Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: skoniais nustebinkite artimuosius

Dar vienas savaitgalis, dar viena puiki receptų dozė, tad belieka tik išsirinkti ir kibti į darbą.
Įmantriai įdarytos bulvės
Įmantriai įdarytos bulvės / Autorės nuotr.

Užkandžiai

Sumuštiniai su sardinių kremu
Receptas: Sumuštiniai su sardinių kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Sardinės: (skardinė konservuotų) 1.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Duona: 3.00 riekės (3 valg. š. trupinių ir 2 riekės grūdėtosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkintų šviežių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną ir kepkite, kol pasidarys skaidrus.

2. Į keptuvę su svogūnais suberkite čiobrelius, duonos trupinius, sukrėskite jogurtą, nuvarvintas ir šakute sutrintas sardines, nuluptus ir smulkiai sukapotus kiaušinius, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Duonos riekes iš pradžių paskrudinkite, paskui aptepkite sardinių kremu ir kepinkite ant grotelių, kol pradės putoti. Sumuštinius patiekite karštus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Mielės: 5.00 g (sausos)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 60 g svorio)
Pienas: 165.00 ml (šiltas (tiek, kad bendras kiaušinio ir pieno svoris būtų 220–230 g))
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkštas)
Pieninės dešrelės (8 cm ilgio): 16.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite.
  2. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta miltų, įberkite jų šiek tiek, kad išminkytumėte reikiamą tešlą.
  3. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir toliau minkykite, kol jis tolygiai pasiskirstys tešloje. Kai įdėsite sviestą ir pradėsite minkyti, pamatysite, kad jis ims veltis aplink dubens sieneles, ant rankų ir neįsiminkys į tešlą iš karto. Neišsigąskite, viskas yra gerai – tiesiog nenustokite minkyti ir jau po kelių minučių tešla bus lygi, elastinga ir vientisa.
  4. Perdėkite tešlą į švarų, šlakeliu aliejaus išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite tešlai pakilti: palikite ją 1 val. 30 min. šiltoje kambario temperatūroje. Tešlos tūris po šio laiko turi padvigubėti.
  5. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite. Padalykite į 16 lygių dalių šešiolikai bandelių. Iš kiekvienos suformuokite po ritinėlį (maždaug 20–25 cm ilgio) ir 5 min. palikite ritinėlius pakilti. Po šio laiko juos dar šiek tiek „pratempkite“ ir „pakočiokite“ tarp delnų, kad būtų kiek ilgesni ir vienodo storio. Ritinėlio ilgis priklauso nuo jūsų naudojamų pieninių dešrelių ilgio – jis turi būti pakankamas, kad apvyniotumėte ją visą. Apvyniokite tešlą aplink dešrelę ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės, kad tešlos galai būtų apačioje. O kad bandelės gražiai iškeptų, tešlos ritinėlio galus stenkitės kuo labiau prilipinti prie bandelės, antraip kepdami jie atšoks ir bandelės praras savo dailią formą.
  6. Uždenkite kepimo skardą šiek tiek drėgnu rankšluostėliu ir vėl palikite pastovėti, kol tešla pakils dvigubai.
  7. Per šį laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  8. Pakilusių bandelių paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir apie 8 min. kepkite. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ºC ir dar apie 5 min. kepkite, kol bandelės bus gražios aukso spalvos.
  9. Išimkite iš orkaitės. Galite jas valgyti dar šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame inde.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Suskleisti
Baklažanų suktinukai
Receptas: Baklažanų suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 - 2)
Majonezas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 5)
Sūris: 100.00 g
Aliejus: 40.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį.
  2. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti.
  3. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą.
  4. Česnako kiekis pagal tai, kokį aštrumą mėgstate. Aptepkite keptą baklažaną majonezu su česnaku.
  5. Uždėkite pomidoro riekelę ir gabaliuką sūrio ir viską suvyniokite į ritinėlį.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Daiva Minkevičienė

Suskleisti

Salotos

Obuolių ir burokėlių salotos
Receptas: Obuolių ir burokėlių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 88
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti dideli)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 g (kelios šakelės jaunų)
Kaip gaminti

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite.

3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite po šaukštelį visų sėklų (geriau jų neskrudinkite, bus sveikiau) ir papuoškite šalavijų šakelėmis.

Suskleisti
 Salotos su kuskusu ir petražolėmis
Receptas: Salotos su kuskusu ir petražolėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (1 - didelis ir 2 - vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, užbarstykite pipirų ir pasūdykite. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, papuoškite pjaustytais vyšniniais pomidoriukais.

3. Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.

Petražolės dera su visomis prieskoninėmis žolelėmis, tinka į beveik visus mėsos ir žuvų patiekalus, sriubas, padažus, salotas, daržovių, bulvių patiekalus, tešlos gaminius ir apkepus.

Suskleisti
Jautienos salotos
Receptas: Jautienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (filė)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 20.00 g (viena sauja smulkinto)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Žuvų padažas: 1-1,5 arbat. š. 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Mėtos: 5.00 g (lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras.

2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai supjaustykite.

3. Dideliame dubenyje išmaišykite svogūnus, kalendras, įpilkite citrinų sulčių, žuvų padažo, įberkite cukraus,  aitriųjų pipirų. Suplėšykite mėtų lapelius ir užberkite ant viršaus. Salotas sudėkite ant jautienos riekelių. Aštrumui numalšinti salotas galite tiekti  su jogurto ir citrinų žievelių padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Sriubos

Sočioji sriuba
Receptas: Sočioji sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Kiauliena: 200.00 g (liesos)
Špinatai: 300.00 g (šviežių ar šaldytų)
Pupelės: 1.00 st. (tinka ir konservuotos)
Sultinys: 5.00 st. (tirpaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytą mėsą, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną ir kepkite, kol praskaidrės.

.2 Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Pupeles išmirkykite ir išvirkite (konservuotas – nuvarvinkite).

3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite mėsą, pomidorus, pupeles ir virtkite ant nedidelės ugnies 15–20 min. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir virkite dar 2 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Migdolų sriuba
Receptas: Migdolų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Migdolai: 300.00 g (sumaltų riešutų ir migdolų plokštelės papuošimui)
Cukrus: 80.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 100.00 ml
Vanilė: 2.00 arbat. š. (ekstraktas)
Kaip gaminti
  1. Cukrų ištirpinkite piene ant silpnos ugnies, bet neužvirkite. Įpilkite vanilės ekstrakto ir sumaltus migdolų riešutus.
  2. Virkite pieną su migdolais ant silpnos ugnies kelias minutes įdedant po vieną kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite.
  3. Įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite.
  4. Patiekite užbarstant skrudintų migdolų plokštelių.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Sriuba su lašišomis
Receptas: Sriuba su lašišomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g
Bulvės: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Grietinėlė: 200.00 ml
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - baltųjų)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  2. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve.
  3. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite.
  4. Svogūnų ir salierų masę krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite bulves ir virkite, kol jos suminkštės.
  5. Supilkite grietinėlę, dar kartą užkaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais.  
  6. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinusi sumeskite į puodą. Virkite apie 4 min.
  7. Galiausiai suberkite krapus, puodą uždenkite ir apie 10 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  8. Dalį lašišų išgriebkite.
  9. Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į lėkštes, sudėkite likusius žuvies gabalėlius, papuoškite krapų šakelėmis.
Suskleisti

Karštieji patiekalai

Įmantriai įdarytos bulvės
Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
Receptas: Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (riebios arba grietinės)
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt. (10 - 12)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Miltai: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.

2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.

3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (tešlai)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje - įdarui)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų - įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.

2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Desertai

Desertiniai bokšteliai
Receptas: Desertiniai bokšteliai
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kukurūzų miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 500.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 3.00 g (pusė arbat. š.)
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos.

2. Trynius išplakite ir sumaišykite su apelsinų sultimis, šaukštu nutarkuotos apelsino žievelės, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, kokosų drožlėmis ir rikotos sūriu.

3. Kukurūzų miltus atsargiai sumaišykite su plaktais kiaušinio baltymais, tada abi mases atsargiai sumaišykite šaukštu, o ne elektriniu plakikliu – masė turi gautis puri.

4. Karščiui atsparias keksiukų formeles patepkite riebalais ir atsargiai sukrėskite tešlą.

5. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Galite teikti su gardžiui vaniliniu padažu arba šaldytomis trintomis uogomis.

Suskleisti
Desertinis fondiu
Receptas: Desertinis fondiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Bananai: 200.00 g
Kiviai: 200.00 g
Braškės: 200.00 g
Mangas: 200.00 g
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ne mažiau nei 80 proc. kakavos)
Grietinėlė: 150.00 ml (riebi)
Pienas: 100.00 ml
Vanilė: 1.00 vnt. (lazdelė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Kaip gaminti

1. Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai tamsėjančius, pavyzdžiui, obuolius ar kriaušes, apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį. Jį įstatykite į didesnį vandens pripiltą puodą ir ant labai silpnos ugnies ištirpykite.

3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir aštriu peiliuku iškrapštykite sėklytes.

4. Į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, supilkite pieną, suberkite vanilės sėklytes. Pagardinkite maltomis aitriosiomis paprikomis, išmaišykite, dar kiek pakaitinkite ir supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė.

5. Vaisių gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.

Kulinaro patarimas. Desertinius vaisių fondiu gardu papildyti biskvito gabalėliais. Juos kaip ir vaisius pjaustykite ne per mažais kubeliais, kad nekristų nuo šakutės ar iešmo. Šokolade mirkytus vaisių gabalėlius galite apibarstyti kokosų drožlėmis arba maltais riešutais.

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 162
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius