Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio valgiaraštis: išsirinkite ir gaminkite

Vištienos suktinukai
Shutterstock nuotr. / Vištienos suktinukai
Šaltinis: 15min
0
A A

Noriu, noriu, noriu.... Ko šiandien geidžia jūsų širdys? Skonio receptorius maloninkite mūsų atrinktais receptais. Pasistengėme iš peties ir iš širdies!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Salotos

Receptai
Receptas: Sočiosios salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Kumpis: 8.00 riekės (vytinto)
Salotos: 100.00 g (įvairių rūšių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 100.00 g (kekė vyšninių pomidorų)
Avokadai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskonių mišinys salotoms 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite viščiukų krūtinėles išilgai į 6–8 dalis, pabarstykite pipirais, apvyniokite vytinto kumpio griežinėliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Nulupkite avokadą, supjaustykite stambiais gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Plonais žiedeliais supjaustykite svogūną. Pomidorus padalykite perpus. Supjaustykite agurkus.

4. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Dideliame dubenyje suplėšykite salotų lapelius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite rankomis ir sudėkite į lėkštes.

5. Ant salotų dėkite agurkų, pomidorų puseles, avokadų gabalėlius, svogūnų žiedelius, ant viršaus uždėkite orkaitėje keptus vištienos gabalėlius.

Receptai
Receptas: Gaivi užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (pusriebės)
Grietinė: 1.00 valg. š. (arba 2 valg.š. grietinėlės)
Ridikėliai: 6.00 vnt. (6 - 8)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (sunokę)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite agurką, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Nuplaukite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ridikėlius.

2. Varškę išsukite su grietine arba grietinėle, įmaišykite smulkiai kapotų krapų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kubeliais pjaustytus ridikėlius, išmaišykite.

3. Lėkštėje išdėliokite agurkų griežinėlius, užkrėskite varškės ir ridikėlių mišinio, ant viršaus išdėliokite plonomis riekelėmis pjaustytus pomidorus, apibarstykite druska, pipirais ir kapotais krapais.

Kulinaro patarimas. Sukrėskite varškę su ridikėliais į nedidelį stiklinį ar keraminį indelį, paspauskite, ant viršaus išdėliokite agurkų griežinėlius, užvožkite indelį ant lėkštės ir pakratykite – gausite taisyklingos formos bokštelį. Ant viršaus išdėliokite pomidorus.

Receptai
Receptas: Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (viščiuko, karštai rūkyta)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Nektarinai: 2.00 vnt.
Braškės: 400.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
  2. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
  3. Jį galima patiekti atskirame indelyje.

Sriubos

Receptai
Receptas: Sriuba su lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Krevetės: 200.00 g (šviežių su lukštais)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir pusė šaukštelio nutarkuotos citrinų žievelės)
Porai: 1.00 vnt. (trečdalis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų baltųjų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį grūdelių)
Migdolai: 40.00 g (saujelė skrudintų)
Kaip gaminti

1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips.

2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos suminkštės.

3. Porą susmulkinkite, pakepinkite likusiame svieste, tada sukrėskite smulkintas lašišas ir dar kelias minutes pakepinkite.

4. Keptas krevetes sudėkite į puodą, užpilkite puse litro vandens, įmeskite petražolės šaknį ir virkite ant mažos ugnies apie 40 min.

5. Paruoštą sultinį perkoškite, krevetes pertrinkite per sietelį, sukrėskite keptas daržoves, puodą su sriuba dar kartą užvirkite, supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, šiek tiek pavirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

6. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kalendromis, supilkite citrinų sultis ir išpilstykite į sriubos dubenėlius. Į kiekvieną krėskite po šaukštą keptų lašišų ir porų.

7. Tiekite apibarsčiusi migdolų drožlėmis.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Receptai
Receptas: Kopūstų sriuba su citrinomis
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 500.00 g (pusė kopūsto gūžės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė saliero gumbo)
Kaliaropės (2 nedidelės) 300.00 g
Bulvės: 4.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 vnt. (pluoštelis šviežių šakelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Prieskonių mišinys 1.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite petražoles. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nenuluptą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Viską sudėkite į apvirtą sriubą, įdėkite šaukštą prieskonių mišinio, uždenkite ir dar 10 min. pavirkite.

3. Nuo ugnies nukeltą sriubą galite paskaninti mėgstamais prieskoniniais žalumynais.

Receptai
Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 47
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Karštieji patiekalai

Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.5 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (Dorada)
Pomidorai: 300.00 g (slyviniai)
Druska: 2.00 arbat. š. (žuviai ir daržovėms)
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė - žuviai ir daržovėms)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (iš akies - žuviai įtrinti)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (švieži - saujelė)
Morkos: 4.00 vnt. (didesnės)
Citrinos: 1.00 vnt. (Laimos)
Salierai: 1.00 vnt. (0,5)
Bolivinė balanda (kynva): pakaks ir 100 g 200.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (daržovėms)
Kalendros: 1.00 valg. š. (sėklos - daržovėms)
Kaip gaminti

  Žuvis ir daržovės (garnyras) turi būti kepamos atskirai.

  1.  Paruoškite žuvį – išdarinėkite, nupjaukite galvas (rekomenduojama kepti su jomis, tačiau  atrodo neestetiškai, be to, valgyti patogiau be jų), labai gerai išplaukite šaltu vandeniu. Užbarstykite vos vos druskos ir padėkite15 min. pabrandinti (dingsta nereikalingi kvapai, nubėga vanduo ir t.t.).   
  2. Bolivinių balandų sėklas kruopščiai nuplaukite ir pamerkiite šaltame vandenyje (1: 2), kuriame jas virsite, kai į orkaitę pašausiu žuvį. Virkite 15-20 min. 
  3. Morkas nulupkite ir perpjaukite išilgai į dvi arba tris dalis. Salierą nulupkite ir pusę jo supjaustykite pusės degtukų dėžutės dydžio kubeliais. Sudėkite į atvirą indą ir apšlakstykite  aliejumi, užpilkitei šiek tiek druskos, užbarstykite sezamų sėklų, džiovintų rozmarinų bei maltų kelnendrų. Daržoves pašaukite į 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min.
  4. Žuvies šonus negiliai įpjaukite, įtrinkite pasiruoštu mišiniu (aliejus, druska, kapoti čiobreliai, laimo sultys) ir suguldykite folija išklotoje skardoje. Ant viršaus uždėkite slyvinių pomidoriukų ir užbarstykite čiobrelių.
  5.  Žuvį pašaukite į tą pačią orkaitę su daržovėmis, įkaitusią iki 185 laipsnių tada, kai daržovėms bus likę kepti 18 min. Jei žuvį perkepsite, ji bus sausa ir neskani, jei neiškepsite, valgysite sašimi.
  6. Išvikrite bolivines balanadas.    
  7. Į lėkštę dėkite vieną žuvį, šiek tiek keptų daržovių, pomidoriukų ir du šaukštai bolivinės balandos.  Atskirai padėkite pjaustyto laimo ir druskos, kad norintys daugiau skonių galėtų jų įsispausti arba užsibarstyti papildomai.

Receptas iš tinklaraščio Ievos receptai

Receptai
Receptas: Vištienos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.6 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (filė)
Sūris: 80.00 g (brandinto)
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (įvairių kapotų - petražolių, krapų, bazilikų)
Varškės sūris: 100.00 g
Sviestas: 50.00 g
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių ir žievelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (rožinių)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi.
  2. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į kelias dalis, pamuškite ir įtrinkite marinatu. Palikite bent valandą pastovėti kambario temperatūroje.
  3. Gerai nuplautus ir perrinktus špinatus pakepinkite svieste, sumaišykite su tarkuotu sūriu, žalumynais, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite rožiniais pipirais.
  4. Vištienos gabaliukus aptepkite paruošta mase, susukite ir supjaustykite. Iškepkite keptuvėje virš garų.
  5. Tiekite papuošusi šviežiais salotų lapeliais.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant vištienos marinavimo laiko).

 

Desertai

Receptai
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 90
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Morengas su rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (baltymų)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Sirupas:(šviesiojo „Dansukker“) 170.00 ml
Rabarbarai: 3.00 vnt. (3 - 4 kotai)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5 min.
  3. Baltymų masę sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu suformuokite kamuolį, palikdami viduryje negilią duobutę.
  4. Kepkite 100-120 °C orkaitėje 2 ½ val. Tada karštį išjunkite ir palikite kepinį orkaitėje atvėsti.
  5. Rabarbarus supjaustykite 2 cm ilgio griežinėliais, suberkite į dubenį, pabarstykite likusiu vaniliniu cukrumi ir užpylę šviesiuoju sirupu palikite 2-3 val. arba per naktį.
  6. Arba  2-3 min. šviesiajame sirupe juos pavirkite ant nesmarkios ugnies ir atvėsinkite.
  7. Jeigu rabarbarai žalios spalvos, į šviesųjį sirupą įpilkite 1-2 šaukštus raudonų uogų, pavyzdžiui, aviečių, sunkos.
  8. Rabarbarus išgriebkite į iškeptų baltymų duobutę, apliekite sirupu.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 75.00 g (50 - tešlai ir 25 - formelėms patepti)
Pienas: 500.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros)
Miltelinis cukrus: 240.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 4.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Miltai: 90.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - kiaušiniai ir 2 - tryniai)
Romas: 3.00 valg. š. (tamsiojo)
Cukrus: 1.00 valg. š. („Farinas“)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė)
Bičių vaškas: (formelėms patepti) 25.00 g
Kaip gaminti
  1. Reikės 20 formelių, 4,5 cm skersmens.
  2. 1 diena: Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską.
  3. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų.
  4. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  5. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute.
  6. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną.
  7. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite.
  8. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.
  9. 2 diena: Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje.
  10. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių.
  11. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus.
  12. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių.
  13. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių.
  14. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.
  15. Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.

Receptas DANSUKKER


Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką