Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio pietums – paukštienos patiekalai

Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
Shutterstock nuotr. / Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pavasarišką savaitgalį norisi palepinti savo skrandį ir ... mamas! Mūsų visų laukia nuostabi šventė, todėl gardūs patiekalai ant stalo būtent tai, ko reikia.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Šiandien siūlome receptų pluoštelį, kuriuose pagrindiniu smuiku griežia paukštiena. Tai lengvai paruošiama mėsa, kurią pagardinus tinkamais prieskoniais ant stalo puikuosis kone gurmaniškas šedevras. Be to, paukštiena – tai ne tik mums gerai žinoma vištiena. Prisiminkite tokias paukštienos rūšis, kaip kalakutiena, antiena, žąsiena, strutiena... Taigi, mielosios damos, rinkitės ir sukitės virtuvėje lyg vijurkai! Gardaus savaitgalio! 

Receptas: Ryžių rutuliukai su paukštiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė virta)
Ryžiai: 1.00 st. (ir ½ stiklinės ryžių dribsnių)
Vištienos sultinys: 3.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 500.00 ml
Džiovinti pomidorai: 30.00 g
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis šoninės)
Kaip gaminti

1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.

3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.

4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.

6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.

7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis. 

Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Receptas: Daržovių troškinys su paukštiena
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Vištiena: 500.00 g
Bulvės: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (geriausia „Antaninis“)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą.

2. Tuomet ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus. Nulupkite ir griežinėliais susmulkinkite obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašaukite indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėliokite ant grotelių ir kepkite virš troškinio apie 15 min.

3. Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinkite su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišykite su vištienos sultiniu, ištirpintu 200 ml vandens. Padažą supilkite ant troškinio ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai skrunda, pašlakstykite paties troškinio padažu.

Autorės nuotr./Daržovių troškinys su paukštiena
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su paukštiena

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Receptas: Bulvių plokštainis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 163
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto plokštainio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį plokštainį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Receptas: Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antiena: 250.00 g (krūtinėlės filė)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Kukurūzų traškučiai: (SANTA MARIA NACHO) 25.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 60.00 g (trupinto)
Bazilikai: 5.00 g (šviežių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų iš malūnėlio)
Vyšnios: 100.00 g (be kauliukų – čatniui)
Cukrus: 50.00 g (geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų – čatniui)
Dribsniai: 10.00 g (1 arbat. š. – SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių – čatniui)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pjaustyto – čatniui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (čatniui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (čatniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio – čatniui)
Kaip gaminti
  1. Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis.
  2. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada supjaustykite griežinėliais.
  4. Sumaišykite visus čatnio produktus, kad masė būtų vientisa ir puri. Iš keptuvės nuliekite riebalų perteklių ir supilkite į keptuvę vyšnių čatnį.
  5. Pavirinkite 5–10 min., kol čatnis sutirštės.
  6. Apie 5 min. skrudinkite kukurūzų traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Prieš patiekdami, ant traškučių sudėkite antienos filė, čatnį ir sūrį.
  8. Papuoškite bazilikų lapais ir juodaisiais pipirais.
Receptas: Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 800.00 g (krūtinėlė)
Mangas: 1.00 vnt.
Abrikosai: 250.00 g (konservuoti su sirupu)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Apipjaustyti mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustykite kubeliais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Paskui sudėkite abrikosus su sirupu ir viską gerai sutrinkite.

2. Filė gabaliukus išmuškite ir kepkite ant grotelių. Galite naudotis ir keptuve. Tokiu atveju mėsą kepkite 15 min., kol paruduos. Jau iškeptą mėsą pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.

3.Vėliau į nedidelę keptuvę supilkite mango ir abrikosų tyrę ir ant nedidelės ugnies pašildykite. Tik žiūrėkite, kad neužvirtų, nes padažas bus per rūgštus.

4. Kalakutieną apliekite karštu padažu ir dar kartą užberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Garnyrui tiks ryžiai.

Receptas: Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - sukapoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapota)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji - sukapota)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (aukščiausios rūšies)
Vištiena: 1.00 kg (gabalėlių aukščiausios rūšies, be kaulo)
Sviestas: 150.00 g (žemės riešutų)
Vištienos sultinys: 2.00 puodelis (500 ml)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (kurkumos)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Raudonieji pipirai: (gabalėlių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi.
  3. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padėkite atskirai. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Sudėkite anksčiau apkepintas daržoves.
  4. Tada į mažą prikaistuvį dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite sultinį, suberkite ciberžolių miltelius, kalendras, kmynus, raudonųjų pipirų gabalėlius, druską, pipirus ir kaitinkite ant lėtos ugnies.
  5. Kaitinkite ir maišykite, kol gerai susimaišys (apie 5 minutes).
  6. Vištienos gabalėlius sudėkite į karščiui atsparų indą ir apipilkite padažu. Kepkite, kol vištiena pasidarys labai minkšta (apie 30 minučių).

Receptą atsiuntė Rūta Kniežaitė

 

Receptas: Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 230.00 g (filė)
Kaštainiai: (konservuoti) 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.

3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.

4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.

Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.

 

Receptas: Salotos su paukštiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Kokosų pienas: 250.00 ml (nesaldintas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Kalendros: 3.00 g (žiupsnis)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (drožlių)
Kriaušės: 2.00 g (šviežios)
Gražgarstės: 4.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso balto - padažui)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite.

2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir kepinkite, kol gražiai apkrus. Supilkite kokosų pieną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų apie 20 minučių patroškinkite.

3. Iš skysčio išgriebtus mėsos gabalėlius palikite nuvarvėti ir atvėsti. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.

4. Į serviravimo lėkštes dėkite pikantiškos troškintos paukštienos, ant viršaus užberkite smulkintų kriaušių, parmezano, šviežių gražgarsčių. Iš nurodytų produktų sumaišykite padažą. Juo apliekite salotas.

 

Receptas: Kalakutienos kepsneliai su salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (kalakutienos - kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Manai: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Džiovinti pomidorai: 7.00 vnt. (3 -4 - kepsneliams ir salotoms)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepsneliams ir salotoms aliejaus likusio nuo džiovintų pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji - kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir salotoms)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšniniai - salotoms)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusės ilgavaisio)
Salotos: 200.00 g (įvairių - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - salotoms)
Parmezano sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (pagal skonį - salotoms)
Kaip gaminti

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.

2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame dubenyje suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus, agurką ir džiovintus pomidorus.

3. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pabarstykite parmezanu. Kepsnelius sudėkite prie ar į salotas ir iš karto tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Anties šlaunelės su raudonojo vyno ir apelsinų padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antiena: 200.00 g (1 šlaunelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonasis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Migdolai: 10.00 g (drožlės)
Sviestas: 20.00 g
Medus: 10.00 g
Kaip gaminti

1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.

2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų įberkite migdolų drožlių, dėkite į kepimo skardą ir pašauname į tą pačią orkaitę.

3. Padažui į prikaistuvį supilkite vyną, sukrėskite medų, supilkite išspaustas apelsino sultis ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Turi nugaruoti pusė skysčio. Palikite šiek tiek pravėsti.

4. Patikrinkite, ar iškepusi antis: į storiausią vietą duriame smeigtuku ar peiliu ir jeigu nebėga skystis, vadinasi, iškepusi. Obuolys turi būti vidutiniškai kietas - neištižęs.

5. Į paruoštą padažą dėkite gabalėlį sviesto ir palengva maišydami ištirpinkite jį.

6. Į lėkštę pilkite padažą, dėkite iškeptą obuolį ir anties šlaunelę. Galime papuošti apelsino skiltele.

Receptas: Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Vištiena: 400.00 g (rūkyta vištienos krūtinėlė arba kalakutienos)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynuogės: 200.00 g (besėklės)
Ananasai: 200.00 g (konservuoti - dėžutė)
Majonezas: 150.00 g
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Mėtos: 1.00 valg. š. (šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.

2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas. Galite pagardinti žiupsneliu druskos.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

 

 

 

 

Receptas: „Čichuan“ vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (bulvių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (5-6)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių vyno)
Paprikos: 50.00 g (1/2 raudonos saldžiosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Vištienos sultinys: 50.00 ml (5 valg. š.)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto, suberkite traiškytą česnaką.

2. Susmulkinkite papriką, sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Supilkite vištienos sultinį. Įberkite rudojo cukraus. Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes.

3. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sudėkite į keptuvę, supilkite sezamų aliejų ir dar troškinkite 1–2 minutes. Tiekite su virtais ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Paukštiena su obuolių sidro glajumi
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (vištienai ir glajui - pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Vanduo: 1.00 l
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlis stiebo)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (penkių rūšių mišinio)
Obuolių sidras: (glajui) 1.00 st.
Medus: 3.00 valg. š. (3 - 4 skysto - glajui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (maltų, šviežių - glajui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepinkite, kol pagels. Suberkite čiobrelius ir dar minutę pakepinkite. Gautą masę sukrėskite į dubenį su mėsa.
  2. Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Aliejumi pateptomis švariomis rankomis suminkykite vientisą masę, iš jos suformuokite nedidelius kukulius.
  3. Puode užvirkite vandenį. Sumeskite kukulius, laurų lapus, smulkintus porus, suberkite pipirus, pagal skonį įberkite druskos. Virkite apie 20 minučių.
  4. Į keptuvę supilkite sidrą. Kai užvirs, sukrėskite medų, maltą imbierą, pagal skonį įberkite druskos ir maišydama kelias minutes kaitinkite. Sudėkite iš sultinio išgriebtus gerai nuvarvintus kukulius. Atsargiai maišykite, kad jie tolygiai pasidengtų glajumi.
  5. Tiekite su biriais virtais ryžiais.
Receptas: Troškinta vištiena su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Svogūnai: 200.00 g (mažų galvučių)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Mėlynės: 2.00 st.
Miltai: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Salierai: 6.00 vnt. (stiebų)
Vanduo: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų.
  2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų.
  3. Žemame puode plačiu dugnu užvirinkite vandenį, į jį dėkite apkeptą mėsą, rozmarinus, čiobrelius, kepintus svogūnus ir troškinkite maždaug pusantros valandos ant vidutinės ugnies.
  4. Tuomet į puodą sudėkite mėlynes, garstyčias, pjaustytus salierų stiebus, įpilkite sojų padažo ir troškinkite dar maždaug valandą ant mažos ugnies. Skanu su kuskusu ir keptomis šparaginėmis pupelėmis.
Receptas: Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (aliejuje)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite džiovintus pomidorus, sumaišykite su smulkinta feta ir bazilikų lapeliais. Krūtinėlę padalykite pusiau ir įtrinkite malta paprika, druska bei pipirais. Įpjaukite kišenę, į ją prikimškite paruoštos fetos bei pomidorų masės ir susekite dantų krapštukais.
  2. Vištieną apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tuomet uždenkite ir ant vidutinės ugnies dar kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm šaknies)
Pomidorų pasta: 3.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
  2. Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Imbieras: 3.00 valg. š. (maltas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 4.00 vnt. (žalioji citrina - laimas)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištieną 1,5 cm  kvadratėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
  3. Kepkite vištieną ant grotelių arba keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  4. Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Receptas: Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didesnė)
Miltai: 5.00 valg. š.
Pievagrybiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite česnaką su petražolėmis.

2. Išimkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite mėsą ir kiekvieną pusę kepkite 2–3 minutes. Suberkite pievagrybius ir pakepkite dar 2–3 minutes. Sudėkite petražoles (česnako skilteles išimkite), supilkite vyną ir troškinkite dar 4–5 minutes. Troškindami kepsnius vieną kartą apverskite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Saldžiarūgštė paukštiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 - vištienai ir 1 - padažui)
Obuolių sidras: (sauso) 200.00 ml
Sultys: 100.00 ml (svarainių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto - vištienai ir padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - vištienai ir padažui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios raudonos - padažui)
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (padažui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (sunokę - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite.
  2. Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis.  Suberkite česnakus, supilkite sidrą, viską sumaigykite ir parą marinuokite.
  3. Paruoškite padažą: aliejumi apšlakstytas paprikų puseles iškepkite orkaitėje. Supjaustykite, sudėkite į plakimo indą. Sumeskite nuluptus smulkintus pomidorus, supilkite vyno actą, suberkite svogūnus, sukrėskite medų.
  4. Suplakite tyrę. Įmaišykite aliejų, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Paukštienos gabalėlius pabarstykite druska.
  5. Į kiekvieną įsmeikite po šaltame vandenyje išmirkytą medinį konditerinį pagaliuką, iškepkite ant grotelių.

Pagaminsite per 1 val. 30 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko). 

Receptas: Vištiena su feta ir apelsininiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Apelsinai: 4.00 vnt. (2 - didelių - vištienai ir 2 - apelsininiam padažui)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (2 - vištienai ir 2 - apelsininiam padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 - vištienai ir 1 - apelsininiam padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelės)
Brendis: (apelsininiam padažui) 30.00 ml
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (apelsininiam padažui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (apelsininiam padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (apelsininiam padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š. (apelsininiam padažui)
Konservuoti apelsinai: (0,5 skardinės - apelsininiam padažui) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku.
  2. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis.
  3. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusės apelsino žievele. Kiekvienoje krūtinėlėje padarykite "kišenėlę" ir į ją dėkite fetos įdaro.
  4. Vištiena troškinkite su šlakeliu aliejaus ir vandens ~20min.
  5. Padažas: Iš apelsinų išspauskite sultis, sumaišykite su soja, cukrumi ir viską kaitinkite iki virimo.
  6. Įpilami brendžio ir viskas šiek tiek pavirkite, kol išgaruos alkoholis.
  7. Įberkite cinamono ir muskaro. Įmaišykite su šaukštu vandens (arba pačio padažo) sumaišykite krakmolą, sudėkite šiek tiek pasmulkintų apelsinų.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptas: Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antiena: 400.00 g (2 vnt. ančių krūtinėlės)
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedidelių folijoje keptų arba virtų)
Figos: 2.00 vnt. (violetinių)
Salotos: 100.00 g (lapų)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis (jūros)
Aliejus: 2.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Kaip gaminti
  1. Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai.
  2. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
  3. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kiekvieną pusę kepkite po 1,5 minutės. A
  4. pkeptas krūtinėles sudėkite į skardą ir 180–190 0C įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–12 minučių.
  5. Išėmusi leiskite mėsai „pailsėti“ 5–8 minutes, kad tolygiai pasiskirstytų sultys. 
  6. Salotas perrinkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite, didesnius lapus supjaustykite.
  7. Burokėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, figas – skiltelėmis. Kedrines pinijas 3–4 minutes paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  8. Salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus gražiai išdėliokite kitus reikalingus produktus.
  9. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, įpilkite balzaminio acto ir aliejaus. Labai atsargiai išmaišykite ir iš karto patiekite.
  10. Pagaminsite per 35 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo).   
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką