Dabar populiaru
Publikuota: 2016 spalio 1d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: patiekalai su moliūgais

Moliūginis varškės pyragas
Recepto autorės nuotr. / Moliūginis varškės pyragas

Moliūgai – ne tik daug vitaminų turinti daržovė, bet ir puikus pasirinkimas virtuvėje. Išmėginkite naujus, neįprastus receptus su moliūgais ir pradžiuginkite savo šeimą.

UŽKANDŽIAI

Receptai
Receptas: Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.

2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.

3. Tiekdami apibarstykite trupintu sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Moliūgai: 600.00 g (kubeliais pjaustytas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, raudonėliai ar kt. pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).

2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.

3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (trupintas pelėsinis)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (8-10)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4-5)
Česnakai: 6.00 skiltelės (5-6)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Raudonėliai: 5.00 g (kelios šakelės šviežių raudonėlių)
Mairūnas: 5.00 g (kelios šakelės šviežių mairūnų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 arbat. š. (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų.

2. Paruoštą masę apšlakstykite šaltu vandeniu, rankomis užminkykite tešlą, ją plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į karščiui atsparias kepimo formeles.

3. Kol ruošite įdarą, formeles su tešla sustatykite į šaldytuvą. Įdarui moliūgo minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir paskleiskite saikingai aliejumi pateptoje kepimo skardoje. Česnakus nulupkite, sukapokite. Rozmarinų lapelius smulkiai sukapokite. Aliejų, citrinų sultis, rozmarinus ir česnakus iki vientisumo išsukite, gautu mišiniu apšlakstykite moliūgus ir pašaukite juos 20 min. į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Kai liks kepti 5 min., suberkite riešutus. Atšalusius tešlos krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištrauktus atvėsinkite, įdarykite moliūgais. Ant viršaus berkite fetos kubelių ir petražolių lapelių.

Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Miltai: 260.00 g (ruginių viso grūdo - tešlai)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 100.00 g (1 žiupsnelis - tešlai ir 1 valg. š. rūpios, jūros - įdarui)
Moliūgai: 800.00 g (minkštimo - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (kapotų - įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Riešutai: 3.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Aliejus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (trečdalis žaliosios - įdarui)
Fetos sūris: 400.00 g
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

SALOTOS

Receptai
Receptas: Keptų moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 7
Kaip gaminti

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min. 

2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.

3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.

4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvų aliejus 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Sūris: 200.00 g (nebrandinto)
Salotos: 150.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.1 / 43
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (bolivinių balandų kruopų)
Sūris: 100.00 g („Fitaki“ ar kito panašaus minkšto sūrio)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (gliaudytų)
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrios moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 7
Kaip gaminti

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.

2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kumpis: 100.00 g (karšto rūkymo)
Varškės sūris: 100.00 g (rūkytas, su kmynais ar česnakais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Obuoliai: 70.00 g (pusės rūgštaus obuolio)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

SRIUBOS

Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 15
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.

3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (rauginti)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Morkos: 300.00 g
Porai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 7.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 200.00 g (dubenėlis baltos duonos skrebučių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 25
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
  2. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
  5. Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
  6. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
  7. Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  8. Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  9. Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 80.00 g
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (1,5 - moliūgų sėklų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 15
Kaip gaminti

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.

2. Šaukštu išskobkite moliūgų minkštimą, išmeskite žieveles. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Jei mišinys bus per tirštas, įpilkite truputį vištienos sultinio.

3. Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirinkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.  

Ingredientai
Moliūgai: 6.00 vnt. (nedideli)
Vištienos sultinys: 2.00 st.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nepilnas š. - malti)
Druska: 10.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 350.00 ml (liesos)
Grietinė: 200.00 ml (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Receptai
Receptas: Moliūgo ir mėsos apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite.

2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais.

3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdėkite pjaustytus špinatus ir supilkite visą masę į kepimo indą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Malta mėsa 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Špinatai: 30.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Mėsos prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 50
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka.
  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.
  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 g (dideli)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepti ir skardai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avienos ragu su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais.

2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Sudėkite svogūnus ir šiek tiek patroškinkite. Pabarstykite miltais, supilkite sultinį, vyną ir leiskite pavirti 25 minutes.

3.Sudėkite moliūgų gabaliukus ir dar troškinkite 15 minučių. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su grietine ir sudėkite į troškinį.

4.Užvirkite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, apšlakstykite  išspaustomis citrinų sultimis ir nukelkite nuo ugnies. Tiekite su virtais laukiniais ryžiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Jautiena: 800.00 g (aviena)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Grietinė: 250.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DESERTAI

Receptai
Receptas: Rudeninis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Miltus sutrupinkite su kambario temperatūros sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, minkykite rankomis, kol tešla taps vientisa. Suformuokite gumulą, įvyniokite į plėvelę ir 3 val. palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos 28 cm skersmens lakštą ir įtieskite į 24 cm skersmens apvalią skardą. Prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija, įberkite žirnių. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje maždaug 15 min. Išberkite žirnius. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.

3. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite minkštimą dideliais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Keptą moliūgą nusunkite, atvėsinkite ir sutrinkite. Pyragui reikės 2 puodelių moliūgų tyrės.

4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Sukrėskite baltymus ir gerai išmaišykite.

5. Supilkite masę ant pusiau iškepusio pyrago papločio, pašaukite į  200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (Tešlai)
Miltai: 180.00 g (Tešlai)
Cukrus: 100.00 g (Tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (Tešlai; šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės)
Moliūgai: 1500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai ir įdarui dar 3 vnt.)
Grietinėlė: 120.00 ml (Įdarui; riebios)
Rudasis cukrus: 100.00 g (Įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (Įdarui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pusė šaukštelio malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 26
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.   
  2. Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
  3. Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
  4. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  5. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  6. Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - baltymai)
Moliūgai: 400.00 g (nesaldintos tyrės)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 600.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais.
  2. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą.
  3. Užpilkite apelsinų sultimis ir kaitinkite, kol moliūgai suminkštės.
  4. Pagal skonį įberkite cukraus, gvazdikėlių, cinamono, vanilinio cukraus.
  5. Maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Pavirkite dar 10 min, kad masė sutirštėtų.
  6. Filo tešlą pamažėle atšildykite šaldytuve.
  7. Imkite po lakštą (kitus palikite uždengtus drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų) ir kiekvieną aptepkite lydytu sviestu.
  8. Lakštus dėkite vieną ant kito, kol tešla pasibaigs.
  9. Ant sluoksniuotos tešlos krėskite moliūgų džemą, susukite voleliu, kraštelius suklijuokite riebalais.
  10. Vyniotinį klokite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.

 

Ingredientai
Šaldyta filo tešla: (pakuotė) 1.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g
Moliūgai: 400.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Citrinos: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal poreikį - apibarstymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 51
Kaip gaminti
  1. Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
  2. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
  3. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
  4. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.

Receptą atsiuntė Edita A.

Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Moliūgai: 800.00 g (tyrės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 100.00 g (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Romas: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 4.00 arbat. š. (rožių)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Bruknės: 2.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką