Dabar populiaru
Publikuota: 2017 kovo 5d. 13:00

Saldus pasiūlymas: šokoladinis pyragas su ingredientu, kurio valgytojai neatspės

Šokolado pyragas
Vida Press nuotr. / Šokolado pyragas

Sausas, sprangus šokolado pyragas – tikras nusivylimas, tačiau kartais tokia nesėkmė ištinka net patyrusius desertų ruošėjus. Ką daryti? Žinoma, bandyti naujus receptus. Mūsų siūlomas šokoladinis gardėsis – tikras rojus burnoje: intensyvaus skonio, nesausas, nes viena sudėtinių jo dalių – nenustebkite! – burokėliai. Išbandykite, tikrai būsite maloniai priblokšti!

Ingredientai:

  • 180 g sviesto;
  • 220 g orkaitėje keptų nuluptų burokėlių (galima naudoti ir virtus, tačiau kepti bus ne tokie šlapi, saldesni);
  • 4 dideli kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai);
  • 180 g cukraus (geriau smulkesnis);
  • 200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos);
  • 3 valg. šaukšt. stiprios kavos;
  • 120 g miltų;
  • 3 valg. šaukšt. kokybiškos kakavos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Keptus (arba virtus) burokėlius sutrinkite elektriniu trintuvu, nebūtina, kad jie virstų vientisa tyre, šiek tiek rupumo gali likti.

2. Į prikaistuvį sulaužykite šokoladą ir ant silpnos ugnies ar virš garų išlydykite. Tada supilkite karštą kavą, supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Leiskite pravėsti.

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, tada į juos supilkite šokolado-sviesto masę, sudėkite sutrintus burokėlius, viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su cukrumi – šį plakdami berkite dalimis. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į šokolado-burokėlių.

5. Galiausiai dar viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, o tada šiuos sausuosius ingredientus sumaišykite su šlapiaisiais – tą darykite atsargiai, nes svarbu, kad masė išliktų puri ir lengva.

6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šį dar patepkite trupučiu sviesto, pilkite pagamintą masę ir kiek palyginkite paviršių. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir dėkite į ją skardą su pyrago mase (orkaitė tegul kaista, kol dar ruošiate pyrago masę, pyragą reikia pašauti į orkaitę vos tik ji pagaminta).

7. Kepkite apie 35–40 min, o ar pyragas iškepęs, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką – jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą palikite skardoje, kol atvės.

8. Galima patiekti su vaniliniais ledais, plakta grietinėle, bus dar puošniau, jei pyragą apibarstysite cukraus pudra ar kakava.

Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Vardai

„Daugiau šypsenos“

Grąžinti verta

Kuriu ir apsaugau

„Susitikime lauke“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką