Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 15d. 10:00

Savaitgalio pietums – lietuviškas patiekalas: nuo virtinukų iki kugelio

Švilpikai
Astos Černės nuotr. / Švilpikai

Šį savaitgalį švenčiame Vasario 16-ąją, jei smarkiai nemerks lietus, daugelis trauksime į renginius, o gal tiesiog pasivaikščioti. Be abejo, grįžus namo norėsis skaniai pavalgyti. Kodėl gi gražios šventės proga nepasiruošti kokio nors pažįstamo, tradicinio, visų mėgstamo patiekalo? Dalinamės idėjomis!

Receptas: Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 48
Kaip gaminti

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (sauja, džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)
Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 29
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
  2. Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
  3. Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
  4. Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  5. Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
  6. Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta. 
Ingredientai
Rūgštynės: 200.00 g (šviežių ar konservuotų)
Vištiena: 150.00 g (paruošto vištienos faršo (gali būti ir kitokios mėsos))
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virtų)
Grietinėlė: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Miltai: 1.00 sauja (žiupsnelis kukuliams apvolioti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis kepenų paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 11
Kaip gaminti
  1. Kepenėles smulkiai supjaustykite.
  2. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite sviestą ir įpjaustykite svogūną.
  3. Kelias minutes jį pakepinkite ant vidutinės kaitros, tada sudėkite pjaustytas kepenis ir temperatūrą padidinkite.
  4. Kai mėsa gražiai apskrunda, viską suverskite į dubenį, įmaišykite lydytą sūrelį, grietinėlę ir prieskonius.
  5. Gautą masę sukrėskite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  6. Kepkite, kol paviršius gražiai apskrunda.
  7. Apkepėlę malkite iki norimos tekstūros pašteto. Pastatykite į šaldytuvą sutirštėti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Kepenys: 1.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelio)
Muskatas: 1.00 valg. š. (malto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Lydytas sūrelis: 200.00 g
Grietinėlė: 300.00 ml
Aliejus: 1.00 puodelis (0,5)
Sviestas: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 16
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

4. Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį.

6. Supilkite brendį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

7. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

8. Paštetą supilkite  į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite  ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

Receptas iš tinklaraščio „Žiupsnelis druskos“

Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (15 g - grybų masei)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištų kepenėlės: 400.00 g (šviežios)
Grybai: 50.00 g (džiovinti baravykai ar kitokie grybai)
Brendis: (galima keisti viskiu) 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemaičių blynai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 305
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (arba kitokios; virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tradiciniai bulviniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 152
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.

3. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.

4. Patiekite su grietine ar grybų padažu.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 9
Kaip gaminti

Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.

Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.

2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.

 

3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą

6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (mažas; blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti ir 3; blynams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį blynams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį blynams ir padažui)
Varškė: 100.00 g (pusriebės; česnakiniam padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios; česnakiniam padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių; česnakiniam padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; česnakiniam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Purus ir skanus kugelis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 235
Kaip gaminti

Pirmiausia sutarkuojame bulves ir 2 svogūnus. Kitus 2 svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje kartu su supjaustyta šonine. Šį šoninės bei pakepintų svogūnų pagardą dedame į bulvių masę, o tada supilame verdantį pieną – kitaip tariant, masę užplikome. Pagaliau mušame į ją kiaušinius, beriame druską, pipirus ir labai gerai išmaišome.

Dėti miltų ar ne, pasirinkimo klausimas – jie šiek tiek „suriša“ masę, tačiau neįdėjus, didelės katastrofos nebus.

Kitas reikalas – kiaušiniai ir pienas, būtent jie ir yra puraus, minkšto kugelio paslaptis. Pašykštėję šių produktų, „džiaugsitės“ kietoku, pilku kugeliu.

Beje, paskaninimui naudojamą rūkytą šoninę galima keisti kiaulienos faršu (jį taip pat pakepiname), pamarinuotomis vištienos blauzdelėmis, vištienos filė gabaliukais, parūkytomis kiaulienos ausytėmis. Dar įdomesni variantai – vietoje mėsos dėti džiovintų (prieš tai išmirkytų) grybų ar net lietuviškų džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų).

Vos tik paruošiame kugelio masę, verčiame ją į riebalais pateptą ir, jei patinka, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą bei šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame ne mažiau kaip valandą – apie tai, kad yra iškepęs, signalizuos gražiai auksinis kugelio viršus, apskrudę pakraštėliai.

Ingredientai
Bulvės: 2.50 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (mažiausiai; o galite mušti ir visus 6)
Pienas: 500.00 ml
Šoninė: 500.00 g (karštai rūkytos kiaulienos)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (arba taukų; skardai patepti)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų; skardai pabarstyti (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 397
Kaip gaminti
  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 7)
Miltai: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Druska: 2.00 žiupsnelis (švilpikams ir padažui)
Varškė: 1.00 vnt. (pusės puodelio - padažui)
Pienas: 125.00 ml (padažui)
Kiauliena: 125.00 g (šoninės - padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kugelis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 260
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį kugelį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Virtinukai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 89
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, palaikykite šaltai, kad sustingtų, ir tik tada kočiokite.

2. Paruoškite įdarą: grybus gerai nuplaukite, stambesnius supjaustykite, smulkesnius palikite sveikus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite grybus, pasūdykite ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Ataušusią masę sukapokite.

3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir gerai užspaudykite kraštelius.

4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 min. ir išgriebkite.

5. Virtinukus skanu valgyti su sviesto, grietinės ar svogūnų padažu.  

Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai ir 1 arbat. š. įdarui)
Grybai: 500.00 g (šviežių grybų kepurėlės - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Virtinukai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 70
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai; arba vandens)
Miltai: 500.00 g (Tešlai)
Bulvės: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių pyragas su džiovintais baravykais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 8
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų.

2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje.

3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai jau bus gražiai apskrudę, suberkite smulkintus svogūnus ir dar patroškinkite. Nupilkite riebalus ir spirgučių - svogūnų masę sumaišykite su virtais, smulkintais baravykais bei šaukštu krakmolo.

4. Išvirusias bulves sugrūskite ir palaukite, kol pravės. Tuomet įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, 1 šaukštą krakmolo, gerai išminkykite. Masė turėtų nelipti prie rankų. Jei limpa, įberkite dar šiek tiek miltų.

5. Skardą ištepkite aliejumi. Dėkite į ją tešlą ir jau skardoje suformuokite iš tešlos stačiakampį. Iš abiejų pusių tešlos kraštus įpjaukite kas 2 cm. Įpjovų gylis - maždaug 4 cm. Per vidurį turi likti nesupjaustyta tešla. Ant jos dėkite įdarą. Kiekvieną kartą vis iš kitos pusės imkite po tešlos juostelę ir permeskite per pyrago plotį.

6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus - apie 45 min.

7. Padažui ištirpinkite 100 g sviesto, įkrėskite 100 g grietinės, įberkite žalių smulkintų krapų ir pakaitinkite iki užvirimo.

Autorės nuotr./Bulvių pyragas su džiovintais baravykais
Autorės nuotr./Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Miltai: 300.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Sūdyti lašiniai 200.00 g
Grybai: 50.00 g (sauja džiovintų baravykų)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Krapai: 10.00 g (šakelė žalių)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos kukuliai su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.

2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 veršienos)
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti arba malti)
Baklažanai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse geltonos ir raudonos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 1.00 st. (balto pusiau sauso)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karpių kukuliukų drebučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 27
Kaip gaminti

1. Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir šiek tiek atvėsinkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska. Iš paruoštos masės formuokite kukuliukus ir apie 15 minučių virkite sūdytame vandenyje. Išgriebkite kiaurasamčiu ir gerai nuvarvinkite. Į keturis nedidelius dubenėlius įpilkite po 3–4 šaukštus paruošto želatinos sultinio ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

2. Vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sustingusio sluoksnio, padėkite kelis lapelius petražolių, apšlakstykite pomidoriukus želatinos sultiniu ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada užpilkite želatinos sultinio tik tiek, kad būtų apsemti pomidorai, ir vėl sustingdykite. Sudėkite likusius kukulius, užpilkite sultinio, kad juos apsemtų, ir vėl dėkite į šaldytuvą. Kiaušinius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kukulių. Užpilkite likusiu želatinos sultiniu ir per naktį laikykite šaldytuve. Kitą dieną panardinkite dubenėlius į karštą vandenį, kraštus apipjaukite peiliu, pakratykite, kad drebučiai atšoktų nuo kraštų, dugno, ir išverskite į lėkštes.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 450 karpių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kietai virti)
Manai: 5.00 g (1 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Želatina: 30.00 g (1 pakelis skirtos žuvų drebučiams ruošti)
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tradicinė šaltiena
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
2.7 / 15
Kaip gaminti

1. Kojas ir ausis gerai nuvalykite, sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.

2. Užvirus nugraibykite putas ir palikite virti maždaug 3 valandoms.

3. Tuomet į puodą sudėkite daržoves, lauro lapus, įberkite pipirų grūdelių ir, sumažinę ugnį, palikite virti dar valandą.

4. Baigus virti, sultinį nukoškite, nuo kaulų nuimkite atvėsintą mėsą ir ją susmulkinkite.

5. Smulkintą mėsą sudėkite į puodą, užpilkite nukoštu sultiniu, įpilkite pusę stiklinės šalto vandens, pagal skonį druskos, maltų pipirų ir viską dar apie pusvalandį pavirkite.

6. Ant pasirinktų formų dugno išdėstykite pjaustytas virtas morkas. Atsargiai samčiu formas pripildykite sultiniu ir mėsa ir padėkite vėsiai sustingti.

7. Kai šaltiena sustings, nuimkite ant viršaus susidariusį riebalų sluoksnį, atsargiai pagal indo kraštą apipjaukite šaltieną ir apvertę išimkite ją į lėkštę, kurioje patieksite.

Ingredientai
Kiaulės ausys: 2.00 vnt.
Kiaulės kojos: 2.00 vnt.
Kiaulės galva: 0.25 vnt.
Jautienos kaulai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (perpus maltų ir grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su česnakais troškintos vištos šlaunelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.7 / 19
Kaip gaminti

Prie taip paprastai paruoštos vištienos šlaunelių visada tinka morkų salotos su česnaku. O to padažo iš aliejaus ir vermuto jokiais būdais neišpilkite, o sunaudokite – kartu su grikiais, pasta ar salotomis. Jei liks česnakų, juos galite sutraiškyti ir sumaišyti su tuo padažu.

1. Nusausinkite šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite visus prieskonius. Šlauneles gerai ištrinkite.

2. Sudėkite į kepimo indą, suberkite česnako skilteles (jų nulupti nereikia), supilkite likusį aliejų ir sausą vermutą.

3. Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, arba kol šlaunelės iškeps.

4. Iškepus leiskite šiek tiek „pailsėti“. Paskrudinkite mėgstamos duonos ir ant jos išspauskite česnakus.

Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelės)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos)
Vermutas: 60.00 ml (sauso)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos maltinukai su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 49
Kaip gaminti

Visus ingredientus sumaišome, suformuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje be riebalų arba užpurškę šlakelį alyvuogių aliejaus Kepti galima ir konvekcinėje krosnelėje ar ant elektrinio griliaus.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (patys ją sumalkite)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Mažame indelyje sumaišykite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Mėsą pabarstykite ir įtrinkite šiuo mišiniu.

2. Plačiame storadugniame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, o tada sudėkite kulninę ir apkepinkite iš visų pusių – karštis turi būti nemažas, kad mėsa apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

3. Į tą patį puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite, kol taps perregimi ir pakvips, sudėkite morkas, salierus ir pakepinkite 5–7 minutes, tada suberkite česnakus ir pakepinkite minutę-kitą.

4. Į puodą grąžinkite apkepintą kulninę, supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, čiobrelius, citrinos žievelę, lauro lapus. Uždenkite puodą dangčiu, kaitrą sumažinkite iki minimalios ir troškinkite apie 1,5–2 val. Retkarčiais pradenkite ir patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek sultinio.

5. Išvirusiam troškiniu leiskite 15–20 min. ramiai pastovėti nukeltam nuo kaitros. Patiekdami pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis, derinkite su bulvių koše, polenta ar balta duona.

Ingredientai
Veršiena: 1.00 kg (kulninės)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis; supjaustytas kubeliais)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sukapotos)
Morkos: 2.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo; galima keisti pora šaukštų baltojo vyno acto)
Sultinys: 500.00 ml (ne jautienos, švelnesnio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (smulkiai nutarkuota žievelė)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų šviežių; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karka su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 37
Kaip gaminti
  1. Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite.
  2. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos.
  3. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos).
  4. Paragaukite – jei kopūstai labai rūgštūs, įberkite šiek tiek cukraus.
  5. Atskirai išvirkite bulves, tik nukaiskite šiek tiek anksčiau, kad būtų kiek kietokos.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į kepimo indą sudėkite kopūstus, karką ir bulves.
  7. Užpilkite majonezu, pagardintu česnaku ir pipirais. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Kulinaro patarimas. Troškinamus kopūstus galite pagardinti džiovintais grybais arba šaukštu pomidorų pastos.

Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (rūkytos kiaulės karkos)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 8)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt. (1 - 2)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 54
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuoti sprandinės kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 41
Kaip gaminti

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai - sprandinės)
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 47
Kaip gaminti

1. Žalias bulves sutarkuokite, nusunkite. Virtas pasūdykite, įpjaustykite svogūną ir sutrinkite. Jų masę  sumaišykite su žaliomis, suberkite krakmolą ir kruopščiai išminkykite.

2. Mėsą pagardinkite pipirais, smulkintais laurų lapeliais, bazilikais, smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintomis petražolėmis, įmaišykite saujelę bulvių masės. Gerai išmaišykite.

3. Formuokite cepelinus: drėgnomis rankomis paimkite saujelę bulvių tešlos, suplokite, į vidų dėkite šaukštą mėsos. Didžkukulius galite formuoti apvalius arba pailgus. 

4. Paruoštus cepelinus atsargiai sumeskite į verdantį, pasūdytą vandenį. Virkite, kol mėsa bus išvirusi. Stebėkite, kad nepervirtų.

5. Padažui pakaitinkite grietinę su sviestu, kol užvirs. Pasūdykite. Įberkite pjaustytų petražolių (nebūtinai).

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 3.00 kg (ir 8 virtos bulvės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Petražolės: 30.00 g (ryšulėlis žalių)
Druska: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cepelinai su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti
  1. 500 g bulvių išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.
  2. Likusias bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvine tarka.
  3. Tarkuotose bulvėse susidariusias sultis nusunkite. Palikite kelias minutes pastovėti, kol ant dugno nusės krakmolas. Skystį nupilkite, o 3 šaukštus krakmolo sukrėskite į tarkuotų bulvių masę. Krakmolą galite naudoti ir pirktinį.
  4. Į tarkuotų bulvių masę sukrėskite virtas maltas bulves, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite ir išminkykite tešlą.
  5. Jei rauginti kopūstai stambūs, susmulkinkite juos peiliu ir virkite vandenyje, kol suminkštės. Tada nukoškite.
  6. Lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol taps spirgučiais. Kai keptuvėje atsiras riebalų, suberkite smulkintą svogūną, šiek tiek pakepinkite ir sukrėskite raugintus kopūstus. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir patroškinkite. Retkarčiais vis pamaišykite. Baigę troškinti, pagal skonį pasūdykite.
  7. Iš bulvių tešlos drėgnomis rankomis suplokite delne blynelius, dėkite į jų vidų po šaukštą kopūstų įdaro, suformuokite cepelinus ir atsargiai šaukštu leiskite po vieną į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie 20 minučių
  8. Padažui paspirginkite spirgučių su smulkintais svogūnais. Baigdami spirginti, sukrėskite grietinę, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Šiuo padažu apšlakstykite karštus cepelinus ir patiekite.
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg (tešlai)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Druska: 3.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui, padažui)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų - įdarui)
Lašiniai:(rūkytų- 50 įdarui ir 50 padažui) 100.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (1 - įdarui ir 2 - padažui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cepelinai su varške ir mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite ir sudėkite į žalių bulvių tarkius. Į masę įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.

2. Pradėkite gaminti įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite.

3. Bulvių masę padalykite į keliolika dalių, kiekvieną plonai išplokite, o į vidurį dėkite varškės įdarą. Sulenkite, kraštus užspauskite ir formuokite cepelinus.

4. Taip paruoštus cepelinus išvirkite, o išvirusius patiekite su spirgučiais arba grietine.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (ir dar 3 išvirtos su lupena)
Sviestas: 30.00 g
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mėtos: 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką