Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio skanėstas – 15 gardžiausių apkepų

Makaronų apkepai
Fotolia nuotr. / Makaronų apkepai
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ir vėl atšuoliavo, septynmyliais batais atkeliavo puikusis savaitgalis. Artimieji jau veržiasi į virtuvę reikalaudami „kažko tokio“?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Kad nereikėtų laužyti galvos bandant sukurti kulinarinį šedevrą, pamėtėsime jums puikių idėjų. Tegu šiandien namuose karaliauja apkepas, kurį paruošti lengva net ir neįgudusioms šeimininkėms. Tam puikiai tiks varškė, ryžiai, makaronai, bulvės, faršas, įvairiausios daržovės, jūros gėrybės... Taigi, rinkitės ir gaminkite!

Saldaus ir saulėto savaitgalio!

Receptas: Pikantiškas apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.5 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Svogūnai: 4.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (arba ožkų pieno sūris)
Grietinė: 300.00 ml
Sviestas: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 50.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku.

3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais.

4. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

5. Į paruoštą kepimo skardą eilėmis išdėliokite bulves, jas pasūdykite, pagardinkite žalumynais ir pipirais, tada dėkite svogūnus, pilkite po truputį sūrio ir grietinės plakinio, vėl dėliokite bulves, berkite prieskonius ir pilkite sūrio plakinį.

6. Paruošusios viršutinį sluoksnį, ant viršaus išdėliokite sviesto gabalėlius.

7. Indą su apkepu uždenkite folija ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Kulinaro patarimas: jeigu apkepą norite kepti trumpiau, bulves prieš tai galite apvirti arba apkepti keptuvėje.

Receptas: Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Grietinė: 300.00 ml (10% proc.)
Sviestas: 25.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.

2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.

3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptas: Varškės apkepas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Manai: 7.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Grietinėlė: 450.00 g (150 neriebios - apkepui ir 300 g 10 proc. riebumo - padažui)
Medus: 150.00 g (skysto)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.

2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad pravėstų. Įmaišykite kiaušinių trynius, tarkuotas citrinos žieveles, per sietelį pertrintą varškę, skystą medų, galiausiai standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Gautą masę sukrėskite į nepridegantį kepimo indą ir šaukite jį į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.

4. Paruoškite padažą: grietinėlę supilkite į prikaistuvį (50 ml palikite) ir pakaitinkite (neužvirkite!). Likusią šaltą grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Maišydami srovele supilkite į ant ugnies kaistantį pieną.

5. Sudėkite nuluptus, griežinėliais pjaustytus rabarbarus ir virinkite, kol padažas sutirštės. Apliekite juo į serviravimo lėkštes išdėliotus apkepo gabalėlius. Tiekite papuošę kiaušininio likerio skonio ledų rutuliukais.

Receptas: Itališkas ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 275.00 g (rudųjų)
Vištienos sultinys: 6.00 st.
Kumpis: 115.00 g (liesos rūkytos mėsos, geriausia kiaulienos kumpis "Pancetta")
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės garbanotų)
Anakardžių riešutai: 110.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Mairūnas: 3.00 valg. š. (susmulkintų, šviežių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Kaip gaminti

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite.

2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus ir kepinkite 8 min. Sudėkite juostelėmis supjaustytus kopūstus, suberkite mairūnus ir troškinkite dar 5 min. retkarčiais pamaišydami.

3. Kopūstų troškinį sukrėskite į dubenį su ryžiais, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išplaktus kiaušinius, likusį sultinį, gausiai pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite visą masę. Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 30 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (saldžiosios)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (be kaulo)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirniukai)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Vynas: 350.00 ml (baltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 g (šakelė)
Kaip gaminti

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite.

2.Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite mėsos, saliero gabaliukus ir maišydami kepinkite, kol šiek tiek apskrus.

3.Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes. Likusį aliejų ir medų sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir maltais džiūvėsėliais.

4.Mišiniu apkrėskite apkepą, orkaitėje įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją ir kepkite 5 minutes. Rozmarinų lapelius ir viršūnėles nuskabykite, pabarstykite karštą apkepą ir tuojau pat tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Grikių apkepas su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.3 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 375.00 g
Varškė: 400.00 g
Kiauliena: 300.00 g (parūkyta šoninė)
Grietinė: 150.00 g (riebi)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Grikius nuplaukite ir nuvarvinkite sietelyje. Suberkite į puodą su 3 stiklinėmis verdančio sūdyto vandens ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių, kol vanduo išgaruos.

2.Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami pakepinkite keptuvėje be riebalų. Sukrėskite į puodą su grikiais ir išmaišykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintame svieste ir sukrėskite į varškę.

3.Supilkite grietinę, pasūdykite, pabarstykite pipirais, mairūnais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Į sviestu pateptą molinį kepimo indą dėkite sluoksnį grikių masės, ant jo – varškės ir vėl grikių masės.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Sumuštinių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 8.00 riekės (fermentinis)
Duona: 8.00 riekės (tamsi sumuštinių duona su sėlenomis)
Kumpis: 8.00 riekės (parūkytas kiaulienos)
Parmezano sūris: 100.00 g
Garstyčios: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (padažui)
Pienas: 80.00 ml (riebus padažui)
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą.

2.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, užpilkite ant sumuštinių.

3.Kepimo indą uždenkite folija ir valandai dėkite į šaldytuvą.

4.Apkepą pašlakstykite „Vorčesterio“ padažu, užberkite tarkuoto parmezano ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Varškės apkepas su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Manai: 100.00 g
Pienas: 190.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Moliūgai: 400.00 g (tyrė)
Varškė: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  4. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  5. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  6. Tiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!  
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptas: Jūrų gėrybių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lakštiniai: (pakuotė - mėgstamų) 1.00 vnt.
Žuvis: 600.00 g (įvairių filė)
Krevetės: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelio)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Pienas: 350.00 ml (250 - apkepui ir 100 - užpilui)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sviestas: 100.00 g (3 valg. š. - apkepui ir 50 g - užpilui)
Porai: 2.00 vnt.
Miltai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė - kapotų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių - užpilui)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - brandinto - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.
  2. Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min. pavirkite.
  3. Žuvį išgriebkite kiaurasamčiu, sultinį perkoškite per sietelį ir atvėsinkite.
  4. Porus nuvalykite, supjaustykite ir gerai paskrudinkite svieste. Kai porai suminkštės, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Tada supilkite žuvų nuovirą ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  6. Sukrėskite makaronus, žuvų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais.
  7. Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus išdėliokite krevetes.
  8. Ant apkepo pilkite kiaušinių, sūrio ir pieno plakinį ir kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
Receptas: Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 310.00 ml (60 ml batonui išbrinkinti ir 250 ml apkepo viršui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Jautiena: 1.00 kg (malta)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (po 2 vnt. apkepui ir viršui)
Karis: 1.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 5.00 g (malti ir keli lapeliai viršui papuošti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir tarkuota žievelė)
Džiovinti abrikosai: 100.00 g (arba 2 valg. š. abrikosų džemo)
Obuoliai: 1.00 vnt. (nebūtinai)
Razinos: 50.00 g (geltonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą.
  2. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks.
  3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus sviesto. Suberkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus. Kepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, suberkite pakepintus svogūnus ir česnakus. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, suberkite kario miltelius, maltą ciberžolę, citrinos sultis ir tarkuotas citrinos žieveles, susmulkintus džovintus abrikosus (arba abrikosų džemą), kubeliais supjaustytą obuolį (jei naudojate) ir auksines razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuspauskite pieną nuo duonos ir išbrinkusią duoną įmaišykite į kitus produktus.
  5. Visą paruoštą masę sudėkite į kepimo indą. Lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Dėkite indą į įkaitintą orkaitę, uždenkite folija ir kepkite 60 – 80 minučių, kol mėsa bus iškepusi.
  6. Kol apkepas kepa, dubenyje išplakite pieną su kiaušiniais ir druska. Jautienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės ir supilkite plakinį į kepimo indą ant apkepusių produktų viršaus. Papuoškite keliais lauro lapeliais.
  7. Dėkite indą atgal į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  8. Patiekite bobotie į stalą su visu kepimo indu arba supjaustykite gabalėliais. Kartu su bobotie garnyrui patiekite virtus ryžius arba šviežių daržovių salotas.
Receptas: Lietinių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (virta)
Džiovintos slyvos: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietiniams ir 3 vnt. padažui)
Pienas: 300.00 ml (lietiniams ir 300 ml padažui)
Miltai: 100.00 g (lietiniams)
Aliejus: 1.00 valg. š. (lietiniams)
Kaip gaminti

1.Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, žiupsneliu druskos ir miltais. Iškepkite lietinius. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir virkite sūdytame vandenyje apie 10 minučių. Slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite 30 minučių. Petražoles nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite.

2.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Virtą jautieną ir slyvas sumalkite. Sukrėskite kepintus svogūnus ir česnakus, kapotas petražoles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Jeigu faršas bus labai sausas, įpilkite šiek tiek sultinio.

3.Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su pienu, pipirais ir žiupsneliu druskos. Ant lietinių dėkite 2 šaukštus jautienos įdaro, plonai paskirstykite, ant viršaus dėkite kelias morkų juosteles, susukite ir sudėkite į riebalais išteptą molinį kepimo indą.

4.Ant viršaus supilkite kiaušinių ir pieno plakinį, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Žuvų ir ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g (basmati)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas apie 3 cm)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Karis: 3.00 g (maltas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvis: 600.00 g (pvz., tilapijų filė)
Citrinos: 3.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių ir 2 žaliosios citrinos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūną, česnako skiltelę, imbiero gabaliuką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukštu sviesto bei šlakeliu aliejaus.

2.Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

3.Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui – su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu. Sudėkite į riebalais pateptą apvalią kepimo formą.

4.Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su žaliosiomis citrinomis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė


!DAUGIAU ĮVAIRIŲ APKEPŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką