Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 5d. 09:00

Šaltojo sezono karalius imbieras: ir gėrimams, ir desertams, ir rimtiems patiekalams

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais
Autorės nuotr. / Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Prekybininkai tai patvirtintų: šaltuoju sezonu imbiero pardavimai įspūdingai šokteli į viršų! Tai susiję ir su puolančiomis ligomis, ir su kalėdiniais kepiniais, kuriems imbieras itin praverčia. Nelaukdami ligų ir dar tik laukdami didžiausių metų švenčių jau galime mėgautis pikantišku imbiero skoniu – atrinkome jums net 20 puikių receptų!

Receptai
Receptas: Imbierų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus.

2. Virkite, kol makaronai suminkštės. Prieš baigiant virti,  paskaninkite sriubą sojų padažu, druska, pipirais.

3. Įpilkite sriubos į dubenėlį ir įberkite kapotų žemės riešutų.

Ingredientai
Kininis kopūstas: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Makaronai: 150.00 g (smulkūs)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Žemės riešutai: 50.00 g
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 45
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Vištienos sultinys: 2.00 l
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų ir imbiero sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.

2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.

3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.

4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.

Ingredientai
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Muskatas: 0.50 arbat. š. (tarkuoto; ir dar žiupsnelis pabarstyti patiekiant)
Sultinys: 850.00 ml
Morkos: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų, su skysčiu)
Migdolai: 4.00 arbat. š. (smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su imbieru keptos morkytės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 11
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis (galite naudoti ir jaunas nedideles morkytes, jų net nereikės pjaustyti). Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi.

2. Sudėkite morkas su priedais ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas (apie į cm ilgio) šviežio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 13
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 55
Kaip gaminti
  1. Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį.
  2. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų.
  3. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus.
  4. Apipilkite salotas užpilu ir leiskite kiek pastovėti.
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/4 arba migdolų)
Actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 19
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištieną 1,5 cm  kvadratėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
  3. Kepkite vištieną ant grotelių arba keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  4. Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Imbieras: 3.00 valg. š. (maltas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 4.00 vnt. (žalioji citrina - laimas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 17
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.

4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.

5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.

6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.

7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g
Jogurtas: 150.00 g
Karis: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
  2. Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
  4. Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
  5. Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
  6. Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
  7. Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
  8. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (pakuotė „ Santa Maria Rice Noodles“)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kiauliena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geltonieji)
Žirniai: 150.00 g (žalieji)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour“) 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinės vištos blauzdelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 12
Kaip gaminti
  1. Blauzdeles įtrinkite pipirais, druska, rozmarinais ir česnakais.
  2. Paruoškite marinatą. Medų sumaišykite su citrinų sultimis, sojų padažu, garstyčiomis, aliejumi, smulkiai tarkuotu imbieru.
  3. Apšlakstykite blauzdeles marinatu, gerai paminkykite rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų, ir palikite per naktį marinuotis.
  4. Šias blauzdeles galite kepti ant grotelių ant laužo arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, kepimo skardą išklokite folija ir išdėliokite ant jos blauzdeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 50–60 min. Retkarčiais apšlakstykite marinatu, kuriame mėsa mirko.
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (blauzdelės)
Medus: 4.00 valg. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Imbieras: 4.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Aliejus: 4.00 valg. š. (graikinių riešutų aliejaus (gali būti ir kitoks))
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltų ir juodų pipirų mišinio)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vilkžuvės su imbierais ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Žuvų gabaliukus (šaldytų atšildyti nereikia) pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Imbierus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, šaukštu citrinų sulčių ir žiupsneliu maltų kalendrų. Cukinijas su imbierų mišiniu porą minučių patroškinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Baigdama troškinti atskieskite sultiniu.

3. Atkirpkite maždaug 50 cm kepimo plėvelės. Vieną jos galą užriškite, maišelyje paskleiskite cukinijų griežinėlius, ant jų išdėliokite žuvų gabaliukus. Tada užriškite ir kitą plėvelės galą.

4. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepkite iki 175`C įkaitintoje orkaitėje.

5. Į keptuvėje likusį skystį suberkite ciberžolių miltelius, miltus ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite likusiomis citrinų sultimis.

6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, žuvį ir cukinijų griežinėlius išdėliokite į lėkštes, apšlakstykite padažu ir papuoškite rozmarinų šakelėmis.

7. Prie tokios žuvies labiausiai tinka bulvių košė.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (4 vilkžuvių filė (tinka ir kitokia) gabaliukai po 200 g)
Cukinijos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šviežio)
Medus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 50.00 ml
Rozmarinai: 20.00 g (šviežių)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (keli kalendrų grūdeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuoti imbierai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 8
Kaip gaminti
  1. Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį.
  2. Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų ir įpilkite du šaukštus vandens.
  3. Maišykite, kol ištirps cukrus. Imbierus sumeskite į stiklainiuką, užpilkite marinatu, užsukite dangtelį ir laikykite kambario temperatūroje šešias– septynias dienas, imbieras taps švelniai rožinis.
  4. Vėliau laikykite šaldytuve – iki mėnesio.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Imbieras: 100.00 g (šaknų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Actas: 100.00 ml (ryžių acto vanduo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbieriniai blyneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Suberkite miltus, cukrų „Demerara“, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius į dubenį.
  2. Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis.
  3. Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite.
  4. Palikite 15 minučių (mišinys sutirštės). Ištepkite keptuvę aliejumi ar sviestu, pilkite nedidelį kiekį mišinio ir kepkite blynus.
  5. Kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę 1–2 minutes arba kol pagels. P
  6. atarimas: tiekite su šviesiu sirupu ir trupučiu plaktos grietinėlės.

Receptas DANSUKKER

Ingredientai
Miltai: 210.00 g (kvietinių)
Cukrus: 130.00 g (60 - „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ ir 70 - „Farinas“)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Soda: 1.00 arbat. š. (valgomosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Vanduo: 100.00 ml
Kava: 100.00 ml (atvėsusios, plikytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 4.00 valg. š. (lydyto)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Aliejus: 10.00 ml (kepimui, tinka ir sviestas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinės lazdelės
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.5 / 2
Kaip gaminti
  1. Sviestą arba margariną ir šviesųjį sirupą išsukite iki purumo.
  2. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą.
  3. Ant miltais pabarstyto darbastalio tešlą iškočiokite iki maždaug 60 cm ilgio ir 10 cm pločio.
  4. Tešlą šiek tiek suplokite. Supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis.
  5. Pavoliokite jas cukranendrių cukruje ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.

Receptas „DANSUKKER“

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 100.00 ml
Miltai: 450.00 g
Imbieras: 100.00 g (100 ml - marinuotų, gerai susmulkintų)
Migdolai: 100.00 g (smulkiai kapotų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (gerai susmulkinto)
Cukrus: 2.00 žiupsnelis („Dansukker“ cukranendrių DEMERARA - papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 8
Kaip gaminti
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  • Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
  • Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
  • Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
  • Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 80.00 g (lipnaus)
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Miltai: 0.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 0.25 st. (smulkintų)
Moliūgo sėklos: 0.25 st.
Saulėgrąžos: 0.25 st.
Imbieras: 50.00 g (cukatų, supjaustytų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis alus
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Įpilkite į prikaistuvį puodelį vandens, sudėkite imbierą, cukrų ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Nukoškite mišinį ir leiskite sirupui atvėsti. Britai šį sirupą vadina džindžerete (gingerette).

2. Jeigu nenorite fermentuoti, galite naudoti šį sirupą gėrimui su ledukais, sodos ar grynu vandeniu pasigaminti.

3. O jei pasiryžote daryti imbierinį alų, per piltuvėlį supilkite į indą mieles, sirupą, citrinų sultis ir vandenį. Užsukę indą gerai sukratykite, kol mielės ištirps. Pastatykite indą kambario temperatūroje, kur nėra tiesioginių saulės spindulių. Laikykite 1–3 dienas arba kol gėrimas pradės palengva putoti. Nepamirškite, kad nuolat reikia „išleisti garą“ atidarant indą.

4. Dabar jau galite dėti gėrimą į šaldytuvą – fermentacija sulėtės, bet butelį būtina atidaryti ir uždaryti kiekvieną dieną.

Suvartokite gėrimą per savaitę.

Ingredientai
Cukrus: 1.00 puodelis (sirupui)
Vanduo: 7.50 puodelis (0,5 puodelio sirupui ir 7 puodeliai alui)
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto šviežio; galima dėti ir mažiau ar daugiau – priklauso nuo to, kokį imbiero stiprumą mėgstate; sirupui)
Mielės: 0.15 arbat. š. (sausų paprastų, o dar geriau tinka specialios vyno ar šampano; alui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles.
  2. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus.
  3. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu.
  4. Kaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite cukrų uogienėms.
  5. Maišydami pavirkite dar 5–10 min.
  6. Patikrinkite, ar uogienės konsistencija tinkama.
  7. Uogienę supilkite į šiltus ir švarius stiklainius.
  8. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

 

Ingredientai
Žalioji citrina: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Imbieras: 50.00 g (šviežio)
Cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Vanduo: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis imbierinis vynas
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 8
Kaip gaminti
  1. Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį.
  2. Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais.
  3. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.
  4. Citrinas, imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių ir suberkite į verdantį vandenį su cukrumi. Įmeskite į puodą ir cinamono lazdelę.
  5. Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.
  6. Nukaitę palikite puodą su imbieriniu vynu kelioms valandoms atvėsti ir prisigerti skonio bei aromato.
  7. Paskui nukoškite supilkite į stiklo butelį ir pastatykite šaltai.
  8. Patiekite mažose taurelėse. Tinka pagardinti ir žolelių arbatai.
Ingredientai
Rudasis cukrus: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio šaknis)
Vanduo: 2.00 l
Citrinos: 3.00 vnt. (geriausia būtų ekologiškos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Klasikinė imbierų arbata
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 99
Kaip gaminti

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.

2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 3.00 valg. š. (trinto)
Medus: 6.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nedidelis žiupsnelis maltų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. apelsinų, mandarinų arba citrinų sulčių)
Mėtos: 10.00 g (lapelių pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

49:40
01:06
01:03

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką