai išlyginkite paviršių ir šonus. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, galima palikti ir pernakt.

8. Lengvai išplakite kiaušinio baltymą. Uogas po vieną merkite į baltymą ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Po to po vieną išvoliokite uogas cukruje ir palikite džiūti ant lėkštės apie 30 minučių.

9. Dekoruokite tortą cukruotomis spanguolėmis ir eglišakiais, cukraus masės snaigėmis.

Ingredientai
Miltai: 270.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kardamonas: 0.50 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Cukraus sirupas: 100.00 ml
Sviestas: 125.00 g
Grietinėlė: 600.00 ml (plakamosios; 100 ml tešlai ir 500 kremui)
Pienas: 150.00 ml
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Cukraus pudra: 3.00 valg. š. (kremui)
Cukatos: 50.00 g (smulkiai kapotų apelsinų žievelių; kremui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (spanguolėms)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt. (spanguolėms)
Spanguolės: 1.00 puodelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Skanumėlis

Video

01:13
04:47
02:25

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką