Dabar populiaru
Publikuota: 2014 spalio 25d. 09:00

Savaitgalio pietums – 20 makaronų patiekalų idėjų

Makaronai su mėsos kukulaičiais
Fotolia nuotr. / Makaronai su mėsos kukulaičiais

Mitybos specialistai sako, kad ir makaronai gali būti puikus pasirinkimas pietums, tik juos geriau valgyti pirmoje dienos pusėje. Tačiau net jeigu ir skaičiuojate kalorijas, būtinai išbandykite puikius Ji24.lt parinktus receptų pasiūlymus!

Ar žinote, kokie makaronai labiausiai tinka mūsų skrandžiui? Apie tai skaitykite tekste Mitybos specialistė V. Kurpienė pataria, kurie makaronai sveikiausi

Kadangi jie yra ganėtinai universalūs ir visur tinkantys, patiekalą nesunku susikurti ir patiems. O kad būtų lengviau, sufleruojame gurmaniškus, pikantiškus, kasdienius, gardžius, burnoje tirpstančius variantus.

Skanaus! 

Receptai
Receptas: Makaronų salotos su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad išgaruotų dalis skysčio. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

2. Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius iš karto nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite ataušti.

3. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite cukinijų kubelius ir pakepinkite 3–4 min. Kiaurasamčiu išgriebkite ir palikite ataušti.

4. Kai visi paruošti komponentai bus vienodos temperatūros, juos sumaišykite viename dubenyje, sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį, susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, keliais acto lašeliais ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.

Patarimas. Salotos nepabos, jei vieną kartą vietoj cukinijų dėsi paprikų, kitą kartą sūrį pakeisi tuno gabaliukais ir pan.

Ingredientai
Makaronai: 100.00 g (nevirtų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 150.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų, pagal skonį)
Actas: 1.00 arbat. š. (keli acto lašeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su mėsos kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.

 

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečių arba kitokių)
Faršas: 400.00 g (maišyto mėsos faršo kukulaičiams)
Druska: 1.00 arbat. š. (kukulaičiams ir žiupsnelis padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų kukulaičiams)
Pienas: 200.00 ml (kukulaičiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukulaičiams)
Svogūnai: 50.00 g (kukulaičiams ir 1 vnt. padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kukulaičiams)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį baltųjų arba juodųjų kukulaičiams ir padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kukulaičiams kepti)
Nesmulkinti savose sultyse konservuoti pomidorai (padažui) 800.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis padažui)
Cukrus: 6.00 g (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.

2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas

Receptas Gidono Šapiro-Bilo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g ("Tagliatelle")
Rūkytas upėtakis 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 57 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais).

2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą kepimui).

3. Tuomet keptuvėje apkepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas, gabalėliais supjaustytus žiedinius kopūstus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus, kol gražiai pageltonuos. Apkepus, viską tolygiai paskirstykite ant makaronų.

4. Belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o suplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir, galiausiai apibarsčius pipirais, bazilikais, pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepti 1015 min., kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Makaronai: 200.00 g (tuščiavidurių, didesnių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 2.00 vnt. (2–3 didelių)
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Kefyras: 100.00 ml (arba rūgpienio)
Grietinė: 2.00 valg. š. (2–3)
Kečupas (2–3 valg. š.) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių makaronai mangų padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.).

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

3. Suberkite prieskonius, o baigdamos kepti – aštrų pomidorų padažą.

4.  Ryžių makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus pilkite pagamintą padažą.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai: (mėgstami) 1.00 arbat. š.
Baklažanai: 125.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Tailandietiški ryžių makaronai: 200.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (aštrus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varške įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 23
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.

3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (stambios kriauklės)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 skiltelės - į varškę ir 1 - padažui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti į varškę ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (į varškę ir padažui)
Pomidorai: 400.00 g (sunokę - padažui)
Vanduo: 1.00 st. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas makaronų ir sūrio apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 11
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.

2. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

P. S. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, rinkitės liesesnį sūrį.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (mėgstami)
Svogūnai: 50.00 g (smulkinti)
Česnakai: 50.00 g (smulkinti)
Garstyčių milteliai 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Pomidorai: 100.00 g (savo sultyse konservuoti, smulkinti)
Čederio sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuotas)
Jogurtas: 70.00 g (liesas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 6
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos troškinys su pomidorais ir makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 10
Kaip gaminti

1.Krūtinėles nuplaukite, padalykite į 4 dalis, pabarstykite druska, pipirais ir apkepinkite truputyje aliejaus. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

2.Dalį aitriosios paprikos ankšties supjaustykite šiaudeliais ir su svogūnais kepkite gilioje keptuvėje įkaitintame svieste. Įspauskite česnaką, pabarstykite druska, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir kelias minutes patroškinkite.

3.Supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, įdėkite šafrano, smulkintų bazilikų lapelių, užvirinkite ir troškinkite 10–15 minučių.

4.Sukrėskite virtus makaronus, išmaišykite, ant viršaus sudėkite krūtinėles ir dar troškinkite 2–3 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š.
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 2.00 vnt.
Vištienos sultinys: 100.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Šafranas: 2.00 g (ant peilio galo)
Bazilikai: 2.00 valg. š. (sauja lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su aštriu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustykite aitriuosius pipiriukus.

2. Kai susmulkinsite visas daržoves, dėkite ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepkite svogūną, po to cukiniją, papriką ir aitriuosius pipirus. Pakepkite porą minučių ir suberkite nusausintus baklažanus ir pomidorus.

3. Pamaišykite daržoves, uždenkite jas ir kepkite ant silpnos ugnies.

4. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Šį patiekalą valgykite, kol jis karštas.

Patiekalą galite paskaninti tarkuotu parmezanu ir šviežiais smulkintais bazilikais.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Baklažanai: 150.00 g (pusė)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 26
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai supjaustytus svogūnėlius ir, nuolat maišydami, kepinkite 3 min. Supilkite sojų padažą, medų, sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 3 min.

3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite makaronus, juostelėmis supjaustytą virtą mėsą ir petražoles, įberkite pipirų. Jei reikia, prieš patiekiant sriubą pakaitinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Makaronai: 225.00 g (grikinių miltų)
Vištienos krūtinėlė: 175.00 g (virtos)
Vištienos sultinys: 1200.00 ml
Laiškiniai svogūnai: 3.00 vnt.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Medus: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (saulėgrąžų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežių, tarkuotų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.4 / 12
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų apkepai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.

2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais.

3. Kai pomidoras suminkštės, į keptuvę suberkite miltus ir kepkite apie minutę. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įpilkite grietinėlės.

4. Padažui sutirštėjus keptuvę nukelkite nuo ugnies. Šešias gilias formeles (ramekinus) ištepkite sviestu. Makaronus sumaišykite su padažu ir  išdėliokite į formeles, pabarstykite sūriu ir kepkite 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 min., iškeptus puoškite petražolėmis.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 25
Kaip gaminti
  1. Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti.
  2. Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį viską ištrinkite. Suberkite stambiai sutarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite. Gauta mase įdarykite makaronus, sudėkite į kepimo indą.
  3. Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Sudėkite šalavijų lapelius, maišydama minutę pakaitinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, maišydama kaitinkite, kol sūris išsilydys. Šalavijų lapelius išgriebkite.
  4. Padažu apliekite makaronus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–10 minučių.   Apibarstykite smulkintais žalumynais.      
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 400.00 g (stambūs)
Tunas: 2.00 vnt. (indeliai konservuotų savo sultyse -įdarui)
Ančiuviai: indelis - įdarui 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui)
Gorgoncola: padažui 60.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Šalavijai: 10.00 g (keli lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 5
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius suplėšykite. Juos sumeskite į sviesto bei česnakų troškinį ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol špinatų lapeliai suminkštės. Pagal skonį juos pasūdykite ir atvėsinkite.
  2. Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su atvėsintais česnakais ir maltais riešutais (šaukštą palikite užberti ant viršaus). Į masę įmaišykite grietinėlę. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikais. 
  3. Lazanijos lakštus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. Po vieną lakštą klokite ant marmurinės pjaustymo lentelės, aptepkite aliejumi, į vidų krėskite rikotos ir špinatų įdaro. Kiekvieną lazanijos lakštą susukite voleliu.
  4. Paruoštus lazanijos vamzdelius dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus berkite smulkiai tarkuoto sūrio, paskirstykite grietinę ir suberkite likusius riešutus. Kepkite orkaitėje apie 20 min.  
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 8.00 vnt.
Rikotos sūris: 400.00 g
Špinatai: 400.00 g
Riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų mėgstamų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Grietinė: 400.00 ml (jogurtinės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 10
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminiai makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Miltus ir druską išsijokite per sietelį. Viduryje padarykite duobutę ir įmuškite į ją tris kiaušinius.
  2. Šakute pradėkite plakti kiaušinius, sumaišydami trynius ir baltymus. Toliau plakdami šakute, palaipsniui sumaišykite miltus su kiaušiniais. Stenkitės miltus imti iš kraštų ir maišyti link vidurio.
  3. Kai kiaušiniai su miltais susimaišys, imkite minkyti tešlą rankomis. Minkykite, kol gausite vientisą glotnią ir nelipnią tešlą. Tešlą reikėtų minkyti taip: atkelkite tešlą nuo paviršiaus ir „stumkite“ nuo savęs. Tuomet pasukite tešlą 90 laipsnių kampu, atkelkite nuo paviršiaus ir vėl „stumkite“ nuo savęs. Taip kartokite, kol išminkysite reikiamą tešlą.
  4. Jei matote, kad tešla per lipni, įmaišykite dar šiek tiek miltų. Išminkyti tešlą turėtų užtrukti apie 10 minučių.
  5. Iš išminkytos tešlos suformuokite gražų rutulį ir suvyniokite jį į švarų rankšluostėlį. Įdėkite į sandariai užsidarantį indą ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.
  6. Po valandos išimkite tešlą iš indo, išvyniokite iš rankšluostėlio ir padalinkite į tris lygias dalis.
  7. Švarų ir lygų paviršių pabarstykite miltais. Paimkite pirmąją tešlos dalį ir iškočiokite, kočėlu braukdami nuo centro į kraštus, į labai ploną tešlos lakštą. Kočiokite tol, kol tešlos lakštas bus toks plonas, kiek tik įmanoma – reikia prisiminti, kad virdami makaronai pastorės ir padidės, todėl prieš virimą jie turi būti tikrai labai ploni.
  8. Iškočiotą tešlos lakštą pabarstykite miltais ir suvyniokite į ritinį.
  9. Ritinį supjaustykite griežinėliais ir išvyniokite. Tokiu būdu paruošite makaronus, vadinamus fettuccine.
  10. Perkelkite supjaustytus makaronus ant miltais pabarstyto švaraus rankšluostėlio.
  11. Tuos pačius žingsnius pakartokite su visais trim gabalėliais tešlos.
  12. Vidutinio dydžio puode užvirkite pasūdytą vandenį.
  13. Suberkite makaronus ir virkite 8–12 minučių, priklausomai nuo makaronų dydžio; kol makaronai išvirs, bet nepraras savo formos; kol makaronai bus „al dente“ – ne per minkšti, bet ir ne per kieti.
  14. Išvirusius makaronus sudėkite į sietelį ir nuvarvinkite. Tuomet sudėkite į lėkštes ir patiekite su padažu.
Ingredientai
Miltai: 300.00 g ((405D tipo) - makaronams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių - makaronams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (makaronams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų keksas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 39
Kaip gaminti
  1. Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
  4. Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
  6. Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
  7. Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
  10. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

 

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (nevirtų arba apie 600 virtų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 6 maži)
Pienas: 375.00 ml
Varškė: 150.00 g (tepamos su žalumynais)
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g (žiedynėlių)
Vištiena: 100.00 g (kumpelio)
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto arba kitų itališkų žolelių)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 - viršui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpinto - viršui)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto - viršui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daugiau įvairių receptų savaitgalio pietums rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Gazas

„Kalėdų Senelis ir vasara“ (2): klausimas, nustebinęs ir Santa Klausą, ir jo elfes

Aktualu

M.Laurinavičius pristatė savo studiją apie Rusijos kišimąsi į rinkimus: atskleidė dažniausius mitus

Tik 15min Pasaulis kišenėje

Kitoks Ekvadoras. Nereikalingi žmonės: pamirštame, koks vertingas Lietuvos pasas

Maistas

Kavos žodynėlis: kaip neapsikvailinti Italijoje

Aktualu

Londone – tūkstančių protestas prieš „Brexit“: reikalauja dar vieno referendumo

Aktualu

Kaišiadoriškiai stojo ginti šimtamečių ąžuolų

Sportas

Futbolo fiesta Londone: „Chelsea“ išplėšė lygiąsias, J.Mourinho puolė varžovą

15min fotoreportažas Tik 15min Pasaulis kišenėje

Ežero ir kalnų magija: kaip V.Urbonui pavyko perplaukti aukščiausią pasaulio ežerą

Kultūra

Meno istorikė: R.Kvinto skulptūros lengvai rasdavo kelią į miestų erdves

Vardai

Prieš metus nuogą užpakalį parodęs Samas scenoje vėl nusimovė kelnes

Aktualu

Rusiją ir Iraną sankcijomis apdalijusios JAV neskuba bausti Saudo Arabijos: kalta nafta?

Aktualu

Prieš mirtį duotame interviu J.Khashoggi kritikavo Saudo Arabijos princą

Vardai

Reperis Seanas Combsas po dešimtmetį trukusios draugystės išsiskyrė su Cassie

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Karaliaučiaus kukuliai

24sek

Šalia „Žalgirio“ arenos – Željko Obradovičiaus konfliktas su sirgaliais

Vardai

Moteriškos Eglės Straleckaitės atostogos Italijoje su mama ir dukra: kelionėje laikėsi ledų „dietos“

Gyvenimas

Supermamyčių norai: gimtadienių rengėja – apie tortą už 170 eurų ir vaikišką šampaną

24sek

Jonas Mačiulis buvo blankus, bet AEK šventė pergalę

Aktualu

JAV remiamos pajėgos Sirijoje nukovė 35 „Islamo valstybės“ narius

Aktualu

Per chaotiškus rinkimus Afganistane žuvo jau virš 130 žmonių

Naujienos

Gazas

„Kalėdų Senelis ir vasara“ (2): klausimas, nustebinęs ir Santa Klausą, ir jo elfes

Aktualu

M.Laurinavičius pristatė savo studiją apie Rusijos kišimąsi į rinkimus: atskleidė dažniausius mitus

Tik 15min Pasaulis kišenėje

Kitoks Ekvadoras. Nereikalingi žmonės: pamirštame, koks vertingas Lietuvos pasas

Maistas

Kavos žodynėlis: kaip neapsikvailinti Italijoje

Aktualu

Londone – tūkstančių protestas prieš „Brexit“: reikalauja dar vieno referendumo

Aktualu

Kaišiadoriškiai stojo ginti šimtamečių ąžuolų

Sportas

Futbolo fiesta Londone: „Chelsea“ išplėšė lygiąsias, J.Mourinho puolė varžovą

15min fotoreportažas Tik 15min Pasaulis kišenėje

Ežero ir kalnų magija: kaip V.Urbonui pavyko perplaukti aukščiausią pasaulio ežerą

Kultūra

Meno istorikė: R.Kvinto skulptūros lengvai rasdavo kelią į miestų erdves

Vardai

Prieš metus nuogą užpakalį parodęs Samas scenoje vėl nusimovė kelnes

Aktualu

Rusiją ir Iraną sankcijomis apdalijusios JAV neskuba bausti Saudo Arabijos: kalta nafta?

Aktualu

Prieš mirtį duotame interviu J.Khashoggi kritikavo Saudo Arabijos princą

Vardai

Reperis Seanas Combsas po dešimtmetį trukusios draugystės išsiskyrė su Cassie

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Karaliaučiaus kukuliai

24sek

Šalia „Žalgirio“ arenos – Željko Obradovičiaus konfliktas su sirgaliais

Vardai

Moteriškos Eglės Straleckaitės atostogos Italijoje su mama ir dukra: kelionėje laikėsi ledų „dietos“

Gyvenimas

Supermamyčių norai: gimtadienių rengėja – apie tortą už 170 eurų ir vaikišką šampaną

24sek

Jonas Mačiulis buvo blankus, bet AEK šventė pergalę

Aktualu

JAV remiamos pajėgos Sirijoje nukovė 35 „Islamo valstybės“ narius

Aktualu

Per chaotiškus rinkimus Afganistane žuvo jau virš 130 žmonių

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką