Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 14d. 08:00

Šaltų sriubų 20-ukas: pasiūlymai ne tik kefyro, bet ir daržovių bei uogų gerbėjams

Bulgariška agurkų šaltsriubė - Tarator
Astos Černės nuotr. / Bulgariška agurkų šaltsriubė - Tarator

Šaltos sriubos šiomis dienomis itin aktualios, panašu, jų populiarumas ir toliau neblės. Jei nusibodo tradiciniai šaltibarščiai, siūlome išbandyti kokią kitą sriubą su pieno produktais. O jei kefyras ar jogurtas nėra jūsų draugai, ruoškite šaltas sriubas iš daržvių ir/ar uogų.

Receptai
Receptas: Turkiška jogurto šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 50
Kaip gaminti

1. Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.

2. Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.

4. Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Ingredientai
Jogurtas: 500.00 g (natūralaus, geriausiai – turkiško arba graikiško)
Agurkai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pasukų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 8
Kaip gaminti

1. Pradėti reikia nuo daržovių paruošimo: vieną agurką sutarkuokite stambia trintuve, kitą supjaustykite stambesniais gabalėliais, visai taip, kaip ir pomidorus.

2. Svogūnų laiškus ir petražoles reikia susmulkinti, tuomet visus šiuos ingredientus sudėti į puodą, kuriame supiltos pasukos, ir, pagardinus prieskoniais, gerai išmaišyti.

3. Tokią sriubą geriausia patiekti atšaldytą, idant būtų dar gaivesnė.

Ingredientai
Pasukos: 1000.00 ml
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta baltoji sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 31
Kaip gaminti

1. Supjaustykite ridikėlius ir agurką, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus, viską suberkite į dubenį su kefyru.

2. Įpylę vandens, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmaišykite ir pjaustytus virtus kiaušinius.

3. Kaip ir šaltibarščiai, ši balta ridikėlių sriuba idealiai dera su karštomis bulvėmis, o pačią geriausia valgyti gerai atvėsintą.

Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Vanduo: 1.00 st. (šalto virinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šaltibarščiai su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 33
Kaip gaminti

1. Varškę, pieną ir grietinę suplakite elektriniu smulkintuvu.

2. Sudėkite burokėlius, smulkiai supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Pagal skonį įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite.

3. Su kuo tiekti, aiškinti, matyt, nereikia.

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Pienas: 500.00 ml (arba vandens)
Grietinė: 200.00 g
Burokėliai: 4.00 valg. š. (marinuotų obuolių sultyse)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški šaltibarščiai be kefyro
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 17
Kaip gaminti

1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė

2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.

3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.

4. Pabarstome krapais ir tiekiame.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 arbat. š. (mirkytų per naktį)
Vanduo: 3.00 st.
Druska: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (galite dėti ir 2)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Obuolių actas: 3.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Burokėliai: 0.30 vnt. (stiklainio; marinuotų arba virtų naminių)
Agurkai: 2.00 vnt. (galite dėti ir 3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivi arbūzų šaltsriubė su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Pašalinkite arbūzų sėklas ir susmulkinkite jį trintuvu, tuomet supilkite citrinos sultis, įberkite druskos bei dalį mėtų ir gerai išmaišykite.

2. Gautą masę bent dvi valandas laikykite šaldytuve, o patiekdami suberkite mėlynes ir papuoškite likusiais mėtų lapeliais.

Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Mėlynės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška braškių šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.6 / 10
Kaip gaminti

Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.

Ingredientai
Braškės: 500.00 g (gerai prinokusių)
Pomidorai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas kubeliais)
Agurkai: 0.50 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios, supjaustytas kubeliais)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 0.50 puodelis (atvėsinto; tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių šaltsriubė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 36
Kaip gaminti
  1. Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite.
  2. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną.
  3. Suplakite iki vientisos masės.
  4. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite jos viršų. Patiekdami į sriubos vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Puoškite mėtos šakele.
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (šalto)
Braškės: 250.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vaniliniai ledai:(arba plaktos grietinėlės) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 98
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių ir apelsinų šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 29
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
  2. Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite kalendras ir maišydama kepinkite dar 3 minutes. Sudėkite smulkintus burokėlius, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, virkite sriubą apie 20 minučių. Sutrinkite elektrine trintuve, palikite atvėsti.
  3. Įmaišykite tarkuotas apelsinų žieveles, citrusų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite. Porą valandų šaldykite.  Tiekdama į kiekvieną ledinės sriubos dubenį įberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, batono gruzdučių.
Ingredientai
Burokėliai: 800.00 g (švieži jauni)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. (maltos)
Sultinys: 1.00 l (1,2 l daržovių arba paukštienos)
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 1.00 st. (gruzdučiai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta arbūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 47
Kaip gaminti
  1. Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“

Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (minkštoji dalis be žievės ir kauliukų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (4 lapeliai į arbūzų masę ir saujelė papuošimui)
Mėlynės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Kaip gaminti
  1. Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas).
  2. Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį.
  3. Išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, pomidorų sulčių ir susmulkinkite viską plaktuvu.
  4. Palikite šaldytuve 30 minučių. Susmulkinkite krapus, virtus kiaušinius ir sumaišykite su likusiomis daržovėmis dubenyje.
  5. Į dubenį įpilkite suplaktą ir jau atšalusią masę.
  6. Į dubenėlio vidurį dėkite po šaukštą sumaišytų daržovių.

Receptą atsiuntė Lina M.

Ingredientai
Krapai: 80.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 250.00 ml (pomidorų)
Agurkai: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 60
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.

2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautienos sultinys: 750.00 ml (neriebaus)
Sultys: 200.00 ml (pomidorų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (trečdalis puodelio smulkiai sukapotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalių saldžiųjų, trečdalis puodelio mažais gabalėliais pjaustytų)
Agurkai: 2.00 vnt. (pusė puodelio kubeliais arba griežinėliais pjaustytų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštraus)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 35
Kaip gaminti

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą).

2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir viską gerai sutrinkite. Įspauskite citrinų sulčių, įberkite cukraus, pipirų, druskos. Supilkite pomidorų sultis ir dar kartą gerai išplakite.

3. Paprikas supjaustykite kubeliais.

4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įmeskite po kelis ledo gabaliukus, įberkite paprikų ir svogūnų bei česnakų mišinio.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 12.00 vnt. (mėsingi)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios ir pusė žalios saldžiosios)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Sultys: 1.00 st. (pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 32
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 21
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta jogurtinė sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 37
Kaip gaminti

1. Į plakimo indą supilkite jogurtą, pasukas, sudėkite česnako skilteles, pasukas, saliero stiebus, luptą (be kauliuko) avokadą, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žalumynų ir gerai suplakite.

2. Sriubą bent kelias valandas laikykite šaldytuve. Agurkus supjaustykite kubeliais, ridikėlius – griežinėliais. Sriubą supilstykite į dubenėlius, užberkite agurkų ir ridikėlių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Kefyras: 500.00 ml (arba pasukos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Avokadai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (keli griežinėliai)
Ridikai: 4.00 vnt. (keli ridikėliai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 102
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
  2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
  3. Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
  4. Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
  5. Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė

Ingredientai
Agurkai: 500.00 g (maždaug 2 švieži, dideli agurkai)
Jogurtas: 500.00 g (natūralus tirštas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3 skiltelės)
Krapai: 2.00 valg. š. (2–3 valg. š. šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtinai)
Vanduo: 1.00 st. (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietuviški šaltibarščiai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 327
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.

2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.

3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.

4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.

 

Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (marinuoti obuolių sultyse)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Agurkai: 200.00 g
Krapai: 20.00 g
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Kefyras: 1.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Agurkų šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 42
Kaip gaminti

1. Nuplaukite agurką, supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad šiek tiek nusivarvėtų.

2. Nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite krapus.

3. Puode sumaišykite jogurtą su pienu arba grietine, pagal skonį pasūdykite, sudėkite agurkus ir krapus, išspauskite česnaką, išmaišykite. Nuolat maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Prieš tiekdama bent pusvalandžiui pastatykite sriubą į šaldytuvą.

4. Į dubenėlį įpilkite sriubos, ant viršaus uždėkite šaukštą tarkuotų agurkų, apibarstykite smulkintais riešutais, papuoškite krapų šakelėmis.

Kulinaro patarimas. Jei sriubą gardinsite kedrinėmis pinijomis, prieš tai jas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.

 

Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 l (natūralaus)
Pienas: 250.00 ml (arba liesos grietinės)
Graikiniai riešutai: 40.00 g (arba kedrinių pinijų)
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta agurkų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 51
Kaip gaminti

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.

2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite maltų baltųjų pipirų, supilkite citrinų sultis ir suplakite.

3. Imbierus nuvalykite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su agurkais, krapais bei trintais česnakais. Gautą masę sukrėskite į jogurtą ir gerai suplakite.

4. Paruoštą sriubą apie valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite su karštomis bulvėmis, puoštą mėtų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Vietoj natūralaus jogurto sriubai ruošti galite imti kefyrą arba rūgpienį. 

Pagaminsite per 25 min. (neskaitant šaldymo laiko).  

Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (dideli)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų baltųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

02:12
39:35
01:36

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką