Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2015 rugsėjo 19d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: gaminkite ir skanaukite

Daržovių ir lašišų sriuba
Fotolia nuotr. / Daržovių ir lašišų sriuba

Ruduo stebina savo šiluma, o mes stebinsime ir kviesime gaminti ką nors labai skanaus. Rinkitės, gaminkite ir mėgaukitės!

Užkandžiai

Receptai
Receptas: Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje.

2. Paruoškite tešlai įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus (jeigu naudojate sausus, tuomet palaikykite juos karštame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų), sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkinkite česnaką ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

3. Iškilusią tešlą iškočiokite. Ant norimos formos papločio užtepkite paruošto įdaro ir supjaustykite (geriausia tai daryti ovaliu peiliu-ratuku) juostelėmis.

4. Vieną juostelę susukite į ritinėlį ir jį pastatykite. Paimkite kitą juostelę ir apsukite aplink jau suformuotą tešlos ritinuką.

5. Bandeles galite daryti tiek iš dviejų, tiek iš daugiau tešlos juostelių.

6. Paruoštus kepti skanėstus dėkite į alyvuogių aliejumi išteptą skardą ir apie 30–40 min. kepkite 180–200 °C orkaitėje.

7. Skanaukite su raudonuoju arba žaliuoju pesto padažu, gražgarstėmis, alyvuogėmis.

Kulinaro patarimas. Jeigu neturite daug laiko, bandelėms galite naudoti jau paruoštą šaldytą tešlą – tinka tiek sluoksniuota bemielė, tiek mielinė.

P. S. Įdarui itin tinka ir raudonasis bei žaliasis pestas; juodosios ir žaliosios alyvuogės, susmulkintos su kaparėliais, česnaku ir parmezanu; šviežios petražolės, bazilikai ir mėtų lapeliai; trinta varškė su jogurtu ir cinamonu ir pan.

Skanaus!  

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: kepame bandeles“

Ingredientai
Vanduo: 200.00 ml (šilto)
Mielės: 15.00 g (sausų (1,5 arbat. š.))
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 2.00 st. (2-3 st.)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (2 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (fermentinio - įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 2.00 valg. š. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lęšių humusas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti
  1. Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks.
  2. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite aliejumi, lengvai išmaišykite šaukštu, apibarstykite paprikos milteliais.
  4. Šį humusą gardu valgyti su duona, skrebučiais, pita, įvairiais trapučiais, šviežiomis daržovėmis. Galima naudoti kaip užtepą lavašui.
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (oranžinių)
Vanduo: 2.00 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sezamų pasta „Tahini“: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsainiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais.
  2. Viską išmaišykite ir šiek tiek pamalkite maisto smulkintuvu.
  3. Sudėkite krapus, masę padalinkite į 4 lygias dalis ir rankomis suformuokite apvalius kepsnelius.
  4. Juos apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1–24 valandoms.
  5. Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus.
  6. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus.
  7. Bandeles perpjaukite pusiau, patepkite pomidorų padažu, dėkite po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožkite antra puse bandelės.
  8. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
  9. Paruošite per 1 val., neskaičiuojant laikymo šaldytuve laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežios filė)
Garstyčios: 3.00 arbat. š. („Dijon“)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Batonas: 2.00 riekės
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio smulkintų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (konservuotų, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (augalinio - kepimui - pagal poreikį)
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos

Receptai
Receptas: Pievagrybių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti
  1. Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite.
  2. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite.
  3. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai konservuoti, virti nereikia.
  4. Užpilkite majonezo, sudėkite daržoves, išmaišykite ir sudėkite į salotinę.
  5. Viršų papuoškite žirneliais.
Ingredientai
Ridikai: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (šviežių arba konservuotų)
Majonezas: 100.00 g
Žirniai: 1.00 st. (0,5 - šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 116
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.7 / 7
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais gabalėliais ir įtrinkite vištienos prieskoniais.

2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.

3. Kai svogūnas dailiai pagels, sumeskite nuplautus ir smulkintus pievagrybius ir apie 3 min. pakepinkite, tada suverskite vištienos gabalėlius, iš abiejų pusių apkepinkite.

4. Kai vištiena suminkštės, supilkite ryžių actą ir tamsų sojų padažą, citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi.

5. Galiausiai suberkite virtus ryžius, skrudintus riešutus, viską labai gerai išmaišykite, atvėsinkite, įmaišykite smulkintus pomidorus ir paruoštą masę sukrėskite į salotų lapus.

6. Tiekite apibarsčiusi kapotais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Ledkalnio (Aisbergo))
Vištiena: 400.00 g (filė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Riešutai: 50.00 g (skrudinti žemės)
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Ryžiai: 100.00 g (virti rudieji)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos prieskoniai: 2.00 arbat. š. (rytietiški)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos

Receptai
Receptas: Daržovių ir lašišų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Nuluptus porus ir salierus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, bulves supjaustykite kubeliais. Juodąsias alyvuoges perpjaukite pusiau.

2. Pomidorus ties viršūnėlėmis kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais.

3. Puode išlydykite sviestą. Sudėkite trintus česnakus, smulkintus salierus ir porą minučių pakepinkite. Sudėkite tarkuotas morkas, apšlakstykite vermutu ir maišydama kepkite apie 5 minutes.

4. Įpilkite du litrus vandens, sudėkite sultinio kubelius, išmaišykite. Suberkite smulkintas bulves ir virkite apie 5 minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus, stambiais gabalais supjaustytą žuvį, pagal skonį įberkite druskos, peletrūnų, maltų juodųjų pipirų, supilkite citrinos sultis ir virkite apie 8–10 minučių.

5. Iki virimo pabaigos likus 3–4 minutėms, suberkite smulkintas alyvuoges.  Baltinkite grietine arba plakta grietinėle.     

Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Salierai: 500.00 g (lapkočių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai - ekologiško)
Lašiša: 500.00 g (500-600 g filė)
Vermutas: 3.00 valg. š. (baltas sausas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peletrūnas: 1.00 arbat. š.
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinos)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodosios)
Grietinė: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Močiutės česnakų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 16
Kaip gaminti

1. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, griežinėliais supjaustytus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką, plonais žiedais supjaustytą svogūną, suberkite čiobrelius ir kepinkite, kol šoninės griežinėliai gražiai apskrus.

2. Nuo duonos nupjaukite plutą, minkštimą sutrupinkite į puodą. Pagardinkite malta saldžiąja paprika, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite10 min. retkarčiais pamaišydami. Sriuba išvirusi, kai duonos gabalėliai išsileidžia ir skystis sutirštėja.

3. Prieš nukeldami nuo ugnies pagardinkite pipirais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Šoninė: (liesa) 25.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Duona: 4.00 riekės (juodos grūdėtosios)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkintų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.

.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išsiskirs sulčių.

3. Sudėkite salierus, svogūnus, grūstus česnakus ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite kruopščiai nuplautas kruopas. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite, kol kruopos suminkštės. Tada pagardinkite pipirais.

5. Jogurtą įmaišykite taip: iš pradžių dubenėlyje jį sumaišykite su maždaug 100 ml karštos sriubos, paskui puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurto mišinį ir pagardinkite sojų padažu. Įmaišius jogurtą nebeužvirkite!

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pievagrybiai: 800.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka ir tirpus)
Salierai: 2.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sutarkuotų šakniagumbių)
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sukapotų)
Jogurtas: 120.00 g (natūralus)
Miežinės kruopos: (ketvirtadalis) 1.00 puodelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Karštieji patiekalai

Receptai
Receptas: Veršienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  2. Špinatus nuplaukite, susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite špinatus, apšlakstykite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Išgriebusi iš keptuvės saikingai apibarstykite druska, išmaišykite.
  3. Į aliejumi išteptą formą sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių masės, tolygiai paskirstykite ant indo dugno. Ant viršaus sukrėskite troškintus špinatus, sukrėsite likusią mėsos ir daržovių masę. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Supjaustykite gabalėliais.
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g (kumpis)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traškūs viščiukų sparneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 75
Kaip gaminti
  1. Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
  2. Į  dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
  3. Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
  4. Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
  5. Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų sparneliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 70.00 g
Sūris: 130.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 10
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai

Receptai
Receptas: Tortas „Ferrero Rocher“
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 32
Kaip gaminti
  1. Pasiruošikite biskvitus. Kiaušinius elektriniu plakikliu sumaišykite su cukrumi.
  2. Suberkite maltus riešutus, miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite.
  3. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis ir po vieną kepkite biskvitus. (aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje, vienas biskvitas kepė apie 10–15 minučių). Iškepus palikite atvėsti.
  4. Kremui šokoladą ištirpinkite ant karštų garų, kai atvės, įsukite minkštą sviestą ir maskarponę.
  5. Po truputį įsukite „Nutellą“ ir laužytus vafliukus.
  6. Suformuokite tortą. Šonus aplipdykite kepintais riešutukais, viršų apdėliokite saldaniais.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (didelių - biskvitui)
Cukrus: 236.00 ml (biskvitui)
Miltai: 3.00 valg. š. (biskvitui)
Kakava: 2.00 valg. š. (biskvitui)
Lazdynų riešutai: 3.00 puodelis (2 puodeliai maltų - biskvitui ir sauja kepintų - dekoracijai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - kremui)
Riešutų skonio pertepti vafliukai:(kremui) 260.00 g
„Nutella“:(kremui) 1.00 puodelis
Saldainių „Ferrero rocher“:(dekoracijai) 5.00 vnt.
Šokoladas: 100.00 g (pieniško - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis trupiniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 10
Kaip gaminti
  1. Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite.
  2. Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.
  3. Nedidelę skardelę išklokite kepimo popieriumi.
  4. Į vidų berkite pusę tešlos ir rankomis suspauskite pyrago pagrindą.
  5. Ant viršaus supilkite visą kremą ir užbarstykite likusią tešlą.
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.
  7. Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sviestas: 1.00 puodelis (1/2 - minkšto)
Cukrus: 1.00 puodelis
Miltai: 2.00 puodelis (1 ir 1/3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 1.00 puodelis (greito paruošimo)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (saldintas - 1 skardinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Sultys: 1.00 puodelis (1/3 - citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievėlės)
Citrinos ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su naminiu riešutų kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti
  1. Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų aliejus taps vientisa mase.
  2. Supilkite į šokoladinę masę grietinėlę ir dar gerai išmaišykite. Jei trūksta saldumo, pasaldinkite agavų sirupu arba cukrumi. Jei bersite cukraus, vis dar laikydami dubenį karšto vandens vonelėje, masę maišykite ilgiau.
  3. Pasirinktus riešutus susmulkinkite kavamale ar elektriniu smulkintuvu iki smulkios masės. Suberkite į šokolado kremą. Vėl gerai išmaišykite.
  4. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite ir išplakite tešlą iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Iškepkite lietinius.
  5. Ištepkite blynus riešutų kremu ir suvyniokite. Kaip gražiai suvynioti ir patiekti lietinius, skaitykite ČIA.
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (galima maišyti 100 baltojo ir 100 juodojo - riešutų kremui)
Grietinėlė: 50.00 ml (riešutų kremui)
Kokosas: 50.00 g (aliejus tinka ir sviestas - riešutų kremui)
Sirupas: 50.00 g (agavų arba cukraus pagal poreikį - riešutų kremui)
Lazdynų riešutai: 50.00 g (tinka ir kitokie - riešutų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.  

Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Saugumas futbolo čempionate gali baigtis dar didesniais rusų laisvių suvaržymais

Maistas

Paskelbtas 2018 m. geriausių pasaulio restoranų 50-ukas: vėl triumfavo italas Massimo Bottura

Interviu 24sek

Jonas Valančiūnas – apie Šarą NBA, pagautą ryklį ir kodėl sveikino „Žalgirį“

Sportas

Įspūdinga Rusijos pergalė – nukovė Egiptą ir yra arti aštuntfinalio

Vardai

Po piršlybų ant žirgo, gydytojai Darius Rauba ir Donata Šukytė į vestuvių puotą vyko troleibusu

Įspūdinga LKL žiedų valdovo kelionė: Paulius Jankūnas dabar ir prieš 14 metų

Gyvenimas

Sunkią ligą galima užuosti: simptomas – blogas burnos kvapas

24sek

Eurolygos čempionų triumfas Ispanijoje – gera žinia L.Dončičiui

Kultūra

Kaunas siekia atsirasti Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo žemėlapyje

Aktualu

Kas sieja škotus su Lietuva?

Gyvenimas

Klimatologas: ar po 20 metų vis dar turėsime pajūrį ir ko tikėtis iš šios vasaros

Pasaulis kišenėje

Metų keliautojos titulą atnešusi Ievos istorija: kemperis, 9 mėnesiai ir keturi JAV kampai

Kultūra

Knygos recenzija. Dainiaus Žičkaus „Stabmeldžio memuarai“, arba Ekspedicija į pragarą

Gazas

Lietuvių viltys dalyvauti 2019 m. Dakaro ralyje gali žlugti: Peru nori trauktis

Vardai

Tautvydas Sabonis su žmona Paulina Olivia pirmąsias vedybų metines švenčia Madeiroje

Aktualu

Kalinys suabejojo teisingumo ministru: „Spragos ryšio blokavime paliekamos specialiai“

Vardai

Anžela ir Žygimantas Gečai kūdikio laukimą įamžino prie jūros: „Nekantraujame jį apkabinti“

Verslas

Svarstymai Seime: jei sprogtų Astravo atominė elektrinė, medikai pabėgtų

Gazas

„Hyundai“ pristatė ketvirtos kartos „Santa Fe“: turės mažiausiai dvi nematytas saugumo sistemas

Aktualu

Stichinė sausra neaplenkė Lietuvos 100-mečio parko Alytuje

Naujienos

Aktualu

Saugumas futbolo čempionate gali baigtis dar didesniais rusų laisvių suvaržymais

Maistas

Paskelbtas 2018 m. geriausių pasaulio restoranų 50-ukas: vėl triumfavo italas Massimo Bottura

Interviu 24sek

Jonas Valančiūnas – apie Šarą NBA, pagautą ryklį ir kodėl sveikino „Žalgirį“

Sportas

Įspūdinga Rusijos pergalė – nukovė Egiptą ir yra arti aštuntfinalio

Vardai

Po piršlybų ant žirgo, gydytojai Darius Rauba ir Donata Šukytė į vestuvių puotą vyko troleibusu

Įspūdinga LKL žiedų valdovo kelionė: Paulius Jankūnas dabar ir prieš 14 metų

Gyvenimas

Sunkią ligą galima užuosti: simptomas – blogas burnos kvapas

24sek

Eurolygos čempionų triumfas Ispanijoje – gera žinia L.Dončičiui

Kultūra

Kaunas siekia atsirasti Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo žemėlapyje

Aktualu

Kas sieja škotus su Lietuva?

Gyvenimas

Klimatologas: ar po 20 metų vis dar turėsime pajūrį ir ko tikėtis iš šios vasaros

Pasaulis kišenėje

Metų keliautojos titulą atnešusi Ievos istorija: kemperis, 9 mėnesiai ir keturi JAV kampai

Kultūra

Knygos recenzija. Dainiaus Žičkaus „Stabmeldžio memuarai“, arba Ekspedicija į pragarą

Gazas

Lietuvių viltys dalyvauti 2019 m. Dakaro ralyje gali žlugti: Peru nori trauktis

Vardai

Tautvydas Sabonis su žmona Paulina Olivia pirmąsias vedybų metines švenčia Madeiroje

Aktualu

Kalinys suabejojo teisingumo ministru: „Spragos ryšio blokavime paliekamos specialiai“

Vardai

Anžela ir Žygimantas Gečai kūdikio laukimą įamžino prie jūros: „Nekantraujame jį apkabinti“

Verslas

Svarstymai Seime: jei sprogtų Astravo atominė elektrinė, medikai pabėgtų

Gazas

„Hyundai“ pristatė ketvirtos kartos „Santa Fe“: turės mažiausiai dvi nematytas saugumo sistemas

Aktualu

Stichinė sausra neaplenkė Lietuvos 100-mečio parko Alytuje

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Grožis vasarą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką