Dabar populiaru
Publikuota: 2016 spalio 15d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: gardūs atradimai

Bulvių laiveliai
Fotolia nuotr. / Bulvių laiveliai

Ką gaminsite šiandien? Savaitgalį galite daugiau laiko skirti gurmaniškiems bandymams, todėl siūlome pasinerti į įdomius receptus ir juos įgyvendinti praktiškai.

Užkandžiai

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 15
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir obuolių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti
  1. Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10 minučių. Atvėsusį supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Svogūną ir karštu vandeniu nuplikytą pomidorą nulupkite ir susmulkinkite. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite baklažanus, smulkintus pomidorus ir 3–4 minutes kepinkite. Sudėkite smulkintus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, išmaišykite. Troškinkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti. Tiekdami apibarstykite šviežiais smulkintais žalumynais. 
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skrebučiai su ukrainietišku užtepu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite.
  2. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  4. Kai atvės, minkštimą išpjaukite ir susmulkinkite.
  5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite.
  6. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite, papriką irgi supjaustykite kubeliais.
  7. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, maišydama kepinkite apie 3 min.
  8. Sudėkite smulkintas paprikas, baklažanus, kepinkite dar penkias minutes. Sudėkite obuolius, pomidorus, suberkite džiovintus bazilikus, cukraus, druskos ir išmaišykite.
  9. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 7 min.  Pagal skonį įmaišykite šviežių citrinų sulčių. Atvėsusia mase aptepkite baltos duonos ar batono skrebučius.
  10. Atkreipkite dėmesį! Tinka tiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, makaronais, ryžiais.
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona, saldžioji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - pagal skonį)
Batonas: 1.00 vnt. (skrebučių arba baltos duonos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos

Receptai
Receptas: Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Kaip gaminti
  1. Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius.
  2. Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius taip pat galite nuplikyti ir nulupti). Viską troškinkite dar 20 minučių.
  3. Supilkite actą, sumeskite smulkintus krapus, pipirų žirnelius, laurų lapus, pagardinkite druska, cukrumi, užvirinkite ir dar karštą masę išpilstykite į stiklainius.

Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti apie šešis litrus konservų. Vėliau iš jų verdant sriubą, galima įdėti mėsos, dešrelių, virtų bulvių.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kopūstai: 3.00 kg (šviežio)
Svogūnai: 1.00 kg
Burokėliai: 1.00 kg (šviežių)
Morkos: 1.00 kg
Agurkai: 1.00 kg (šviežių)
Pomidorai: 1.00 kg (šviežių)
Aliejus: 500.00 ml
Druska: 3.00 valg. š.
Cukrus: 250.00 g
Juodieji pipirai: 20.00 vnt. (žirnelių)
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Krapai: 2.00 sauja
Actas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tiršta lašišų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 10
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, įdėkite filė, žiedinius kopūstus, laiškinius česnakus ir virkite ant silpnos ugnies 5–8 minutes.
  2. Išgriebkite žuvį ir sutrinkite šakute. Nusunkite bulves ir sutrinkite šakute. Į košę suberkite peletrūnus, sudėkite Dižono garstyčias ir gerai išmaišykite. Bulvių košę, trintą lašišą sudėkite į puodą ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska,  pipirais ir smulkintais krapais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didesnė)
Petražolės: 70.00 g (smulkintos)
Lašiša: 350.00 g (filė)
Žiediniai kopūstai: 600.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š.)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Peletrūnas: 2.00 g
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
2.4 / 7
Kaip gaminti

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje.

2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol mėsa visai suminkštės (apie 2 val).

3. Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.  

Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 500.00 g (šonkaulių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių arba džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos

Receptai
Receptas: Salotos su rūkytais ešeriais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.5 / 4
Kaip gaminti

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei konservuotus, tik nuvarvinkite.

2. Į didesnę lėkštę sudėkite kiaušinius, agurkų griežinėlius, žuvį, plonai pjaustytą citriną, pabarstykite prieskoniais ir druska.

3. Majonezą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, žalumynais ir užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (rūkyti ešeriai)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (5–6 kietai virti)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (arba 1 stiklinė konservuotų)
Agurkai: 6.00 vnt. (5–6 marinuoti agurkėliai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė, sulčių pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipiriai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 125.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti žalumynai (petražolės ar krapai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su šiltu ožkų sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.7 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, užsukite ir labai gerai suplakite.

2. Špinatus ir daigus nuplaukite, nusausinkite.

3. Cukiniją nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje svieste, kol apskrus.

4. Batono riekeles išdėliokite kepimo skardoje, ant jų dėkite cukinijų griežinėlius, tada sūrį, po saulėje džiovintą pomidorą ir 5–7 min. pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5. Paruoštas užkandėles išdėliokite į keturias lėkštes, ant viršaus berkite salotų ir žalumynų, baltųjų pipirų, šalia pašlakstykite padažo.

Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (saujelė šviežių lapelių)
Pipirinių daigai 50.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prancūziškas batonas 4.00 riekės
Ožkų pieno sūris: 300.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (dideli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų, baltųjų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (su bazilikais, padažui)
Daržovių sultinys: 50.00 ml (padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos stiklinaitėse
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite.

2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite.

3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų sultimis. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Raudongūžį kopūstą smulkiai supjaustykite, sumeskite į gilų dubenį ir kiek pamaigykite pirštais, kad suminkštėtų, tada apliekite saldžiarūgščiu salotų užpilu ir gerai išmaišykite.

5. Į aukštas stiklinaites krėskite atvėsintų ryžių, berkite tarkuoto parmezano, tada sluoksniuokite morkas ir kopūstus.

6. Salotas puoškite citrinos griežinėliu ir mėtos lapeliu.

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (rudųjų arba laukinių)
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šalto spaudimo)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė raudongūžio)
Saldžiarūgštis salotų užpilas (mėgstamas) 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Žalumynų ryšulėlis 1.00 vnt.
Mėtos: 10.00 g (keli lapeliai papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli griežinėliai papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Karštieji patiekalai

Receptai
Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 28
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite jautienos prieskoniais, pipirais, pagal skonį pasūdykite.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose, tada sudėkite mėsą ir iš visų pusių gerai apkepkite.     

3. Kai mėsa pasidarys dailiai gelsva, į keptuvę sumeskite smulkintus porus, gabalėliais pjaustytą papriką, išvalytą ir smulkintą aitriąją papriką ir viską dar apie 4 min. patroškinkite. Tada pilkite pomidorus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių.

4. Tiekite su šviežiais raudonėliais.

5. Guliašą galite gardinti grietine.

Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (minkštos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Pomidorai: 250.00 g (indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Porai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį trijų pipirų mišinio)
Jautienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių laiveliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 28
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, 4 bulves su lupenomis kelis kartus subadykite šakute ir dėkite į skardą. Kepkite apie 1 val.
  2. Smulkiai supjaustykite 250 g šoninės ir gerai pakepkite. Kai bulvės iškeps, leiskite joms atvėsti, vėliau supjaustykite per pusę ir išskobkite dalį minkštimo, kad išeitų „laiveliai“.
  3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite, sumaišykite su kepta šonine bei grietinėlės sūriu. Gautą masę dėkite į „laivelius“ ir kepkite orkaitėje dar 15 min.
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (su lupena)
Kiauliena: 250.00 g (šoninės)
Sūris: 250.00 g (grietinėlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai

Receptai
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 74
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vokiškas desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su pienu, kakava ir cukraus milteliais.
  2. Kokosų aliejų išlydykite, truputį ataušinkite, išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių plakinį.
  3. Stačiakampę kekso ar pašteto formą išklokite maistine plėvele, įpilkite ploną kremo sluoksnį, dėkite vieną sausainių eilę, vėl pilkite ploną kremo sluoksnį ir taip sluoksniuokite, kol bus sudėti visi produktai.
  4. Uždenkite plėvelės kraštais ir per naktį laikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 40 minučių, neskaičiuojant šaldymo laiko.

Ingredientai
Miltelinis cukrus: 180.00 g
Kakava: 100.00 g
Pienas: 6.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Aliejus: 375.00 ml (375 g - kokosų)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Sausainiai: 32.00 vnt. (kvadratinių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
4.1 / 27
Kaip gaminti

Pyrago pagrindas

  1. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo – baikite maišyti su šaukštu.
  2. Gautą trupinių masę sudėkite į skardą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Viską išlyginkite ir gerai suspauskite šaukštu.

Šokolado sluoksnis

  1. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir užpilkite karšta kava (be tirščių). Palikite pastovėti minutėlei. Tuomet viską išmaišykite mentele. Jei šokoladas iki galo neištirpo – visą masę pašildykite virš garų, kol šokoladas visiškai išsilydys.
  2. Grietinėlę plakite dubenyje, kol ims standėti. Tuomet supilkite cukrų ir dar kartą lėtai plakite, kol cukrus ištirps (labai svarbu grietinėlės neperplakti, nes ji pavirs sviestu).
  3. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponę ir lėtai išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite šokolado masę ir dar kartą gerai ir lėtai išplakite.
  4. Šokoladinę maskarponės masę sudėkite ant paruošto pyrago pagrindo ir išlyginkite.
  5. Dėkite į šaldytuvą per naktį arba bent porai valandų, kad masė sustingtų.

Patiekimas

  1. Paruošto pyrago šonus apeikite peiliu. Kad formos kraštai tikrai atsiskirtų nuo pyrago.
  2. Išimtą pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šalia galite patiekti plaktos grietinėlės.

PASTABOS

Kaip gražiai supjaustyti pyragą? Jei norite, kad pjaunant pyragą prie peilio neliptų kremo masė – prieš tai jį pamerkite į karštą vandenį > palaukite kelias sekundes > išimkite ir greitai sausai nušluostykite > pjaukite pyragą. Karštu peiliu atpjauti gabalėliai bus gražesni ir tvarkingesni. Ką patiekti šalia? Šalia tinka plakta grietinėlė, įvairios vasariškos uogos ir, žinoma, kavos puodelis.

Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Receptą rasite čia.

Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g ((sviestiniai, pyrago pagrindui naudojau „Selgos“ sausainius))
Sviestas: 100.00 g ((pyrago pagrindui))
Juodasis šokoladas: 250.00 g ((200 g tortui ir 50 g – papuošimui))
Kava: 30.00 ml ((stiprios))
Grietinėlė: 250.00 g
Cukrus: 110.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką