Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Salotos ir garnyrai su obuoliais: 10 nuostabių receptų

Šviežią, traškų obuolį smagu krimsti ir vieną, be jokių priedų. Tačiau lygiai taip pat skaniai obuoliai įsikomponuoja įvairiose salotose ar lengvuose garnyruose, kuriuos galima derinti prie mėsos, žuvies patiekalų, o gal skanauti ir vienus. Kviečiame rinktis receptą!
Salierų ir obuolių salotos
Salierų ir obuolių salotos / Fotolia nuotr.
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
Receptas: Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 88
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/4 arba migdolų)
Actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį.
  2. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų.
  3. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus.
  4. Apipilkite salotas užpilu ir leiskite kiek pastovėti.
Suskleisti
Salotos su ropėmis ir obuoliais
Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Suskleisti
Kopūstų salotos
Receptas: Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 0.50 vnt. (nedidelio)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis tvirtas)
Džiovintos spanguolės: 1.00 sauja (arba juodųjų serbentų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus, labai tinka graikiškas; padažui)
Vyno actas: 1.00 valg. š. (baltojo; padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.50 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir dideliame dubenyje kiek užbėrę druskos švelniai pamaigykite, kad suminkštėtų.

2. Obuolį supjaustykite šiaudeliais ar plonomis riekelėmis ir kartu su riešutais, spanguolėmis bei kmynais berkite ant kopūstų.

3. Padažui pirmiausia sumaišykite alyvuogių aliejų ir jogurtą. Tada pilkite citrinų sultis, actą ir garstyčias, maišykite iki vientisos konsistencijos ir pagardinkite druska bei pipirais. Pilkite padažą ant kopūstų ir tuojau pat patiekite.

Suskleisti
Obuolių ir burokėlių salotos
Receptas: Obuolių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti dideli)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 g (kelios šakelės jaunų)
Kaip gaminti

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite.

3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite po šaukštelį visų sėklų (geriau jų neskrudinkite, bus sveikiau) ir papuoškite šalavijų šakelėmis.

Suskleisti
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Receptas: Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g (pusė raudongūžio kopūsto)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Razinos: 50.00 g (besėklės)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Obuolių tyrė 1.00 valg. š.
Brendis (razinoms mirkyti) 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

2. Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

3. Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

Suskleisti
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
Receptas: Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 101
Receptas
Ingredientai
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.

2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.

3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.

4. Įdėkite pagal skonį majonezo ir viską gerai sumaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Salierų ir obuolių salotos
Receptas: Salierų ir obuolių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 95
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Salierai: 5.00 vnt. (šviežių salierų stiebai)
Salotos: 200.00 g (ryšulėlis)
Sūris: 100.00 g (baltojo čederio)
Sultys: 1.00 st. (obuolių)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Majonezas: 100.00 g (lieso)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite.

2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Nuplautus salierų lapkočius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su obuoliais, iš sulčių išgriebtais ir gerai nuvarvintais riešutais bei čederiu. 

4. Paruoškite padažą: dubenėlyje gerai išsukite jogurtą su majonezu. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Atsargiai įmaišykite su šlakeliu citrinos sulčių standžiai išplaktą kiaušinio baltymą. Sukrėskite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.

5. Tiekite salotų lapais ištiestose lėkštelėse.

Suskleisti
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Sumuštiniai su vištienos salotomis
Receptas: Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 400.00 g (keptos ar virtos)
Obuoliai: 2.00 vnt. (standūs vidutinio didumo)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Kuskusas su keptais obuoliais
Receptas: Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 180.00 g
Vanduo: 300.00 ml (verdančio)
Druska: 1.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (šviežių)
Sviestas: 40.00 g
Medus: 1.00 arbat. š.
Figos: 150.00 g (džiovintų, per pusę perpjautų)
Obuoliai: 2.00 vnt. (nulupti ir žiedais supjaustyti; rinkitės tokius, kurie kepant išlieka standūs)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nuluptos ir sutrintos; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; padažui)
Kaip gaminti

1. Kuskusą suberkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti, kol išbrinks (priklausomai nuo kruopų dydžio, tai užtruks 7–15 min.). Kai kruopos išbrinks, išpurenkite jas šakute, pasūdykite.

2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, medų, supilkite apelsinų sultis, sudėkite obuolius ir figas, kepkite labai švelniai pavartydami, kol obuoliai kiek suminkštės ir pageltonuos.

3. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.

4. Padažu pašlakstykite lėkštėje sudėtą kuskusą ir vaisius, atsargiai pamaišykite.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius