Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus pasiūlymas: nekepti šokolado skanėstai su pistacijų sviestu

Galbūt jau esate ragavę saldumynų, kuriuose dera šokoladas ir riešutų sviestas, tuomet žinote, koks tai intensyvus malonumas! O šį savaitgalį kviečiame paeksperimentuoti ir namuose pasigaminti nekeptų saldėsių, kuriuose dera juodasis šokoladas, įdomų charakterį turintis pistacijų sviestas ir žiupsnelis druskos.
Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu
Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (24 skanėstams):

  • 200 g pistacijų (gliaudytų, nesūdytų);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. pistacijų, alyvuogių ar kito neutralaus ar labai švelnaus skonio aliejaus;
  • 200 g juodojo geros kokybės šokolado;
  • didelis žiupsnis druskos dribsnių ar stambios druskos.

Gaminimas:

1. Sulaužykite šokoladą gabaliukais, dėkite į metalinį dubenėlį ar prikaistuvį ir palaikykite virš garų vonelės, kol šokoladas ištirps.

2. Imkite turimą keksiukų kepimo formą (idealu, jei turite skirtą mažiems keksiukams), išklokite duobutes keksiukams skirtais popierėliais ir liekite į kiekvieną po truputį tirpinto šokolado (turite sunaudoti kiek daugiau, nei pusę). Tada dėkite formą į šaldytuvą.

Vida Press nuotr./Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu
Vida Press nuotr.

3. Kol šokoladas stingsta, gaminkite pistacijų sviestą. Berkite į stacionarų elektrinį trintuvą pistacijas (kelias pasilikite dekorui), pilkite medų ir aliejų. Įjunkite trintuvą ir laukite, kol gausite žalią tirštą masę. Beje, masė bus žalesnė ir ryškesnio skonio, jei prieš tai pistacijas kiek paskrudinsite ir kuo kruopščiau nutrinsitę rusvą sausą odelę.

Vida Press nuotr./Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu
Vida Press nuotr.

4. Išimkite iš šaldytuvo formą, ant kiekvieno šokoladinio pagrindo dėkite po šaukštelį pistacijų masės. Tada pakaitinkite likusį šokoladą ir užliekite juos kiekvieną skanėstą, kad nebesimatytų pistacijų sviesto.

Kol viršutinis sluoksnis dar nesustingęs, pabarstykite skanėstų viršų druska ir stambiai kapotomis likusiomis pistacijomis (jei nepaskrudinote jų visų, tą padarykite bent su šiomis).

5. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų galutinai. Prieš valgymą verta palaikyti kambario temperatūroje bent pusvalandį – tada skanėstas bus ryškesnio skonio.

Vida Press nuotr./Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius