Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldus pasiūlymas: lengvas citrinų-aguonų pyragas

Citrininis aguonų pyragas
„Scanpix“ nuotr. / Citrininis aguonų pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Kepant pyragus dažnai užtenka kelių kokybiškų ingredientų bei tikslumo ir ant stalo gali puikuotis puikus desertas. Būtent toks yra šis pyragas, kuriam geriau rinktis kaimiškus kiaušinius, ekologišką citriną, o ypatingu akcentu čia tampa pertepimas su itališku citrinų likeriu „Limoncello“ ir saldžiarūgštis glajus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (23 cm skersmens kepimo formai):

pyragui:

  • 220 g cukraus pudros;
  • 3 kiaušiniai;
  • 250 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė ir 1 citrinos sultys;
  • 1 valg. šaukš. aguonų.

pertepimui (pyragas skanus ir neperteptas, tačiau su juo jis bus drėgnesnis):

  • 170 g maskarponės sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. „Limoncello“ likerio (jei neturite, galite keisti tokiu pat kiekiu sirupo iš cukraus, citrinos sulčių ir trupučio vandens).

glajui:

  • cukraus pudros;
  • citrinos sulčių;
  • aguonų.

Gaminimas:

1. Kiaušinius plakite su cukraus pudra, kol gausite lengvą balsvą masę. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir sultis, ištirpintą bei atvėsintą sviestą, aguonas. Kruopščiai išmaišykite.

2. Paruoštą tešlą supilkite į kruopščiai riebalais išteptą ir miltais pabarstytą apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. (kol įkištas pagaliukas ištraukus bus sausas).

„Scanpix“ nuotr./Aguonų pyragas
„Scanpix“ nuotr./Aguonų pyragas

3. Kiek palaikykite kepimo formoje, o tada išverskite iš kepimo formos ir baikite vėsinti ant grotelių. Atvėsusį pyragą perpjaukite perpus išilgai.

4. Pertepimui skirtą maskarponės sūrį labai gerai išsukite su citrinų likeriu (ar sirupu), o tada aptepkite juo apatinę pyrago pusę ir uždėkite viršutinę.

5. Pyrago viršų, naudodami konditerinį teptuką, aptepkite citrinų sultimis, o tada dar drėgną barstykite cukraus pudra ir aguonomis. Kartokite šį veiksmą tol, kol paviršius pasidengs plonu balto glajaus sluoksneliu, leiskite jam išdžiūti. Jei norite, viršų galite papuošti citrusinių vaisių gabalėliais.

Pjaustykite ir ragaukite!

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką