Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salotos ir garnyrai prie rimtųjų Velykų stalo patiekalų: 25 receptai

Velykų stalui įprastai ruošiame ką nors rimtesnio – kepsnį, nesaldų tortą, įdomų žuvies patiekalą. Ir prie visų jų norisi šio to gaivaus, lengvo – ne tik pamaloninančio skonio receptorius, tačiau ir puošiančio stalą. Tam puikiai tinka įvairiausios salotos, kurių galite priruošti net ne vieną dubenį. O jei pagrindinis patiekalas prašyte prašosi rimto palydovo, ruoškite ne tik salotas, bet ir sotesnį garnyrą. Belieka rinktis!
Lengvos salotos
Lengvos salotos / Vida Press nuotr.

Salotos:

Avokadų salotos su citrusais
Receptas: Salotos su avokadais ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Mandarinai: 300.00 g
Cikorija: 50.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (didelė)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Suskleisti
Kynvos salotos su saldžiosiomis bulvėmis
Receptas: Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Kalendros: 15.00 g (šviežios)
Petražolės: 15.00 g (šviežios)
Paprikos: 1.00 vnt. (pailga)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Kiviai: 2.00 vnt.
Ridikėliai: 3.00 vnt.
Daigai: 1.00 sauja (įvairių (nebūtinai))
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).

2. Supjaustykite saldžiąją bulvę ir papriką didesniais gabaliukais, berkite druskos, pipirų ir rūkytos paprikos, apšlakstykite aliejumi ir, viską rankomis tolygiai paskirstę, dėkite į karštą orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepkite 20–25 minutes, kol bulvės bus minkštos.

3. Į verdantį vandenį (apie 1 litras) berkite bolivines balandas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 10–12 minučių. Ragaukite – svarbu, kad viskas nevirstų koše, kruopos turi išlikti traškios.

4. Į smulkintuvą dėkite špinatus, kalendrą, petražoles ir čili. Viską susmulkinkite. Jei neturite smulkintuvo, galite viską smulkiai supjaustyti ir peiliu.

5. Bolivinių balandų kruopas nukoškite ir sumaišykite su špinatais. Smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, dėkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite.

6. Supjaustykite avokadą, kivius bei ridikėlius ir išdėliokite ant bolivinių balandų. Taip pat dėkite karštas bulves, papriką. Jei turite, užbarstykite daigų ir papildomai kalendros. Valgykite su jogurtu. Skanaus!

Suskleisti
Špinatų dubuo
Receptas: Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 250.00 g (jaunų)
Salotos: 100.00 g (sultenių, garbanotųjų trūkažolių ar kitų mėgstamų švelnaus skonio salotų lapelių)
Avinžirniai: 1.00 vnt. (skardinė)
Jogurtas: 200.00 g (kokybiško natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt.
Prieskoniai: 1.00 valg. š. (ciberžolių, malto kumino, cinamono mišinio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Avinžirnius nukoškite ir šiek tiek nusausinkite. Berkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skrudinkite 10 minučių.

3. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišykite prieskonių mišinį su pusės citrinos sultimis, vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir žiupsniu druskos.

4. Ištraukite avinžirnius iš orkaitės ir gerai sumaišykite su gauta prieskonių pasta. Gerai paskirstę skardoje, vėl šaukite juos atgal į orkaitę ir dar 15 minučių paskrudinkite. Retkarčiais pamaišykite ir prižiūrėkite, kad nesudegtų. Traukti iš orkaitės skardą reikia tada, kai avinžirniai tampa traškūs. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.

5. Kai jau tieksite salotas, žalėsius nuplaukite, nusausinkite ar apdžiovinkite specialioje džiovyklėje ir sudėkite į dubenį. Sumaišykite likusios citrinos pusės sultis su jogurtu, šlakeliu aliejaus ir užpilkite ant žalumynų bei gerai išmaišykite.

6. Avinžirnius patiekite atskirame dubenėlyje, kad kiekvienas valgantis, įsidėjęs salotų, galėtų įsidėti tiek avinžirnių, kiek jam patinka.

Suskleisti
Pomidorų ir mocarelos salotos
Receptas: Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 22.00 vnt. (keliolika įvairiaspalvių vyšninių, po kelis juoduosius ir geltonuosius, bent vienas avietinis padažui)
Mocarelos sūris: 150.00 g (buivolų pieno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 5.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 arbat. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir iš pusės jo išspauskite sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.

2. Supjaustykite visus pomidorus, o ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!

Suskleisti
Žaliosios salotos
Receptas: Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 8.00 vnt. (kuo įvairesnių rūšių)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (grūdėtųjų; padažui)
Medus: 0.50 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.

3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 56 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.

4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.

5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.

Suskleisti
Smidrų salotų ingredientai
Receptas: Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 8.00 vnt. (storesnių šviežių žaliųjų)
Špinatai: 100.00 g (jaunų)
Gražgarstės: 100.00 g
Džiovinti pomidorai: 40.00 g (aliejuje konservuotų)
Sūris: 1.00 valg. š. (bet kurio patinkančio tarkuoto ar trupinto kietesnio)
Riešutai: 3.00 valg. š. (pakepintų ir stambiai kapotų be odelės (tinka žemės, lazdynų riešutai, pistacijos, migdolai, anakardžiai))
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Mėtos: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Petražolės: 2.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sausoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti.

2. Nulauždami galiukus pašalinkite kietąsias sumedėjusias šparagų dalis, nuplaukite, nusausinkite, o tada tarka ar skustuku supjaustykite išilgai ilgomis plonomis drožlėmis.

3. Pagaminkite žalią padažą: smulkiai sukapokite baziliką, petražoles ir mėtą, sumaišykite su 6 šaukštais aliejaus, 6 šaukštais citrinos sulčių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų.

4. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, gražgarstes, šparagų drožles, juostelėmis pjaustytus pomidorus. Užpilkite žolelių padažu ir užbaikite salotų ruošimą pabarstydami riešutais (ir, jei norite, sūriu).

Suskleisti
Kopūstų salotos
Receptas: Brokolių salotos su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 45.00 g (riekelėmis supjaustytų ir pakepintų)
Jogurtas: 120.00 ml (natūralaus; padažui)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (baltojo; padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.50 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (smulkiai supjaustyto)
Kaip gaminti

1. Brokolius nuplaukite, kiek įmanoma nusausinkite ir padalykite į žiedynus. Suberkite juos į didelį dubenį, dėkite ten ir migdolus bei spanguoles.

2. Iš likusių produktų nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą ir apipilkite juo brokolių-spanguolių-migdolų mišinį. Gerai išmaišykite ir patiekite!

Suskleisti
Pavasariškos salotos
Receptas: Lapinės salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Sultenės: 120.00 g
Gražgarstės: 150.00 g
Pomidorai: 220.00 g (vyšninių)
Kanapių sėklos: 10.00 g (lukštentų)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Sultenes, burokėlių lapelius, gražgarsčių salotas bei saulėgrąžų daigus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Supjaustykite ožkos sūrį gabaliukais.

3. Pasigaminkite užpilą: bazilikų pesto padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis supilkite į indą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

4. Į dubenį sudėkite jau nuplautas ir nusausintas salotas – sultenes, burokėlių lapelius, gražgarstes, taip pat pomidoriukus, užpilkite padažu ir lengvai išmaišykite. Sudėkite ožkos sūrio gabaliukus ir pabarstykite saulėgrąžų daigais bei kanapių sėklomis.

Suskleisti
Salotos
Receptas: Žalių lapelių salotos su uogomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Salotos: 50.00 g (sultenės, „frizės“, špinatų, gražgarstės, cikorijos lapelių)
Citrinos: 0.50 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Avietės: 8.00 vnt.
Šilauogės: 8.00 vnt.
Gervuogės: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  • Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Išspauskite citrinos sulčių, tinka ir baltojo vyno actas. Saikingai pabarstykite stambia druska. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, bet atsargiai, kad lapeliai liktų traškūs.
  • Patiekdami užmeskite avietes, gervuoges ir šilauoges. Uogas galite naudoti įvairias, netgi šaldytas. Tik iš anksto išimkite iš šaldiklio.
Suskleisti
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti
Pomidorų ir avokadų salotos
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
Receptas: Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Saulėgrąžų daigai:(šviežių) 1.00 sauja
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Grietinėlė: 3.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos.
  2. Saulėgrąžų daigus nuplaukite, nusausinkite ir gražiai išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus užkrėskite avokadų kremą. Galite papuošti žalumynais ar uogomis.
  3. Salotas galite valgyti vienas. Jos taip pat skanios su lašišų sumuštiniais, skrebučiais, įvairiomis duonelėmis.
Suskleisti
Kruopų ir žalumynų salotos
Receptas: Kruopų ir žalumynų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (stiklinė)
Pipirai: 1.00 vnt. (mažas indelis mažų pipiriukų arba daigintų garstyčių grūdų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį salotoms ir užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Mėtos: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keletas - užpilui)
Ridikėliai: 4.00 vnt. (keletas)
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite.
  3. Brokolius nuplaukite, kotus nupjaukite, išskirstykite griežinėliais ir patroškinkite garuose.
  4. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  5. Fetą sutrinkite šakute.
  6. Kruopas sumaišykite su feta, brokoliais, ridikėliais, nuplautomis ir nuvarvintomis pipirinėmis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska.
  7. Padažui visus ingredientus sumeskite į plakti skirtą indą, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų. 
Suskleisti
Burokėlių salotos su apelsinais
Receptas: Burokėlių salotos su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Gražgarstės: 3.00 sauja (1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (trečdalis stiklinės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (trečdalis st. maltų - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
  2. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
  3. Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite. 
  4. Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  5. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
  6. Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
  7. aruoštu užpilu apliekite salotas.
  8. Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Suskleisti

Garnyrai:

Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais
Receptas: Aromatingas kuskusas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 3.00 st. (pakuotė)
Karis: 3.00 g
Gvazdikėliai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pievagrybiai: 1.00 st.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kefyras: 2.00 st. (arba natūralaus jogurto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

 1. Paruoškite kuskusą pagal rekomendacijas ant pakuotės. Pagardinkite išvardintais prieskoniais.

2. Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite. Pakaitinkite keptuvėje alyvų aliejų, suberkite pievagrybius ir smulklintą svogūną.  Sumaišykite šią masę su kukuso kruopomis.

3. Išmaišykite kefyrą su smulkintais rozmarinais, pasūdykite. Patiekite su paruoštu kuskusu.

Suskleisti
Troškintos daržovės
Receptas: Troškintos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vynas: 1.00 st. (balto sauso)
Kuminai: 3.00 g (žiupsnis kmyninių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Medus: 2.00 arbat. š. (skystas)
Kaip gaminti

1. Daržoves nuplaukite, nusausinkite. Skystą medų išmaišykite baltajame vyne. Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežiniais.

2. Papriką perpjaukite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, svogūnus ir salierų lapkočius susmulkinkite.

3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, suberkite kmyninius kuminus ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels.

4. Sudėkite morkas ir kepinkite tris minutes. Sudėkite smulkintas paprikas, cukinijas, salierus. Apšlakstykite vyno ir medaus mišiniu, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

5. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar porą minučių patroškinkite. Apibarstykite šviežiais žalumynais.

Suskleisti
Bulvių košė su žalumynais
Receptas: Bulvių košė su žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Bazilikai: 1.00 sauja (lapeliai; nebūtinai)
Krapai: 1.00 sauja
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 100.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite.
  2. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
  3. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Suskleisti
Ant grotelių keptos bulvės
Receptas: Ant grotelių keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1500.00 g (naujo derliaus)
Majonezas: 100.00 g
Pomidorų padažas: 100.00 g (MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite.
  2. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
  3. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol gražiai apskrus.
  4. Tada ragaukite su majonezo ir kečupo padažu, žalumynais.

 

Suskleisti
Keptos daržovės
Receptas: Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salierai: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Medus: 1.00 valg. š.
Vyno actas: 1.00 valg. š. ((baltojo vyno))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nulupkite, nuplaukite ir (pasitelkę kantrybę) supjaustykite kubeliais – jie turėtų būti maždaug 1 kubinio cm dydžio (tik svogūną pjaustykite dar smulkiau). Jei kantrybės neturite, tuomet tiks ir daržovių lazdelės. Suberkite į dubenį.
  2. Atskirame mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų, actą ir medų, kol gausite skystą tyrelę. Supilkite ją ant daržovių ir gerai rankomis permaišykite.
  3. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite ir vienu sluoksniu paskleiskite daržoves. Pabarstykite jas prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepkite apie 20-30 min porąsyk pamaišydami. Daržovės turi būti iškepusios, tačiau dar išsaugojusios traškumą. Jei iškepusios salotos jums pasirodė kiek sausokos, tiesiog užpilkite dar šaukštą ar porą alyvuogių aliejaus.
  5. Kol daržovės kepa, keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite saulėgrąžas. Jas ant salotų berkite tik prieš pat valgant, kitaip praras traškumą.
Suskleisti
Keptos daržovės
Receptas: Keptos daržovės su feta ir granatų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinės)
Pastarnokas: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Granatų melasa: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Fetos sūris: 100.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  • Nulupkite daržoves ir supjaustykite ilgomis piršto storio lazdelėmis. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 1 šaukštu granatų melasos, pabarstykite pipirais bei druska.
  • Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min., porąsyk pavartydami, kol daržovės iškeps, o paviršius ims karamelizuotis.
  • Iškepusias daržoves sudėkite į plokščią lėkštę, pašlakstykite likusia granatų melasa, užtrupinkite feta sūrio, užbarstykite kapotų petražolių. Jei rodosi, jog patiekalas sausokas, galite pašlakstyti ir dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  • Puikiai tinka kaip savarankiška lengva vakarienė ar garnyras šalia keptos vištienos ar kalakutienos pietums.
Suskleisti
Bulvės indiškai
Receptas: Bulvės pagal indišką receptą
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt.
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Jogurtas: 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š.
Kuminai: 1.50 arbat. š. (0,5 šaukštelio malto ir 1 šaukštelis sėklų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Čili pipiras: 1.00 g (jei mėgstate aštriau, dėkite 2)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

2. Kalendrą ir aitriuosius čili pipirus smulkiai supjaustykite.

3. Dubenyje sumaišykite jogurtą, vandenį, maltą ciberžolę, čili, kuminą, cukrų ir druską.

4. Puode įkaitinkite aliejų ir minutę maišydami pakepinkite kumino sėklas.

5. Sumažinkite karštį ir supilkite jogurto mišinį. Maišydami pašildykite apie 3 minutes iki vidutinio karščio.

6. Sudėkite kalendrą, aitriąją papriką ir virtas bulves.

7. Sumaišykite ir pakaitinkite 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

8. Patiekti šiltą.

Jei nemėgstate aštriai – sumažinkite arba nedėkite aitriųjų čili pipirų.

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 54
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (nelabai krakmolingų)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas itin plonais griežinėliais – idealu, jei pažvelgus į tokį griežinėlį, jis net šiek tiek persišviestų. Sviestą išlydykite. Česnakus labai smulkiai sukapokite ar sutrinkite.

2. Į keraminį ar stiklinį indą įpilkite porą šaukštų lydyto sviesto ir klokite sluoksnį bulvių, užpilkite šaukštą lydyto sviesto, pabarstykite druska, prieskoniais, česnakais ir vėl klokite sluoksnį bulvių. Taip suklokite visas bulves, vis sulaistydami sviestu ir pabarstydami prieskoniais.

3. Viršutinį sluoksnį vėl apliekite sviestu, papuoškite lauro lapais ir dėkite į karštą orkaitę – ji turi būti įkaitusi iki 200 °C. Kepkite 45–50 min., kol apskrus viršus.

4. Jei norite daugiau skonio, kiekvieną bulvių sluoksnį galite pabarstyti trupučiu tarkuoto sūrio – tinka parmezanas, čederis ar „žementalis“.

Suskleisti
Įdarytos bulvės
Receptas: Porais įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Porai: 400.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.50 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml (neriebios)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuvalykite porus ir supjaustykite griežinėliais (ir baltąją, ir žaliąją dalis). Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.

2. Kitame inde ištirpinkite sviestą, įdėkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite daržovių sultinį, verdant nuolat maišykite, kad miltai nesušoktų į gumulėlius. Galiausiai supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais, muskatu. Sudėkite porus ir dar šiek tiek patroškinkite.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Nepervirkite, ištraukite, vos tik suminkštės. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų, paliekant apie 1 cm bulvės nuo kraštų.

4. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kedrines pinijas, sumaišykite jas su porų įdaru.

5. Įdarykite bulvių puseles porų troškiniu, viršų pabarstykite čederio sūriu.

6. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., arba kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiomis bulvėmis
Receptas: Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (jūros druskos dribsnių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pienas: 330.00 ml
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (šviežių arba džiovintų)
Pastarnokas: 60.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Saldžiosios bulvės: 120.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Sviestas: 80.00 g (ghee, išlydyto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.

3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.

4. Ghee sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.

5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.

6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.

*Šiam kiekiui jums prireiks vieno vidutinio dydžio pastarnoko ir vienos vidutinės saldžiosios bulvės.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius