Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio meniu: kepsniai ant grotelių

Jautienos kepsnys ant grotelių
Shutterstock nuotr. / Jautienos kepsnys ant grotelių
Šaltinis: 15min
0
A A

Norite smagiai praleisti laiką? Metas susiburti draugėn su šeima, bičiuliais ir artimaisiais bei surengti žaismingą pikniką!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Traukite kepsnines ir ruoškite skaniausius patiekalus. Idėjų žiupsnelis tikrai nepamaišys. Ant grotelių kepti galite pačius įvairiausius dalykus. Ir nors tradiciškai norisi gardžios, sultingos mėsytės, ne ką mažiau skanu daržovės, žuvis, jūros gėrybės ir netgi vaisiai. Smagios iškylos, mielieji! 

Receptai
Receptas: Pikantiški maltinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (minkštos mėsos (jautienos, vištienos, kiaulienos))
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sužiedėjusi bandelė 1.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Maltos mėsos prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste.

2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padažais ir nors valandai pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Iš marinuotos mėsos formuokite rutuliukus, juos verkite ant vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, plačiu šepetėliu aptepkite aliejumi ir vis pavartydama kepkite ant grotelių apie 10 min.

4. Jei grotelių neturite, maltinukus galite kepti orkaitėje, tik iškeptus būtinai padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.

5. Tiekite su mėgstamu garnyru – bulvėmis arba ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Receptai
Receptas: Kiauliena ant grotelių
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (kumpio)
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Marinatą ruoškite taip: sumaišykite 3 šaukštus garstyčių, smulkintą česnaką, įberkite maltų pipirų, lauro lapelius, druskos, šaukštelį acto. Viską sumaišykite.

2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti, įtrinkite marinatu. Palikite parai laiko pasimarinuoti.

3. Kepkite ant grotelių. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (šonkauliukai)
Bulvės: 10.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 2.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (šakelė žalių)
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą.

2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis. Bulves dar galite įpjauti ir į įpjovas įdėti po gabaliuką sviesto ir morkos, moliūgo ar cukinijos. Arba galite daržoves taip pat pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir sudėti šalia bulvių.

3. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol šonkauliukai apskrus, o daržovės suminkštės.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Šonkauliukai su imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (šonkauliukai)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (5 laiškai)
Česnakai: 1.00 vnt. (skiltelė)
Imbieras: 1.00 vnt. (apie 3 cm ilgio nuluptos šaknies ir pusė š. malto imbiero)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Medus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.

2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.

3. Nuimkite šonkauliukus nuo grotelių, sudėkite į plokščią lėkštę ir apliekite padažu. Paskui vėl išdėliokite mėsą ant grotelių ir apie 10 min. kepkite.

Receptai
Receptas: Šonkauliukai su medaus padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (šonkauliai)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, česnako, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir prieskonių.

3. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, šonkauliukus aptepkite medaus ir prieskonių mišiniu. Patiekalą patiekite su daržovių salotomis.

Receptai
Receptas: Avienos faršo kepsniai ant iešmų
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 avienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (smulkintos petražolės, čiobreliai, kalendros)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (aptepti)
Kaip gaminti

1. Avienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintu aitriuoju pipiru, pipirais, druska. Labai gerai išminkykite ir suberkite žalumynus, dar kartą išminkykite.

2. Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite pailgus kepsnius. Juos aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje (įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi režimą) ant grotelių apie 15 minučių.

3. Galite kepti lauke ant grotelių, kol gražiai parus iš visų pusių. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Ant grotelių kepami paplotėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 250.00 ml
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti.

2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkšta, įberkite dar miltų.

3. Išminkytą tešlą suvoliokite į rutulį, aptepkite aliejumi, uždenkite ir 1–2 valandas pakildykite.

4. Pakilusią tešlą padalykite į 10–12 gabalėlių.

5. Rankomis suvoliokite rutuliukus, suplokite paplotėlius ir dar pakočiokite.

6. Vieną paplotėlių šoną aptepkite likusiu aliejumi, apteptąja puse dėkite ant grotelių ir kepkite, kol gražiai apskrus.

7. Apverskite, vėl aptepkite ir dar pakepkite. Paplotėlius į stalą tiekite karštus. Juos labai gardu valgyti su mėsa, daržovėmis ar įvairiais padažais.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptai
Receptas: Jautienos kepsniai ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti - pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

3. Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

 

Receptai
Receptas: Kepti moliūgai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Gražgarstės: 50.00 g
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui.

2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus. Skanaukite su gražgarstėmis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Receptai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Receptai
Receptas: Ant grotelių keptas sūris
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 1.00 vnt. (varškės arba fetos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (bazilikai, rozmarinai, krapai, svogūnai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.

2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Receptai
Receptas: Ananasai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelio gerai prinokusio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Romas: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - maltų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sulčių)
Medus: 3.00 valg. š.
Kokosų pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį.  
  2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu.
  3. Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite į plokščią dubenį, sudėkite ananasų griežinėlius ir vis pavartydama marinuokite apie valandą.
  5. Gerai nuvarvintus ananasų griežinėlius kepkite ant grotelių apie 6 min. Kol kepa, ananasų riekeles vis pašlakstykite likusiu marinatu.
  6. Iškepusias sudėkite į lėkštę ir supjaustykite ketvirčiais. Tiekite su mėtos lapeliu, jei norite, galite užbarstyti miltelinio cukraus.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką