Dabar populiaru
Publikuota: 2017 birželio 25d. 11:00

Saldus pasiūlymas: braškės su šampanine plakta grietinėle

Plakta grietinėlė su braškėmis
Vida Press nuotr. / Plakta grietinėlė su braškėmis

Braškės su plakta grietinėle – klasikų klasika, tačiau šįkart išbandykite kiek papildytą šio deserto versiją – grietinėlę „pastiprinkite“ šampanu ir pajuskite, kaip šis gėrimas keičia deserto skonį. Pats tas vasaros sekmadieniui!

Ingredientai (4 asm.):

  • 150 ml sauso šampano;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių;
  • 300 ml plakimui skirtos riebios grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • šviežių braškių (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas).

Gaminimas:

1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.

2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.

3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.

4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.

Vida Press nuotr./Plakta grietinėlė su braškėmis
Vida Press nuotr./Plakta grietinėlė su braškėmis

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką