Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 28d. 19:00

Savaitgaliui – rudens gėrybes naikinančių receptų pora: baklažanų kroketai ir obuolių pyragas

Savaitgalio skanėstai: obuolių pyragas ir kroketai
TV3 nuotr. / Savaitgalio skanėstai: obuolių pyragas ir kroketai

Artėjant spaliui toliau naikiname rudens derlių ir tą galima daryti pačiais išradingiausiais būdais. Porą puikių receptų TV laidoje „Gardu gardu“ pateikia jos vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas. Pirmasis šįkart lieka ištikimas itališkai virtuvei ir gamina Italijoje labai pamėgtą greitą užkandį – baklažanų kroketus, o konditeris Ali kepa karamelinį obuolių pyragą. Kad pastarasis kepinys tikrai pavyktų, prireiks kantrybės ir kruopštumo, tačiau verta pasistengti!

Baklažanų kroketai

Ingredientai:

  • 1 vidutinis baklažans;
  • 1 svogūnas;
  • 200 g jautienos faršo;
  • 200 g džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinis;
  • 100 ml vandens;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis prieskonių maltai mėsai.

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkinti. Neluptą baklažaną taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais.

2. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, kol suminkštės. Tada suberti baklažanus ir pakepinti. Kai keptuvė išsausėja, įpilti 100 ml vandens, įberti druskos, sumažinti kaitrą ir patroškinti daržoves 3-5 min.

3. Į didesnį dubenį sudėti faršą, įberti 4-5 valg. šaukšt. džiuvėsėlių, įmušti kiaušinį, įberti maltos mėsos prieskonių, sudėti troškintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.

4. Pašlapinti rankas ir iš gautos masės formuoti rutuliuko formos kroketus. Ant lėkštės paberti džiuvėsėlių ir juose apvolioti baklažanų kroketus.

5. Prikaistuvyje įkaitinti alyvuogių aliejų (įpilti aliejaus tiek, kad gerai apsemtų kroketus) ir jame apskrudinti baklažanų kroketus. Išimtus iš puodo sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, ir pabarstyti druska.

6. Patiekti, kaip karštą užkandį. Skanūs ir atvėsę.

TV3 nuotr./Baklažanų kroketai
TV3 nuotr./Baklažanų kroketai

Karamelinis obuolių pyragas

Ingredientai:

pagrindui:

  • 100 g migdolų riešutų;
  • 400 g kvietinių miltų;
  • 120 g cukraus pudros;
  • 200 g šalto kubeliais pjaustyto sviesto.

obuolių karamelės įdarui:

  • 1 kg obuolių;

  • 200 g cukraus;

  • 1 kiaušinis;

  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Į elektrinį smulkintuvą suberti birius produktus: miltus, cukraus pudrą, druską ir riešutus. Sumalti iki smulkių trupinių. Tada po truputį dėti sviesto kubelius ir toliau malti. Įmušti kiaušinį ir permalti iki vientisos masės.

2. Gautą masę nestoru sluoksniu išlyginti ant maistinės plėvelės, suvynioti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Į įkaitintą keptuvę įberti 50 g cukraus ir išlydyti. Taip po truputį suberti visą likusį cukrų ir jį išlydyti. Gautą karamelę išpilti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir norimu būdu išdėlioti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Pavyzdžiui, galima pabandyti išdėlioti rožės žiedlapių principu. Nuo formos krašto palikti laisvus 3-4 cm.

5. Ant obuolių viršaus išdėlioti sulaužytos karamelės gabaliukus. Tada ant viršaus per burokinę tarką sutarkuoti sustingusią tešlą ir gražiai užpildyti bei išlyginti kraštus ir paviršių.

6. Kepti 20-30 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį išimti iš kepimo formos apverčiant apatine obuolių dalimi į viršų.

TV3 nuotr./Karamelinis obuolių pyragas
TV3 nuotr./Karamelinis obuolių pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką