Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2017 10 29, 14:00

Saldus pasiūlymas: mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu

Trapių ir biskvitinių obuolių pyragų jau prikepėt ir prisivalgėt? Tada pats metas į sceną žengti skanėstams iš mielinės tešlos. Nuostabiai atrodančios, gardžiai kvepiančios, minkštutės mielinės bandelės su obuoliais ir šokolado lašeliais pavergs visus, įsitikinkite!
Bandelės su obuoliais ir šokoladu
Bandelės su obuoliais ir šokoladu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (15–18 bandelių):

tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 40 g cukraus;
  • 20 g šviežių mielių;
  • 50 g sviesto, išlydyto;
  • 150 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • didelis žiupsnis druskos.

įdarui:

  • 4 dideli obuoliai;
  • 150 g juodojo šokolado lašelių (galite keisti razinomis);
  • 20 g sviesto, išlydyto;
  • 40 g cukraus (galite dėti rudąjį);
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską, išmaišykite, tada suformuokite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užberkite 1 šaukštelį cukraus, įpilkite šlakelį šilto pieno ir ištrinkite iki skystos košelės. Užberkite šią košelę trupučiu miltų, pridenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 15-ai minučių, kad mielės „pabustų“ – miltų viduryje susidarys „kalnelis“.

2. Į dubenį su miltais ir „pabudusiomis“ mielėmis supilkite iki kūno temperatūros pašildytą pieną ir su likusiu cukrumi šiek tiek paplaktus kiaušinius. Iš pradžių maišykite, o tada imkite dubenyje minkyti tešlą.

3. Kai tešla bus beveik išminkyta, supilkite lydytą sviestą ir toliau minkykite, kol sviestas bus visai įminkytas, o tešla taps vientisa ir tampri.

4. Dubenį su tešla vėl pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai valandai – tegul pakyla.

5. Tešlai baigiant kilti, nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Jei naudojate ne šokoladą, bet razinas, jas nuplaukite ir kiek įmanoma geriau nusausinkite.

6. Pakilusią tešlą gerai perminkykite, o tada ant lygaus paviršiaus iškočiokite stačiakampį.

Vida Press nuotr./Bandelių formavimas
Vida Press nuotr./Bandelių formavimas

7. Stačiakampį aptepkite lydytu sviestu, o tada tolygiai suberkite obuolių kubelius, šokolado lašelius (ar razinas), pabarstykite cinamonu bei cukrumi.

8. Pradėdami nuo ilgesniosios kraštinės, iš tešlos bei įdaro vyniokite ritinį, pernelyg nespauskite, kad įdaras ir sviestas neimtų trykšti per kraštus.

Vida Press nuotr./Bandelių formavimas
Vida Press nuotr./Bandelių formavimas

9. Gautą ritinį pjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis ir dėkite jas vieną prie kitos (palikdami šiek tiek vietos, nes jos pūsis) į kepimo popieriumi išklotą skardą.

10. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. O tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Vida Press nuotr./Bandelės skardoje
Vida Press nuotr./Bandelės skardoje

11. Kai orkaitė įkais, dėkite į ją skardą su pakilusiomis bandelėmis ir kepkite 25–30 min., arba kol bandelės išsipūs, o viršus taps auksiškai geltonas.

Leiskite šiek tiek pravėsti ir mėgaukitės!

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ PATIEKALŲ SU OBUOLIAIS RECEPTŲ RASITE ČIA

Vida Press nuotr./Bandelės su obuoliais ir šokoladu
Vida Press nuotr./Bandelės su obuoliais ir šokoladu

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką