Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 16d. 15:00

Savaitgalio valgiaraštis: šylant orams – lengvesni ir greitesni patiekalai. 25 receptai

Ant grilio kepta vištos krūtinėlė su salotomos
Vida Press nuotr. / Ant grilio kepta vištos krūtinėlė su salotomis

Vėsūs rytai, įšylančios dienos, tai saulė, tai lietus – tokios žadamos būsimo savaitgalio dienos. Panašu, jog daugeliui norėsis pasivaikščioti ar padirbėti lauke, tad maisto ruošimui skirsime kiek mažiau laiko. Ta proga – lengvesnių ir greit paruošiamų patiekalų rinkinys.

Sriubos:

Receptai
Receptas: Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 7
Kaip gaminti

1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.

2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.

3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (labai plonai supjaustytos)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Porai: 2.00 vnt. (tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais)
Citrinos žievelė: 3.00 vnt. (plonai nupjautos juostelės)
Pankolis: 1.00 vnt. (be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais)
Pupelės: 1.00 vnt. (skardinė baltųjų, perskalautų šaltu vandeniu)
Šaldyti žirneliai: 1.00 puodelis
Žirnių ankštys: 1.00 sauja (kuo šviežesnių ir traškesnių)
Špinatai: 2.00 sauja (nedidelių lapelių, nuplautų, be kietų kotelių)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Miso pasta: 1.00 arbat. š. (šviesios (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 9
Kaip gaminti

1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.50 l (kokybiško)
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio šviežio gabalėlis)
Česnakai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Makaronai: 100.00 g (arba pusė pakuotės; azijietiškų kiaušininių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Daigai: 3.00 sauja (porų)
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Plonais žiedais supjaustykite porą, žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais.

2. Plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės – apie 5 min. Į puodą suberkite ir kopūsto žiedynus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min.

3. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite ir virkite tol, kol žiediniai kopūstai bus tokie minkšti, kad nesunkiai juos sutrintumėte šakute. Į virimo pabaigą suberkite pupeles (saujelę pasilikite atsidėję), pakaitinkite, kad ir pupelės būtų karštos, o tada nukelkite puodą nuo kaitros ir įmerkiamu elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos tyrės, jei pernelyg tirštą, galite įpilti dar verdančio vandens.

4. Berkite druskos, negailint – pipirų, taip pat kapotų rozmarinų ar nuskabytų čiobrelių lapelių. Pateikdami į kiekvieną dubenėlį dar įberkite pasiliktųjų pupelių ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didelis, nupjautais kietais žaliais lapais)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (500–600 g svorio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Pupelės: 1.00 st. (virtų baltųjų (tinka ir konservuotos))
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kapotų šviežių)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (kapotų šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Plačiadugniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir suberkite svogūnus. Maišydami pakepinkite 2-3 min., kol ims minkštėti, suberkite česnakus, pakepinkite apie minutę, kol pakvips, tačiau neleiskite pradėti svilti.

2. Suberkite į puodą ir smidrus (kelias viršūnėles pasilikite papuošimui) bei žiedinius kopūstus, įpilkite kelis šaukštus vandens, karštį sumažinkite iki minimalaus ir uždengę patroškinkite apie 7-9 min. Tada supilkite sultinį (ar vandenį), pasūdykite, užvirkite ir palikite toliau virti ant silpnos ugnies apie 15 min., kol daržovės bus visiškai minkštos.

3. Nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite žoleles, palaikykite uždengę kelias minutes, o tada sutrinkite elektriniu trintuvu, kol gausite skystą kreminę konsistenciją.

4. Jei dar reikia, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų, įpilkite citrinos sulčių, paragaukite, ar nieko netrūksta.

5. Sriubą galite atvėsinti, galite valgyti ir šiltą. Prieš pat patiekiant į dubenėlius įberkite pasiliktų šviežių žolelių, pistacijų ir plonyčiais griežinėliais supjaustytų smirdų viršūnėlių.

Ingredientai
Smidrai: 24.00 vnt. (nupjautais sumedėjusiais galais ir supjaustyti 2-3 cm gabaliukais)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis, nuplautas ir suskirstytas žiedynais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, nuluptas ir supjautytas kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (nuluptos ir susmulkintos)
Sultinys: 1.00 l (arba vandens)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui))
Krapai: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai sukapotų (šiek tiek pasilikite papuošimui))
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių lapelių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (gali reikėti ir daugiau)
Pistacijos: 50.00 g (nesūdytų, tik švelniai pakepintų keptuvėje ir stambiai sukapotų; nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 25
Kaip gaminti

1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Mėsos patiekalai:

Receptai
Receptas: Kalakutienos kepsneliai su salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 17
Kaip gaminti

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.

2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame dubenyje suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus, agurką ir džiovintus pomidorus.

3. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pabarstykite parmezanu. Kepsnelius sudėkite prie ar į salotas ir iš karto tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 400.00 g (kalakutienos - kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Manai: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Džiovinti pomidorai: 7.00 vnt. (3 -4 - kepsneliams ir salotoms)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepsneliams ir salotoms aliejaus likusio nuo džiovintų pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji - kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir salotoms)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšniniai - salotoms)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusės ilgavaisio)
Salotos: 200.00 g (įvairių - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - salotoms)
Parmezano sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (pagal skonį - salotoms)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlės su medumi ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 68
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Į marinatą sudėkite vištienos filė,  išmaišykite, dubenį uždenkite ir 10 minučių laikykite šaldytuve.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš dubens išimkite vištienos filė, gerai nuvarvinkite (marinato neišpilkite), dėkite į keptuvę ir ant nedidelės ugnies kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių – kol švelniai paruduos. Į keptuvę supilkite likusį marinatą ir dažnai vartydami kepkite dar 4–5 minutes.
  3. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje likusį padažą įpilkite sezamų aliejaus, gerai išmaišykite ir užpilkite ant vištienos. Apibarstykite kepintais sezamais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (kepintos)
Sultys: 150.00 ml (apelsinų - šviežiai spaustos/ marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (traiškytas - marinatui)
Česnakai: 5.00 g (1 arbat. š. traiškyto - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 40
Kaip gaminti
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 5 minutes, maišydami, kad nepridegtų. Kepsnius apverskite, suberkite paprikas, uždenkite ir kepkite dar 5–8 minutes. Sudėkite mėsą su daržovėmis į lėkštę ir uždenkite, kad neatvėstų.
  3. Į keptuvę supilkite „Vorčesterio“ padažą, vandenį arba sultinį, vyną, suberkite čiobrelius. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Į keptuvę vėl sudėkite mėsą su daržovėmis, išmaišykite ir dar kepkite apie minutę.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabaliukai filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Vynas: 3.00 valg. š. (baltasis)
Vorčesterio padažas: 3.00 valg. š.
Vanduo: 120.00 ml (arba sultinys)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.2 / 17
Kaip gaminti

1. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite apie 15 min.

2. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padarykite įpjovas ir į jas įdėkite po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspauskite/uždarykite mediniais dantų krapštukais ir apkepkite ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.

3. Į atskirą indą suberkite prieskonių pakuotės turinį, užpilkite grietinėle ir gerai išmaišykite. Grietinėlės mišiniu užpilkite keptuvėje esančią vištieną, sumažinkite ugnį ir patroškinkite keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas.

4. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekite su virtais ryžiais, užpilkite padažu, papuoškite šviežiais žalumynais.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (puselės)
Sūrio lazdelės: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Ryžiai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 67
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Žuvies patiekalai:

Receptai
Receptas: Žuvų kepsneliai su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą pamerkite, kad išbrinktų, paskui nuspauskite ir sudėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, prieskonius, pasūdykite ir labai gerai išmaišykite. Maišykite plakikliu, kol masė pasidarys puri.

2. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kepsnelius ir kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies nuolat vartydami, kol gražiai parus.

3. Keptuvėje, kurioje kepėte kepsnelius, apkepkite ir citrinų griežinėlius. Griežinėlius sudėkite ant žuvų kepsnelių ir pabarstykite čiobreliais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (mėgstamų žuvų)
Batonas: 3.00 riekės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 2.00 vnt. (0,5 sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 5.00 g (citrininiai pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 171
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite marinatą: dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir išsukite iki vientisos masės. Nebijokite šio mišinio ragauti – jis turi būti saldžiarūgštis su ryškiai juntamomis garstyčiomis. Jei tik norite, koreguokite marinato skonį pagal savo norus.
  2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui šaldytuve pasimarinuoti.
  3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką. Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ su pjausniais apie 15–20 min.
  4. Iškepusius kepsnelius, kuriems nebereikės jokio papildomo padažo, patiekite su citrinos riekelėmis ir a) lengvomis šviežiomis salotomis; b) keptais pomidorais ir/ar brokoliais.
Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (pjausniai su oda)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š. (marinatui; idealiai tinka Dižono garstyčios)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui, skysto)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 39
Kaip gaminti

1. Į gilų ir platų puodą (arba keptuvę) sudėkite citrinos riekeles, česnakus, nupjautus petražolių stiebus (lapelius pasilikite vėlesniam naudojimui), supilkite vandenį, ir užvirkite. Kai skystis užvirs, įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu, ir iškart nukelkite puodą nuo ugnies. Palikite žuvį „virti“ 12 minučių. Tada labai atsargiai išimkite į lėkštę ir šakute iškedenkite žuvies masę. Skystį, kuriame žuvis troškinosi, išpilkite.

2. Kalafiorą virkite pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas (apie 8 minutes). Nupilkite vandenį, kalafiorą sudėkite į didelį dubenį. Ten pat sudėkite pupeles (jei naudojate konservuotas, nupilkite skystį ir pupeles perliekite vandeniu) ir bulvių trintuve sutrinkite. Į masę sudėkite virtą žuvį, susmulkintus atidėtus petražolių lapus, krapus, bolivinių balandų (kynvos) dribsnius, kiaušinio baltymą, citrinos žievelę, druską, pipirus ir sumaišykite.

3. Išberkite manus (arba džiūvėsius, arba panko) į didesnę lėkštę.

4. Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus, ir apvoliokite juos iš abiejų pusių manuose. Kepkite įkaitintame aliejuje, geriausia nepridegančioje keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (maždaug po 3-4 minutes).

Man šie kotletukai skaniausi su majonezu, sumaišytu su wasabi padažu.

Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (supjaustyta griežinėliais)
Česnakai: 4.00 skiltelės (supjaustytos juostelėmis)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Vanduo: 1.00 l
Menkė: 500.00 g (arba kitos jūrinės baltos žuvies) filė be odos)
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų arba virtų)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Bolivinės balandos (kynva): 50.00 g (dribsnių)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š.
Manai: 0.50 st. (arba maltų džiūvėsėlių, arba panko)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.4 / 24
Kaip gaminti

  Žuvis ir daržovės (garnyras) turi būti kepamos atskirai.

  1.  Paruoškite žuvį – išdarinėkite, nupjaukite galvas (rekomenduojama kepti su jomis, tačiau  atrodo neestetiškai, be to, valgyti patogiau be jų), labai gerai išplaukite šaltu vandeniu. Užbarstykite vos vos druskos ir padėkite15 min. pabrandinti (dingsta nereikalingi kvapai, nubėga vanduo ir t.t.).   
  2. Bolivinių balandų sėklas kruopščiai nuplaukite ir pamerkiite šaltame vandenyje (1: 2), kuriame jas virsite, kai į orkaitę pašausiu žuvį. Virkite 15-20 min. 
  3. Morkas nulupkite ir perpjaukite išilgai į dvi arba tris dalis. Salierą nulupkite ir pusę jo supjaustykite pusės degtukų dėžutės dydžio kubeliais. Sudėkite į atvirą indą ir apšlakstykite  aliejumi, užpilkitei šiek tiek druskos, užbarstykite sezamų sėklų, džiovintų rozmarinų bei maltų kelnendrų. Daržoves pašaukite į 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min.
  4. Žuvies šonus negiliai įpjaukite, įtrinkite pasiruoštu mišiniu (aliejus, druska, kapoti čiobreliai, laimo sultys) ir suguldykite folija išklotoje skardoje. Ant viršaus uždėkite slyvinių pomidoriukų ir užbarstykite čiobrelių.
  5.  Žuvį pašaukite į tą pačią orkaitę su daržovėmis, įkaitusią iki 185 laipsnių tada, kai daržovėms bus likę kepti 18 min. Jei žuvį perkepsite, ji bus sausa ir neskani, jei neiškepsite, valgysite sašimi.
  6. Išvikrite bolivines balanadas.    
  7. Į lėkštę dėkite vieną žuvį, šiek tiek keptų daržovių, pomidoriukų ir du šaukštai bolivinės balandos.  Atskirai padėkite pjaustyto laimo ir druskos, kad norintys daugiau skonių galėtų jų įsispausti arba užsibarstyti papildomai.

Receptas iš tinklaraščio Ievos receptai

Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (Dorada)
Pomidorai: 300.00 g (slyviniai)
Druska: 2.00 arbat. š. (žuviai ir daržovėms)
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė - žuviai ir daržovėms)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (iš akies - žuviai įtrinti)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (švieži - saujelė)
Morkos: 4.00 vnt. (didesnės)
Citrinos: 1.00 vnt. (Laimos)
Salierai: 1.00 vnt. (0,5)
Bolivinė balanda (kynva): pakaks ir 100 g 200.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (daržovėms)
Kalendros: 1.00 valg. š. (sėklos - daržovėms)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Menkė garuose
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 68
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 10 min. troškinkite puode virš garų. Padėkite šiltai.
  2. Tiekite su orkaitėje keptomis mažomis bulvytėmis. Jeigu norite, žuvį galite tiekti su imbierų padažu.
  3. Padažui: nedidelis svogūnas, česnako skiltelė, trečdalis šaukštelio malto imbiero, žiupsnelis citrinų žievelių, 50 ml žuvų sultinio, pagal skonį druskos ir citrinų sulčių, šaukštas aliejaus.   Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, trumpai pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, į padažą berkite imbiero, citrinų žievelių ir dar kelias min. troškinkite ant mažos ugnies. Padažą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir užpilkite juo paruoštą žuvį.
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (filė - galite rinktis ir kitokią baltą žuvį)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bulvės: 400.00 g (keptos orkaitėje)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daržovių ir makaronų patiekalai:

Receptas: „Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 9
Kaip gaminti
  1. Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
  2. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
  3. Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
  4. Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Avinžirniai: 500.00 g ((konservuoti))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((smulkintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji))
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g ((rabe, pajustyti 2,5 cm gabaliukais))
Vištienos sultinys: 3.00 st. ((neriebus))
Makaronai: 4.00 st. ((virtų karštų ausyčių formos makaronų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 30.00 g ((tarkuotas))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su pomidorų ir tuno padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 33
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.

2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.

3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.

3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 350.00 ml (konservuotų savo sultyse)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių; galima keisti petražolėmis)
Tunas: 150.00 g (konservuoto alyvuogių aliejuje)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 18
Kaip gaminti

1. Kalafiorą išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas. Atvėsinkite, nupjaukite tik pačius kiečiausius koto kraštelius (jei tokių apskritai yra), o likusį minkštą išvirusį kalafiorą sutrinkite, arba sumalkite, arba susmulkinkite iki vientisos masės elektriniu kombainu.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Įmaišykite varškę, sudėkite kalafioro masę, suberkite džiūvėsius, česnakus, žaumynus, įberkite druskos ir pipirų, ir gerai išmaišykite.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Mažame dubenėlyje pasiruoškite saujelę džiūvėsių. Šaukštu kabinkite kalafiorų masės ir dėkite į džiūvėsius. Pavoliokite masę džiūvėsiuose, kol ji visa aplips, tada rankomis formuokite rutuliukus, juos švelniai paplokite ir dėkite į įkaitusius riebalus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 1 kg)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 2.00 valg. š. (švelnios)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (maltų; dar šiek riek reikės apvoliojimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (susmulkinta arba sutrinta presu)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (šviežių kapotų: krapų, petražolių)
Aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 7
Kaip gaminti

1. Virkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai iki makaronų virimo pabaigos (laikas nurodytas ant pakuotės) liks 3 minutės, į tą patį puodą suberkite ir smidrų gabaliukus. Nukoškite viską kartu, pasilikdami gerą samtį virimo vandens.

2. Kol makaronai verda, nemažame dubenyje sumaišykite aliejų, sūrį, citrinos žievelę ir naudojamas žoleles. Vos tik nukoštus makaronus ir šparagus dėkite į šį dubenį, dar užpilkite pasilikto virimo vandens ir labai gerai viską išmaišykite, kad sūris ir kiti priedai gerai pasiskirstytų.

3. Dosniai pasūdykite, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei norisi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir iškart tiekite.

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka trumpi, pvz., spiralės formos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Smidrai: 300.00 g (nupjautais sumedėjusiais galiukais, apskustų, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (nebūtina, arba galite keisti bazilikais)
Ožkų pieno sūris: 100.00 g (minkšto šviežio ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, galite keisti rikota, tačiau ožkos sūris patiekalui suteiks daugiau charakterio))
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 21
Kaip gaminti

1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

2.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves, rozmarinus, česnako skilteles ir pakepinkite. Keptuvę uždenkite ir 10 minučių pakepkite. Tada dangtį nuimkite ir kepkite dar 5 minutes, kol bulvės gražiai apskrus.

3.Pipirus, pomidorus ir alyvuoges suberkite į keptuvę, paskaninkite druska, pipirais ir kepkite dar 5–10 minučių.

4.Raudonėlius perliekite vandeniu, nuskabykite lapelius, susmulkinkite ir apibarstykite troškinį. Dar sykį viską gerai išmaišykite ir tiekite neišėmę iš keptuvės.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (mažos)
Rozmarinai: 4.00 g (2 šakelės)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (6-8)
Pomidorai: 250.00 g (vyšniniai)
Alyvuogės: 24.00 vnt. (12 juodųjų ir 12 žaliųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 5.00 g (3-4 šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai:

Receptai
Receptas: Varškės desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 71
Kaip gaminti
  1. Visus produktus elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
  2. Supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (9 cm skersmens) ar vieną didesnį indą (22 cm skersmens).
  3. Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių. Patiekite iš karto, dar šiltą, su norimais priedais: ledais, plakta grietinėle, klevų sirupu ar karamele, šokolado gabalėliais ar uogomis.   
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (saldintas)
Kreminė varškė: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurto ir ananasų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 15
Kaip gaminti

1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).

2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.

3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.

4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.

Ingredientai
Ananasai: 0.50 vnt. (gerai prinokusio)
Jogurtas: 500.00 ml (graikiško)
Migdolai: 1.00 valg. š. (pakepinų riekelių ar plokštelių, taip pat tinka ir moliūgų sėklos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės sausainiai „skarelės su cukrumi“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 47
Kaip gaminti

Labai džiaugiausi iš naujo atradusi šį senovišką sausainių receptą. Kaip ir viskas „tais laikais“, jie pagaminami pačiu paprasčiausiu būdu – iš paprasčiausių ir vos 3 (!!!) ingredientų (neskaitant druskos ir kepimo miltelių), nanaudojant jokios ypatingos technikos nei įgūdžių. Tieisog receptas pradinukams. Arba tiems, kuriuos, kaip mane, kartais ima ir užvaldo nostalgija seniai ragautiems skoniams.

1. Varškę, miltus ir sviestą bei kepimo miltelius su druska suberkite į dubenį ir greitai užminkykite minkštą tešlą. Susukite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių (galite palikti per naktį).

2. Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiokite tešlą maždaug 0,5 cm storio sluoksniu. Imkite kokią platesnę stiklinę ir išpjaukite iš tešlos apskritimus.

3. Į lėkštelę įpilkite cukraus. Klokite tešlos apskritimą į lėkštelę su cukrumi, švelniai paspausdami, kad cukrus priliptų prie paviršiaus. Perlenkite apskritimą pusiau cukruota puse į vidų. Tada sulenktą pusiau apskritimą vėl dėkite į lėkštelę su cukrumi, ir paspauskite, kad cukrus priliptų. Vėl perlenkite pusiau, cukruota puse į vidų. Dar kartą įspauskite tešlos trikampėlį į cukrų ir dėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą, cukruota puse į viršų. Taip suformuokite visus likusius sausainius.

 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite sausainius apie 25–40 minučių, priklausomai nuo to, kokio dydžio skarelės, ir kokio storumo tešlą pavyko iškočioti.

Sausainiai patys skaniausi tą pačią dieną, kurią kepė, bet, jei tik liks rytojui, taip pat suvalgysite su pasimėgavimu.

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 80.00 g (supjaustyto kubeliais)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (pabarstymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lengvas šokoladinis kremas su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Sulaužytą šokoladą berkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.

2. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

3. Kremą sukrėskite į du indelius. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kokosų pienas: 0.50 st.
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir nutarkuota žievelė; patiekti)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 5
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Ingredientai
Bananai: 8.00 vnt. (nedideli)
Maskarponės sūris: 250.00 g
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas skanesnis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką