Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 14d. 19:00

Savaitgalio pasilepinimui – antienos „confit“ ir sluoksniuotas desertas su uogomis

Antienos kulšelės „confit“  ir desertas su uogomis
TV3 nuotr. / Antienos kulšelės „confit“ ir desertas su uogomis

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti ir virtuvėje paruošti šį tą įdomesnio, prabangesnio. Būtent tokių patiekalų gaminimo subtilybes TV laidoje „Gardu Gardu“ šeštadieniais atskleidžia šefai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas. Kiekvienas jų laidoje gamina po vieną patiekalą, o jūsų dėmesiui – puikūs receptai.

Gian Luca šio savaitgalio laidoje pristato gilias tradicijas turintį prancūzišką patiekalą – antienos confit, kurį gardina lietuviškų miškų gėrybėmis – voveraitėmis. O saldžioji laidos skiriama profesionalaus konditerio Ali improvizacijai sezoninių uogų tema. Jis gamina taurėse patiekiamą sluoksniuotą desertą su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais.

TV3 nuotr./Šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Ingredientai:

  • 4 antienos kulšelės;
  • 1 valg. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • pundelis šviežio čiobrelio šakelių;
  • 250 g juodųjų ryžių;
  • 250 g šviežių voveraičių;
  • 150 g grietinėlės;
  • 1 nulupta česnako skiltelė;
  • žiupsnelis persilado prieskonių.

Gaminimas:

1. Druską bei pipirus sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei gautu mišiniu įtrinti antienos kulšeles. Palikti jas kelioms valandoms pasimarinuoti, o geriausia tai padaryti iš vakaro.

2. Į troškintuvą sudėti pasimarinavusias antienos kulšeles, gausiai apiberti čiobrelio šakelėmis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengti ir troškinti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.

3. Išsitroškinusias kulšeles padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti medaus bei sojos mišiniu. Vėl įdėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę bei kepti apie 5 minutes grilio režimu.

4. Pasūdytame vandenyje išvirti juoduosius ryžius (tai užtrunka apie 20 minučių).

5. Po tekančiu vandeniu nuplauti voveraites, nusausinti ir susmulkinti.

6. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėti nuluptą česnako skiltelę ir įberti persilado prieskonių, pamaišyti bei sudėti voveraites. Pakepinti ant aukštos kaitros. Pabaigoje supilti greitinėlę, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.

7. Antienos kulšeles patiekti su juodaisiais ryžiais ir užpilti voveraičių padažu.

TV3 nuotr./Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu
TV3 nuotr./Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Ingredientai:

karamelizuotiems trupiniams reikės:

  • 200 g kubeliais pjaustyto šalto sviesto;
  • 200 g rudojo cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 100 g pieninio šokolado.

kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 150 g riebios grietinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus pudros;
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės.

uogų sluoksniui:

  • 500 g šviežių braškių;
  • 200 g šviežių aviečių;
  • 200 g šviežių šilauogių;
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės;
  • 2 valg. šaukšt. brendžio arba konjako;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

papuošimui:

  • kelių žiupsneliai natūralios kakavos miltelių.

Gaminimas:

1. Geriausia tešlą išmaišyti naudojant virtuvinį kombainą pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių.

2. Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2-3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

3. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais.

4. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.

5. Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir pasitelkus elektrinį rankinį plakiklį iš lėto plakti bei po truputį supilti giretinėlę. Plakti reikia iki purios masės.

5. Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.

6. Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.

7. Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.

TV3 nuotr./Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais
TV3 nuotr./Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Popiežiaus vizitas Aktualu

Pagrindiniai popiežiaus Pranciškaus mokymo akcentai: ar jis išties reformuoja Bažnyčią?

Aktualu

V.Putinas staiga griebėsi nuolaidų dėl karo Sirijoje: kas lemia tokį nuolankumą?

Pasaulis kišenėje

Rudens kelionės į saulėtus kurortus: kiek galima sutaupyti ir ko reikia pasisaugoti

Verslas

Lituanistinių institutų jungimas iškėlė klausimą: ar viskas daroma tik dėl pastatų?

Popiežiaus vizitas Sportas

Popiežius ir kamuolys: kodėl buvo vadinamas „pata dura“ ir nėra matęs žaidžiančio L.Messi?

24sek

Domanto Sabonio universitetas suviliojo Kauno „Žalgirio“ talentą

Vardai

Po ilgos pertraukos Avril Lavigne pristato naują dainą: „Parašiau ją galvodama, kad mirštu“

Aktualu

Be globėjų ir namų likęs našlaitis nerūpi ir valdininkams – vietos Vilniuje jam dar ieško

Jolita Vaitkutė – apie kūrybą, skaitymą ir įsimintiniausias knygas

Deuce

Teniso pasaulį sužavėjo R.Berankio varžovo reakcija į teisėjo nuobaudą

Pasaulis kišenėje

Lietuvis Kretoje rado 1800 metų senumo vazą: iš pradžių man grasino kalėjimu

Gyvenimas

Netapkite kliūtimi savo laimei: 3 mitai apie byrančią santuoką

Popiežiaus vizitas Aktualu

Prieš popiežiaus Pranciškaus vizitą į Vilnių – sveikinimas Baltijos šalims

Kultūra

Apie ką juoktis gyvenant priespaudoje, arba Humoras Palestinos kine

Vardai

Mia pradeda gyvenimą iš naujo: „Pastarieji 4 metai su šiuo žmogumi man buvo tikra kančia“

24sek

Tarp LKL naujovių – du klubai po padidinamuoju stiklu ir R.Alijevui užtrenktos durys

Gazas

1000WOW: lietuvis pasiryžo įveikti 250 000 kilometrų ir pamatyti 1000 pasaulio stebuklų per 4 metus

Aktualu

Prancūzijos teismas ultradešiniųjų lyderei M.Le Pen skyrė psichiatrinę ekspertizę

Aktualu

Dandolko lietuvių bendruomenė renka aukas nužudytos lietuvės laidotuvėms

Aktualu

Apstulbino Madridą: D.Trumpas ispanams pasiūlė pastatyti tvorą Sacharos dykumoje

Naujienos

24sek

Jono Mačiulio šou – pataikė lemiamą tritaškį ir nukovė Atėnų „Panathinaikos“

15min iš Osijeko 24sek

Nuopuolio pradžia: Vilniuje dirbęs kroatų treneris iki šiol nesupranta „Ryto“ manevro

Gyvenimas

Labiausiai nutukusių Europos šalių penketuke – ir Lietuva

Aktualu

Filipinai rengiasi didžiuliam uraganui

15min tema Gyvenimas

Maistas Europos mokyklose: nuo dėžučių kulto, saldumynų netoleravimo iki nemokamo karšto patiekalo

24sek

Uždominavęs Martynas Echodas atvedė „Rytą“ į Vlado Garasto taurės finalą

Gyvenimas

Patarimai, kaip sau padėti, jei trumpėjant dienoms prastėja nuotaika

Sirgaliai Kroatijoje palaikantys Lietuvos rinktinę

Verslas

Belgijoje maro užkrato ieškoma 67 kiaulininkystės ūkiuose

24sek

Sensacija pasaulio čempionato atrankoje – Ukraina nubloškė Ispaniją

Aktualu

A.Juozaitis apie prezidento rinkimus: esu pats sau stipriausias konkurentas

Vardai

Laura ir Rytis Žvaguliai pasidalijo nuostabiu vestuvių filmuku: „Myliu pačia stipriausia meile“

Gazas

Darnus judumas – būdas, padėsiantis pamiršti spūstis mieste

Vilniuje vyksta Tautų mugė

15min iš Osijeko 24sek

Kroatijos pakraštyje – Artūro Gudaičio signalas NBA

Aktualu

Buvęs D.Trumpo kampanijos vadovas P.Manafortas pripažins kaltę dėl sukčiavimo

Kultūra

Vilniuje atidaryta poeto Sigito Gedos vardo alėja

24sek

A.Sireikos metodai – per minutės pertraukėlę krepšininkai darė atsispaudimus

Aktualu

Seimo narys Petras Gražulis pamiršo sumokėti už degalus

Aktualu

A.Juozaičio sprendimas dėl prezidento rinkimų: balotiruosiuos

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką