TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Salotos su braškėmis: 10 paprastų ir sudėtingesnių receptų

Salotos su braškėmis
Vida Press nuotr. / Salotos su braškėmis
Šaltinis: 15min
0
A A

Nors uogas, bent jau pirmąsias, dažniausiai valgome vienas, o prisivalgę imamės desertų, daugelis jų puikiai „suskamba“ ir rimtuose patiekaluose. Jokia išimtis ir braškės – saldžios, sultingos uogos puikiai dera su įvairiais sūriais, salotomis, ankštiniais, tiesiog išbandykite bet kurias iš mūsų siūlomų salotų ir įsitikinsite!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptas: Salotos su braškėmis, špinatais ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (jaunų lapelių)
Braškės: 200.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (jei braškės rūgštokos)
Varškė: 200.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Špinatus ir braškes gerai nuplaukite.
  2. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia.
  3. Prie šių salotų puiku pasigaminti grūdėtosios duonos skrebučių.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nemaža sviestinės salotos gūžė)
Braškės: 1.00 st.
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstami)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Balzaminis padažas: pagal skonį 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žalieji)
Kaip gaminti
  1. Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
  3. Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio). 
Receptai
Receptas: Braškių salotos su rūkytu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairios)
Braškės: 10.00 vnt.
Sūris: 6.00 vnt. (nedideli rūkyto sūrio rutuliukai)
Balzaminis padažas: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
  3. Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su vytintu kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 200.00 g (didesnė pakuotė)
Kumpis: 300.00 g (mėgstamo vytinto ispaniško arba itališko kumpio juostelių)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė)
Avokadai: 2.00 vnt.
Braškės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (po šaukštą apelsino ir citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis.
  2. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Avokado kubelius, kumpio griežinėlius, braškių puseles ir kriaušių skilteles išdėliokite ant salotų, ant viršaus berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš apelsino ir citrinos sulčių, klevų sirupo, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Receptai
Receptas: Braškių ir špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 1.00 st.
Špinatai: 2.00 sauja (geriausia - mažųjų)
Braškių kompotas: ( 0,5 st.) 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Rabarbarai: 5.00 vnt. (stiebų)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius – suplėšykite.

2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, išvalykite, supjaustykite ketvirčiais. Išplakite grietinėlę.

3. Į indelius sudėkite špinatus, braškes, į stiklines – kompoto, plaktos grietinėlės, riešutų ir po rabarbaro stiebą. Valgykite sykiu iš abiejų indų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 6.00 vnt. (didelės šviežios)
Riešutai: 50.00 g (saujelė mėgstamų (kedrinių pinijų, migdolų drožlių))
Gražgarstės: 20.00 g (saujelė lapelių)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų.

3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.

Receptai
Receptas: Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (viščiuko, karštai rūkyta)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Nektarinai: 2.00 vnt.
Braškės: 400.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
  2. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
  3. Jį galima patiekti atskirame indelyje.
Receptai
Receptas: Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Sūris: 56.00 g (Ementalio sūris (griežinėliais))
Braškės: 40.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 30.00 g
Moliūgo sėklos: 10.00 g
Saulėgrąžos: 5.00 g (daigai)
Bazilikai: 2.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptai
Receptas: Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kuskusas: 250.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Braškės: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti.

2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką