Dabar populiaru
Publikuota: 2017 sausio 14d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis – sotūs patiekalai

Štolenas su varške
g-blogas.lt nuotr. / Štolenas su varške

Skaniausi patiekalai iš Ji24 receptų skrynelės jau laukia jūsų – rinkitės, gaminkite ir, žinoma, dalinkitės.

UŽKANDŽIAI

Receptai
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietinių užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.5 / 14
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.

2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes palaikykite inde virš garų, kad suminkštėtų.

3. Taip paruoštus špinatus sumaišykite su gerai nuvarvinta varške ir ožkų pieno sūriu, įspauskite nuluptas česnako skilteles, įmaišykite trupintą sūrį, bazilikų padažą, grietinę.

4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Iš tešlos iškepkite didesnius lietinius. Ant kiekvieno krėskite įdaro, tada vėl klokite lietinį ir krėskite likusį įdarą.

6. Lietinių sluoksniuotį paslėkite medine lentele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą dailiais stačiakampiais.

Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 100.00 ml (tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Špinatai: 100.00 g (2 saujelės lapų įdarui)
Varškė: 200.00 g (grūdėtos, įdarui)
Ožkų pieno sūris: 40.00 g (smulkinto, įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Bazilikų padažas (įdarui) 1.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Kaip gaminti
  1. Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes.
  2. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min.
  3. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų.
  4. Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi.
  5. Paruoškite varškės padažą, svieste apkepkite 50 g apvirtų smidrų.
  6. Sudėkite viską į lėkštę ir papuoškite citrinos griežinėliu.
Ingredientai
Žuvis: 210.00 g (70 - atšildytos jūros lydekos filė, 70 - atšildytos skorpionžuvės filė ir 70 - atšildytos lašišos filė)
Krevetės: 2.00 vnt. (atšildytų karališkų krevečių)
Citrinos: 1.00 vnt. (10 gramų)
Bazilikai: 3.00 vnt. (keletas šviežių lapelių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Druska: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Varškė: 25.00 g (Varškės padažui)
Svogūnų laiškai: 3.00 g (Varškės padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Krapai: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Kefyras: 20.00 ml (Varškės padažui)
Pipirai: 2.00 g (šviežių aitriųjų paprikų - varškės padažui)
Smidrai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

SALOTOS

Receptai
Receptas: Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti

1. Nuplautas, nusausintas salotas suplėšykite, gražgarstes kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Nuluptus burokėlius supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3. Apelsinus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, minkštimą pasmulkinkite. Smulkintus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.

4. Į dubenį suberkite salotas ir gražgarstes, išmaišykite. Ant viršaus sudėkite keptus burokėlius, apelsinų gabalėlius. Viršų apibarstykite skrudintais riešutais, smulkintu sūriu.

5. Paruoškite užpilą: nuluptą česnako skiltelę sutrinkite ir gerai išsukite su skystu medumi. Supilkite balzaminį actą, aliejų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Apliekite salotas.

 

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nedidelė gūžė)
Gražgarstės: 30.00 g (2 saujos)
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 30.00 g (saujelė)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 200.00 g (150-200 g)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 3.00 valg. š. (skystas - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su paukštiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 8
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite.

2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir kepinkite, kol gražiai apkrus. Supilkite kokosų pieną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų apie 20 minučių patroškinkite.

3. Iš skysčio išgriebtus mėsos gabalėlius palikite nuvarvėti ir atvėsti. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.

4. Į serviravimo lėkštes dėkite pikantiškos troškintos paukštienos, ant viršaus užberkite smulkintų kriaušių, parmezano, šviežių gražgarsčių. Iš nurodytų produktų sumaišykite padažą. Juo apliekite salotas.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Kokosų pienas: 250.00 ml (nesaldintas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Kalendros: 3.00 g (žiupsnis)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (drožlių)
Kriaušės: 2.00 g (šviežios)
Gražgarstės: 4.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį ir padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso balto - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 29
Kaip gaminti

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.

  1. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles.
  2. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus.
  3. Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
  4. Viską sumaišykite su avinžirniais, prieskoniais ir užpilkite padažu.
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avinžirniai: 2.00 st. (virtų arba konservuotų)
Datulės: 1.00 st. (1/3 smulkintų)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/3)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (1/3 - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - padažui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (asafetida - pagal skonį - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

SRIUBOS

Receptai
Receptas: Paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 19
Kaip gaminti
  1. Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
  2. Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min.
  3. Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę.
  4. Aitriąją papriką sukapokite.
  5. Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
  6. Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
  7. Sriubą suplakite.
  8. Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.
  9. Masę įmaišykite į sriubą.
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1500.00 ml
Bulvės: 300.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (2 - raudonos ir 2 - geltonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirneliai)
Bri sūris: 150.00 g (minkšto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Pipirniai: (grūdeliai - papuošimui) 3.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 25
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
  2. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
  5. Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
  6. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
  7. Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  8. Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  9. Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 80.00 g
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (1,5 - moliūgų sėklų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 25
Kaip gaminti

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (sauja, džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)
Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Receptai
Receptas: Paukštienos maltiniai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.

2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis suminkykite vientisą masę.

5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.

6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.

Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su tunu ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.5 / 8
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepinkite, kol paruduos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvę. Taip pat sudėkite gerai nusausintą konservuotą tuną, špinatų lapus ir kepinkite dar 2 minutes.

3. Į paruoštą padažą sudėkite virtus makaronus ar tortellini, suberkite tarkuotas žieveles ir šviežiai maltus pipirus. Minutę viską kaitinkite ant didelės ugnies.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (arba tortellini su sūrio įdaru)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 250.00 g (vyšniniai)
Tunas: 185.00 g (konservuotas aliejuje)
Špinatai: 100.00 g (jauni lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 citrinos tarkuotų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsainiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais.
  2. Viską išmaišykite ir šiek tiek pamalkite maisto smulkintuvu.
  3. Sudėkite krapus, masę padalinkite į 4 lygias dalis ir rankomis suformuokite apvalius kepsnelius.
  4. Juos apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1–24 valandoms.
  5. Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus.
  6. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus.
  7. Bandeles perpjaukite pusiau, patepkite pomidorų padažu, dėkite po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožkite antra puse bandelės.
  8. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
  9. Paruošite per 1 val., neskaičiuojant laikymo šaldytuve laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežios filė)
Garstyčios: 3.00 arbat. š. („Dijon“)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Batonas: 2.00 riekės
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio smulkintų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (konservuotų, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (augalinio - kepimui - pagal poreikį)
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DESERTAI

Receptai
Receptas: Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 78
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija.

2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes. Išimkite ir atidėkite į šalį.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.

4. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite smulkintą šokoladą ir sviestą. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esančius šokoladą ir sviestą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti.  Kaitinkite, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase.

5. Nuimkite dubenį nuo puodo. Šokolado ir sviesto masę perpilkite į kitą, didesnį dubenį. Suberkite cukrų ir išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami. Supilkite ir įmaišykite vanilės ekstraktą.

6. Galiausiai suberkite į dubenį miltų mišinį: berkite jį per tris kartus, vis išmaišydami tešlą.

7. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo indą ir paskleiskite jame kuo tolygiau. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Atidžiai stebėkite kepimo laiką, kuris didele dalimi priklauso ir nuo Jūsų orkaitės – ruošiant šį amerikietišką šokoladinį pyragą, labai svarbu išimti jį iš orkaitės ne per anksti ir ne per vėlai. Ar pyragas jau iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku. Įkiškite jį į kepinio centrą ir ištraukite:

• o jeigu ant medinio pagaliuko liko keli tvirtesnės tešlos gabalėliai, pyragą tuojau pat imkite iš orkaitės – jis idealiai iškepęs.

• o jeigu medinis pagaliukas visas yra apsivėlęs skysta tešla, jis dar neiškepęs – kepkite toliau, nuolat stebėdami ir tikrindami pyrago būklę.

• o jeigu medinis pagaliukas visiškai švarus – reiškia, jog pyragą perkepėte ir jis neteko savo išskirtinės drėgnos konsistencijos. Todėl, kad ir kaip tai būtų įprasta kepant kitus pyragus, jokiu būdu nelaukite, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš orkaitės, bus švarus.

8. Išėmę pyragą iš orkaitės, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tai gali trukti porą valandų, tačiau būkite kantrūs – kitu atveju, jei bandysite iš kepimo indo išimti pyragą anksčiau, dar karštą, tai sėkmingai padaryti bus labai sunku. Taigi, atvėsinę iki kambario temperatūros, išimkite iš kepimo indo.

9. Jei nusprendėte naudoti šokoladą ir riešutus, šokoladą iš pradžių ištirpinkite „garų vonelėje“. Nuo pakepintų riešutų nuimkite odeles – jos atšoks labai lengvai, vos patrynus tarp delnų ar pirštų. Tirpintu šokoladu aptepkite atvėsusį šokoladinį pyragą. Iš karto apibarstykite smulkintais kepintais riešutais. Palikite pyragą pastovėti, kol šokoladas sustings. Tuomet supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

10. Jeigu šokolado ir riešutų nenaudosite, galite iš karto, atvėsusį išėmę iš kepimo indo, supjaustyti kvadratėliais, o prieš patiekdami apibarstyti kakava ar milteliniu cukrumi. Skanaus!

Labai labai šokoladinį pyragą kepė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie) (JAV)

Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 6.00 g (3/4 arbat. š.)
Sviestas: 175.00 g
Cukrus: 450.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 maži)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Druska: 5.00 g
Juodasis šokoladas: 180.00 g (ir 100 g viršui aplieti, bet nebūtina)
Riešutai: 120.00 g (mėgstami riešutai, bet nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsininis keksas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 48
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase.
  2. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (jei reikia, prieš tai išteptą sviestu) ir keksą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~50–55 min.

* Iš tokio kiekio išeina gana didelis keksas (dėl to ir kepti tenka taip ilgai), tad jei norite, galite daryti mažesnį, tiesiog naudokite pusę visų produktų kiekio ir, žinoma, nepamirškite, kad kepti reikės trumpiau.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 4.00 st.
Kepimo milteliai: 4.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Cukrus: 2.00 st.
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Grietinė: 1.00 st. (0,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės)
Sultys: 100.00 ml (2 apelsinų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Štolenas su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 19
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais.
  2. Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite sviestą, varškę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstraktą.
  3. Rankomis suminkykite vientisą tešlą.
  4. Suformuokite kepaliuką, dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, 60–70 minučių.
  6. Gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.
  7. Pjaustykite atvėsusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 150.00 g
Citrinų cukatos: 50.00 g
Razinos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros)
Kreminė varškė: 250.00 g
Riešutai: 100.00 g (smulkintų pekano/karijų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Rusijos saugumo tarnybos taikosi į Krymo totorius kaip į islamistinius teroristus

Gazas

„Drifto“ varžybose Palangoje – per plauką tragedija nepasibaigusi „Nissan“ avarija

Verslas

Automobilių pramonė prašo D.Trumpą susilaikyti nuo tarifų

Sportas

Su trenksmu – Kenijos bėgikė įspūdingai pagerino pasaulio rekordą

Aktualu

Masinė avarija sostinėje: po sunkvežimiu palindo automobilis, žuvo žmogus, yra ir sužeistų

Gazas

Netikėta žinia: „Skuba Racing Team“ traukiasi iš Palangos lenktynių, „Big Daddy“ neatlaikė

Sportas

Kroatijos puolėjas atsisakė pasaulio čempionato sidabro

Aktualu

JAV teisėsauga gavo D.Trumpą kompromituojantį pokalbio įrašą: kalbama apie meilės romaną

Vardai

Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška: „Išgelbėkit gyvūną iš velnio namų“

Patikrinta 15min Gyvūnų klubas

Tiesa ar melas? N.Zobovas įsitikinęs, kad meškos nėra mėsėdės: „Nevalgo iš tikrųjų. Nevalgo“

Aktualu

S.Gentvilas meta iššūkį V.Grubliauskui Klaipėdos mero rinkimuose

Aktualu

„Novičiok“ apsinuodijęs Charlie Rowley išrašytas iš ligoninės

Verslas

Lietuvoje sulaikytas sukčius iš grupuotės, padariusios 18 milijonų eurų žalą

Pasaulis kišenėje

Motociklininkai Asta ir Linas beveik po 2 metų kelionės grįžta į Vilnių: „Bus keista turėti grafiką“

Gazas

„Aurum 1006 km lenktynėse“ įtampa pasiekė piką: paskutinę akimirką „pole“ poziciją išsikovojo Robertas Kupčikas

Deuce

Jautrus Novako Džokovičiaus laiškas – apie palaimingą tėvystę ir vidines abejones

Aktualu

Ekvadoriečio užpuolimas Vilniuje: policijos ir nukentėjusiojo versijos kardinaliai skiriasi

Vardai

Palangos trasa savu „Porsche 911 Turbo S“ lėkė R.Javtokas: jo „žirgą“ išbandė ir J.Valančiūnas

Interviu Aktualu

Skaudų smūgį gavęs Alytaus meras V.Grigaravičius: „Aš visuomet buvau nusivylęs politika“

Aktualu

Fotokonkursas „Žalia vasara“: pasigrožėkite skaitytojų kadrais (II)

Naujienos

Aktualu

Rusijos saugumo tarnybos taikosi į Krymo totorius kaip į islamistinius teroristus

Gazas

„Drifto“ varžybose Palangoje – per plauką tragedija nepasibaigusi „Nissan“ avarija

Aktualu

Norėjo nuraminti, bet sužalojo: anūką globojanti klaipėdietė pasijuto įbauginta

Pasaulis kišenėje

Kretingos rajone palangiškis sukūrė didžiausią Europoje japonišką sodą

Gazas

Greičiausiai TCR komandai vadovaujantis M.Varža: „Tikslas – laimėti klasėje, bet apetitas auga“

Vardai

Valdovų rūmų kiemas netikėtai virto Vokiečių gatve: „G&G Sindikatas“ pakartojo projektą „Unplugged“

Aktualu

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas: išrašome ir 100 eurų baudas

24sek

Po klubą sukrėtusių permainų – „Raptors“ vadovo atsiprašymas

XX a. pradžioje veikusio žmonių zoologijos sodo likučiai Prancūzijoje

Vardai

Kourtney Kardashian mylimasis iškėlė viešą pavydo sceną dėl seksualios nuotraukos

Sportas

Kroatijos puolėjas atsisakė pasaulio čempionato sidabro

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė 77-erių Elena gėlėmis džiugina visą daugiabutį

24sek

LaMelo ir LiAngelo pelnė 96 taškus, bet kritika tęsiasi: „Tai laiko švaistymas“

Gazas

Palangos lenktynės tapo tikru „raliu“: tenka dardėti žvyrkeliais

Gyvenimas

Kodėl imituodamos orgazmą šiandien dėl to pasigailėsite rytoj?

Pasaulis kišenėje

Su meškomis namie susidūrę lietuviai: „Prasivėrė durys, o ten stovėjo meška ir žiūrėjo“

Vardai

Kaune – baleto šokėjų A.Mikalajūnaitės ir V.Osadčenko vestuvės: pirmiausia įsimylėjo kūno kalbą

Verslas

Automobilių pramonė prašo D.Trumpą susilaikyti nuo tarifų

Sportas

Su trenksmu – Kenijos bėgikė įspūdingai pagerino pasaulio rekordą

Aktualu

Masinė avarija sostinėje: po sunkvežimiu palindo automobilis, žuvo žmogus, yra ir sužeistų

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką