Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis – lyg maža šventė: 4 įdomūs receptai

Nebūtina laukti ypatingos progos, kad pasilepintume ar savo artimuosius palepintume nekasdieniais patiekalais. Savaitgalį, kai mažiau lėkimo ir daugiau atsipalaidavimo, galima pasiruošti nekasdienius, beveik šventiškus vėlyvuosius pusryčius.
Kepinukai su šonine
Kepinukai su šonine / Vida Press nuotr.

Keturiems patiekalams, kurių receptus šįkart siūlo prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas, pagaminti nereikia ypatingų kulinarinių sugebėjimų. „Artimieji įvertins jūsų pastangas, net jei patiekalas nebus tobulos išvaizdos. Užtikrinu, kad šie valgiai bus tikrai skanūs ir įdomūs“, – teigia maisto specialistas.

Kiaušinienės keksiukai

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. kvietinių miltų;
  • 200 ml pieno;
  • 60 g sūrio;
  • druskos;
  • pipirų.

Įdarui Nr. 1:

  • 4–6 maži pomidoriukai;
  • sauja svogūnų laiškų;
  • 2 saujos špinatų.

Įdarui Nr. 2:

  • 1 paprika;
  • 2 svogūnai;
  • 8 pievagrybiai;
  • šluotelė krapų.

Gaminimas:

1. Kiaušinius išplakite su pienu, tarkuotu sūriu, miltais bei prieskoniais. Toliau gaminkite norimą įdarą.

2. Įdaras Nr. 1: suberkite į kiaušinių plakinį smulkintus žalumynus – špinatus ir svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite ir supilstykite į keksiukų formeles. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidoriukus, o jei norite – ir baltos duonos kubelius.

3. Įdaras Nr. 2: supjaustykite papriką ir pievagrybius, susmulkinkite svogūnus ir krapus. Viską suberkite į kiaušinių plakinį, o gautą masę išpilstykite į keksiukų formeles.

4. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–25 min.

Kiaušinienės keksiukai
Kiaušinienės keksiukai

Daržovių blynai su traškia šonine

Ingredientai:

  • 4 bulvės;
  • 1 cukinija;
  • 2 morkos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 200 g karštai rūkytos šoninės.

Gaminimas:

1. Nuskustas bulves bei morkas sutarkuokite, o cukiniją sutarkuokite nenuluptą. Į daržovių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.

2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

3. Sausoje keptuvėje paskrudinkite karšto rūkymo šoninę ir patiekite kartu su daržovių blyneliais.

Daržovių blynai
Daržovių blynai

Varškėčiai be miltų

Ingredientai:

  • 120 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 10 g avižų sėlenų;
  • 1 kiaušinio;
  • 5 g agavų sirupo.

Gaminimas:

1. Į dubenėlį sudėkite varškę ir sutrinkite. Berkite sėlenas, muškite kiaušinį, įpilkite sirupo ir viską gerai išmaišykite.

2. Suformuokite nedidelius, centimetro storio blynelius. Kai padarysite visus blynelius, sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Varškėčiai be miltų
Varškėčiai be miltų

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Ingredientai:

Lietiniams (1520 vnt.)

  • 2 kiaušiniai;
  • 2 nubraukti valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. mėgstamo aliejaus;
  • 4 valg. šaukšt. pieno;
  • 200 g persijotų miltų;
  • 400 ml šalto vandens;
  • žiupsnelis druskos.

Varškės kremo pertepimui:

  • 400 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 100 g miltelinio cukraus;
  • 100 g riebios grietinės ar plakamosios grietinėlės;
  • 300 g aviečių ar kitokių uogų;
  • 200 g cukraus.

Gaminimas:

1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakite, pasūdykite. Berkite persijotus miltus ir išmaišykite, gausis labai tiršta tešla. Įpilkite 320–350 ml vandens ir vėl išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų – tuomet masė bus tirštesnė, tačiau galėsite dar įpilti vandens.

2. Tešlą gerai išsukite ir įkaitinkite keptuvę. Keptuvę popieriniu rankšluosčiu suvilgykite aliejumi. Liekite tešlą ir apkepkite abi blyno puses.

3. Pasiruoškite varškės kremą. Elektriniu plakikliu gerai išplakite varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.

4. Tepkite lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bent valandą pastovėti šaldytuve. Tortas skaniausias, kai šaldytuve pabūna per naktį. Ištraukę papuoškite uogomis!

Blynų tortas
Blynų tortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius