Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 9d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: nuo itališkos lazanijos iki švediško obuolių pyrago

Savaitgalio patiekalai
Vida Press nuotr. / Savaitgalio patiekalai

Rytais jau pasitinka rūkas, o pirštinės tapo būtinos. Todėl metas džiaugtis kiekvienu išlendančiu saulės spinduliu ir dažniau save palepinti – galima ir maistu, kodėl gi ne? Kviečiame planuoti savaitgalio valgiaraštį ir rinktis iš gausaus repertuaro – nuo rimtų patiekalų iš Italijos iki skanėstų iš Skandinavijos šalių. Be jokios abejonės, nenuskriausime ir lietuviškos virtuvės gerbėjų!

Pusryčiams:

Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 68
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldūs)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys , šlakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š.)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plakta)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pusryčių keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą. Kol sviestas tirpsta, dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite jį su kefyru bei tirpintu sviestu.
  2. Šią masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į 6 kepimo popierėliais išklotas keksiukų formeles. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1- 1,5 arbat. š.)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 g (1/2 arbat. š.)
Kefyras: 160.00 ml (arba rūgpienio)
Sviestas: 55.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 89
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 10
Kaip gaminti
  1. Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis.
  2. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses.
  3. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  4. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles.
  5. Ant kumpio paskleiskite saujelę šviežių gražgarsčių, o ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą.
  6. Pabarstykite pomidorą žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Užvožkite antrąją batono dalį ir šiek tiek paspauskite delnais. Skanaus!
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (prancūziškas batonas (bagetė))
Majonezas: 1.00 valg. š. (1 ½)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (su grūdeliais)
Mocarelos sūris: 130.00 g
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkyto kiaulienos kumpio)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 65
Kaip gaminti
  1. Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
  2. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
  3. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
  6. Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
  7. Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (praturtinti sėlenėlėmis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1300.00 ml
Druska: 5.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Aliejus: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 400.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 114
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tobulasis švediškas varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 77
Kaip gaminti

1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.

2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.

3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.

4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.

Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Migdolų miltai: 60.00 g (galima susimalti migdolų drožlių)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo)
Migdolai: 3.00 vnt. (kartieji; arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit)
Varškė: 400.00 g (birios, 9 proc. riebumo)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Užkandžiai ir salotos:

Receptas: Salotos su vištiena ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
2.9 / 7
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį.

2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą imbierą. Marinatą pagal skonį pasūdykite, aptepkite juo vištienos gabalėlius ir bent 2 valandas palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių ir atvėsinkite.

3. Ryžius sumaišykite su žirneliais, ant viršaus dėkite vištienos gabalėlių, užberkite plonyčiais griežinėliais pjaustyto parmezano.

4. Paruoškite užpilą: agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite visus padažo ingredientus, suberkite prieskonius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, gerai atšaldykite ir užpilkite ant salotų.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių filė)
Ryžiai: 2.00 st. (virtų birių)
Sūris: 100.00 g (kieto brandinto)
Žirniai: 1.00 st.
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Austrių padažas; marinatui 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 2 šaukštai citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (Marinatui ir užpilui 2 skiltelės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pastos)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Majonezas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Agurkai: 1.00 vnt. (Užpilui; nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Džiovintų slyvų užkandis
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 11
Kaip gaminti

1. Supjaustykite rūkytą šoninę kuo plonesniais griežinėliais, apvyniokite jais džiovintas slyvas ir persmeikite mediniu pagaliuku.

2. Jei slyvos kietokos, prieš tai bent valandą pamirkykite jas šiltame vandenyje, gerai nuvarvinkite.

3. Kepkite vėrinukus orkaitėje arba ant grotelių, kol šoninė gražiai apskrus.

4. Tiekite kaip užkandį prie vyno.

Ingredientai
Rūkyta šoninė (galite naudoti ir vytintą kumpį) 200.00 g
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir salierų mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 38
Kaip gaminti

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite.

2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite.

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (nedideli stiebai)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kaliaropių ir burokėlių mišrainė
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Kaip gaminti

1. Kaliaropes ir burokėlius išvirkite.

2. Obuolį supjaustykite kubeliais, porą susmulkinkite.

3. Viską parūgštinkite citrinos sultimis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

4. Užpilkite rapsų aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Ingredientai
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Porai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (saldžiarūgščiai)
Burokėliai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kaliaropė: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba kol suminkštės ir gražiai parus.

2. Susmulkinkite svogūną ir pomidorus, supjaustykite sūrį. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, paskaninkite pipirais ir druska.

3. Į didelę lėkštę sudėkite karštas bulves, smulkintą svogūną, pomidorus, sūrį, suberkite žalumynus ir apipilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 120.00 g
bulvių prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (nebūtina)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (svogūnų laiškai, petražolės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška moliūgų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 25
Kaip gaminti

1. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite riekelėmis, papriką – stambiais šiaudeliais. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais šalavijais.

2. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol suminkštės daržovės.

3. Keptas daržoves ir susidariusį skystį sukrėskite į virtuvinio kombaino indą, suberkite cukrų, aitriąją papriką (jei nemėgstate aitriai, skaninkite saldžiąja paprika) ir sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

4. Prieš patiekdama keletą valandų palaikykite šaldytuve. Pikantišką moliūgų užtepėlę tiekite kaip užkandį su kvietiniais trapučiais, skrudinta balta duona arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.  

Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (oranžinė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir obuolių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 21
Kaip gaminti
  1. Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10 minučių. Atvėsusį supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Svogūną ir karštu vandeniu nuplikytą pomidorą nulupkite ir susmulkinkite. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite baklažanus, smulkintus pomidorus ir 3–4 minutes kepinkite. Sudėkite smulkintus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, išmaišykite. Troškinkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti. Tiekdami apibarstykite šviežiais smulkintais žalumynais. 
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 74
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.5 / 16
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ryškiaspalvis moliūgų humusas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 6
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, sudėkite moliūgą, česnakus, pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 30 min., kol moliūgas suminkštės, o česnakai paruduos.

2. Truputį atvėsinkite, tada išspauskite iš lukštų česnaką, sudėkite į elektrinį trintuvą kartu su moliūgais, avinžirniais, anakardžių riešutais, supilkite vandenį, įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų ir susmulkinkite iki vientisos masės (2–3 min).

3. Patiekite pašlakstę trupučiu aliejaus, pabarstę kmynais ir čili dribsniais, su mėgstamais skrebučiais, duona arba daržovėmis.

Ingredientai
Moliūgai: 650.00 g (be odelės ir be sėklų, supjaustyto gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (nenuluptos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (plius šiek tiek patiekimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Avinžirniai: 400.00 g (indelis konsevuotų (nupilkite skystį ir praskalaukite avinžirnius vandeniu))
Anakardžių riešutai: 40.00 g (skrudintų; plius dar šiek tiek patiekimui)
Vanduo: 125.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos:

Receptai
Receptas: Kreminė moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 168
Kaip gaminti
  1. Morkas ir bulves nuskuskite.
  2. Daržoves supjaustykite kubeliais.
  3. Svogūną pakepinkite su česnaku ir sudėkite su bulvėmis, morkomis ir moliūgu į užvirusį sultinį.
  4. Virti apie 20 min.
  5. Įberkite prieskonius pagal skonį. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki piurė konsistencijos.
  6. Valgykite su grietine.

 Receptą atsiuntė Erika Ž.

Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.00 l
Moliūgai: 1.00 kg
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Čili sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 60
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  2. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite.
  3. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių.
  4. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu.
  5. Viską dar keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies (jei trūksta skysčio, galima įpilti šlakelį vandens).
  6. Tuomet, į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir viską dar ~7–10 min. troškinkite.
  7. Paprikai šiek tiek suminkštėjus į puodą sudėkite pupeles ir pomidorus (su visu skysčiu) ir viską  dar 5 min. pavirkite.
  8. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, į ją įmaišykite parmezano.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (maltos arba jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - šviežio čili)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Pupelės: 400.00 g (skardinė konservuotų raudonųjų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Svogūnų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 18
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus.
  2. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys.
  3. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį, kol svogūnai suminkštės ir pagels.
  4. Per sietelį pasijokite miltus, viską išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, vyną uždenkite ir virkite apie pusvalandį.
  5. Apskrudinkite prancūziškojo batono riekeles. Sutarkuokite sūrį.
  6. Kai sriuba išvirs, ją pagardinkite druska bei pipirais.
  7. Supilstykite sriubą į indelius, ant viršaus uždėkite po skrebutį ir užberkite sūrio. Kepkite, kol sūris išsilydys.

 

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg
Sviestas: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sultinys: 2.00 l (2,5)
Vynas: 150.00 ml (baltojo)
Brendis: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Batonas: 4.00 riekės (4 - 8 prancūziškojo)
Sūris: 80.00 g (80 - 100 - tarkuoto kietojo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sultinys su makaronais ir jautiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti
  1. Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą.
  2. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai.
  3. Sultinį perpilkite į švarų puodą, užvirinkite, suberkite makaronus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 10 min. (kol išvirs makaronai).
  4. Sultinį patiekite karštą su keliais jautienos gabalėliais, pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 600.00 g (jautienos kulninė)
Makaronai: 200.00 g (smulkūs)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 20.00 g (šaknis)
Petražolės: 50.00 g (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 23
Kaip gaminti
  1. Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
  2. Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min.
  3. Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę.
  4. Aitriąją papriką sukapokite.
  5. Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
  6. Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
  7. Sriubą suplakite.
  8. Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.
  9. Masę įmaišykite į sriubą.
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1500.00 ml
Bulvės: 300.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (2 - raudonos ir 2 - geltonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirneliai)
Bri sūris: 150.00 g (minkšto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Pipirniai: (grūdeliai - papuošimui) 3.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta bulvių sriuba su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 32
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.

2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.

3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.

4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.

5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Porai: 1.00 vnt.
Riebalų mišinys: (tepamas) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Nuoviras: (daržovių) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kremo)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Šalavijai: 100.00 g (pusė saujos)
Avių sūris: (trupintas) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Antrieji patiekalai:

Receptai
Receptas: Žemaičių blynai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 258
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (arba kitokios; virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai. 

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkiais griežinėliais pjaustytą saliero lapkotį, tarkuotas morką ir kepinkite dar porą minučių.

3. Sudėkite jautienos faršą, išmaišykite. Suberkite džiovintas prieskonines žoleles, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar sykį gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių.

4. Karštus spagečius išdėliokite į lėkštes, ant jų uždėkite po kelis šaukštus pikantiško faršo.

5. Tiekdama apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Morkos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Makaronai: 200.00 g (spagečių)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su malta mėsa ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 24
Kaip gaminti

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatais. Įmaišykite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.

2.Aukštoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite likusius svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir trumpai patroškinkite. Užpilkite sultiniu, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 10 minučių.

3.Pabaigoje pabarstykite čiobreliais. Kepimo formą patepkite riebalais. Įtieskite lazanijos lakštą, ant jos dėkite sluoksnį špinatų, užklokite lazanijos lakštu, tada dėkite sluoksnį mėsos su pomidorais ir vėl špinatų. Taip sluoksniuokite visus produktus. Viršuje turėtų būti mėsos masė. Ant jos išdėliokite griežinėliais pjaustytą macarelą.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Špinatai: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Grietinė: 150.00 g
Faršas: 400.00 g (jautienos ir kiaulienos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti be odelių)
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (džiovinti)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Lazanijos lakštai: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Brokolių apkepas su kiaulienos nugarine
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1.Brokolius nuplaukite, nuvarvinkite ir išskirstykite žiedynais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Daržoves sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 10 minučių. Nuvarvinkite sietelyje.

2.Nugarinę nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Keptuvę uždenkite, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 20–30 minučių. Pabarstykite druska, pipirais, atvėsinkite ir supjaustykite centimetro storio riekelėmis.

3.Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste. Maišydami suberkite miltus, supilkite daržovių sultinį, sukrėskite grietinę ir užvirinkite. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą lydytą tepamąjį sūrelį, supilkite vyną, įberkite druskos, cukraus, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.

4.Apvirtas morkas, brokolius ir nugarinės riekeles gražiai išdėliokite sviestu pateptame kepimo inde. Ant viršaus supilkite padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 600.00 g
Morkos: 400.00 g
Kiauliena: 700.00 g (nugarinė)
Sūris: 300.00 g (lydytas tepamas)
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Grietinė: 120.00 g (riebi)
Vynas: 50.00 ml (baltas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 g (0,5 šaukštelio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 82
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kugelis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 246
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį kugelį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 29
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų.
  2. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels.
  3. Patiekite su grietine ar sviestu.

Recepto autorė: Gintarė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Varškė: 300.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 76
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronai su cukinijomis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 18
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
  2. Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  3. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  4. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite pesto padažu ir aliejumi. 
  5. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 8–12 min., kol suminkštės.
  6. Užberkite tarkuoto brandinto sūrio ir dar pakepkite, kol jis išsilydys.
  7. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite smukintus šalavijus, riešutus, supilkite grietinėlę.
  8. Išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite makaronus ir kiek pakaitinkite.
  9. Makaronus tiekite su karštais cukinijų griežinėliais.
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų)
Šalavijai: 1.00 g (keli lapeliai)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 31
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 51
Kaip gaminti

Pasiruošiame įdarą :

  1. Įpilkite į keptuvę šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę.
  2. Dėkite į keptuvę svogūną.
  3. Sudėkite pjaustytus šviežius grybus (jei šaldyti, staigiai išimtus atšildome šalto vandens vonelėje ir iškart nuspaudę vandenį dedame į karštą keptuvę ).
  4. Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apkeps grybai.  Įdaras paruoštas.

Gaminame bulvių masę:

  1. Sutarkuokite bulves.
  2. Pieną užvirinkite ir supilkite į tarkius, pagardinkite druska pagal skonį.
  3. Į čenakines pilkite sluoksnį tarkių, tuomet dėkite sluoksnį keptų baravykų, ir vėl sluoksnį tarkių.
  4. Dėkite čenakines į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Dėkite be dangtelių („kugeliukai“ kyla, tad kils su dangteliu; be to, kur kas skaniau, kai apskrunda viršus). Kepkite apie pusantros valandos.   

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta B.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Pienas: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šoninė: 100.00 g (kiaulienos)
Grybai: 500.00 g (baravykai švieži arba šaldyti (tiks ir kiti mėgstami grybai))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Netikras zuikis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.4 / 15
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, krakmolą, manų kruopas, įspauskite česnako.

2. Sudėkite smulkiai kapotą (ar tarkuotą) svieste pakepintą svogūną, suberkite prieskonius ir viską labai gerai suminkykite.

3. Dėkite faršą į kepimo skardą, jei norite, į mėsą įspauskite juostelėmis pjaustytus lašinukus ir suformuokite norimą kepinio formą. Iš dalies mėsos galima atskirai suformuoti būsimo „zuikio“ galvą. Į įsivaizduojamą galvą įkiškite porą lauro lapų – ausytes. Iš kadagio uogų sukurkite akis, o kvapiojo pipiro – nosį.

4. Pirštu kepinio viršuje švelniai įspauskite keletą duobučių ir 1 valandai kiškite į 180 laipsnių orkaitę.

Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (smulkiai maltos)
Lašinukai: 100.00 g (žalių (nebūtinai))
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (raudonėlio, čiobrelių, mairūno)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Laurų lapai: 0.30 arbat. š. (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 8
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūnus, pakepinkite juos puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol svogūnai apkeps, supjaustykite šviežius pomidorus, sumaišykite juos su svogūnais. Į puodą įdėkite bazilikų pesto padažo, žiupsnelį druskos, cukraus. Pakaitinkite viską ant mažos ugnies apie 40 min.

2. Paruoškite baklažanus – nuplaukite, smulkiai supjaustykite, apšlakstykite aliejumi ir dėkite juos į tą patį puodą, sumaišykite su paruoštu padažu.

3. Švelniai sūdytame vandenyje išvirkite tagliolini makaronus, po 4 minučių nusausinkite. Sudėkite makaronus į puodą su jau paruoštu pomidorų ir baklažanų padažu, sudėkite rikotos sūrį, sumaišykite.

4. Patiekdami lėkštėje ant viršaus uždėkite dar šiek tiek sūrio, papuoškite šviežio baziliko lapeliu.

Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (tagliolini formato, rinkitės kuo natūralesnius, idealu – jei juos pagaminsite patys)
Baklažanai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pesto padažas: 30.00 g (bazilikų)
Rikotos sūris: 100.00 g
Svogūnai: 40.00 g (pomidorų padažui)
Pomidorai: 500.00 g (pomidorų padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (itin tyro; pomidorų padažui)
Bazilikai: 10.00 g (pomidorų padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pomidorų padažui)
Cukrus: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; pomidorų padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena klevų sirupo ir garstyčių padaže
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Sumaišykite garstyčias, klevų sirupą, aliejų, šviežius čiobrelius, pipirus ir druską. Į šį marinatą dėkite supjaustytus vištienos gabalėlius ir įdėkite į šaldytuvą maždaug valandai (galima palikti ir nakčiai).

3. Iš marinato išimtus vištienos gabalėlius apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Ingredientai
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 150.00 g (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai:

Receptai
Receptas: Karamelinis riešutinis tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 45
Kaip gaminti

1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.

3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.

Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė; karamelizuoto)
Riešutų sviestas: 6.00 valg. š. (žemės riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sausainiai: 450.00 g
Saulėgrąžos: 2.00 sauja (kepintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 16
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje ar virtuvės kombaino inde iki purumo išsukite sviestą, tuomet sudėkite riešutų sviestą ir išsukite, kol gerai susimaišys.

2. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir vėl gerai išsukite, kol masė taps vientisa. Įmuškite kiaušinį, vėl maišykite iki vientisumo.

3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius.

4. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus masę ir pasukite tik tiek, kad susimaišytų. Masė bus lipni ir trupanti – taip ir turi būti. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir iš kiekvienos greitai suridenkite nestorą ritinį. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.

6. Išimkite iš šaldymo kameros tešlos ritinius, išvyniokite ir aštriu peiliu pjaustykite 6–8 mm storio riekelėmis. Dirbkite greitai, nes tešla turi išlaikyti kietumą, kol jūs ją pjaustote (kitaip ims byrėti).

7. Dėkite sausainius į skardas, galite kiek suploti viršų šakute, padarydami gražų raštą, ir kiškite skardas į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol krašteliai taps švelniai rusvi.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite!

Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Riešutų sviestas: 250.00 g (be gabalėlių, kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 95.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 250.00 g
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.25 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Švediškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 53
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.

3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.

4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.

5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.

6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.

Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Riešutų sviestas: 1.00 valg. š. (migdolų, tačiau galite keisti cinamonu, kardamonu)
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Vanduo: 50.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 150.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (M dydžio)
Migdolai: 100.00 ml (maltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Perlinis cukrus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Miltai: 350.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sausainiai „katės liežuvėliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 20
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.

2. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, turite gauti kreminę masę. Supilkite persijotus miltus.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus, sudėkite į sviesto-miltų masę ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.

4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Jei turite konditerinį maišelį, krėskite masę į jį ir ant skardos formuokite maždaug 8 cm ilgio juosteles. Jei neturite maišelio, prireiks kiek pastangų, tačiau juosteles galite suformuoti ir dėdami masę šaukštu.

5. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 7 min., maždaug nuo 5-os minutės atidžiai stebėkite - sausainių krašteliai turi būti parudę, tačiau vidurys dar šviesus. Nesudeginkite! Jei naudojate pistacijas, jas sukapokite ir užberkite ant sausainių įpusėjus kepimo laikui.

6. Vos iškepę sausainiai bus minkštučiai, tačiau vėsdami ims kietėti. Gardžiuokitės vienas, o galite patiekti ir su ledais.

Ingredientai
Sviestas: 60.00 g
Miltai: 60.00 g
Cukrus: 60.00 g
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt.
Pistacijos: 0.50 valg. š. (nesūdytos; tačiau galite ir nedėti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 69
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 12
Kaip gaminti

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais kepimo formą, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 6-7 minutes.

3. Ištraukusi sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, paskleiskite uogas, užpilkite iš maskarponės, varškės ir kitų nurodytų produktų paruoštą įdarą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungusi orkaitę, palikite pyragą joje atvėsti. Tada dėkite dar porai valandų į šaldytuvą.

Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Cukrus: 150.00 g (50 g - pagrindui, 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tryniai - pagrindui, 2 vnt. - įdarui)
Miltai: 150.00 g (pagrindui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 250.00 g (įdarui)
Migdolai: 50.00 g (malti arba krakmolas - įdarui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli arba 4 maži - įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (arba kitos uogos - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Garuose gamintas sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 29
Kaip gaminti

1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite.

2. Su likusiu cukrumi iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėkite į kitą dubenį ir įmaišykite vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.

3. Indelį, kuriame garinsite, patepkite sviestu, sudėkite trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite šokoladinę tešlą, uždenkite folija ir 10 min. virkite garuose. Tuomet vėl dėkite baltos tešlos, šokoladinės ir 10 min. garinkite. Uždėjusios paskutinį sluoksnį, garuose virkite 15 minučių. Atšaldykite.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 120.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maskarponės sūris: 250.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo)
Miltai: 100.00 g („Karališki“)
Krakmolas: 30.00 g (kukurūzų)
Vanilė: 2.00 g (keli lašai esencijos)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių)
Vanduo: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 53
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 10
Kaip gaminti

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite ir išmaišykite kartu su sviesto, cukraus, miltų ir kepimo miltelių mase.

4. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis ir kartu su moliūgais ir kriaušėmis sudėkite į gautą masę.

5. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymus  ir  atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kriaušės: 6.00 vnt.
Moliūgai: 300.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Sviestas: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gustavo obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 23
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.

2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei cinamonu palikite šiek tiek pastovėti.

3. Į kepimo formą įklokite du trečdalius tešlos suformuodama dubenėlį.

4. Dugną pabarstykite trintais migdolų riešutais ir sudėkite obuolius.

5. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir gražiai išdėliokite ant obuolių.

6. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.

7. Likus pusvalandžiui, kaitrumą perpus sumažinkite. 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt. (geriausiai antaniniai)
Cukrus: 1.00 st. (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.9 / 16
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite morkas. Pyragui reikės 4 stiklinių tarkuotų morkų.

2. Susmulkinkite graikinius riešutus.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską.

4. Kitame dubenyje aliejų išplakite su cukrumi. Įmaišykite dalį miltų, įmuškite du kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės, supilkite likusius miltus, įmuškite dar du kiaušinius, gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus.

5. Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite tešlą, kepkite pyragą 180–200°C temperatūros orkaitėje 1 val. 10 min. Prieš patiekdama atvėsinkite.

Ingredientai
Morkos: 8.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio malto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 125.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Skanumėlis

Video

20:27
01:03
01:22

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką