Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 17d. 16:00

Šaltajam sezonui – egzotiškas skanėstas iš vynuogių

Sirupe konservuotos vynuogės
Vida Press nuotr. / Sirupe konservuotos vynuogės

Vynuoges dažniausiai valgome šviežias, kartais dar įberiame jų į troškinį ar šalia kepsnio, tačiau ar kada bandėte iš šių gėrybių pasiruošti skanėstų šaltajam sezonui? Jei ne, galbūt šiemet tam tinkamas laikas?! Siūlome receptą, kuris itin mėgstamas Serbijoje bei Makedonijoje – tai sirupe išvirtos vynuogės, kurios nuostabiai atrodo stiklainėliuose ir nustebina skoniu. Šis skanėstas vadinasi „Slatko“.

Ingredientai:

  • 1 kg baltųjų besėklių vynuogių;
  • 1 kg cukraus;
  • 1 l vandens;
  • 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais;
  • 1 vanilės ankštis (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Nuskabykite vynuoges nuo kotelių ir kruopščiai nuplaukite.

2. Į nemažą puodą supilkite vandenį ir supilkite cukrų. Pavirkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps bei sirupas ims kiek tirštėti. Tuomet suberkite vynuoges, įdėkite citrinos ketvirčius ir vanilės ankštį.

3. Pavirkite, kol vynuogės bus išvirusios, ims blizgėti, tačiau dar nebus suvirusios.

4. Nukelkite puodą nuo viryklės, apdenkite tankiu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje stovėti per naktį.

5. Kitą dieną sudėkite džemą į kruopščiai išplautus ir iškaitintus stiklainėlius. Užsukite ir laikykite šaltai.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

03:39
01:19
00:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką