Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 26d. 09:00

Savaitgaliui – sotūs, „patys pasigaminantys“ jautienos ir veršienos troškiniai: 12 receptų

Jautienos troškinys
Vida Press nuotr. / Jautienos troškinys

Dabar pats metas mėgautis troškiniais, o jautiena ar veršiena – kaip tik ta mėsa, kuri idealiai jiems tinka. Ir nesipiktinkite, jei recepte rašoma, jog, tarkime, jautieną troškinti reikės net ir 2–3 valandas. Per tą laiką galite pažiūrėti filmą, paskaityti knygą ar paspręsti kryžiažodžius, troškinys gaminsis pats, o po tų poros-trejetos valandų beliks skanauti!

Receptai
Receptas: Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.

2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.

3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.

4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.

5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (tinkamos troškinimui)
Aliejus: 6.00 arbat. š. (kepimui; gali reikėti kiek daugiau)
Svogūnai: 3.00 vnt. (vidutiniai, nulupti ir perpjauti per pusę)
Morkos: 4.00 vnt. (nuskustos ir perpjautos išilgai)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Baravykai: 2.00 vnt. (skiltelės džiovintų)
Rozmarinai: 3.00 vnt. (šakelės)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Alus: 500.00 ml (tamsaus)
Pastarnokas: 400.00 g (košei)
Bulvės: 400.00 g (košei)
Grietinė: 150.00 g (arba graikiško jogurto; košei)
Sviestas: 40.00 g (galima ir daugiau; košei)
Druska: 0.50 žiupsnelis (košei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.

2. Toliau toje pačioje keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus, atskirai apkepame svogūnus, česnaką, morkas. Viską sudedame į troškinimo indą. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek vyno arba sultinio ir su mentele nugramdome visus prikepusius likučius. Arba jei jau tiksliau, tai deglaze’inam keptuvę. Ir visą tą skystį supilame į troškintuvą.

3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.

4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.

5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.

Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Jautienos šonkauliai: 1.00 g
Šoninė: 150.00 g (supjaustytos kubeliais)
Česnakai: 1.00 vnt. (nuluptomis skiltelėmis)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutiniai, perpjauti per pusę)
Morkos: 4.00 vnt. (perpjautos išilgai)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (šviežio)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Vynas: 1.00 vnt. (butelis aronijų)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite jautieną ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, kubeliais supjaustykite pomidorus, cukiniją ir raudonąją papriką. Suberkite daržoves prie kepamos maltos jautienos.
  • Įpilkite į keptuvę 150 ml vandens, pomidorų tyrę ir adžiką. Pabarstykite druska, rūkyta paprika, čili prieskoniais ir džiovintu baziliku bei raudonėliu. Viską gerai išmaišykite ir ant vidutinės ugnies, troškinkite 30–40 minučių. Rekomenduojama patiekti su ryžiais arba makaronais.
Ingredientai
Jautiena: 350.00 g (maltos)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba 2 mažesni)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorų tyrė: 200.00 ml
Adžika: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.50 arbat. š.
Čili prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veršienos troškinys „Osso buco“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 21
Kaip gaminti
  1. Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą.
  2. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels.
  3. Išimkite ir sudėkite į troškintuvą ant daržovių. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės ir mėsa, įpilkite vyno ir nugarinkite.
  4. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, įdėkite laurų lapus, čiobrelius ir 5 minutes pavirkite.
  5. Supilkite į troškintuvą, įpilkite sultinio, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros apie 1,5 val.
  6. Apibarstykite smulkiai supjaustytomis petražolių šakelėmis.
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Veršiena: 2.00 kg (kulninės)
Miltai: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 6.00 vnt. (šakelės)
Vynas: 200.00 ml (raudonojo)
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse)
Sultinys: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 28
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos troškinys „Milanas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 2
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min.

2. Sudėkite nuvarvintus pomidorus, supilkite pusę jų sulčių, pagardinkite bazilikais, čiobreliais ir ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sutirštės.

3. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, apibarstykite miltų ir pipirų mišiniu, apkepkite likusiame aliejuje. Apkepusius mėsos gabalėlius sudėkite į troškintuvą su daržovėmis.

4. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite vyną ir kaitinkite, kol pusė kiekio išgaruos. Supilkite sultinį, pavirkite 3 min., tada supilkite į troškintuvą.

5. Uždengę ant labai mažos ugnies troškinkite 1 val. Nukaitus suberkite petražoles ir citrinų žieveles.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Veršiena: 900.00 g
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti savo sultyse)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Miltai: 75.00 g
Vynas: 240.00 ml (puodelis balto sauso)
Vištienos sultinys: 240.00 ml (puodelis - neriebaus)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuot žievelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4 - džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4 - maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.

2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.

3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Jautienos sultinys: 720.00 ml (3 puodeliai neriebaus)
Morkos: 240.00 g (puodelis smulkiai pjaustytų)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 4.00 vnt. (lapkočiai)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Kopūstai: 300.00 g (briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 15
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.

2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite stambiais kubeliais supjaustytas morkas, saliero šaknį ir geltekles, svogūno griežinėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, česnako milteliais.

3. Paruošti padažą: konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įmaišykite šaukštą kakavos ir nukelkite nuo ugnies.

4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į molinį kepimo indą, atsargiai išmaišykite, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite pabarsčius kapotais žalumynais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Morkos: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (didelė šaknis)
Gelteklės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 10.00 g (malto arbat. š)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse - padažui)
Kakava: 1.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyne troškinta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai tiks žiupsnelis aitriųjų paprikų ar kajeno pipirų) ir kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa praras raudonumą. Tada sudėkite susmulkintus salierų stiebus ir pomidorus. Jei neturite saulėje džiovintų, galite naudoti paprastus, tik reikėtų išimti sėklas.

2. Kai daržovės bus šiek tiek apkepusios, supilkite pomidorų tyrę (jos galima nusipirkti parduotuvėje). Viską gerai pamaišykite ir įpilkite dalį vyno. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir kas keletą minučių pamaišydami kepkite, kol mėsa suminkštės.

3. Stebėkite skysčio kiekį: kai nugaruos pirmoji vyno porcija, įpilkite dar.  Kai troškinys bus beveik paruoštas, įdėkite susmulkintų peletrūnų šakelių ir įberkite cukraus (pagal skonį). Jei neturite peletrūnų, puikiai tiks švieži rozmarinai.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (išpjova)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebeliai)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 500.00 ml (sausas raudonas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peletrūnas: 5.00 g (kelios šakelės)
Pomidorų tyrė: 5.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos troškinys su kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.6 / 5
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustyite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

2.Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (mažesnes bulves galima pjaustyti skiltelėmis).

3.Į karščiui atsparų puodą su dangčiu dėkite sluoksnį bulvių, ant jo – mėsos gabalėlių, tada – svogūnų, morkų, kopūstų ir salierų. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir petražolėmis.

4.Supilkite sultinį ir 160 laipsnių orkaitėje troškinkite 2 valandas. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Veršiena: 1.00 kg
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Bulvės: 8.00 vnt.
Mėsos sultinys: 800.00 ml
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Petražolės: 3.00 arbat. š. (kapotos)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Jautienos troškinys su prieskoniais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 11
Kaip gaminti

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.    

2.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, suberkite maltą muskatą, cinamoną ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Sudėkite morkas, mėsos gabalėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie valandą. Sudėkite svogūnus, kapotas kalendras, džiovintas slyvas, persikus, suberkite razinas, karį ir troškinkite dar apie 45 minutes. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.

4.Prieš tiekdami pabarstykite keptuvėje be riebalų skrudintomis migdolų plokštelėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 800.00 g
Migdolai: 100.00 g (plokštelės)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Džiovinti vaisiai: 100.00 g (persikai)
Razinos: 50.00 g
Svogūnai: 5.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.1 / 35
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Troškintuve įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite mėsos kubelius, paprikas, česnaką ir maišydami ant silpnos ugnies kepinkite 5 minutes.

3.Supilkite sultinį ir pomidorų tyrę. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir rozmarinais. Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 minučių.

4.Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virkite sūdytame vandenyje 7–8 minutes. Nukoškite, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 10 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 400.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Bulvės: 5.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt. (raudona, geltona ir žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml (pomidorų tyrė)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

15 svarbiausių faktų apie Žolinę: kas tai per šventė ir kodėl per ją nereikia į darbą?

Aktualu

Palangiškių širdis pavergusį kleboną keičia numylėtinis iš Žarėnų

Aktualu

Orai.lt: vėjas atgins trumpus lietus, saulė išlys tik retkarčiais

Aktualu

Italijoje sugriuvo viadukas: gelbėtojai ieško likusių gyvų žmonių

Pasaulis kišenėje

Romantiškoji Sarema – idiliška ramybė ir akmenuoti paplūdimiai

Mokslas.IT

Laboratorijoje pavyko sustabdyti žmogaus ląstelių senėjimą

Vardai

Mirė realybės šou žvaigždė: nėščia Lyric McHenry perdozavo narkotikų švęsdama 26-ąjį gimtadienį

Aktualu

Kauną nusiaubė audra: krito medžiai, paskendo gatvės, apsemta ir Kauno sporto halė

Saulės palydas pajūryje užgožė tamsūs debesys

Gyvenimas

Eksperimentas: vaikinas „Tinderyje“ apsimetė mergina ir be gailesčio pamokė nemandagius gerbėjus

Verslas

Maisto sudėtį tiriančios laboratorijos vadovas: ištirti produktų sudėtį darosi sudėtingiau

Pasaulis kišenėje

Turistė iš Lenkijos atrado Vilnių: ne Aušros vartus, o gatves, MO muziejų ir barą Užupyje

Vardai

Baras prisiėmė atsakomybę už Simonos Nainės vakarėlį: policija tildyti triukšmo vyko 7 kartus

24sek

Visą sezoną skandalus kėlęs „Panathinaikos“ vadovas išplatino atsiprašymą

Vardai

Paaiškėjo, kas nutiko per Kylie Jenner gimtadienį su greitąja išvežtai merginai: „Man labai gėda“

Sportas

Paaiškėjo galimi „Sūduvos“ varžovai – į Marijampolę atvyktų Glazgo „Celtic“

Vardai

I.Stumbrienė vestuvių metinėms vėl puošėsi L.Salasevičiaus suknele: šiemet – išskirtinai trumpa

Aktualu

Italijoje sugriuvo viadukas: žuvo mažiausiai 35 žmonės

Gyvenimas

Mes lygūs. Laura Mazalienė: motinystė kaip šokių būrelis, kuris pritiko draugams, bet nebūtinai jums

Aktualu

A.Sysas: po metų skurdas gal išliks tokiame pačiame lygyje, bet atskirtis tik didės

Naujienos

Aktualu

15 svarbiausių faktų apie Žolinę: kas tai per šventė ir kodėl per ją nereikia į darbą?

Aktualu

Palangiškių širdis pavergusį kleboną keičia numylėtinis iš Žarėnų

Aktualu

Orai.lt: vėjas atgins trumpus lietus, saulė išlys tik retkarčiais

Aktualu

Italijoje sugriuvo viadukas: gelbėtojai ieško likusių gyvų žmonių

Pasaulis kišenėje

Romantiškoji Sarema – idiliška ramybė ir akmenuoti paplūdimiai

Mokslas.IT

Laboratorijoje pavyko sustabdyti žmogaus ląstelių senėjimą

Vardai

Mirė realybės šou žvaigždė: nėščia Lyric McHenry perdozavo narkotikų švęsdama 26-ąjį gimtadienį

Aktualu

Kauną nusiaubė audra: krito medžiai, paskendo gatvės, apsemta ir Kauno sporto halė

Saulės palydas pajūryje užgožė tamsūs debesys

Gyvenimas

Eksperimentas: vaikinas „Tinderyje“ apsimetė mergina ir be gailesčio pamokė nemandagius gerbėjus

Verslas

Maisto sudėtį tiriančios laboratorijos vadovas: ištirti produktų sudėtį darosi sudėtingiau

Pasaulis kišenėje

Turistė iš Lenkijos atrado Vilnių: ne Aušros vartus, o gatves, MO muziejų ir barą Užupyje

Vardai

Baras prisiėmė atsakomybę už Simonos Nainės vakarėlį: policija tildyti triukšmo vyko 7 kartus

24sek

Visą sezoną skandalus kėlęs „Panathinaikos“ vadovas išplatino atsiprašymą

Vardai

Paaiškėjo, kas nutiko per Kylie Jenner gimtadienį su greitąja išvežtai merginai: „Man labai gėda“

Sportas

Paaiškėjo galimi „Sūduvos“ varžovai – į Marijampolę atvyktų Glazgo „Celtic“

Vardai

I.Stumbrienė vestuvių metinėms vėl puošėsi L.Salasevičiaus suknele: šiemet – išskirtinai trumpa

Aktualu

Italijoje sugriuvo viadukas: žuvo mažiausiai 35 žmonės

Gyvenimas

Mes lygūs. Laura Mazalienė: motinystė kaip šokių būrelis, kuris pritiko draugams, bet nebūtinai jums

Aktualu

A.Sysas: po metų skurdas gal išliks tokiame pačiame lygyje, bet atskirtis tik didės

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką