Dabar populiaru
Publikuota: 2016 rugpjūčio 6d. 15:46

Savaitgalio valgiaraštis: lašišos patiekalai ir desertai su vyšniomis

Troškinys su lašiša
Asmeninio archyvo nuotr. / Troškinys su lašiša

Tegu karaliauja lengvumas ir pasakiškas skonis jūsų namuose. Ji24 receptų skrynia atvira – imkite ir gaminkite!

Receptas: Pyragas su špinatais ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 12
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.

4. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikotos sūriu. Paruošta mase apipilkite pyragą ir pašaukite į 160 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepkite 30 min.

Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša
Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną - tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Lašiša: 250.00 g (šaltai rūkytos - įdarui)
Špinatai: 20.00 g (ryšelis - įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 arbat. š. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (baltoji dalis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su lašiša
3 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 5
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad nebūtų žalia.

3. Porą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, tada sudėkite traiškytus česnakus, suberkite kapotą aitriąją papriką, supilkite vyną ir kaitinkite padažą, iki dalis skysčio nugaruos. Supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, pačioje pabaigoje – kaparėlius ir garuose troškintus šviežius arba gerai nuvarvintus konservuotus šparagų ūglius.

4. Padažą dar truputį pakaitinkite ir supilkite ant makaronų.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu sūriu ir kapotais krapais.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (Pakuotė šviežių makaronų juostelių)
Lašiša: 400.00 g (šviežia filė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Šparagų ūgliai (švieži arba konservuoti) 100.00 g
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlis baltosios poro dalies)
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebi)
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (citrininiai, pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Sūris: 50.00 g (saujelė smulkiai tarkuoto kieto brandinto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašiša su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 58
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada odeles nulupkite ir paprikas supjaustykite.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite paprikas, svogūnus. Supilkite vyną, užvirkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite pomidorų pastą, užvirkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite 15 minučių.

3. Gautą padažą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite pipirais.

4. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais ir iškepkite keptuvėje.

5. Tiekite su šiltu paprikų kremu, papuoškite paprikų juostelėmis, žalumynais.

Ingredientai
Lašišų kepsneliai 4.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso)
Žuvies sultinys: 100.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Pomidorų pasta 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašiša su žirnelių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 34
Kaip gaminti

1. Žuvies gabaliukus įtrinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir apšlakstykite citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Gabaliukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

2. Pasiruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite grietinėlę, suberkite žalius atšildytus žirnelius ir maišydami kaitikite kelias minutes, kol padažas pradės tirštėti. Paskaninkite druska, pipirais, įlašinkite citrinų sulčių. Galite įberti tarkuotų citrinų žievelių.

3. Padažą supilkite ant iškepusių lašišos gabaliukų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (filė gabaliukai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys pusės citrinos ir padažui keli lašai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (citrininiai)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebi padažui)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (padažui 1 stiklinė arba žalių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su žirneliais ir lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.

2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.

4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt 

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spageti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Šaldyti žirneliai: 150.00 g
Sultinys: 200.00 ml
Grietinė: 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašiša su špinatų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 19
Kaip gaminti

1. Nuo lašišos filė atsargiai nupjaukite odą. Žuvį supjaustykite gabalėliais ir vartant kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus maždaug 3 minutes.

2. Pasūdytame vandenyje išvirkite lazanijos lakštus, nukoškite.

3. Paruoškite padažą: špinatus nuplaukite, didesnius susmulkinkite ir pakaitinkite keptuvėje ištirpintame svieste. Supilkite grietinėlę, įdėkite pipirnių ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukėlę nuo ugnies, į padažą įmaišykite citrinų sultis (galima pabarstyti baltaisiais pipirais, druska).

4. Į lėkštes įdėkite keptų žuvies gabalėlių, ant jų uždėkite po lazanijos lakštą, apipilkite špinatų padažu, tada vėl dėkite žuvies, lazanijos lakštą ir užpilkite padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (filė)
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Špinatai: 200.00 g (padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui)
Pipirniai: (padažui) 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg.š sulčių - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apkepas su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
2.9 / 16
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Brokolį ir žiedinį kopūstą nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir maišydama kelias minutes pakepinkite. Sudėkite smulkintas daržoves ir kaitinkite apie 5 minutes. Palikite atvėsti.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius. Sudėkite varškę, suberkite ryžių manus, išsukite. Suberkite peletrūnus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, sudėkite atvėsusias kepintas daržoves, išmaišykite.

4. Dalį gautos masės sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite lašišų juosteles, ant jų paskleiskite likusią varškės ir daržovių masę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.  

Ingredientai
Varškė: 600.00 g (liesos)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Ryžių manai: 3.00 valg. š.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (šaltai rūkytų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintas)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašiša cukinijų, grietinėlės ir vyno padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 17
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite apie 2 minutes.

2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5 minutes. Supilkite vyną ir sojų padažą, užvirkite. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite, sumažinkite ugnį ir dar troškinkite 5 minutes.

3. Kol troškinasi daržovės, kitoje keptuvėje iškepkite lašišos kepsnius:  žuvį pabarstykite druska, pipirais ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių. Lašišą tiekite su grietinėle ir cukinijų padažu.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (filė kepsniai po 200 g)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (baltas)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Gaivios salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 41
Kaip gaminti
  1. Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
  2. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
  3. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
  4. Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžinės („Iceberg“))
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio mėlynasis - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos ir kreminio sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 1
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą).
  3. Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos rutulį.
  4. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 3–4 valandas.
  5. Sūrį atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite su prieskoniais, įmaišykite smulkintą lašišą.
  6. Atšalusią tešlą iškočiokite į vieną platų skritulį ir atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
  7. Vidurį aptepkite sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkite į vidurį.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, įdėkite pyragą kepti ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol tešla paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 220.00 g (šalto - tešlai)
Vanduo: 1.00 puodelis (1/4 ledinio - tešlai)
Sūris: 265.00 g (lieso „Philadelphia“ - įdarui)
Rūkyta lašiša: 125.00 g (arba sūdytos - įdarui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 maltų - įdarui)
Agurkai: 300.00 g (šviežių - patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 19
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
  2. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 450.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelio poro baltosios dalies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos ryšulėliai su žolelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190–200 laipsnių. Kepimo popierių padalykite į 4 didelius kvadratus, ant jų suberkite kalendras, mėtas, laiškinius česnakus ir petražoles. Ant kiekvieno kvadrato dėkite gabalėlį lašišos, suberkite likusias žoleles, smulkintus česnakus, uždėkite kelis griežinėlius citrinos.

2. Apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Lašišą suvyniokite į kepimo popierių, aklinai užlankstykite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Tiekite su žaliosiomis salotomis ir virtomis bulvėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (filė (maždaug po 185 g))
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Kalendros: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Laiškiniai česnakai: smulkinti 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 26
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašiša su kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 8
Kaip gaminti

1. Imbierą sutarkuokite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuota citrinos žievele, pagardinkite cukrumi ir citrinos sultimis.

2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, aptepkite marinatu ir palikite kelias valandas. Iškepkite sveikai, virš garų.

3. Paruoškite padažą: sviestą išlydykite keptuvėje, suberkite miltus ir vis pamaišydama kepkite. Nuolat maišydama, kad miltai nesušoktų į gabaliukus, supilkite sultinį, pavirkite apie 10 min., kad dalis skysčio nugaruotų.

4. Tada supilkite citrinos sultis, sukrėskite grietinę, padažą gerai išmaišykite, dar 5 min. kaitinkite.

5. Galiausiai įmaišykite kaparėlius ir rožinius pipirus. Garuose troškintą lašišą išdėliokite į lėkšteles, gausiai apliekite padažu ir užberkite pjaustytų petražolių.

 

Ingredientai
Lašiša: 2.00 vnt. (kepsneliai)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Sultys: 120.00 ml (citrinos - 100 ml padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožiniai - padažui)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (padažui)
Sviestas: 35.00 g (padažui)
Miltai: 25.00 g (padažui)
Jautienos sultinys: 1.00 st. (padažui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Troškinys su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio.

1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną ir paprikas. Kai keptuvės turinys apkeps, suberkite alyvuoges (nesmulkintas), indelį smulkintų pomidorų be odelių ir kaparėlius.

2. Viską apibarstykite puse šaukšteliu cinamono, įberkite šiek tiek druskos ir grūstų pipirų, užpilkite 50 ml tekilos ir maišydamos uždekite. Kai liepsna užges, dar 5 min. pakaitinkite.

3. Tada sudėkite stambiais gabalais pjaustytą lašišą (maždaug 300–400 g ir su odele, kad nesubyrėtų), ant jos užbarstykite smulkintų petražolių ir šiek tiek smulkinto česnako.

4. Keptuvę uždenkite ir dar 7–8 min. pakepinkite. Skanaus!

Gretos Skaraitienės nuotr./Agnė Zacharevičienė
Gretos Skaraitienės nuotr./Agnė Zacharevičienė

Receptas Agnės Zacharevičienės

 

 

 

 

 

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja (žaliosios)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Konservuoti pomidorai be odelių: 400.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Cinamonas: 4.00 g
Tekila 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti, pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.4 / 5
Kaip gaminti

1. Aliejuje apkepkite smulkintas daržoves - paprikas, morką, cukinijas, svogūnus ir suberkite į vandenį.

2. Sudėkite smulkintą lašišą, įtarkuokite stambia tarka tarkuotas bulves, suberkite prieskonius ir druską.

3. Virkite apie 20 min. Prieš valgant paskaninkite šlakeliu citrinos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Aitrioji paprika (gabalėlis) 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 riekės
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų, džiovintų)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė žalių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos ir brokolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
1.8 / 4
Kaip gaminti

1. Apvirkite brokolius. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite lašišų gabaliukus ir maišydami kepkite 5–7 minutes, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Sudėkite brokolius, supilkite grietinėlę ir kaitinkite apie 10 minučių.

2. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite su sviestu, pienu ir tarkuotu sūriu. Jei reikia, pasūdykite.

3. Į sviestu išteptą skardą sudėkite bulvių košę, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite lašišų bei brokolių troškinį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (gali būti ir šaldyti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (3-4 didesnės)
Pienas: 80.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas aštresnis sūris („Džiugas“))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 300.00 ml (riebi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko.

2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite valandai pastovėti.

3. Iškočiokite plonus lakštus ir palikite 15 minučių, kad apdžiūtų. Gausiai apibarstykite miltais, tada supjaustykite juostelėmis. Palikite dar valandai džiūti. Makaronus apie 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išgriebusi palikite atvėsti.

4. Avokado ir mango minkštimą supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir palikite pastovėti.

5. Žuvį pabarstykite druska, itališkomis žolelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, dėkite į sviestu išteptą nepridegantį kepimo indą ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi palikite atvėsti, tada supjaustykite dideliais gabalais.

6. Į serviravimo lėkštes dėkite makaronų, lašišų, avokadų ir mangų gabalėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi su smulkintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g (naminiams makaronams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naminiams makaronams)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (naminiams makaronams ir 1arbat. š. apšlakstymui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį naminiams makaronams, bei žiupsnelis druskos žuviai)
Lašiša: 300.00 g (šviežia filė)
Itališkas žolelių mišinys: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt.
Mangas: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š.)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (ryšulėlis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kepta lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 84
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. 

2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite stambokais gabiukais. Cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, česnakus sugrūskite.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pirmiausia pakepinkite česnakus ir svogūnus, paskui sudėkite likusias daržoves, laurų lapelius ir dar kelias minutes pakepinkite.

4. Apkeptas daržoves sudėkite ant žuvies, prismaigstykite čiobrelių šakelių ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Tiek laiko visiškai užtenka, kad lašiša iškeptų, bet būtų išsaugotas natūralus jos skonis.

Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šviežios šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su lašiša ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 17
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15  min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  4. Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didesnės)
Lašiša: 500.00 g (rūkytos lašišų filė)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, šlakelis padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai sklindžiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 29
Kaip gaminti
  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
  4. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  5. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
  6. Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4 - vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto kietojo sūrio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kreminė varškė: 180.00 arbat. š. (tepamo sūrelio - sūrio masei)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų - sūrio masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sūrio masei)
Lašiša: 15.00 vnt. (sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių)
Smidrai: 4.00 vnt. (konservuoti ūgliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių klafutis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 11
Kaip gaminti
  1. Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  2. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus.
  3. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Užpilkite tešla.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30–40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (saldesnių vyšnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 230.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 valg. š. - ištirpinto - tešlai ir žiupsnelis skardai)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (125 - smulkaus tešlai ir žiupsnelis skardai)
Miltai: 90.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su vyšnių uogiene
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 18
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.

3. Atvėsinkite, dėkite ant padėklo ir pertepkite sutirštintu pienu. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi ir šokolado drožlėmis. Skanaus :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Rima Vaniarchina  

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 120.00 g
Vyšnių uogienė 200.00 g
Sutirštintas pienas: 200.00 g (saldintas)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pudingas su vyšniomis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.

2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.

4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.

6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Grietinė: 500.00 ml (riebios)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Želatina: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų esencija 1.00 žiupsnelis
Vyšnios: 200.00 g (arba kitokių uogų)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 20
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite šakute. Tešlos lakštą užklokite kepimo popieriumi ir įberkite žirnių, kad kepant tešlos kraštai nenuslystų. Pašaukite į 210ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min.

3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, nuvarvinkite.

4. Sudėkite uogas ant pusiau iškepusio papločio, apibarstykite cukraus ir krakmolo mišiniu, ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą. Kepkite 220ºC temperatūros orkaitėje 15–20 min., kol paviršius gražiai paruduos.

5. Kol pyragas keps, paruoškite vanilinį padažą: puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą, visą laiką maišydama šluotele kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite, įmaišykite vanilinį cukrų.

6. Vyšnių pyragą patiekite karštą arba atvėsintą su vaniliniu padažu.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 50.00 g (tešlai, 100 g įdarui ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 2 tryniai vaniliniam padažui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir vaniliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (vaniliniam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Nekeptas sūrio tortas su vyšniomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 28
Kaip gaminti

1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.

2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais. Stipriai spausdama, formuokite pagrindą (ypač gerai paspauskite kraštuose) ir padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

3. Želatiną kaitinkite tik iki užvirimo. Ataušinkite ją.

4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir gerai viską sumaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir maišykite iki vientisos masės.

5. Dėkite įdarą ant torto pagrindo, paskirstykite tolygiai. Ant torto išdėliokite vyšnias ir iš lėto pilkite ištirpintą želė. Dėkite skanėstą 3–4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų (aš dažniausiai palieku tortą nakčiai).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Asta Pažereckaitė

Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pagrindui naudojau šokoladinius „Selga“ sausainius)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (33–35 proc. riebumo – įdarui)
Cukrus: 150.00 g (įdarui)
Želatina: 20.00 g (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (tinka ir šaldytos – torto viršui papuošti)
Želė: 1.00 vnt. (vyšnių želė pakelis – torto viršui papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.

3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.

4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.

5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Migdolai: 50.00 g (malti - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0.5 arbat. š. - biskvitui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui)
Vyšnios: 250.00 g (1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui)
Sultys: 500.00 ml (vyšnių - įdarui)
Standiklis: (padažų - įdarui) 60.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Pienas: 100.00 ml (100 - 125 ml - įdarui)
Kava: 80.00 ml (ekspreso - įdarui)
Kakava: 1.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krepšeliai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos, ir atsargiai įmaišykite į masę. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.

3. Tešlą padalykite į aštuonias dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skritulius. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite margarinu, pabarstykite miltais. Į kiekvieną įklokite tešlos skritulį taip, kad kraštai užkiltų. Tešlą pabadykite šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

4. Varškės masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius. Kiekvieną aptepkite grietine ir įspauskite po kelias vyšnias. Krepšelius vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite gausiai pabarstę miltelinio cukraus.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 185.00 g (60 - tešlai ir 125 g - varškės įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - tešlai ir baltymai - varškės įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai ir formelėms patepti)
Margarinas: 2.00 valg. š. (formelėms patepti)
Migdolai: 125.00 g (varškės įdarui)
Krakmolas: 2.00 arbat. š. (varškės įdarui)
Varškė: 250.00 g (liesa - varškės įdarui)
Vyšnios: 350.00 g (varškės įdarui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (varškės įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas vyšnių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Kaip gaminti

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.

3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.

4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (šviežios arba šaldytos)
Batonas: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (3 - tryniai)
Pienas: 400.00 ml
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Kepimo popieriumi ištiestą skardą išklokite tešla, kraštus gražiai apipjaustykite. Palaikykite šaldytuve, tada ištepkite vyšnių džemu.

2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite maltus ryžius, migdolus, kokosų drožles, lazdynų riešutus ir vėl išmaišykite.

3. Ant vyšnių džemu apteptos tešlos sudėkite riešutų masę.

4. Pyrago paviršių papuoškite vyšniomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40–45 mitutes (jei po pusvalandžio matysite, kad viršus kepa greitai, pyragą apklokite kepimo popieriumi).  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Trapi tešla: 400.00 g
Vyšnių džemas: 5.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 25.00 g (malti)
Migdolai: 50.00 g (malti)
Kokosų drožlės: 50.00 g
Lazdynų riešutai: 50.00 g (grūsti)
Vyšnios: 100.00 g (cukruotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 15
Kaip gaminti
  1. Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis.
  2. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir palikite pusvalandį. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į indą su vyšniomis, supilkite sirupą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Ledų masę supilkite į indą ir įdėkite į šaldymo kamerą. Vis pamaišydami, kad ledai nesusikristalizuotų, šaldykite, kol masė taps standi ir lygi.
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g
Varškė: 250.00 g (puri)
Sultys: 2.00 arbat. š. (žaliųjų citrinų)
Cukrus: 125.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (125 ml sulčių)
Likeris: 40.00 ml (migdolų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių „cobbler“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą.
  2. Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą.
  3. Ant viršaus išdėliokite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  4. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų masę tol, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Tuomet sudėkite grietinę, išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą.
  5. Perkelkite paruoštą tešlą ant švaraus, lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite ir formele ar nedidele stikline išspauskite apskritimus. Išdėliokit juos ant vyšnių ir sviesto.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  6. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atvėsinkite. Patiekite dar šiltą su kaušeliu ledų: patiekti galite inde, kuriame kepėte, arba paskirstyti į kelis atskirus dubenėlius. Skanaus!

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: vyšnių „cobbler“

Ingredientai
Vyšnios: 450.00 g (be kauliukų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 citrinos tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 130.00 g (30 g išdėlioti ant vyšnių sluoksnio ir 100 g tešlai)
Miltai: 140.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Grietinė: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 19
Kaip gaminti
  1. Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
  2. Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
  3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
  4. Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
  5. Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės). 

Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs (pvz. "Selga" klasikiniai))
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2-1 citrinos sulčių)
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Vyšnios: 200.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 19
Kaip gaminti
  1. Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
  2. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
  3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.  
  4. Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
  5. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
  6. Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.                
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - pagrindui ir 2 - įdarui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Grietinė: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1.00 arbat. š.
Varškė: 180.00 g (tepamo sūrelio - įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškėtis su vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 15
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  3. Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
  4. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
  5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
  7. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - tešlai ir 6 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sūris: 500.00 g (maskarponės ir varškės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio miltelių - įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 50.00 ml
Jogurtas: 100.00 ml (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Raudona šviesa alkoholio „bambaliams“ galėjo įsižiebti tik trumpam

Aktualu

Garliavos verslininkė kaltina ESO neteisėtai įrengus elektros pastotę – kenkia verslui

Sportas

Po turko akibrokšto teisėjas S.Šeškevičius paskelbė stabdantis teisėjavimą bušido turnyre

Gyvenimas

Profesorius E.Subata įvardijo veiksmingus gydymosi nuo alkoholizmo būdus

15min recenzija Kultūra

„Scanoramos“ dienoraštis: konkursinė programa ir lietuviško kino vėjai

Aktualu

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius dėl sunkios traumos atsidūrė ligoninėje

Sportas

Įspūdingu nokautu lenką ant žemės paguldęs I.Osininas pergalę paskyrė uošviui ir sau

Atsarginiai: gaisras čempionų viduje, C.Anthony išvarymas ir M.Jordano stilius

Vardai

Seksualiausiu pasaulio vyru paskelbto Idriso Elbos sužadėtinė didžiuojasi: „Jis velniškai karštas“

Gyvenimas

Menininkei A.Kišonaitei prireikė metų susidraugauti su klastinga liga: simptomai nejuntami

Vardai

Sofio Gelašvili pirmagimei surengė 1-ojo gimtadienio šventę: „Net graudinuosi – kaip ji greit auga“

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Kokia bus pasaulio pabaiga?

Verslas

Geresnis susisiekimas su Ispanija lietuvius gundo ten pirkti būstą

Sportas

Atsispaudimais kovos metu publiką nustebinęs S.Gaižauskas: „Tiesiog darau šou“

Gyvenimas

Kelionės po pasaulį Vilhelmui sudėliojo planus: sukūrė unikalų verslą – stebisi net Anglijos NT profesionalai

Vardai

Peliukas Mikis švenčia 90 metų jubiliejų: kaip vietoj triušio Osvaldo „gimė“ ši animacijos legenda?

Vardai

Goda Alijeva pirmajame interviu po skyrybų: „Stengiausi išgelbėti šeimą, bet nepavyko“

Aktualu

Prancūzijoje per protestus dėl degalų kainų sužeista daugiau kaip 400 žmonių

Maistas

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: šokoladinis tortas su avokadais

Aktualu

Dėl lėktuvo gedimo D.Grybauskaitė neišskrido į Latvijos Nepriklausomybės 100-mečio iškilmes

Naujienos

Verslas

Raudona šviesa alkoholio „bambaliams“ galėjo įsižiebti tik trumpam

Aktualu

Garliavos verslininkė kaltina ESO neteisėtai įrengus elektros pastotę – kenkia verslui

Sportas

Po turko akibrokšto teisėjas S.Šeškevičius paskelbė stabdantis teisėjavimą bušido turnyre

Gyvenimas

Profesorius E.Subata įvardijo veiksmingus gydymosi nuo alkoholizmo būdus

15min recenzija Kultūra

„Scanoramos“ dienoraštis: konkursinė programa ir lietuviško kino vėjai

Aktualu

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius dėl sunkios traumos atsidūrė ligoninėje

Sportas

Įspūdingu nokautu lenką ant žemės paguldęs I.Osininas pergalę paskyrė uošviui ir sau

Atsarginiai: gaisras čempionų viduje, C.Anthony išvarymas ir M.Jordano stilius

Vardai

Seksualiausiu pasaulio vyru paskelbto Idriso Elbos sužadėtinė didžiuojasi: „Jis velniškai karštas“

Gyvenimas

Menininkei A.Kišonaitei prireikė metų susidraugauti su klastinga liga: simptomai nejuntami

Vardai

Sofio Gelašvili pirmagimei surengė 1-ojo gimtadienio šventę: „Net graudinuosi – kaip ji greit auga“

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Kokia bus pasaulio pabaiga?

Verslas

Geresnis susisiekimas su Ispanija lietuvius gundo ten pirkti būstą

Sportas

Atsispaudimais kovos metu publiką nustebinęs S.Gaižauskas: „Tiesiog darau šou“

Gyvenimas

Kelionės po pasaulį Vilhelmui sudėliojo planus: sukūrė unikalų verslą – stebisi net Anglijos NT profesionalai

Vardai

Peliukas Mikis švenčia 90 metų jubiliejų: kaip vietoj triušio Osvaldo „gimė“ ši animacijos legenda?

Vardai

Goda Alijeva pirmajame interviu po skyrybų: „Stengiausi išgelbėti šeimą, bet nepavyko“

Aktualu

Prancūzijoje per protestus dėl degalų kainų sužeista daugiau kaip 400 žmonių

Maistas

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: šokoladinis tortas su avokadais

Aktualu

Dėl lėktuvo gedimo D.Grybauskaitė neišskrido į Latvijos Nepriklausomybės 100-mečio iškilmes

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką