TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio valgiaraštis: subalansuota geram orui

Kepta vištiena
Vida Press nuotr. / Kepta vištiena
Šaltinis: 15min
0
A A

Pagaliau sulaukėme – sinoptikai žada šiltą ir saulėtą savaitgalį! Tarp gulėjimo hamakuose, maudynių ir kitų pramogų metas pasimėgauti gardžiu, vasarišku maistu – vėsinančiomis sriubomis, ant grotelių keptais patiekalais, gaiviais gardėsiais...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Sriubos:

Receptai
Receptas: Turkiška jogurto šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 500.00 g (natūralaus, geriausiai – turkiško arba graikiško)
Agurkai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.

2. Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.

4. Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Receptai
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Receptai
Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 47
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Receptai
Receptas: Burokėlių ir apelsinų šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 800.00 g (švieži jauni)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. (maltos)
Sultinys: 1.00 l (1,2 l daržovių arba paukštienos)
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 1.00 st. (gruzdučiai)
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
  2. Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite kalendras ir maišydama kepinkite dar 3 minutes. Sudėkite smulkintus burokėlius, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, virkite sriubą apie 20 minučių. Sutrinkite elektrine trintuve, palikite atvėsti.
  3. Įmaišykite tarkuotas apelsinų žieveles, citrusų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite. Porą valandų šaldykite.  Tiekdama į kiekvieną ledinės sriubos dubenį įberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, batono gruzdučių.

Salotos:

Receptai
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Azijietiškos ryžių makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Krevetės: 250.00 g (nevirtų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė Romaninių)
Kopūstai: 0.20 vnt. (nedidelio raudonojo)
Svogūnai: 0.25 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų)
Sezamo sėklos: 1.50 valg. š. (pakepintų sausoje keptuvėje)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovinto, susmulkinto)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.50 arbat. š. (skysto; padažui)
Raudonojo kario pasta: 0.75 valg. š. (geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui)
Sojos padažas: 1.50 arbat. š. (lengvo, su sumažintu druskos kiekiu)
Kaip gaminti

1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.

2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.

4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.

5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.

6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.

Receptai
Receptas: Lapinės salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sultenės: 120.00 g
Burokėlių lapeliai: 150.00 g
Gražgarstės: 150.00 g
Pomidorai: 220.00 g (vyšninių)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Saulėgrąžų daigai: 30.00 g
Kanapių sėklos: 10.00 g (lukštentų)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Sultenes, burokėlių lapelius, gražgarsčių salotas bei saulėgrąžų daigus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Supjaustykite ožkos sūrį gabaliukais.

3. Pasigaminkite užpilą: bazilikų pesto padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis supilkite į indą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

4. Į dubenį sudėkite jau nuplautas ir nusausintas salotas – sultenes, burokėlių lapelius, gražgarstes, taip pat pomidoriukus, užpilkite padažu ir lengvai išmaišykite. Sudėkite ožkos sūrio gabaliukus ir pabarstykite saulėgrąžų daigais bei kanapių sėklomis.

Receptai
Receptas: Žalių lapelių salotos su uogomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 50.00 g (sultenės, „frizės“, špinatų, gražgarstės, cikorijos lapelių)
Citrinos: 0.50 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Avietės: 8.00 vnt.
Šilauogės: 8.00 vnt.
Gervuogės: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  • Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Išspauskite citrinos sulčių, tinka ir baltojo vyno actas. Saikingai pabarstykite stambia druska. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, bet atsargiai, kad lapeliai liktų traškūs.
  • Patiekdami užmeskite avietes, gervuoges ir šilauoges. Uogas galite naudoti įvairias, netgi šaldytas. Tik iš anksto išimkite iš šaldiklio.
Receptai
Receptas: Brokolių salotos su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 700.00 g
Migdolai: 45.00 g (riekelėmis supjaustytų ir pakepintų)
Jogurtas: 120.00 ml (natūralaus; padažui)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (baltojo; padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 0.50 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (smulkiai supjaustyto)
Kaip gaminti

1. Brokolius nuplaukite, kiek įmanoma nusausinkite ir padalykite į žiedynus. Suberkite juos į didelį dubenį, dėkite ten ir migdolus bei spanguoles.

2. Iš likusių produktų nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą ir apipilkite juo brokolių-spanguolių-migdolų mišinį. Gerai išmaišykite ir patiekite!

Rimtieji patiekalai:

Receptai
Receptas: Aštrūs vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Actas: 1.00 valg. š. (1 - 2 raudono vyno acto arba raudono vyno)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (dižono)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Čili pipiras: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 g (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
  2. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
  3. Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
  4. Galite kepti ant grotelių.
  5. P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Receptai
Receptas: Rytietiški vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės (smulkinto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (trinto šakniastiebio)
Citrinžolė: (smulkiai supjaustyta baltoji dalis) 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (sulčių)
Saldus aitriųjų paprikų padažas: 4.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kafiro žaliųjų citrinų lapai: (smulkiai pjaustytų) 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
  2. Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
  3. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai  išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
  4. Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

Receptai
Receptas: Ant grotelių keptas sūris
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 1.00 vnt. (varškės arba fetos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (bazilikai, rozmarinai, krapai, svogūnai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.

2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Receptas: Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Smidrai: 20.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 4.00 vnt.
Lašiša: 4.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (pvz. Vynuogių kauliukų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Saldus čili padažas: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aitraus - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
  2. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
  3. Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
  4. Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
  5. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
  6. Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
  7. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
Receptai
Receptas: Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (griežinėlių kiaulienos nugarinės)
Žiediniai kopūstai: 1.00 kg
Cukinijos: 1.00 vnt.
MAGGI meksikietiško padažas:(pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
MAGGI aštrus kečupas:(pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5 (pvz., vynuogių kauliukų))
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val.
  2. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 20 min.
  3. Mėsą kepkite ant žarijų arba keptuvėje su grotelėmis, kiekvieną pusę po maždaug 8 min.

Patiekalą pagardinkite MAGGI kečupu ar padažu bei petražolėmis.

Desertai:

Receptai
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.3 / 45
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Receptai
Receptas: Naminiai ledai ant pagaliuko
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gaiva:(žr. gaivos receptą) 200.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Gliukozės sirupo: 2.00 valg. š.
Avietės: 1.00 sauja (arba kitos pasirinktos uogos)
Kaip gaminti
  1. Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
  2. Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
  3. Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
  4. Šaldykite 3 valandas.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.2 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krekeriai: 150.00 g (sūrių (pagrindui))
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (lydyto; pagrindui)
Kondensuotas pienas: 400.00 g (įdarui)
Žalioji citrina: 150.00 ml (sulčių; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (žaliosios)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; įdarui)
Kaip gaminti

Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.

Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.

1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.

3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.

4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.

6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.

7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.

8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.

Receptai
Receptas: Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Nektarinai: 6.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kokosų pienas: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Perpjaukite nektarinus per pusę. Šaukšteliu išskobkite kauliuką ir kaulavietes. Suplakite kiaušinį su cukrumi ir kokosų pienu. Plakite kol cukrus ištirps.

2. Į išskobtas kaulavietes šaukštu sklidinai įpilkite plakinio. Sudėkite nektarinų puseles į garintuvą ir kaitinkite virš garų 5–10 minučių.

3. Nuėmę nektarinus nuo karščio palaukite, kol atvės.

Receptai
Receptas: Ledų kremas su juodaisiais serbentais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ledai: (plombyro) 500.00 g
Serbentai: 1.00 kg (juodųjų)
Grietinėlė: 200.00 g
Cukrus: 4.00 valg. š.
Romas: 6.00 valg. š. (konjako ar bet kokio uogų likerio)
Gervuogės: 1.00 st. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Kremą reikia paruošti greitai, kad ledai nespėtų ištirpti.
  2. Juoduosius serbentus nuplaukite, nusausinkite, sumaigykite grūstuvu ir sumaišykite su alkoholiu.
  3. Suplakite pasaldintą grietinėlę. Ledus sumaišykite su grietinėle ir 2/3 gautos masės sumaišykite su uogomis.
  4. Į ledaines dėkite kremą su juodaisiais serbentais. Ant viršaus dėkite po 2-3 šaukštus kremo be serbentų ir papuoškite šviežiomis gervuogėmis ir mėtų lapeliais.

 

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką