Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: grilio meistrystė ir braškinės fantazijos

Po kelių dienų pertraukos grįžo šilti ir saulėti orai, turgeliai kvepia braškėmis, o draugai jau tariasi, pas ką kieme savaitgalį kais grilis. Kad idėjų tikrai nepritrūktų, dalijamės puikiu grilio patiekalų dešimtuku ir pasiūlymais, kokių skanėstų paruošti iš kvapniųjų braškių.
Braškės ant stalo lauke
Braškės ant stalo lauke / Vida Press nuotr.

Grilio patiekalai:

Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu
Receptas: Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (2,5)
Grietinėlė: 100.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Mielės: 4.00 g (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g (du gabalėliai po 125g. - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite.
  2. Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi, mielėmis.
  3. Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą.
  4. Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.
  5. Iš pakilusios tešlos suformuokite keturis pailgus liežuvėlius.
  6. Paimkite keturias kuo lygesnes lazdyno šakas (apie 30 cm ilgio, 1,5–2 cm skersmens), gerai nuplaukite.
  7. Ant dviejų užverkite po gabalėlį mocarelos ir apvyniokite paruošta tešla taip, kad sūris visiškai pasislėptų.
  8. Ant kitų dviejų tiesiog gražiai apvyniokite paruoštą tešlą. Kepkite apie 10–15 min. nedidelėje kaitroje ant kepsninės. Nepamirškite vartyti.
  9. Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.

Recepto autorius: VMG – A. Ivanauskas

Suskleisti
Ant grotelių kepti baklažanai
Receptas: Ant grotelių kepti baklažanai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (4 -6)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kajeno)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (saujelė)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (MAGGI kečupo aštriems kepsniams)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime.
  2. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti 30 min.
  3. Tada kepkite ant vidutiniškai įkaitintų grotelių, pjūvio puse į groteles. Iškeptus baklažanus pagardinkite likusiomis žolelėmis ir kečupo bei jogurto pagardu.
Suskleisti
Ant grotelių kepti agurkai
Receptas: Grilyje kepti agurkai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 10.00 vnt. (nedidelių)
Vyno actas: 0.30 puodelis (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 0.30 puodelis
Česnakai: 2.00 valg. š. (traiškytų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurkus ketvirčiais. Atskirame dubenėlyje išmaišykite actą, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską, įdėkite agurkus ir palikite marinuotis 10 – 15 minučių.

2. Vėliau agurkus dėkite ant grilio, tačiau būtinai ant vidutinio stiprumo kaitros. Kepkite apie 10 minučių ir nuolat stebėkite.

Suskleisti
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
Receptas: Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 42
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1500.00 g (blauzdelių)
Citrinos: 2.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Sviestas: 50.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite.
  2. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite.
  3. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską susmulkinkite, baigus sudėkite pusę smulkinto svogūno, kario prieskonius ir dar kartą pasidarbuokite trintuvu.
  4. Gautą masę supilkite ant viščiuko blauzdelių ir 4 val. įdėkite į šaldytuvą.
  5. Į metalinį indelį supilkite vandenį, išspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite atšilusį sviestą, paskui indelį pastatyskite prie šašlykinės. Sviestas ištirps, o jūs šiuo mišiniu drėkinkite kepantį šašlyką.
  6. Šašlyką kepkite ant grotelių ar sumovę ant iešmelių.
  7. Taip pat sėkmingai galite iškepti gabalėliais supjaustytą viščiuką.
  8. Šašlyką patiekite su jums patinkančiomis daržovėmis, ryžiais ar duona. Skanaus!

Receptą atsiuntė Egidijus

Suskleisti
Vištiena grill su pikantišku persikų padažu
Receptas: Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - marinatui)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis: 20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Jautienos kepsnys ant grotelių
Receptas: Jautienos kepsniai ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti - pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

3. Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

 

Suskleisti
Šašlykai granatų sulčių marinate
Receptas: Šašlykai granatų sulčių marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 2.00 kg ((kiauliena, jautiena, vištiena))
Svogūnai: 5.00 vnt.
Granatų sultys: 700.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis ((chmeli suneli prieskoniai))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((žirneliais))
Kalendros: 1.00 žiupsnelis ((sėklos))
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, svogūnus – žiedais, prieskonius sutrinkite trintuvėje.
  2. Mėsą sudėkite į indą, suberkite prieskonius ir svogūnus bei viską gerai permaišykite.
  3. Supilkite į mėsą granatų sultis ir gerai viską permaišykite, tada supilkite aliejų ir dar kartą gerai sumaišykite. Marinuokite mėsą vieną parą, o druską suberkite likus kuriam laikui iki šašlykų kepimo.
Suskleisti
Šašlykai imbieriniame marinate
Receptas: Šašlykai imbieriniame marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 50.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. ((raudonasis))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((ankštis))
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą.
  2. Sumaišykite smulkiai supjaustytą imbierą, žaliąją citriną, smulkintą raudonąjį svogūną, aitriosios paprikos ankštį, česnaką, sojų padažą, augalinį aliejų.
  3. Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Marinuokite kelias valandas. 
Suskleisti
Griliuje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai
Receptas: Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.50 kg ((šonkaulių))
Druska: 2.00 valg. š. ((stambi))
Česnakai: 1.00 valg. š. ((miltelių))
Svogūnai: 0.50 valg. š. ((miltelių))
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. ((džiovintų))
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 0.50 arbat. š. ((kvapieji))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
  2. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus.
  3. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tačiau jei laiko turite daugiau, ją palikti marinuotis galite ir visai nakčiai (mėsos marinavimui puikiai tinka ir plastikiniai užsegami arba vakuuminiai maišeliai – į juos įdėkite jau prieskoniais ištrintą mėsą ir sandariai uždarę dėkite į šaldytuvą marinuotis. Tokiu būdu mėsa gali marinuotis mažiausiai pusvalandį, bet ne daugiau kaip dvylika valandų).
  4. Kuomet mėsa jau bus pasimarinavusi, o grilis įkaitintas iki 150–200 laipsnių, dėkite ją kepti šonkauliukais į apačią.
  5. Iš abiejų pusių maždaug po 8 minutes apkepintus šonkauliukus ištraukite iš grilio ir įdėkite juos į folijos indą.
  6. Tuomet specialiu teptuku šonkauliukus padenkite pasiruošta barbekiu glazūra (receptą rasite paspaudę nuorodą), įpilkite šiek tiek vandens (tinka ir vynas, alus, obuolių sultys) ir, uždengę folija bei primažinę grilio temperatūrą, vėl dėkite kepti mažiausiai valandai.

Recepto autorė: Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

Suskleisti

Skanėstai iš braškių:

Braškių ir rabarbarų pyragas
Receptas: Braškių ir rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (ir žiupsnelis papuošimui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rabarbarai: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.

3. Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite rabarbarus, braškes, apibarstyti cinamonu ir cukrumi. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pavlova su braškėmis
Receptas: Pavlova su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui; plakamos ar purškiamos)
Braškės: 2.00 st. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus.

2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C karštumo orkaitėje kepkite 60–70 min. Po truputį leiskite atvėsti.

3. Ataušusio plokštainio įdubą užpildykite grietinėle ir sudėkite uogas.

Suskleisti
Pyragaičiai su braškėmis ir migdolais
Receptas: Pyragaičiai su braškėmis ir migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 25.00 g
Marcipanas: 200.00 g
Braškės: 400.00 g
Migdolai: 25.00 g (skrudintos plokštelės)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite į šešis gabalėlius, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabadykite šakute.

2. Tešlos gabalėlių kraštus aptepkite tirpintu sviestu.

3. Ant tešlos uždėkite po kelis griežinėlius marcipano. Ant jų eilėmis uždėkite braškių griežinėlių.

4. Viršų apšlakstykite trupučiu tirpintu sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus. Išėmę apibarstykite migdolų plokštelėmis, patiekite su ledais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Vafliai su braškėmis
Receptas: Vafliai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 - baltymai ir kiaušinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (5 lašai migdolų esencijos)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Anyžiai: (malti) 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 100.00 ml
Braškės: 500.00 g (šviežios)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos.

2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys kremas.

3. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišykite su vandeniu.

4. Į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, sviesto masę. Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais, samčiu įpilkite paruoštos tešlos ir apverčiant iškepkite vaflius. Patiekite su braškėmis ir plakta grietinėle.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Varškės ir braškių tortas
Receptas: Varškės ir braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 70.00 g (baltasis)
Braškės: 80.00 g (šaldytos)
Želatina: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.    

2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.    

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite sausainių pagrindą apie 10minučių.   

4. Blenderiu sutrinkite paprastą liesą varškę, kiaušinius ir cukrų. Pilkite ant pagrindo ir kepkite dar kokias 35 minutes.    

5. Kai pyragas atvėsta, ištirpdykite želatiną ir sumaišykite su šaldytomis braškėmis (su cukrumi). Pilkite ant pyrago ir palikite sustingti (dėkite į šaldytuvą).

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

 

Suskleisti
Plakta grietinėlė su braškėmis
Receptas: Braškės su šampanine plakta grietinėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Šampanas: 150.00 arbat. š. (sauso)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Grietinėlė: 300.00 ml (skirtos plakimui)
Braškės: 300.00 g (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas)
Kaip gaminti

1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.

2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.

3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.

4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.

Suskleisti
Ledų desertas su trintomis braškėmis
Receptas: Ledų desertas su trintomis braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Ledai: (grietininių) 4.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Braškės: 500.00 g
Vynas: 3.00 valg. š. (raudono)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Suplakite pasaldintą grietinėlę.
  2. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu.
  3. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę.
  4. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.  
Suskleisti
Braškės su kremu
Receptas: Braškės su kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Braškės: 200.00 g
Abrikosai: 1.00 vnt. (mažas indelis konservuotų abrikosų puselių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1-1,5 arbat. š.)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutaruotų žievelių)
Migdolai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę.

2. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.

3. Abrikosus labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumulkinkite. Abrikosų gabalėlius ir maskarponę sukrėskite į plakimo indą, suberkite vanilę, nutarkuotas apelsinų žieveles, supilkite klevų sirupą ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

4. Į masę šaukštu įmaišykite riešutus ir 2 val. padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

5. Braškes gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kiekvienos viršų dailiai įpjaukite. Į braškių taureles konditeriniu švirkštu įspauskite po šiek tiek kremo. Tiekite kaip desertą dailiose lėkštelėse.

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 118
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Braškių gira
Receptas: Braškių gira
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 3.00 l
Braškės: 750.00 g
Medus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.

2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir gerai išmaišykite. Paragaukite: jei trūksta saldumo, pridėkite dar cukraus ar medaus. Leiskite 1–2 valandas pastovėti.

3. Tuomet gėrimą išpilstykite į tamsius butelius – neperpildykite, palikite 7–10 centimetrų nuo viršaus. Į butelius įmeskite po kelias razinas ir sandariai užsukite. Laikykite butelius šaltoje vietoje 7–10 parų. Jei norite girą gerti greičiau, butelius pirmas 2 paras laikykite šiltoje, kitas 2 paras – šaltoje vietoje.   

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

 Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius