Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: gardūs patiekalai su ryžiais – nuo paprastų iki egzotiškų

Vienokios ar kitokios rūšies ryžių rasime, ko gero, visuose namuose. Jie gali išgelbėti paskutinę minutę pritrūkus idėjų garnyrui, tačiau gali tapti ir pagrindine patiekalo dalimi. Gaminti iš ryžių net nereikia didelio pasiryžimo – patiekalus su jais sunku sugadinti, o improvizuoti galima į valias. Pasisemkite idėjų!
Indiškas mėsos ir ryžių patiekalas
Indiškas mėsos ir ryžių patiekalas / Vida Press nuotr.

Užkandžiai, salotos, pusryčių patiekalai:

Ryžių blyneliai
Receptas: Ryžių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Moliūgai: 300.00 g (minkštimo)
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviestas - kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.

2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.

3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.

4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.

5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.  

Suskleisti
Ryžiais įdarytos cukinijos
Receptas: Ryžiais įdarytos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (jaunų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Svogūnai: 200.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 140.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 4.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (4 - 5, - 9 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol gražiai pageltonuos.
  3. Ryžius nuplaukite, nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite. Pomidorus nuplaukite, du susmulkinkite ir taip pat suberkite į keptuvę. Įpilkite 150 ml karšto vandens, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų, sumeskite smulkintas petražoles, išmaišykite ir troškinkite, kol ryžiai taps minkšti.
  4. Ryžių masės prikimškite cukinijas ir sudėkite jas į švarius stiklainius. Likusius pomidorus sutarkuokite stambia tarka arba sumalkite mėsmale. Supilkite į puodą ir virkite apie 15 minučių.
  5. Įberkite druskos, cukraus, supilkite visą nurodytą kiekį acto, sumeskite kvapiuosius pipirus ir laurų lapelius. Išmaišykite ir dar virkite apie dešimt minučių. Išvirusiu karštu pomidorų padažu užpilkite cukinijas apie du centimetrus iki stiklainio viršaus.
  6. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su iki 60 laipsnių pakaitintu vandeniu, užvirkite ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 70–80 minučių (nelygu, kokio dydžio stiklainiai). Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Daržovių mišrainė su ryžiais
Receptas: Daržovių mišrainė su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1500.00 g
Morkos: 1500.00 g
Pomidorai: 3.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiųjų)
Ryžiai: 200.00 g (200 - 250)
Vanduo: 100.00 ml (100 - 125)
Aliejus: 100.00 ml (100 - 125)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite, paprikas išvalykite. Pomidorus irgi galite nulupti.
  2. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite, supjaustę pakepinkite su aliejumi ir sukrėskite į puodą.
  3. Supilkite ir visus kitus recepto produktus, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių. Mišrainę sudėkite į sterilizuotus indus, sandariai uždarykite.

Tinka sriubai, mėsos troškiniams gardinti, pašildyta skani ir kaip garnyras.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Omletas su ryžiais
Receptas: Omletas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 56
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Ryžiai: 180.00 g (virtų arba apie 65 g - nevirtų)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  4. Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
  5. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
  7. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
  8. Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Azijietiškos ryžių makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Krevetės: 250.00 g (nevirtų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė Romaninių)
Kopūstai: 0.20 vnt. (nedidelio raudonojo)
Svogūnai: 0.25 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų)
Sezamo sėklos: 1.50 valg. š. (pakepintų sausoje keptuvėje)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovinto, susmulkinto)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.50 arbat. š. (skysto; padažui)
Raudonojo kario pasta: 0.75 valg. š. (geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui)
Sojos padažas: 1.50 arbat. š. (lengvo, su sumažintu druskos kiekiu)
Kaip gaminti

1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.

2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.

4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.

5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.

6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.

Suskleisti

Sriubos:

Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
Receptas: Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.4 / 54
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 500.00 g (baltagūžių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų)
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.

2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.

3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.

Suskleisti
Žuvienė su ryžiais ir salierais
Receptas: Žuvienė su ryžiais ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (stipraus)
Pomidorai savo sultyse (skardinė) 400.00 ml
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Žuvis: 600.00 g (menkių filė)
Čiobreliai: 20.00 g (kelios šakelės)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Ryžiai: 250.00 g (ilgagrūdžių)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies pavirkite 20 min.

2. Tuo metu nuplaukite, nusausinkite menkių filė ir supjaustykite į 8–12 gabalėlių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Čiobrelius nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. 5 min. iki sriubai išverdant suberkite čiobrelius. Ten pat sudėkite žuvį ir uždengus dar patroškinkite.

3. Salierus nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ryžius pagal nurodymus ant pakuotės virkite sūdytame vandenyje. Kai praeis pusė virimo laiko, sudėkite salierus ir toliau virkite ant mažos ugnies.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Atskirai patiekite ryžius su salierais.   

Suskleisti
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“
Receptas: Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (tiks tiek ilgagrūdžiai, tiek apvalūs)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
Sviestas: 4.00 valg. š. (išvalytas lydytas sviestas „ghee“)
Džiovintos raugerškio uogos: (nubrauktas) 1.00 valg. š.
Džiovintos saldžiosios paprikos dribsniai: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Džiovintos aštriosios paprikos ankštys: (arba 2 vnt.) 1.00 vnt.
Asafetidos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat š.)
Druska: 15.00 g (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Vanduo: 1.00 l (verdantis)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkiai sukapoti švieži (šluotelė) arba džiovinti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkiai sukapotos šviežios (šluotelė) arba džiovintos)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad išvirtume skanią sriubą, nereikia mėsos nuoviro, sriubai skonį suteikia prieskoniai. Vietoje rūgščių slyvų „tkemali“, paprastai naudojamų šiai sriubai virti, pagardinsime ne mažiau rūgščiomis džiovintomis raugerškių uogomis. Jų ieškokite profesionaliose prieskonių parduotuvėse, vaistinėse ar vasarą prisirinkite slėniuose ir išsidžiovinkite patys. Svogūnus ir česnakus pakeis asafetida, mėsos riebalus - išvalytas lydytas sviestas „ghee“. Be galo skani ir labai greitai paruošiama sriuba.

Atkreipkite dėmesį: jei norite švelnesnės sriubos, nedėkite aštriosios paprikos ankšties, užteks tik juodųjų pipirų.

 

1. Užkaiskite sriubai skirtą puodą ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, suberkite asafetidą ir įmeskite lauro lapus. Po keliolikos sekundžių suberkite išplautus ir išdžiovintus ryžius. Kepkite maišydami kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol ryžiai pabals ir pradės skleisti riešutų aromatą.

2. Užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šaukštelį druskos, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.

3. Tuo metu į verdantį vandenį kelioms minutėms pamerkite pomidorus, išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nunerkite odelę. Išimkite kotelių vietas ir supjaustykite kubeliais.

4. Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, įmeskite džiovintą aštriąją papriką, suberkite raugerškį ir paprikos dribsnius.

5. Kepkite prieskonius keliolika sekundžių ir sukrėskite pomidorus. Išmaišykite ir uždenkite. Troškinkite pomidorus 5-7 minutes.

6. Keptuvę atidenkite, pasūdykite likusia druska, suberkite juoduosius pipirus ir cukrų. Kepkite pomidorus atvirame puode dar 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami.

7. Supilkite pomidorų tyrę į išvirusius ryžius ir išmaišykite. Sudėkite prieskonines žoleles. Išmaišykite, užvirkite ir po minutės nukaiskite. Prieš patiekiant išgriebkite laurų lapus ir aitriosios paprikos ankštį.

8. Patiekite su šlakeliu grietinės, duona ir šviežiu brinzos sūriu. Sriuba aušdama tirštėja.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti

Antrieji patiekalai:

Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia
Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais ir moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kumpelių)
Moliūgai: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba pomidoras didelis)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.

3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.

4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.

5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.

Suskleisti
Žuvų ir ryžių apkepas
Receptas: Žuvų ir ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g (basmati)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas apie 3 cm)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Karis: 3.00 g (maltas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvis: 600.00 g (pvz., tilapijų filė)
Citrinos: 3.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių ir 2 žaliosios citrinos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūną, česnako skiltelę, imbiero gabaliuką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukštu sviesto bei šlakeliu aliejaus.

2.Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

3.Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui – su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu. Sudėkite į riebalais pateptą apvalią kepimo formą.

4.Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su žaliosiomis citrinomis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 115
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
Receptas: Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 450.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 čili miltelių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio šviežių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (keli lapeliai - šviežių)
Ryžiai: 1.00 st. (arba 236 ml)
Daržovių sultinys: 1.00 puodelis (0,5)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Lašiša: 2.00 vnt. (2 gabalėliai filė)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
  2. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
  3. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
  4. Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
  5. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
  6. Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Burokėlių rizotas
Receptas: Burokėlių rizotas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 200.00 g (burokėlių kepimui)
Vištienos sultinys: 250.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelių lapeliai)
Ryžiai: 100.00 g (specialių rizotui)
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo)
Ožkų pieno sūris: 3.00 valg. š. (šviežio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įberkite 3–4 cm druskos sluoksnį. Įdėkite burokėlius ir kepkite apie 50–60 minučių, arba kol iškepa. Atvėsinkite, nulupkite odelę. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, o kitus susmulkinkite iki vientisos masės virtuviniu kombainu.

2. Užvirinkite vištienos sultinį ir palikite jį virti ant pačios mažiausios ugnies.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnaką ir čiobrelius. Kepkite 2–3 minutes, kol daržovės pasidarys permatomos. Suberkite ryžius, maišydami kepkite apie 3 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis beveik išgaruos. Nepamirškite vis pamaišyti.

4. Tuomet įpilkite samtį sultinio, periodiškai vis maišykite. Kai sultinio jau beveik nelieka, įpilkite dar vieną samtį ir t.t. Virkite apie 20 minučių, kol ryžiai išverda. Ryžiai turi būti al dente, t.y. šiek tiek kietoki.

5. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, įpilkite paskutinį samtį sultinio, sudėkite burokėlių masę ir dar šiek tiek pavirkite. Galiausiai sudėkite ožkos sūrį ir išmaišykite. Ir palikite rizotą šiek tiek „pailsėti“, kad susigulėtų visi skoniai.

6. Dėkite į lėkštes, apibarstykite burokėlių kubeliais ir papuoškite šviežiais čiobreliais.

Suskleisti
Rizotas su jūros gėrybėmis
Receptas: Rizotas su jūros gėrybėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 320.00 g („arborio“ arba „carnaroli“ tipo)
Vynas: 1.50 st. (1 stiklinė baltojo sauso ir 1/2 st. desertinio Sicilijos vyno „marsala“)
Krevetės: 4.00 vnt. (tigrinės)
Midijos: 8.00 vnt.
Kalmarai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (šalotiniai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Ketaus puode aukštais kraštais pakaitinkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus. Suberkite susmulkintus svogūnus ir pakaitinkite, kol jie suminkštės, kone sutirps.
  • Suberkite ryžius ir maišydami kepkite tol, kol sugers aliejų ir pradės ruduoti. Pilkite (neskubėdami, po vieną samtį) karštą sultinį ir maišykite. Visas jūros gėrybes pasiruoškite atskirose keptuvėse.
  • Smarkiai įkaitintoje ketaus keptuvėje be riebalų „pašokdinkite“ krevetes, vieną kartą apverskite, tada nugarinkite „marsala“ vynu. Midijas pasiruoškite panašiu būdu, kaip ir „impepata di cozze“, pusę jų išimkite iš kiauto.
  • Kalmarus pakepkite ant griliaus (arba įkaitintoje špižinėje keptuvėje be riebalų), kol suminkštės ir įgaus dūmo kvapą, supjaustykite juostelėmis. Kai ryžiai pakankamai suminkštės, suberkite nuluptą ir supjaustytą saliero stiebą, smulkintą kalmarą ir išlukštentas midijas. Supilkite baltąjį vyną ir maišykite.
  • Išjunkite ugnį ir beveik paruoštą rizotą trumpai uždenkite dangčiu ir kelias minutes palaikykite. Išdėliokite į lėkštes, papuošdami midijomis su kiautais ir krevetėmis, pagardinkite petražolėmis ir juodaisiais šviežiai maltais pipirais.
Suskleisti
Ryžių troškinys su daržovėmis
Receptas: Vegetarinis ryžių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 60
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Salierai: 200.00 g (šakniagumbių)
Žirniai: 100.00 g (šviežių arba šaldytų)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Tirpus sultinys 125.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.

3. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepti ryžiai su tunu
Receptas: Kepti ryžiai su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (ilgagrūdžiai)
Šoninė: griežinėliai 8.00 vnt.
Tunas: 200.00 g (konservuotas savo sultyse)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Susmulkinkite.

2. Nusunkite tuną ir šiek tiek pasmulkinkite šakute. Šiltu vandeniu perliekite žirnelius, kad atšiltų.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ryžius ir kepkite 1 minutę. Suberkite žirnelius, sudėkite tuną, išmaišykite, padidinkite ugnį ir kepkite dar 3 minutes. Supilkite sojų padažą, suberkite traškius šoninės gabaliukus, išmaišykite ir kepkite dar apie minutę.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Desertai:

Vaisinis ryžių plovas
Receptas: Vaisinis ryžių plovas
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (liesesnė)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų drožlės 20.00 g
Razinos: 20.00 g
Persikai: 20.00 g (džiovinti)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, įpilkite dar grietinėlės arba vandens.

2. Kitoje keptuvėje be jokių riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.

3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.

Suskleisti
Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru
Receptas: Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (trumpagrūdžiai apvalieji - įdarui)
Vanduo: 625.00 ml (400 ml įdarui ir 225 ml šilto - tešlai)
Pienas: 600.00 ml (500 ml įdarui ir 100 ml užpilui)
Druska: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį įdarui ir tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 70.00 g (1 valg. š. įdarui ir 50 g užpilui)
Miltai: 350.00 g (po 175 g pirmos rūšies kvietinių ir ruginių - tešlai)
Kmynai: 5.00 g (malti - tešlai)
Ryžių miltai: (kočiojimui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat" šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius miltus iš dalies keitė kvietiniai, ryžių ar kitokie miltai. Pagal tuos pačius senuosius papročius įdaras buvo ruošiamas iš miežių ar įvairių grūdinių kultūrų miltų mišinio. Vėliau tradicinius įdaro ingredientus pakeitė ryžiai ar bulvės, o kai kur ir keptos morkos. Šios duonelės gali būti valgomos vienos kaip užkandis, prie sriubų, troškinių, o taip pat gali būti naudojamos kaip duonos pagrindas sumuštiniams: tepkite sviestą, uogienę ar kitokius mėgstamus užtepus.

Patarimas: Ryžių įdarą geriau pasiruoškite iš vakaro ir laikykite per naktį šaldytuve, kad visiškai sustingtų ir sutirštėtų.

1. Ryžius perplaukite, nukoškite ir leiskite nuvarvėti. Įdarui į puodą supilkite vandenį, pasūdykite, suberkite cukrų, sudėkite ryžius ir užkaiskite. Virkite apie 20 minučių retkarčiais pamaišydamos.

2. Supilkite pieną ir virkite nuolat maišydamos dar apie pusvalandį ar ilgiau, kol ryžiai visiškai išsileis, o įdaras pavirs į tirštą pudingą. Įmaišykite sviestą, puodą nukaiskite ir leiskite visiškai ataušti. Įdaras turi sustingti.

3. Tešlai miltus prasijokite, suberkite druską ir maltus kmynus. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir užminkykite standžią tešlą. Tuomet ją uždenkite švaria virtuvine pašluoste ir atidėkite pusvalandžiui.

4. Padalykite tešlą į 10-12 vienodo dydžio gumulėlių ir iškočiokite plonyčiais apskritais 1 milimetro storio paplotėliais. Jei tešla limpa prie kočėlo ar stalviršio, pabarstykite ryžių miltais. Padalykite įdarą į tiek dalių, kiek pasiruošėte tešlos gumulėlių.

5. Į paplotėlio centrą šaukštu dėkite įdaro ir paskleiskite, palikdami po 2 cm kraštus neuždengtus. Pirštais užlenkite tešlos kraštus, suteikdami duonelei pailgą formą, o užlenktus kraštelius keliose vietose sugnybkite suformuodami raukinukus (žr. nuotrauką).

6. Orkaitę įkaitinkite iki 250-270 °C. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Dėkite po keletą duonelių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-12 minučių arba kol įdaras pasidengs rusvomis dėmėmis.

7. Nedideliame puode užvirkite užpilui skirtą pieną su sviestu. Iškepusias duoneles ištraukite, gausiai aptepkite bei apšlakstykite virto pieno ir sviesto mišiniu (patogiausia būtų konditeriniu teptuku), sudėkite į dubenį ir uždenkite švaria virtuvine pašluoste, kad duonelės atidrėktų ir suminkštėtų.

Išeiga: apie 10-12 duonelių.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Šokoladinis ryžių apkepas
Receptas: Šokoladinis ryžių apkepas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Pienas: 1.00 l
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Likeris: 125.00 ml (kavos)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (tarkuoto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 150.00 g (smulkintų)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite smulkintais riešutais.
  2. Ryžius virkite piene ant lėtos ugnies. Įdėkite šaukštą sviesto ir supilkite cukrų bei druską. Toliau virkite, kol suminkštės ryžiai.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite ryžiams atvėsti.
  4. Į atvėsusius ryžius įmaišykite po vieną kiaušinius, kavos likerį, cinamoną ir kapotą šokoladą.
  5. Supilkite masę į paruoštą skardą ir kepkite 30 min.
  6. Išimkite iš skardos ir patiekite su plakta grietinėle ar lydytu šokoladu.

Recepto autorė: Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Suskleisti
Šokoladinis ryžių pudingas
Receptas: Šokoladinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/3)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Sviestas: 1.00 valg. š. (1,5 minkšto)
Likeris: 1.00 valg. š. (kreminio kavos)
Šokoladas: 150.00 g (150 pieniško ir smulkinto - papuošimui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios - papuošimui)
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas
  1. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir apvaliagrūdžius ryžius.
  2. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  3. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą sviesto ir šaukštą kreminio kavos likerio.
  5. Į dubenėlį suberkite sulaužyto šokolado gabalėlius. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ar ant „garų vonelės“ porą minučių, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę.
  6. Supilkite šokolado masę į prikaistuvį su ryžių pudingu. Gerai išmaišykite.
  7. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
  8. Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apibarstykite smulkinto šokolado gabalėliais. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius