Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 25d. 16:00

Savaitgalio improvizacijos: kitokie žuvies kotletukai ir atnaujintas Kuršėnų vyniotinis

Patiekalų duetas savaitgaliui
TV3 nuotr. / Patiekalų duetas savaitgaliui

Po įtemptos darbo savaitės, kai daugelis skubame, metas atpalaiduojančiai kūrybai ir improvizacijoms virtuvėje. Galima ruošti net tradicinius patiekalus, tačiau juos modernizuoti, pateikti netikėtai. Būtent tokios užduoties ėmėsi TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai – virtuvės šefas Gian Luca Demarco gamino originalius žuvies kotletukus, o konditeris Ali Gadžijevas leidosi į improvizacijas visiems žinomo Kuršėnų vyniotinio tema.

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Ingredientai:

kotletukams:

  • 300 g menkės filė;
  • 300 g nuluptų virtų krevečių;
  • 300 g virtų bulvių;
  • 150 g džiūvėsėlių;
  • 30 g šviežių špinatų;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus, kepimui;
  • džiūvėsėlių, apvoliojimui.

padažui:

  • 200 g graikiško jogurto;
  • žiupsnelis smulkintų šviežių arba džiovintų krapų;
  • 0,5 citrinos žievelės;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
TV3 nuotr./Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu
TV3 nuotr./Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Gaminimas:

1. Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.

2. Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetes, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiūvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.

3. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai paskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.

4. Patiekti su jogurtiniu padažu.

TV3 nuotr./Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu
TV3 nuotr./Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Lazdyno riešutų vyniotinis

Ingredientai:

biskvitui:

  • 50 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 80 g cukraus (kiaušiniams plakti);
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 30 g cukraus (baltymams plakti).

kremui:

  • 150 g pieninio šokolado;
  • 100 g lazdynų riešutų praline pastos;
  • 360 g grietinėlės.

dekoravimui:

  • 200 g skrudintų karamelizuotų lazdyno riešutų;
  • cukraus pudros, apibarstymui.
TV3 nuotr./Lazdyno riešutų vyniotinis
TV3 nuotr./Lazdyno riešutų vyniotinis

Gaminimas:

1. Pirmiausia reikia pasiruošti kremą. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Dubenyje sumaišyti šokoladą su lazdyno riešutų pasta ir užpilti užvirusia grietinėle bei gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.

2. Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki purios masės. Kiaušinių baltymus taip pat išplakti su cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

3. Gautą masę paskleisti tolygiai vienodo storio sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Iškepusį biskvitą nuimti nuo skardos ir atvėsinti ant darbastalio.

4. Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo ir išplakti iki purios masės. Paskleisti jį tolygiai ant atvėsusio biskvito paviršiaus ir pasilikti porą šaukštų kremo dekoravimui.

5. Suvynioti vyniotinį ir paviršių aptepti likusiu kremu. Apiberti karamelizuotais lazdyno riešutais ir apibarstyti cukraus pudra.

TV3 nuotr./Lazdyno riešutų vyniotinis
TV3 nuotr./Lazdyno riešutų vyniotinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką